Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@23:59:18 GMT

میلیارد نشین های فقیر

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۶۶۱۳

میلیارد نشین های فقیر

خوزستان- قانون شکنی ها برای بالا رفتن برج و ساختمان در اهواز باعث چهره درهم و زشت شهری که زمانی از زیباترین شهرهای خاورمیانه بوده شده است.

قدس آنلاین- طیبه قاسمی؛ هر طرف کلانشهر اهواز سرک بکشید یا پای حرفهای ساکنان مناطق مختلف بنشینید به راحتی پی به قانون شکنی ها برای بالا رفتن برج و ساختمان های این شهر می شوید که اگر راهکارهای کارشناسی برای مقابله با آن بررسی نشود گرفتار شدن آدمهای بیشتری در معضلات را به همراه دارد و چهره درهم و زشت شهری که زمانی از زیباترین شهرهای خاورمیانه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در  اسلام آباد، گاومیش آباد و مشعلی... ، خانه ها بدون هیچ اصول زیبا سازی شهری مثل قارچ بالا می روند هر کدام به یک شکل، شهرداری به بهانه ساخت غیر مجاز اهمیتی به وضعیت مناطق نمی دهد و از طرفی تلاشی برای جلوگیری از این ساخت و سازهای غیر مجاز هم نیست.

یکی از ساکنین اسلام آباد غربی خانه ای را نشانم می دهد که چند زن دم در نشسته اند، او مدعیست: شهرداری اگر بخواهد هم نمی تواند جلوی این ساخت و سازها را بگیرد، همین ابتدای سال ماموران شهرداری برای خراب کردن همین ساختمان که شبانه و غیر مجازبالا رفته بود به منطقه آمدند، شلوغ کاری و کتک کاری باعث مجروح شدن چند  نفر شد و حالا هم می بینید.

این موضوع مختص جنوب شهر نیست، منطقه ی کیان پارس که بالای شهر اهواز حساب می شود نیز با وجود قیمت های سرسام آور در ساخت ساز شهری اصول خاصی را رعایت نکرده اند، فقط به جای کتک کاری اینجاپای پول به میان است، هرچقدر پولدارتر، ساختمانها بلندتر و تعرض به خیابان ها و کوچه ها بیشتر است، در حالیکه در تمام کشورهای دنیا و حتی خاورمیانه برای برج سازی مسائلی چون جهت وزش باد، نورگیری ساختمان، سیستم فاضلاب، مهم است در اهواز یک برج 8طبقه 44 واحدی روی سیستم فاضلابی ساخته می شود که پیش از این پاسخ گوی یک واحد ویلایی بوده.

مصوبه ها اجرایی نمی شود

با وجود تصویب رعایت مراحل سه‌گانه (نیاز شهر، پهنه‌های مجاز، گارانتی بهره‌برداری از برج) از سوی شهرداری‌ها و مالک متقاضی بلندمرتبه‌سازی توسط شورای‌عالی شهرسازی، برج‌سازی بدون رعایت این چارچوب در حال انجام‌ است ساختمانهایی که روبروی هم بالا می روند تا هم نور و هم جریان هوا را از یکدیگر بگیرند، ساکن یکی از این واحدهای میلیاردی می گوید: بودن خورشید برای ما فرقی ندارد در این خانه ها به دلیل کور شدن پنجره توسط ساختمان روبرو همیشه شب است بچه هایم کلافه اند و دلگیر، احساس می کنم افسردگی گرفته اند.

فاکتورهایی که سازندگان فاکتور می گیرند

از سویی مواردی چون دسترسی به ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی، مخاطرات زمینی، اراضی سبز، خطوط قرمز زیست محیطی چهار فاکتوری است که می‌تواند مرز محدوده‌های مجاز و ممنوعه برای ساخت‌وسازهای بلندمرتبه در هر شهری را تعیین کند اما در مناطق عیان نشین، اکثر بساز بفروش ها این موارد را با لابی یا پرداخت هزینه حل کرده اند اگر به میدان قوری و ساخت و ساز های اطرافش سر بزنید برج های آنچنانی را می بینید که اراضی سبز را از بین برده اند، حریم کارون را شکسته اند با یک باران شرایط نرمال را از دست می دهند اما تمام این موارد نه تنها از قیمت آنها کم نمی کند بلکه به دلیل تازه ساز بودن به راحتی با قیمت های بالا خرید و فروش می شوند.

مهدیس منطقه ای است که تا ماهها قبل میان کارون و اهواز معلق بود در ابتدای ساخت و ساز آنقدر شرایط معلوم الحالی داشت که کمتر کسی به فکر تهیه مسکن در آن می افتاد اما فقط به دلیل افزایش نرخ توسط دلالان عده ای را وسوسه به سرمایه گذاری کرد حالا مردمی در این منطقه ساکنند که تابستان روزهای بسیاری را با بی آبی و زمستان آبگرفتگی منازل می گذرانند چون ابتدایی ترین اصول ساخت در آن رعایت نشده.

حریم های شکسته شده

ساخت برج در مکان‌هایی که باعث «انحصار استفاده از مناظر طبیعی شهر» می‌شود ممنوع است اما سه برج معروف و بلند که اتفاقا دید بسیاری از مناظر شهری چون چندین پل، آرامگاه علی بن مهزیار، کارون و .. را در این کلانشهر گرفته اند سالهای زیادی تابلوی در حال ساخت کنار آنها خاک می خورد، اما نه دل خراب شدن آنها هست و نه یارای پایان کارشان، شهروندان زیادی سالها می روند و می آیند تا ببینند پایان این غول برج ها به کجا می رسد.

قرارگرفتن در مسیرهای آبی هم که سالهاست قانونی است که زیر پاگذاشته شده و این را می توانید از تابلوهای "حریم بستر رودخانه" که چسبیده به دیوار مجتمع ها، بیمارستانهاو ..است به عینه ببینید.

اینجا اهواز پر از ساختمان هایی است که سالها به طور غیرقانونی بالا رفته و متاسفانه تخریب آنها بار اقتصادی زیادی بر دوش شهر می گذارد و از طرفی زیر پا گذاشتن اصول اولیه ساختمان سازی برای ساکنان آن باعث مشکلات عدیده ای شده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ساخت و سازها آپارتمان نشینی قانون شکنی ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۶۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت : پیرو گزارش‌های شهروندان در خصوص احتمال تخریب منازل مسکونی مجاور یک گودبرداری ناایمن در منطقه ۶ شهر کرمانشاه در محل حاضر و از عملیات ساختمانی جلوگیری شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، افشین یگانه امروز _ شنبه پانزدهم اردیبهشت _ در بازدید از یک ساختمان ناایمن در منطقه ۶ شهر کرمانشاه، اظهار کرد: پیرو گزارش‌های شهروندان در خصوص احتمال تخریب منازل مسکونی مجاور یک گودبرداری ناایمن و دستور استاندار کرمانشاه، در راستای پیشگیری و روند رفع خطر از بناهای ناایمن به محل گودبرداری مورد نظر رفتیم.

وی گفت: در رابطه به این گودبرداری از چهار ماه قبل تذکرات مکرری به شهرداری منطقه ۶ اعلام شده که متأسفانه عدم توجه و پیگیری از سوی مرجع مذکور منجر به این وضعیت فعلی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه توجه به رفع موارد ناایمن و بحران‌ساز در سازه‌ها یکی از الزامات است و باید ناایمنی‌ها رفع شود، تصریح کرد: پیرو حادثه قبلی در شهرک ظفر و ورود دادستان و دستورات قضائی در مورد آن موضوع، طی بازدید صورت گرفته از ساختمان ناایمن با همراهی نمایندگان سازمان‌های مرتبط، وضعیت آن بررسی و رفع خطر و نکات الزامی و قضائی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: جلوگیری از حوادث در جهت ایمنی و حفاظت از جان مردم و حفظ حقوق شهر برای ما از اهمیت بسزایی برخوردار است که با همکاری بین دستگاهی قابل پیشگیری هستند.

نادر نوروزی شهردار کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا از کرمانشاه اظهار کرد: پس از دریافت گزارش تخلف و ناایمن بودن ساختمان مزبور با صدور دستور فوری به مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری و مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری اقدام به توقیف عملیات ساختمانی تا رفع خطر گردید.

وی گفت: عوامل پیشگیری و رفع تخلفات شهری با حضور در محل ساختمان از ادامه فعالیت ساختمانی جلوگیری کردند.

کد خبر 750462

دیگر خبرها

  • ماجرای کاشت ساختمان در پارک‌های تهران
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • ریزش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • زیرش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • گودبرداری غیراصولی عامل زیرش ساختمان مسکونی در اهواز
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • ریزش ساختمان مسکونی در اهواز در پی گودبرداری غیراصولی
  • حادثه در کرمانشاه جان یک نصاب آسانسور را گرفت
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان