Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@22:35:47 GMT

گزیده‌های نفتی هفته

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۳۷۸۲

گزیده‌های نفتی هفته

خبرگزاری آریا - برگزاری نخستین کنفرانس توسعه نظام مالی صنعت نفت، گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه، همایش و نمایشگاه تخصصی ساخت داخل در صنعت پتروشیمی، بازدید وزیر نفت از شرکت فولاد اکسین خوزستان در اهواز، رونمایی از دکل 72 فتح، امضای قرارداد واحد فرآورش پیش‌ساخته در میدان نفتی مشترک آزادگان جنوبی، امضای تفاهم‌نامه پنج‌جانبه به‌منظور استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه صنعت پتروشیمی در مرکز نوآوری کیش از مهمترین رویدادهای صنعت نفت در هفته جاری بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شانا، در این هفته همچنین افزایش 20 درصدی مصرف گاز و نشست تخصصی «معرفی فرصت‌ها و چارچوب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فرآورش نفت خام»، صدور مجوز صندوق پژوهش و نوآوری نفت با سرمایه 100 میلیارد تومانی و تشکیل کارگروهی برای هماهنگی در تامین لوله پروژه گوره - جاسک با دستور وزیر نفت از دیگر رویدادهای مهم در صنعت نفت بودند.
کنفرانس توسعه نظام مالی صنعت نفت: حسن منتظرتربتی، معاون وزیر نفت در امور گاز در این کنفرانس که روز شنبه (26 بهمن‌ماه) برگزار شد، از بازپرداخت طرح‌های پالایشی گاز از محل خرید تضمینی خدمات بهره‌برداری خبر داد. وی در این کنفرانس با اشاره به الگوهای مختلف بازپرداخت اجرای طرح‌های صنعت گاز، بازپرداخت طرح‌های پالایشی گاز از محل خرید تضمینی خدمات بهره‌برداری را یکی از الگوهای مورد استفاده در طرح‌های بخش تولید و عرضه گاز برشمرد.
گردهمایی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌های صنعت نفت و ارائه نیازهای فناورانه: اعلام صدور مجوز صندوق پژوهش و نوآوری نفت با سرمایه 100 میلیارد تومانی از سوی وزیر نفت یکی از مهمترین رویدادهای این گردهمایی بود که روز یکشنبه (27 بهمن‌ماه) در پژوهشگاه صنعت نفت آغاز به‌کار کرد؛ وزیر نفت در این همایش با تاکید بر اینکه نخستین گام وزارت نفت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص حدود 18 هزار هکتار زمین برای احداث پارک فناوری در شهرری بوده است، گفت: بخش نخست این پارک چند ماه آینده راه‌اندازی می‌شود تا شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ بتوانند در آنجا مستقر شوند.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز در نخستین روز برگزاری این رویداد، 11 نیاز فناورانه این شرکت را اعلام کرد و در میان آنها از مواردی مانند تهیه نرم‌افزار مدیریت یکپارچه چاه و مخزن، ساخت شیرهای فرازآوری با گاز و بومی‌سازی تکنولوژیک توپک هوشمند نام برد.
روز دوم: علی پژوهان، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در دومین روز برگزاری این گردهمایی از آمادگی این شرکت برای همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان برای رفع نیازهای صنعت پتروشیمی خبر داد؛ مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: آماده هرگونه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها برای رفع نیازهای صنعت پتروشیمی هستیم.
روز سوم و پایانی: حسن منتظر تربتی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در سومین روز گردهمایی از شناسایی 28 قلم کالای مورد نیاز صنعت گاز برای بومی‌سازی خبر داد و گفت: دانش‌بنیان‌ها و استارت‌آپ‌ها بازوهای فنی و مشاوره‌ای وزارت نفت هستند؛ سعید محمدزاده، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری نیز در روز پایانی به اقدام‌های مؤثر و جدی وزارت نفت پیرامون‌ موضوع استانداردها اشاره کرد.
همایش و نمایشگاه تخصصی ساخت داخل در صنعت پتروشیمی
در هفته شلوغی که گذشت، همایش و نمایشگاه تخصصی ساخت داخل در صنعت پتروشیمی نیز در جزیره کیش برگزار شد، علی وطنی، مشاور عالی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در حاشیه این نمایشگاه با تاکید بر اقتصاد مبتنی بر نفت و تکمیل زنجیره ارزش گفت: راه تولید سرمایه در کشور توسعه صنعت پتروشیمی است؛ جعفر ربیعی، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس نیز در این همایش با اعلام خبر معرفی طرح های جدید پایین دستی هلدینگ خلیج فارس در آینده ای نزدیک گفت: صنعت پتروشیمی ایران رکوردپذیر نیست؛ صفرعلی بابایی، مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی نیز در حاشیه همایش گفت: در جهش سوم صنعت پتروشیمی هفت پروژه پایین دستی هلدینگ خلیج فارس اجرایی می شود.
در حاشیه نمایشگاه صنعت پتروشیمی در مرکز نوآوری کیش، به‌منظور استقرار شرکت های دانش بنیان حوزه صنعت پتروشیمی یک قرارداد پنج جانبه میان علی وطنی، مشاور عالی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، غلامحسین مظفری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، حجت‌اله صیدی، مدیرعامل بانک صادرات ایران و مجید محمدپور، انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت امضا شد.
بازدید وزیر نفت از شرکت فولاد اکسین خوزستان در اهواز و رونمایی از دکل 72 فتح
رونمایی از دکل حفاری 72 فتح با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت و حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در اهواز از دیگر رویدادهای هفته جاری بود؛ وزیر نفت روز سه شنبه (29 بهمن‌ماه) در حاشیه رونمایی از دکل 72 فتح در اهواز گفت: باید از فرصت تحریم برای توسعه و تقویت ساخت داخل استفاده کنیم و جهاد دانشگاهی می‌تواند یکی از مراکز اصلی کار باشد و باید از این فرصت استفاده کنیم؛ وی با تاکید بر این که وظیفه داریم برای کارخانه‌های ایرانی کار ایجاد کنیم، افزود: اهواز سومین قطب مهم کشور از نظر تجهیزات صنعتی است و مسئله ساخت دکل در ایران یکی از آرزوهای صنعت نفت است و ما برای سال‌های طولانی به حفاری و تجهیزات آن نیاز داریم؛ با حضور وزیر نفت در اهواز و بازدید وی از شرکت فولاد اکسین خوزستان، رویداد مهم دیگری رخ داد و آن دستور وزیر نفت برای تشکیل کارگروهی برای هماهنگی در تامین لوله پروژه گوره - جاسک بود؛ بیژن زنگنه همچنین در نشستی مشترک با مدیران و مدیران عامل شرکت‌های بزرگ فولادسازی و لوله‌سازی کشور در جریان پیشرفت و موانع تسریع اجرای قراردادهای صنعت نفت و صنایع فولاد قرار گرفت.
امضای قرارداد واحد فرآورش پیش‌ساخته در میدان نفتی مشترک آزادگان جنوبی
با حضور وزیر نفت در اهواز، قرارداد واحد فراورش پیش ساخته میدان آزادگان جنوبی نیز ما بین جهاد دانشگاهی و شرکت متن به امضا رسید؛ تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت متن در آئین امضای این قرارداد استفاده از واحدهای فرآورشی سیار را راهبردی نو برای شتاب‌بخشی به طرح‌های توسعه‌ای به‌ویژه در میدان‌های مشترک اعلام کرد؛ وزیر نفت نیز در این مراسم تاکید کرد: صنعت نفت می‌تواند با تعریف پروژه و ایجاد تقاضا، پرچمدار و پیشرو توسعه صنعتی کشور باشد.
افزایش 20 درصدی مصرف گاز
مصرف روزانه گاز بخش خانگی و تجاری در هفته جاری به 590 میلیون مترمکعب رسید؛ محمد عسگری، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران در این باره گفت: روز سه شنبه هفته جاری (22 بهمن‌ماه) همزمان با برودت هوای کل کشور، مصرف گاز بخش خانگی و تجاری در کشور به حدود 600 میلیون مترمکعب رسید که نشان دهنده افزایش 100 میلیون مترمکعبی است.
نشست تخصصی «معرفی فرصت‌ها و چارچوب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فرآورش نفت خام»
نشست تخصصی معرفی فرصت‌ها و چارچوب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فرآورش نفت خام روز چهارشنبه هفته جاری برگزار شد؛ تالین منصوریان، مدیر سرمایه‌گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت ایران در این نشست به تشریح چارچوب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های فرآورش نفت خام با استفاده از تجهیزات سریع‌الاحداث کارخانه‌ای و در قالب قراردادهای ساخت، بهره‌برداری و مالکیت (BOO) پرداخت و گفت: توجه حداکثری شرکت ملی نفت ایران به تسهیم متعادل منافع و ریسک پروژه بین کارفرما و سرمایه‌گذار، از مزیت‌های چارچوب تدوین‌شده است.
اعلام زمان پایش کارکرد وانت‌بارها برای تخصیص سهمیه اضافی
مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نیز در گفت‌وگو با شانا از پایش کارکرد وانت بارها از ابتدای اسفندماه به‌منظور تخصیص سهمیه اضافی به این دسته از خودروها خبر داده بود؛ شهرام رضایی در این باره گفته بود: سهمیه بنزین وانت‌های کم‌مصرف و پرمصرف هر کدام به ترتیب ماهانه 200 و 300 لیتر در نظر گرفته شده بود و قرار بود از ابتدای بهمن‌ماه براساس کارکرد این سهمیه افزوده شود؛ یک خبر بنزینی دیگر در هفته جاری رخ داد و آن هم توضیح وزیر نفت در حاشیه نشست هیئت دولت درباره تخصیص سهمیه بنزین نوروزی بود. وزیر نفت در این باره گفت: رئیس‌جمهوری دستور دادند پیشنهادها برای تعیین میزان سهمیه بنزین نوروزی ارائه شود.
اجرای بزرگترین پروژه پتروشیمی کشور در عسلویه
انتصاب مریم مشایخی به عنوان مدیر مالی جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی و نیز اعلام اجرای بزرگترین پروژه پتروشیمی کشور در عسلویه از دیگر رویدادهای حوزه صنعت پتروشیمی در هفته جاری بودند؛ روز چهارشنبه (30 بهمن‌ماه) جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مجمع عمومی فوق العاده شرکت صنایع پتروشیمی نیز از برنامه‌ریزی برای اجرای مگاپروژه پتروشیمی هرمز در عسلویه به عنوان بزرگ‌ترین پروژه پتروشیمی کشور برای سال 1402، افزایش تولید این شرکت نسبت به پارسال و پیش‌بینی تحقق 103 درصدی برنامه تولید تا پایان امسال خبر داد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شرکت های دانش بنیان و استارت آپ صنعت پتروشیمی پروژه پتروشیمی صنایع پتروشیمی رونمایی از دکل استارت آپ ها مدیرعامل شرکت هفته جاری صنعت نفت وزیر نفت خلیج فارس ساخت داخل بهمن ماه شرکت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۳۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه رصد: برای هفته‌های آخر لیگ

به گزارش ورزش ۳۶۰، مهدی محمد نبی در پاسخ به اینکه فدراسیون فوتبال برای مدیریت حساسیت هفته‌های پایانی لیگ برتر چه تدبیری اندیشیده است، اظهار کرد: ۲۴ هفته از رقابت‌های لیگ امسال را پشت سرگذاشتیم و به هفته‌های پایانی نزدیک می‌شویم. در بالای جدول رقابت سختی بین استقلال و پرسپولیس وجود دارد. به دلیل همین حساسیت‌ها، جلساتی را در فدراسیون برگزار کردیم که طی آن کارگروهی تعیین شد تا همه مسابقات هفته‌های پایانی را با دقت نظارت و بررسی کند و مشکلی ایجاد نشود.

وی ادامه داد: این کارگروه از همه جهات مسابقات هفته‌های پایانی را نظارت خواهد کرد و تمامی بازی‌ها به دقت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. تیم‌ها در این خصوص نگرانی نداشته باشند.

نایب رییس فدراسیون فوتبال درباره واگذاری تیم‌های بزرگ پایتخت اضافه کرد: بخش خصوصی با مطالعه و تجزیه و تحلیل خاص خود وارد عرصه ورزش می‌شود و همه موارد و شرایط را پیش از ورود، ارزیابی کرده است چراکه باید به اهدافش برسد. یکی از این موارد نرخ بازگشت سرمایه است که باید روی آن حساب کرد. از سوی دیگر بحث درآمد پایدار هم مطرح است که این موارد می‌تواند به توسعه فوتبال کمک کند و نتایج آن را در استقلال و پرسپولیس خواهیم دید.

آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی دیروز با حضور کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان، سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، سیدمحمدشروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی، مدیران عامل، اعضای هیات مدیره دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و نمایندگان مالکان جدید سرخابی‌ها برگزار شد.

بر این اساس در این جلسه مشخص شد که ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های تابعه آن شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز به بانک‌های شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵ درصد) انتقال پیدا کرد.

استقلال تهران هم‌اکنون با ۵۳ امتیاز در رده نخست قرار دارد و پرسپولیس با یک اختلاف امتیاز در جایگاه دوم لیگ برتر جای گرفته است.

دیگر خبرها

  • تشکیل کارگروه رصد: برای هفته‌های آخر لیگ
  • تخصیص ۴۰ درصد از سود شرکت‌های پتروشیمی به تکمیل زنجیره ارزش
  • آماده همکاری در پروژه‌های پتروشیمی و نفتی هرمزگان هستیم
  • ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور خواهد کرد
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی امیرکبیر در ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳