Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-26@21:30:42 GMT

روایت رسانه های عربی از انتخابات در ایران

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۸۶۶۵۱

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، رسانه های عرب زبان، برغم وجود موضوعات مهم بین المللی از جمله بیماری کرونا و نیز رقابت های انتخاباتی آمریکا، توجه خود را به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی معطوف کردند و بخش هایی از گزارش های روز خود را به صندوق های رای در ایران اختصاص دادند.

شبکه الجزیره قطر از تهران، اصفهان و برخی شهرهای دیگر ایران، گزارش های زنده از صندوق های رای پخش کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار این شبکه در اصفهان، ضمن پخش تصاویری از حوزه های رای گیری، استقبال مردم را برای انداختن آرای خود به صندوق ها به نمایش گذاشت. این شبکه در تهران نیز از حوزه های رای گیری گزارش هایی ارسال کرد و حضور مردم در پای صندوق های رای را بازتاب داد و در عین حال، به مسائل اقتصادی و معیشتی هم اشاره داشت.

این شبکه در میان تصاویر صفوف رای دهندگان، با برخی از رای دهندگان نیز گفت وگو کرد که تاکید داشتند فارق از مسائل جناحی و حزبی، با دغدغه ایران و نظام جمهوری اسلامی پای صندوق های رای آمده اند.

رای الیوم دیگر رسانه عرب زبان منطقه در گزارشی از صندوق های رای در ایران، نوشت: رای دهندگان ایرانی در میان بحران های تند اقتصادی و احتمال شکست اصلاح طلبان برای انتخاب پارلمان جدید آراء خود را به صندوق های رای ریختند.

القدس العربی نیز با عنوان "ایرانیان امروز جمعه برای انتخاب پارلمان جدید کشور خود رهسپار صندوق های رای شدند"، نوشت: آیت الله علی خامنه ای(رهبر معظم انقلاب) رهبر ارشد ایران پس از انداختن رای خود به صندوق با نام بردن از شرکت در انتخابات به عنوان یک «واجب دینی در بردارنده منافع ملی ایران» ایرانیان را به رای دادن زود هنگام فراخواند.

شبکه تلویزیونی «المیادین» در گزارش های مستقیم و زنده از صندوق های رای در ایران، به نقل از خبرنگار خود در تهران اعلام کرد که یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران با استقبال گسترده مردم این کشور همراه شده است.

این رسانه پر مخاطب عرب زبان منطقه، استقبال ایرانی ها از انتخابات پارلمانی در ایران را در شرایطی که آمریکایی ها بر فشارهای اقتصادی و تحریمی افزوده اند، ‌ قابل توجه دانسته است.

پایگاه خبری العهد نیز در گزارش مفصل خود از تهران، ‌ به سخنان رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و نوشت: «حضرت‌آیت الله خامنه‌ای» در آغازین دقایق انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضمن انداختن رایشان به صندوق اخذ رای بیان کردند: اولا روز انتخابات روز جشن ملی است این جشن را به همه هم میهنان عزیزمان در سراسر کشور تبریک می‌گویم. ثانیا روز احقاق حق مدنی ملت است که می‌خواهند بیایند رای بدهند و شرکت خودشان در اداره امور کشور را که حق آنهاست، ‌ به دست بیاورند، ثالثا یک تکلیف شرعی است که اینها را قبلا هم عرض کردیم.

العربی الجدید دیگر رسانه عرب زبان منطقه هم با بیان اینکه "مردم ایران تقریبا دو سال پس از آنکه درگیری قدیمی میان تهران و واشنگتن، امروز جمعه پای صندوق های رای حاضر شدند"، نوشت: افراد حائز شرایط رای دادن در انتخابات امروز در حالی برای انتخاب نمایندگان جدید خود در یازدهمین انتخابات مجلس شورا پای صندوق های رای حاضر می شوند که با شرایط معیشتی و چالش های بزرگی مواجه هستند.

برخی شبکه ها نیز طبق سلیقه و رویکرد خبری رسانه ای خود درباره انتخابات امروز جمعه در ایران قلم زدند، از جمله اسکای نیوز که از صبح جمعه پیش بینی کرد استقبال کمتر از ۶۲ درصد انتخابات سال ۲۰۱۶ باشد و در عین حال نوشت استقبال در شهرهای کوچکتر بیشتر خواهد بود.

خبرگزاری فرانسه (عربی) هم با پیش بینی پیروزی اصولگرایان در انتخابات پارلمانی امروز ایران نوشت: محافظه کاران در این میان از نارضایتی عمومی شکل گرفته علیه حسن روحانی رئیس جمهور میانه رو در نتیجه وخامت اقتصادی و فساد و بحران های متعدد موجود در کشور سود خواهند جست.

این خبرگزاری اضافه کرد، "تهران و واشنگتن ظرف هفت ماه گذشته دو باز نزدیک بود با یکدیگر وارد جنگ شوند به ویژه پس از آنکه سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس توسط آمریکا در سوم ژانویه ترور شد".

شبکه العربیه و الشرق الاوسط رسانه های سعودی نیز همانطور که پیش بینی می شد، تلاش کردند انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را کم رونق جلوه دهند و با تصاویری آرشیوی، تلاش برخی گروه های داخلی و خارجی در دعوت به تحریم را برجسته کردند.

پیش بینی می شود، تحلیل ها و گزارش های رسانه های عرب زبان در روزهای شنبه و یکشنبه بویژه بعد از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی در ایران اوج بگیرد.

 

ایرنا

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اسکای نیوز العربیه کرونا رسانه های عربی انتخابات مجلس شورای اسلامی پای صندوق های رای یازدهمین دوره پیش بینی عرب زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۶۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است

به گزارش قدس آنلاین، تظاهرات بی سابقه دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان یادآور مخالفت با جنگ ویتنام است. آیا معادله ناعادلانه تغییر می‌کند؟ چرا نتانیاهو از این تظاهرات هراس دارد؟ آیا این روند به اروپا، جهان عرب و جهان اسلام هم سرایت خواهد کرد؟

این رسانه ادامه داد: شاید تظاهرات دانشجویان ضد کشتار جمعی علیه فلسطینیان در آمریکا، حادثه بسیار بارزی باشد که روز به روز گسترش می‌یابد و مانند گلوله برقی به سرعت در حال بزرگ شدن است. این تظاهرات به دانشگاه های تگزاس و کالیفرنیای جنوبی کشیده شده و پلیس آمریکا با آن مقابله و شماری از دانشجویان خشمگین را بازداشت کرده است.

طبق آخرین گزارش رسانه های آمریکایی، شرکت کنندگان در این تظاهرات بسیار زیاد هستند و دولت آمریکا به دنبال کمک گرفتن از گارد ملی برای مقابله با دانشجویان معترض به کشتار جمعی در غزه است.

رای الیوم افزود: نکته قابل توجه، هراس بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از برگزاری تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکاست. این تظاهرات بی سابقه به کجا خواهید انجامید؟ آیا ممکن است که معادله را تغییر دهد؟

به گزارش این رسانه، «عواطف عبدالرحمن» استاد روزنامه نگاری دانشکده رسانه دانشگاه قاهره می گوید: آنچه در دانشگاه‌های آمریکا در حمایت و یاری ملت فلسطین و درخواست فوری توقف کشتار و گرسنگی در نوار غزه و در دانشگاه‌های عربی(انفعال و بی‌تفاوتی) رخ می دهد، سئوالی است که هم اکنون باید به شکل قوی مطرح کنیم.

از سوی دیگر «کارم یحیی» فعال رسانه ای نیز می گوید: اوضاع و تظاهرات کنونی مشابه مخالفت‌ها با جنگ آمریکا علیه ویتنام است. هر که می‌تواند باید به فلسطینیان کمک کند.

وی با اشاره به مقایسه دانشجویان آمریکایی و دانشجویان الازهر مصر می افزاید که این کشور باید نقش موثرتر و با صلابت‌تری ایفا کند، دولت، جامعه الازهر و دیگر دانشگاه‌های این کشور.

این تحلیلگر ادامه می دهد: آنچه در دانشگاه های آمریکا شاهد آن هستیم، بیانگر تحولات مهمی در آمریکا و اروپاست. مواضع دانشجویان بسیار مهم است و به سبب افزایش بازداشت ها، بیشتر هم می شود.

یحیی درباره مقایسه دانشگاه‌های آمریکا با دانشگاه های عربی هم می گوید: واقعیت و ماهیت دانشگاه‌های عربی و برخورد امنیتی از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. بعید نیست که این موج به دانشگاه های عربی هم دومینو وار سرایت کند.

در همین حال،«سمیر عرابی» دیگر تحلیلگر عرب نیز تظاهرات در دانشگاه های آمریکا و برخورد دولت این کشور و تهدید رئیس مجلس نمایندگان به اخراج دانشجویان را نمایانگر برافتادن نقاب ادعایی دموکراسی آمریکایی دانست.

وی با لحن تمسخر آمیزی می افزاید: بایدن می گوید که آمریکا طرفدار حق است، رئیس مجلس سنا هم می گوید که کتاب مقدس به آنها دستور می‌دهد در کنار اسرائیل بایستند! این آمریکای بدون رتوش است. دموکراسی و برابری میان ادیان وجود ندارد و آزادی بیان هم در کار نیست، ما باید واقع باشیم.

گفتنی است؛ دانشجویان دانشگاه های آمریکا روز چهارشنبه در اعتراض به حمله رژیم اسرائیل به نوار غزه تحصن خود را آغاز کردند.

این اعتراض های دانشجویی در حمایت از مردم غزه و توقف جنگ رژیم صهیونیستی به دانشگاه های هاروارد، تگزاس، براون و کالیفرنیای جنوبی رسیده و این دانشگاه ها صحنه درگیری پلیس با دانشجویان شده است.

دانشجویان دانشگاه براون در رود آیلند و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC) به سایر دانشگاه‌ها از جمله کلمبیا پیوستند تا خواستار آتش‌بس در غزه شوند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خنثی‌سازی دروغ‌های رسانه‌ای صهیونیست‌ها در قاب تلویزیون
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است
  • تکذیب خروج نظامیان ایران از سوریه
  • مستشاران ایرانی از سوریه خارج شدند؟
  • خروج مستشاران ایران از سوریه از سوی یک مقام محور مقاومت تکذیب شد
  • تکذیب خروج مستشاران ایران از سوریه
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • دو روایت متفاوت ضدانقلاب از یک حادثه