Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:40:19 GMT

کشاورزان فارس خطر حمله ملخ صحرایی را جدی بگیرند

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۷۴۳۴

کشاورزان فارس خطر حمله ملخ صحرایی را جدی بگیرند

محمد مهدی قاسمی، شنبه در نشست ستاد بحران ملخ صحرایی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در شیراز افزود: هم اینک مرحله رشد محصول مزارع گندم، کلزا و محصولات کشاورزی زمستانی (شتوی)  این استان است و امکان دارد این آفت، خسارت بسیار زیادی به مزارع وارد کند از این رو همه بهره‌برداران و کشاورزان باید خطر حمله ملخ را جدی بگیرند و به محض رویت آن بی‌درنگ از طریق شماره تلفن ۰۹۰۱۸۳۹۶۷۴۴ اطلاع‌رسانی ‌کنند تا کارکنان حفظ نباتات این سازمان سریعا در محل حضور یابند و اقدامات لازم را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ملخ های صحرایی روز دوم اسفند ۹۸، هجوم گسترده‌ای از کشور عربستان به استان بوشهر داشتند و با توجه به اینکه این هجوم نسبت به سال ۹۷ بسیار گسترده‌تر و استان فارس همجوار با استان بوشهر است، نیاز به فراهم کردن تمهیدات لازم برای مقابله با ملخ داریم و همچنین به استان بوشهر به سبب اینکه در خط مقدم قرار دارد، کمک خواهیم کرد.

به گفته وی، ملخ صحرایی در حال حاضر به سه شهرستان جنوبی استان فارس شامل، مُهر، لامرد و بخشی از لارستان حمله کرده‌اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به تجربه خوب سال ۹۷ استان فارس در مبارزه با ملخ صحرایی، اظهار داشت: این سازمان آمادگی کامل برای مقابله با ملخ را دارد و چارچوب کلی کار، وظایف دستگاه‌های ذی‌ربط، کارشناسان، مدیران معین و امکانات شهرستانی نیز به خوبی پیگیری شده است.

قاسمی گفت: سم لازم برای مبارزه اولیه با ملخ صحرایی خریداری شده و به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت از سوی دیگر انتظار داریم همانند سال ۹۷ کشاورزان با انسجام و عزم جدی از تمام امکانات در اختیار برای مبارزه با این آفت بهره گیرند.

وی همچنین به هماهنگی با شرکت پخش فرآورده‌های نفتی با هدف تامین سوخت مورد نیاز تراکتورداران اشاره و بیان کرد: همه دستگاه‌های وابسته به جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌هایی که عضو ستاد بحران شهرستان‌ها و استان‌ها هستند همکاری لازم را با کشاورزان در امر مبارزه خواهند داشت.

آمادگی مبارزه با ملخ را داریم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: افزون بر سه شهرستان یاد شده که به طور ویژه پایش می‌شوند، در ۱۴ شهرستان دیگر این استان که سال ۹۷ دسته‌های ملخ صحرایی در آنها مشاهده شد، آمادگی لازم برای مبارزه با این آفت را دارند.

وی اظهار داشت: ۲ آمادگاه مبارزه با ملخ سال ۹۷ در لامرد و شیراز مهیا شده و همه امکانات اعم از ماشین‌های شاسی‌دار و سمپاش‌ها در این مکان‌ها متمرکز شده که به فراخور نیاز در اختیار شهرستان‌های مختلف قرار می‌گیرد.

قاسمی اضافه کرد: فرودگاه‌های سمپاش از سال گذشته آماده شده بود که در صورت امکان مبارزه هوایی نیز انجام می‌شود اما ملخ‌ها غالبا در مناطق سخت‌گذر ریزش دارند که با استفاده از تراکتور و ماشین‌های شاسی‌بلند، سمپاشی را انجام خواهیم داد.

وی ادامه داد: بیشترین پهپاد سمپاشدر استان فارس وجود دارد که در صورت نیاز برای مبارزه با ملخ استفاده خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: برای مبارزه با ملخ ۷۰ میلیارد ریال اعتبار برای سال ۹۹ پیش‌بینی شده است که با توجه به ضرورت مبارزه با این آفت، از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تقاضا داریم این اعتبار تامین شود.

ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند که بزرگی آنها به ۱۵ سانتی‌متر می‌رسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می‌آیند.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی لامرد لارستان ملخ صحرایی فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی لامرد لارستان ملخ صحرایی فارس وزارت جهاد کشاورزی لامرد لارستان ملخ صحرایی فارس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس برای مبارزه مبارزه با ملخ ملخ صحرایی سال ۹۷ ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۷۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان

آفتاب‌‌نیوز :

فتح‌الله توسلی امروز با بیان اینکه کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران موجب گلایه کشاورزان استان شده است، اظهار کرد: با توجه به تصمیمات قبلی حدود ۲۰ میلیون لیتر سهمیه سوخت تراکتور‌ها کاهش پیدا کرده و این موضوع مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد نموده است.

وی گفت: نمایندگان نیز در گلایه به این وضعیت در صحن علنی مجلس اقدامات ناهماهنگ وزارت نفت، جهاد کشاورزی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا را غیر قابل قبول دانسته و نسبت به ساماندهی این موضوع تأکید کردند.

نماینده بهار و کبودراهنگ در مجلس ادامه داد: کشاورزی که در این شرایط سخت اقتصادی در حوزه تولید فعالیت دارد نباید با معادله چندمجهولی مواجه شود و این وضعیت اصلا پذیرفتنی نیست.

 وی افزود: نباید چنین باشد که افرادی در پایتخت یک شبه تصمیم بگیرند سهمیه سوخت یک استان را کاهش دهند و مردم با مشکل و کمبود سوخت مواجه شوند.

توسلی اضافه کرد: پیرو پیگیری‌های انجام شده امروز جلسه‌ای در مرکز مکانیزاسیون جهاد کشاورزی با حضور مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز، رئیس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، مرکز آمار وزارت جهاد کشاورزی، شرکت پالایش نفت و سازمان بازرسی کشور تشکیل دادیم و دغدغه کشاورزان را مطرح کردم.

وی در این باره گفت: طی بررسی‌ها مقرر شد کمیته‌ای در اسرع وقت در وزارت جهاد کشاورزی در خصوص بررسی مجدد کاهش سهمیه سوخت کشاورزان تشکیل و اقدام شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • حق‌آبۀ لرستان فدای بازی‌ سیاسی شد/ کشاورزان ‌مهاجرت کرده‌اند
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو