Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنرمندان و فعالان حوزه فرهنگ و هنر در ساوه و زرندیه مانند همتایان خود در سراسر کشور مطالبات و خواسته هایی دارند که برای رفع آنها به مجلس یازدهم و نماینده منتخب شان چشم امید دوخته اند.

زیرساخت های فرهنگی و هنری در شهرستان های ساوه و زرندیه به خصوص در حوزه امکانات سخت و نرم افزاری و همچنین بودجه و اعتبارات کاستی هایی دارد و متناسب با جمعیت رو به افزایش این مناطق مهاجرپذیر و صنعتی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زرندیه خبری از سینما نیست و مشکل مشترک هر ۲ شهرستان نیز نبود سالن های تخصصی و گالری برای هنرهای نمایشی و تجسمی و... است.

در آستانه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با ۲ تن از هنرمندان از شهرستان های ساوه و زرندیه در مورد انتظاراتی که از نماینده منتخب مردم در خانه ملت دارند، گفت و گو کردیم.

انجمن های هنری هفتگانه ساوه محروم از سالن و گالری های تخصصی

«جواد روستایی» از هنرمندان عرصه تئاتر شهرستان ساوه به ایرنا، گفت: همه هفت انجمن هنری این شهرستان از مشکل مشترکی به نام نداشتن سالن های تخصصی و گالری برای تمرین، اجرا و عرضه دستاوردهای خود رنج می برند.

وی افزود: هنر تئاتر در ساوه با وجود ظرفیت های بالا و هنرمندان توانمند، سالن تخصصی ندارد و تنها سالنی که قبلا مورد استفاده قرار می گرفت اکنون تبدیل به سینما شده است.

وی اظهار داشت: فقط یک سالن «بلک باکس» با ظرفیت حدود ۱۰۰ نفر وجود دارد که هرگز جوابگوی جمعیت زیاد تماشاگران علاقمند ساوجی به هنر تئاتر نیست. 

روستایی گفت: این معضل برای سایر گروههای هنری فعال در زمینه های موسیقی، نقاشی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی و... نیز صادق است و در ساوه یک گالری برای عرضه و نمایش دستاوردهای هنرمندان وجود ندارد.

وی تاکید کرد: هنرمندان این شهرستان به یک سالن تخصصی «قاب صحنه ای» نیاز دارند و لازم است که نماینده منتخب مردم در مجلس یازدهم به این مشکل و مواردی که مطرح شد، توجه لازم را داشته باشد.

این کارگردان و بازیگر تئاتر اهل ساوه در ادامه مشکلات هنرمندان حوزه موسیقی را یادآور شد و گفت: علاوه بر نبود سالن تخصصی آکوستیک برای تمرین و اجرا، یکی از معضلات این عرصه بی توجهی به موسیقیدانان بومی و استقبال از خوانندگان پاپ سایر شهرها به خصوص تهران است که به صورت مرتب در ساوه کنسرت اجرا می کنند و پول خانوارهای این شهرستان به جیب آنها و عوامل دست اندرکار این اقدامات می رود که در واقع ظلم به هنرمندان توانمند و شاخص این دیار است.

وی گفت: نماینده منتخب مردم در خانه ملت لازم است فضا را برای اجرای برنامه های موسیقی هنرمندان بومی و محدود کردن خوانندگان پاپ  غیربومی فراهم کند و برای تقویت بودجه های فرهنگی شهر و اختصاص آن به انجمن های هنری تلاش کند زیرا انجمن ها در صورت داشتن بودجه مستقل می توانند برنامه های خود را به نحو شایسته تهیه و اجرا کنند.

روستایی گفت: شهرستان ساوه با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر به یک تالار شهری و هنری که در آن سالن سینما، گالری، سالن های بلک باکس و قاب صحنه ای تئاتر وجود داشته باشد، نیاز شدید دارد تا پاسخگوی جمعیت شهر باشد و این مورد از انتظارات و خواسته های جامعه هنری از نماینده آینده است.

وی تاکید کرد: در حوزه فرهنگی هم نیاز است که فرهنگسرایی شامل مجتمع فرهنگی و هنری شبیه به پردیس های سینمایی با طبقات تجاری ایجاد شود تا درآمد حاصل از بخش اقتصادی آن برای امور هنری و فرهنگی و تولید آثار مرتبط با این عرصه ها صرف شود و تحقق این مساله در گرو اهتمام مسئولان شهرستان و حمایت نماینده مجلس است.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا نامزدهای این دوره از انتخابات وعده هایی برای برآورده کردن نیازهایی که به آنها اشاره شد، به جامعه هنری داده اند، گفت: بسیاری از نامزدها در دیدار به هنرمندان وعده رفع این مشکلات را داده اند اما معتقدم که این قول ها صرفا جنبه شعاری داشته و مصرف آن تا بعد از انتخابات است. 

نماینده منتخب صدای جامعه هنری زرندیه باشد

«نادر توکلیان» از هنرمندان عرصه شعر و ادب شهرستان زرندیه نیز به ایرنا، گفت: از نماینده منتخب مردم این شهرستان ها می خواهم که یک بار به دور از کلیشه های موجود در رسوم اداری و کلامی کشور، نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران زمین بیندازد تا بداند که ضرورت امروز کشور ما نه در حوزه اقتصاد بلکه در زمینه فرهنگ است.

وی اظهار داشت: البته منظور بنده این نیست که اقتصاد ربطی به فرهنگ ندارد بلکه معتقدم که رابطه ای تنگاتنگ و دوطرفه با هم دارند اما در اوضاع اقتصادی و معیشتی این روزها، آنچه می تواند ما را از شرایط کنونی نجات دهد، بیش از آن که اقتصادی باشد، فرهنگی است.

این هنرمند اهل زرند، گفت: اگر نگاه نماینده منتخب مردم این دیار در مجلس یازدهم به فرهنگ همان نگرش کلیشه ای باشد که سال ها آزموده شده و نتیجه ای هم به همراه نداشته، لازم است که در نوع نگرش خود از اکنون تجدیدنظر کرده و با اهل فرهنگ، کارگران و مهندسان فرهنگی  این عرصه مشورت و تعامل داشته باشد.

توکلیان با بیان اینکه فرهنگ یک اتمسفر است که افراد در آن رشد کرده و تمدن می سازند، اظهار کرد: این فرهنگ است که احاطه مستقیم و غیرمستقیم بر امور زیستی دارد؛ به عنوان مثال لازمه صنعتی شدن در شهرستان های ساوه و زرندیه مطالعه فرهنگی و شناسایی چگونگی صنعتی شدن این مناطق است اما زمانی که این بستر تحقیقی فراهم نمی شود، پدیده های جانبی صنعتی شدن مانند مهاجرت می تواند فرهنگ بومی را به مخاطره انداخته و برای سالهای آینده فاجعه بار باشد. 

 وی افزود: ساوه و زرندیه توان بسیار بالایی در زمینه های مختلف نظیر گردشگری و تولید محصولات فرهنگی دارند که لازم است سیاست کلی در این مناطق مورد بازنگری قرار گیرد.

این هنرمند اهل زرندیه گفت: نامزدهای انتخابات در ساوه و این شهرستان حتما در جلساتی که در ایام تبلیغات با مردم داشته اند، نسبت به کاستی ها آگاه تر شده اند و شاید نیاز به گفتن نباشد که در زرندیه حتی یک سالن سینما و اجرای تئاتر هم وجود ندارد.

وی ادامه داد: در این شهرستان همچنین مکانی برای اجرای موسیقی و جُنگ وجود ندارد و به نمایندگی اهالی فرهنگ زرند از نماینده منتخب درخواست می کنم که بعد از جلوس بر صندلی مجلس با دلسوزان و کارگران فرهنگی رابطه ای نزدیک و مشورتی داشته باشد و این مسائل را به صورت هفتگی و حتی روزانه رصد و پیگیری کند.

۲۴۶ هزار و ۲۹۳ تن از واجدین شرایط رای در شهرستان های ساوه و زرندیه روز جمعه، دوم اسفند با حضور در پای صندوق های رای یک نماینده را به خانه ملت معرفی می کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا جامعه شاخص فرهنگ و هنر مجلس شورای اسلامی مهاجرت انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی شهرستان های ساوه و زرندیه نماینده منتخب مردم جامعه هنری شهرستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۷۳۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم

احمد رمضی سرپرست مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن قدردانی از دست اندرکاران برگزاری «هفته هنر انقلاب اسلامی» که طی روزهای گذشته پیش روی مخاطبان قرار گرفت، توضیح داد: «هفته هنر انقلاب»رویدادی است که به واسطه تلاش همکارانم در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شده و دربرگیرنده ابعاد مختلفی است که فارغ از آنچه در یک هفته انجام می شود، می توان کارهای زیادی انجام داد. فعالیت هایی که خوشبختانه به واسطه طراحی هایی که در این زمینه صورت گرفته هر سال روند رو به پیشرفتی را طی کرده و پتانسیل بالای این مسیر را نشان می دهد.

وی افزود: به اعتقاد من یکی از مهم ترین امتیازاتی که در برگزاری «هفته هنر انقلاب» وجود دارد، مشخص شدن ابعاد مختلف و ارزشمند هنری است که به واسطه خلاقیت و توانایی هنرمندان پیشگام و جوان این عرصه توانسته دربرگیرنده آثار ارزشمندی باشد و نشان دهنده ظرفیت بالای هنر انقلاب اسلامی و جایگاه مهم آن در عرصه فرهنگ و هنر است. همین کلید واژه عنوان دلگرم کننده ای برای هنرمندان انقلاب است که می تواند موجب هم نشینی فرهنگی هنرمندان پیشکسوت این عرصه با جوان ترها شود. هنرمندانی که هرسال از آنها تجلیل می شود و این رویداد می تواند امیدواری های زیادی را به آنها منتقل کند.

سرپرست جدید مرکز موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: امروز شاهد حمله همه جانبه امپراتوری رسانه ای در جریان فعالیت های فرهنگی و هنری کشور هستیم که با برنامه ریزی تضعیف هنر انقلاب را نشانه رفته اند اما وقتی رویدادی به نام «هفته هنر انقلاب» در حوزه هنری و تعدادی دیگر از مجموعه های برگزار می شود، نشان دهنده قدرت و برنامه ریزی استراتژیکی است که مایه دلگرمی هنرمندان می شود. نقطه عطفی که نباید جایگاه آن را در پیشرفت هنر انقلاب فراموش کرد.

رمضی گفت: هرچه قدر کارکرد این رویداد بیشتر و مبتنی بر کارشناسی باشد قطعا موجب انگیزه های بیشتری میان هنرمندان انقلاب می شود. البته که بی تردید چنین نگاهی نباید در برگزاری «هفته هنر انقلاب» خلاصه شود. چرا که ما می توانیم با برگزاری رویدادهای پژوهشی و محافل صمیمی که به صورت ماهانه یا فصلی برگزار می شود، کلیدواژه «هنر انقلاب» را فقط معطوف به «هفته هنر انقلاب» نکنیم و تلاش کنیم تا به واسطه این دیدن ها و نشست ها و بودن ها خودمان را دایم به روز رسانی کنیم. شرایطی که خوشبختانه در حوزه هنری انقلاب اسلامی برنامه ریزی شده و همچنان نیز در حال گسترش است.

وی در پایان تاکید: طرح مباحث تئوریک در حوزه هنر انقلاب فارغ از کارهای اجرایی که در این زمینه انجام شده و می شود، امری ضروری و مهم است که می توان آنها را در خارج از «هفته هنر انقلاب» نیز انجام داد. این فعالیت ها در شرایطی که هنر انقلاب در تیررس بدخواهان و حملات رسانه ای متعددی قرار دارد دربرگیرنده اتفاقات خوبی است که غیر از تبیین هرچه بهتر و دقیق تر واژه هنر انقلاب، موجب ایجاد گفت‌وگو میان هنرمندان جوان و پیشکسوت این عرصه می شود. موضوعی که می تواند در به روز رسانی و تعریف اینکه «هنر انقلاب چیست؟» ما را به سرفصل ها و مباحث تحلیلی هدایت کند که قطعا اتفاق خوبی است.

کد خبر 6087197 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • معرفی چهره هنر انقلاب اسلامی در خوزستان
  • آیین گرامی‌داشت روز هنر انقلاب اسلامی در استان سمنان
  • حادثه رانندگی در محور قدیم ساوه - تهران ۲ کشته بر جا گذاشت
  • دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من
  • ماجرای عجیب رای به مصوبه جنجالی مجلس یازدهم
  • چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی خوزستان انتخاب می‌شود
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در آذربایجان غربی برگزار می شود