Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: آمار ابتلا به کرونا در ایران ناچیز است. با این وجود این بیماری درحال مهار و تحت مدیریت قرار گرفته است.

گروه سلامت خبرگزاری فارس - معصومه اصغری: کرونا در روزهای نخست ابتلا علائمی شبیه به سرماخوردگی دارد. با یک تب خفیف شروع می شود و قسمت فوقانی بدن را با افزایش مخاط و ترشحات درگیر می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرفه، عطسه، سردرد نشانه های بعدی هستند.حالا سوال اینجاست که اگر بیماری با همین علائم به درمانگاه و بیمارستان ها مراجعه کند به چه صورت مورد معاینه و تشخیص قرار خواهد گرفت. این سوال که حالا تبدیل به دغدغه ای عمومی شده ما را پای گفتگو با دکتر کیانوش جهانپور رییس مرکز روابط عمومی اطلاع رسانی  وزارت بهداشت نشاند.

- آقای دکتر حالا می دانیم علائم سرماخوردگی، آنفولانزا و کووید 19 مشابه هم هستند. الان در فصل سرد سال هستیم. بسیاری از افراد به طور معمول درگیر سرفه و عطسه  هستند و علائمی مانند آبریزش بینی و تب خفیف دارند. سوال این است که مراجعه این افراد به درمانگاه ها منجر به تشخیص و غربالگری می شود؟

ببینید در هیچ کجای دنیا بیماری هایی نظیر آنفولانزا و کرونا در درمانگاه ها تشخیص داده نمی شود و این تنها مختص کشور ما نیست. پروتکل تشخیص بیماری به  تمامی پزشکان در همه بیمارستان ها و درمانگاه ها ابلاغ شده  است. پزشک با بیمار صحبت می کند و اگر موردی را مشکوک تشخیص دهد در مرحله دوم هدایت به بیمارستان های معین انجام می شود. در این بیمارستان ها بلافاصله از بیمار نمونه آزمایشگاهی گرفته می شود و اگر جواب آزمایش مثبت باشد بیمار تحت مراقبت های لازم قرار خواهد گرفت.

در محافل عمومی و به ویژه فضای مجازی نگرانی هایی درباره نبود  و فقر زیرساخت های لازم برای مقابله با این  بیماری در کشور مطرح است. در حال حاضر با توجه به مثبت اعلام شدن تعدادی از آزمایش ها و بستری شدن بیماران بفرمایید که وضعیت مراکز تشخیص و مراقبت ما در کل کشور چگونه است؟

این تصور اشتباه است.کرونا بیماری است که اکنون همه کشور ها را مورد تهدید قرار داده است. بسیاری از ملت ها درگیر این بیماری شده اند. در برخی از این کشورها حتی آزمایشگاه هایی برای تشخیص سریع وجود ندارد این درحالی است که اکنون در ایران 6 آزمایشگاه، مختص رسیدگی به آزمایش موارد مشکوک به ابتلا تعبیه شده است.

 - آیا جانمایی این آزمایشگاه ها به گونه ای هست که همه هموطنان ما بتوانند با طی مسافتی به آن دسترسی داشته باشند ؟ در خبر هایی که در فضای مجازی دست به دست می شود می بینیم که گفته می شود موارد مشکوک به ابتلا  در شهر های دیگر به بیمارستان های تهران منتقل شده اند ؟

ما پیش از اعلام آزمایش مثبت تعداد محدودی از بیماران  نیز برای مقابله با کرونا تمهیداتی در کشور داشته ایم.2 آزمایشگاه در تهران فعال بود و اکنون 6 مرکز در شهرهای دیگر آمادگی شبانه روزی برای رسیدگی به بیماران مشکوک به ابتلا دارند. درمورد افرادی که از قم به تهران آمده اند باید بگوییم که این افراد پیش از اعلام نتایج آزمایش مثبت و انتشار این خبر به تهران آمده بودند. آزمایش این افراد منفی بوده است و جای نگرانی نیست.

- آقای دکتر الان شهر قم به عنوان کانون انتشار و ابتلا به بیماری شناخته می شود. امکانات بیمارستانی و زیرساخت های درمانی به گونه ای هست که موارد مشکوک به بیماری نیاز به مراجعه به بیمارستان های تهران را نداشته باشند؟

ببینید ما هنوز در هیچ شهری شاهد اپیدمی نیستیم. در بکارگیری این واژه ها باید حساس باشیم. بله اولین موارد ابتلا در شهر قم مشاهده شده است ولی این موضوع به معنای این نیست که در این شهر شاهد انتشار گسترده و اپیدمی باشیم. اکنون وضعیت به گونه ای است که نه تنها در قم بلکه در هر نقطه دیگری از کشور اگر شاهد طغیان این بیماری باشیم به سادگی امکان رسیدگی به موارد مشکوک به بیماری و افرادی که ابتلا در آن ها به اثبات می رسد را خواهیم داشت.

- یکی از مواردی که باعث نگرانی در مورد بیماری کرونا شده این است که هنوز راهکار درمانی ویژه ای برای آن معرفی نشده است. متخصصان اعلام کرده اند تا کمتر از سه ماه آینده امکان دستیابی به واکسن را نخواهند داشت.با توجه به این موضوع در صورت ابتلا به این بیماری بهبودی به چه صورت حاصل می شود ؟

همان طور که می دانید در چین که کانون انتشار این بیماری بوده است وضعیت بسیاری از مبتلایان رو به بهبودی رفته است. با این  وجود هنوز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. از بین جمعیت مبتلایان در چین تنها 20 تا 30 درصد نیاز به بستری شدن پیدا کرده اند. نوع درمان فعلی بیشتر جنبه حمایتی و نگهدارنده دارد. در بیمارستان ها این شرایط مهیا شده که با همین روش ها از بیمارانی که نتیجه آزمایش آنها مثبت است نگهداری و مراقبت صورت بگیرد.

 -  آیا در صورت افزایش تعداد مبتلایان شاهد افزایش زیرساخت های لازم برای رسیدگی به بیمارارن خواهیم بود ؟
در شهر ووهان چین اکنون 69 هزار نفر به این بیماری مبتلا شده اند. توجه داشته باشید که آمار ابتلا به این بیماری در ایران ناچیز است با این وجود این بیماری درحال مهار و تحت مدیریت قرار گرفته است.اکنون در قم یک بیمارستان به طور ویژه برای رسیدگی به موارد مشکوک و به ابتلا و بیمارانی که نتیجه آزمایش آن ها مثبت اعلام شود تجهیز شده است.با توجه به نیاز های موجود امکانات لازم در اختیار بخش های درمانی در سراسر کشور گذاشته خواهد شد.

- فضای مجازی در رابطه با اخبار این بیماری بسیار ملتهب شده است. انتشار ویدئو ها و تصاویر مختلف از انتقال بیماران به این نگرانی عمومی دامن می زند. در ادامه همین روند شاهد کمیاب شدن  برخی از کالاهای بهداشتی و یا افزایش بهای آن ها بوده ایم. آیا توجه جدی نشان دادن به این اخبار می تواند در کاهش ابتلا به این بیماری موثر باشد ؟

 بخش کمی از این نگرانی ها مفید است.مردم به هر حال باید هشیار باشند و توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند اما توجه به این اخبار نباید به گونه ای باشد که زندگی عادی ما را تحت تاثیر قرار دهد. متاسفانه خبر افزایش قیمت و تقاضا برای خرید برخی از کالاهای بهداشتی می تواند باعث سودجویی برخی از افراد فرصت طلب در بازار شود و همین مردم ما را با مشکل روبه رو کند. ضمن این که نگرانی بیش از اندازه می تواند به سیستم ایمنی ما آسیب وارد کند. همان طور که می دانید در این شرایط تقویت سیستم ایمنی می تواند در مقابله طبیعی بدن با این بیماری بسیار موثر باشد. پس از مردم عزیزمان می خواهیم آرامش خود را حفظ کنند و بی توجه به شایعات نگران کننده توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند تا شاهد قطع زنجیره انتقال این بیماری در جامعه مان باشیم. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بیماری مدیریت تشخیص کرونا موارد مشکوک بیمارستان ها گونه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۸۸۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهروز همتی، در خصوص اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها از نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه‌های کشور، جهت آگاهی افکار عمومی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می‌کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و اینکه توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات بوده و هر گونه مخدوش بودن آنها می‌تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استاندارد‌های سخت گیرانه ایزو ۱۵۱۸۹ که از سال ۱۳۸۶ اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است.

وی ادامه داد: این استاندارد‌ها تمامی آیتم‌های را که در انجام آزمایش‌ها دخیل هستند مانند پذیرش، جواب دهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می‌شود.

رئیس انجمن ای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده شده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تاکید کرد: امروزه حدود ۸۰ درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌گردد؛ بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی همچنین گفت: از طرفی در سال‌های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌اند. بدین صورت که آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتبار بخشی قرار می‌دهند.

همتی بیان داشت: به رغم اینکه سالانه میلیارد‌ها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌گردد، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهاد‌های کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی‌ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات ۱۵۱۸۹ آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری و وجود نمونه در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملاً قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات می‌باشد.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که به رغم تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها ۷۰ درصد در تصمیم گیری بالینی تأثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف داشته، زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تأثیری انکار ناپذیر در سلامت بیماران داشته و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه‌های کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، صحبت‌هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه‌ها می‌شود، علاوه بر اینکه زحمات ۶۰۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می‌برد بلکه بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های کشور و بیمه‌ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

رئیس انجمن ای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران افزود: در شرایط سختی که آزمایشگاه‌ها با آنها روبرو هستند آزمایشگاهیان ترجیح می‌دهند که آزمایشگاه‌های خود را تعطیل کنند تا به کار‌های خلاف روی بیاورند و ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه‌ها ارائه می‌دهند.

وی در پایان گفت: امیدوار هستیم اساتید گرامی هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند. زیرا درج این گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولین فنی و بیش از هزاران پرسنل آزمایشگاه خواهد شد. قابل ذکر است که پرسنل و مسئولین آزمایشگاه‌ها در دوران کرونا با از خود گذشتگی و تلاش فراوان در ساخت کیت‌های تشخیصی، نمونه گیری و انجام آزمایش‌ها و حتی کمک در امر واکسیناسیون سهم بزرگی در کنترل بیماری کووید ۱۹ داشتند که قابل ستایش است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • ترجیح آزمایشگاه‌های تشخیص طبی به تعطیلی مراکز تا ادامه فعالیت
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند