Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی با بیان این‌که مذاکرات طرف‌های درگیر پیرامون آتش‌بس در لیبی در مسیر درست قرار دارد، اعلام کرد، این مذاکرات با موانع مربوط به نقض‌های تحریم تسلیحاتی لیبی و آتش‌بسی که ماه میلادی گذشته اعلام شد، روبرو است.

به گزارش ایسنا، غسان سلامه، نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در حاشیه مذاکرات نظامی ژنو اظهارات مذکور را ایراد کرد و از بازگشت فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی به میز مذاکرات کمیته نظامی خبر داد و گفت، در حال حاضر این مذاکرات در مسیر درست خود قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام بین‌المللی گفت: این مذاکرات کمیته نظامی مشترک لیبی پس از رایزنی‌های مستمر از سر گرفته شده و نشست‌های این کمیته در چارچوب وظایفش ادامه خواهند داشت. این نوع از مذاکرات در این سطح برای نخستین بار در حال انجام است و فائز السراج با تماس مستقیم با هیئت سازمان ملل تصمیم به از سر گیری این مذاکرات گرفت.

سلامه ادامه داد: در واقع مذاکرات به دلیل حمله به بندر طرابلس که یک میلیون سکنه دارد و تنها راه خروج ایمن از این فرودگاه و بندر است، متوقف شد و نارضایتی دولت وفاق که از طریق توقف مذاکرات آن را ابراز کرد، قابل درک است.

در پی حمله نیروهای ارتش ملی لیبی به بندر دریایی در طرابلس، دولت وفاق ملی مذاکرات کمیته نظامی را تعلیق کرد.

سلامه در پاسخ به سوالی پیرامون شروط حفتر و اینکه آیا طرف مقابل آماده پذیرش این شروط است یا خیر، گفت: به نظر این مطالبات معقول هستند و طرف مقابل هم آن را منطقی می‌بیند اما در حال حاضر مذاکرات درباره زمان و خواسته‌های طرف مقابل در ازای قبول این شروط است.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌کند که مذاکرات سیاسی در ژنو روز چهارشنبه برگزار شود اما در حال حاضر به دنبال انجام اقداماتی برای اعتمادسازی است، گفت: مذاکرات رفت و برگشتی در جلسات جداگانه با مسؤولان دولت وفاق و خلیفه حفتر به جای نشست دوجانبه همچنان در جریان است و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم روز دوشنبه وارد ژنو شده و از نزدیک این مذاکرات را پیگیری می‌کند. فائز السراج نیز روز دوشنبه در ژنو حاضر خواهد شد.

نماینده ویژه سازمان ملل به لیبی تاکید کرد، عزم خود را برای آغاز روند سیاسی پیرامون لیبی همانطور که روند نظامی و اقتصادی را آغاز کرده جزم کرده است.

همچنین سلامه در مصاحبه با سایت المیادین اعلام کرد: مذاکرات ژنو که از روز شنبه برگزار می‌شود فرصت خوبی برای تبدیل آتش‌بس موقت به آتش‌بس دائمی است.

وی در ادامه این مصاحبه تاکید کرد: مذاکرات میان طرف‌های لیبی در سه روند سیاسی، امنیتی و اقتصادی بدون مداخله گروه‌های بین‌المللی در جریان است و در این مذاکرات تنها مسؤولان لیبی حضور دارند، چرا که طرف‌های خارجی در نشست برلین نظرات و منافع خود را بیان کردند.

نماینده ویژه سازمان ملل در لیبی اعلام کرد: یک کمیته پیگیری تشکیل می‌شود که ماهانه تشکیل جلسه داده و گزارش‌ها درباره توافق‌های مسؤولان لیبی به این کمیته ارائه می‌شود.

سلامه افزود: برای امن‌تر کردن سفر هوایی در لیبی به ویژه از فرودگاه معیتیقه و مصراته، بازگشایی امن‌تر بندر طرابلس و کمک به تبادل زندانیان دو طرف تلاش می‌کنیم.

همچنین میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه در جریان مذاکرات با عبدالهادی الحویج، وزیر خارجه دولت موقت لیبی مستقر در شرق این کشور بر اهمیت حل سیاسی بحران لیبی تاکید کرد.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: طرف‌ها پیرامون اوضاع کنونی لیبی در سایه قطعنامه ۲۵۱۰ شورای امنیت که ۱۲ فوریه در حمایت از تصمیمات کنفرانس برلین صادر شد، بحث و تبادل نظر کردند.

در این مذاکرات طرف روس بر دستیابی به حل و فصل سیاسی بحران لیبی از طریق توقف دائمی آتش‌بس، گفت‌وگوی ملی با مشارکت همه گروه‌های سیاسی و اجتماعی لیبی تاکید کرد.

در حال حاضر لیبی صحنه درگیری‌های دو دولت است؛ دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و دولت موقت مستقر در طبرق واقع در شرق لیبی که از حمایت فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی این کشور برخوردار است که با هدف کنترل طرابلس از ماه آوریل این شهر را مورد حمله قرار می‌دهد.

همچنین خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: همان‌طور که قبلا گفته‌ایم به دلیل نقض مکرر آتش‌بس توسط گروه‌ها و مزدوران رئیس جمهوری ترکیه و السراج و عدم پایبندی به تعهدات برلین صبر ما در حال سر آمدن است. نیروهای مسلح در حال ارزیابی اوضاع طرابلس و رایزنی با همه طرف‌های بین‌المللی هستند و در صورتی که جامعه بین‌الملل و کشورهای مشارکت‌کننده در کنفرانس برلین مسؤولیت خود را در قبال اشغال لیبی توسط ترکیه بر عهده نگیرند، آماده هرگونه احتمالی هستند.

وی افزود: اگر گفت‌وگوهای ژنو به برقراری امنیت و صلح در کشور ما و نیز اخراج مزدوران منجر نشود حتما نیروهای مسلح به وظایف ملی و قانونی خود در حفاظت از شهروندان، حاکمیت ارضی و  مرزهای آن از جنگ ترکی عثمانی و طمع‌ورزی‌های رئیس جمهوری ترکیه در لیبی عمل خواهند کرد.

خلیفه خفتر، ترکیه و دولت وفاق را به بهره‌برداری از آتش‌بس موقت برای داشتن فرصت بیشتر جهت انتقال تعداد زیادی از مزدوران سوری، نظامیان ترکیه، تروریست‌ها و تسلیحات به صورت هوایی و زمینی به طرابلس متهم کرد و گفت: این اقدامات نقض آتش‌بس است و ما همیشه حق پاسخ به این نقض‌ها را محفوظ نگه داشته و حق داریم با این حملات ترکیه به کشورمان مقابله کنیم که در واقع اشعالگری واقعی نیروهای کشوری خارجی در لیبی است.

وی در خصوص زمان حمله به بندر طرابلس گفت: این عملیات هیچ ارتباطی به حضور وزیر خارجه الجزایر یا گفت‌وگوی کمیته نظامی ندارد بلکه به نقض‌های مکرر و داشتن حق واکنش به آنها مربوط می‌شود.

خلیفه حفتر در پاسخ به سوالی پیرامون برقراری آتش‌بس بدون سقف زمانی مشخص گفت: آتش‌بس نتیجه تحقق همه شروط است و زمانی برقرار می‌شود که مزدوران سوری و ترکیه‌ای از کشور خارج شده، ترکیه انتقال تسلیحات به طرابلس را متوقف کرده، گروه‌های تروریستی نابود، شبه‌نظامیان خنثی و تسلیحات آنها تحویل داده شود و نیز بر سر یک دولت ملی که حق تصمیم‌گیری داشته، قانونی بوده و مردم لیبی نیز آن را می‌پذیرند، توافق شود. با تحقق این شروط آتش‌بس ایجاد می‌شود و تنها در این شرایط است که می‌توان درباره آتش‌بس صحبت کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: غسان سلامه خلیفه حفتر بحران لیبی نماینده ویژه سازمان ملل کمیته نظامی حال حاضر بین المللی دولت وفاق گروه ها طرف ها آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۱۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی مدیرکل جدید راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ در مراسمی رسول عطایی به عنوان سرپرست اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی معرفی و از خدمات سیدمحسن حمزه لو مدیر کل سابق قدردانی شد.

استاندار آذربایجان‌غربی، در این مراسم با اشاره به تلاش دولت سیزدهم برای توسعه همه جانبه راههای استان گفت: امروز شاهد پیشرفت و آبادانی ملموس راهها در استان هستیم که به موازات آن، نهضت ملی مسکن نیز رشد قابل توجهی داشته است.

محمدصادق معتمدیان افزود: با تلاش شبانه روزی و تصمیم گیری درست مجموعه راه و شهرسازی استان و استفاده از ظرفیتها درحال حاضر ۴۶۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در آذربایجان‌غربی در قالب ۴۰ کارگاه راهسازی در دست اجراست.

معتمدیان اظهارکرد: بیش از ۸۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به حوزه راه و مسکن آذربایجان غربی اختصاص داده شده که نشان از توجه ویژه دولت سیزدهم برای توسعه این بخش در استان است.

وی، با بیان اینکه امروز شاهد ارتقای شاخص های راه و مسکن در استان هستیم، گفت: بخش قابل توجهی از احداث ‌راهها از مسیر قانونی بود که درگذشته مورد توجه قرارنگرفته است.

معتمدیان، با تأکید بر اینکه هیچ قطعه راهی در آذربایجانغربی وجود ندارد که بلاتکلیف باشد، افزود: تمامی مسیرهای این استان دارای برنامه کاری و عمرانی جهت توسعه، پیشرفت و آبادانی هستند که در این بین، مسیر رازی - خوی از جمله محورهایی است که درحال تبدیل به مسیر اقتصادی بین‌المللی است.

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: با پایان یافتن اجرای طرح توسعه این مسیر، مرز رازی به مسیری بین المللی برای دستیابی به بازار هدف جهانی تبدیل خواهد شد.

مدیرکل سابق راه و شهرسازی آذربایجانغربی هم در این مراسم با قدردانی ازحمایتهای استاندارآذربایجان‌غربی و مدیران ارشد استانی گفت: در دولت سیزدهم با حمایت همه جانبه توانستیم بیش از چهار برابر میانگین کشور در ۵۴ ماه گذشته بزرگراه و راه اصلی احداث کنیم.

سیدمحسن حمزه‌لو افزود: اخذ ۹ هزار فقره سند مالکیت تک برگی در استان و کسب رتبه نخست کشوری در برنامه اجرایی نهضت ملی مسکن از جمله دستاوردهای اداره کل راه و شهرسازی بود.

رسول عطایی، مدیرکل حدید راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی هم در این مراسم گفت: نهضت ملی مسکن یک تکلیف شرعی درکنار کار حرفه‌ای است که با تمام توان به همراهی بخش خصوصی و با مشارکت مردم در خانه‌دار کردن بخش مستضعفین تلاش خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • واکنش خبرگزاری دولت به انتقادات پیرامون دکترای افتخاری رئیسی در پاکستان
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • معرفی مدیرکل جدید راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • ادعای یک‌جانبه پیرامون میدان آرش در بیانیه‌ای دوجانبه حقی برای مدعی ایجاد نمی‌کند
  • سخنگوی وزارت خارجه: مفاد بیانیه مشترک سفر امیر کویت به اردن در خصوص میدان آرش را مردود است/ این گونه بیانیه‌ها هیچ حقی را برای مدعی ایجاد نمی‌کند/ به کویت توصیه می‌کنیم از مسیر نادرست هیاهوی رسانه‌ای در این موضوع اجتناب کند
  • ببینید | آسمان سرخ لیبی
  • سینما باید مسیر درست جامعه را نشان دهد
  • حماس: ۳۰ افسر اسرائیلی را در اختیار داریم