Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-04@03:22:14 GMT

درخواست العامری درباره روند سیاسی

تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۹۹۸۳۰۰

درخواست العامری درباره روند سیاسی

خبرگزاری تسنیم: رئیس یک فراکسیون پارلمانی عراق اعلام کرد پیشرفت زیادی در مذاکرات تشکیل دولت صورت گرفته و بیش از 40 نماینده اهل سنت موافقت خود را برای دادن رای اعتماد اعلام کرده‌‌اند.

محمد الخالدی رئیس فراکسیون بیارق الخیر گفت پیشرفت زیادی در مذاکرات تشکیل دولت صورت گرفته است و بیش از 40 نماینده اهل سنت هم آمادگی خود را برای دادن رای اعتماد به کابینه محمد توفیق علاوی اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الخالدی که با السومریه گفت‌وگو می‌کرد، اظهار داشت گفت‌وگوها به شکل فشرده با هدف نزدیک کردن دیدگاه‌ها و رسیدن به موضع حمایتی و قوی از دولت آینده ادامه دارد. وی افزود این گفت‌وگوها به مراحل پیشرفته‌ای رسیده است به طوری که بیش از 40 نماینده اهل سنت در داخل پارلمان و از طریق تماس‌هاس مستقیم با آنها، حمایت خود را از دولت اعلام کرده و گفته‌اند آماده‌اند به آن رای اعتماد دهند.

وی افزود اما گروه‌های اقلیم کردستان عراق هم کانال‌های گفت‌وگوها با رهبران سیاسی‌شان باز است و گفت‌وگوها به مراحل بسیار پیشرفته و مثبتی رسیده و طی ساعات گذشته به نتایج رضایت‌بخشی برای همه رسیده که اول از همه به نفع عراق و ملت آن است.

وی اظهار داشت وضعیت عمومی به تشکیل جبهه وسیعی از گروه‌های اهل سنت و کردی در کنار گروه‌های ملی شیعی از جمله ائتلاف دولت قانون، الفتح، سائرون، النصر و حکمت اشاره می‌کند که همگی حمایت خود را از دولت برای عبور به سمت ساحل امن و تحقق خواسته‌های مردمی در اصلاح و تغییر اعلام کرده‌اند.

الخالدی افزود فضای عمومی سبب می‌شود تا ما کاملا باور کنیم که نشست دوشنبه، پیروزی جدید برای ملت عراق از طریق رای اکثریت و بیش از دو سوم نمایندگان پارلمان به دولت خواهد بود، دولتی که مردم خواستار اصلاح و نمایندگی عادلانه تمام طیف‌های ملت عراق به دور از سهم خواهی حزبی و سیاسی هستند.

محمد توفیق علاوی نخست وزیر مکلف عراق چهارشنبه خواستار برگزاری نشست رای اعتماد به کابینه خود در روز دوشنبه هفته جاری شده بود. این در حالی است که یک منبع سیاسی پنجشنبه گذشته گفته بود که گروه‌های اقلیت سنی و کردی به رهبران اکثریت(شیعه) گفته بودند با دادن رای اعتماد به دولت محمد توفیق علاوی مخالف هستند.

درخواست العامری برای بازنگری در روند سیاسی و قانون اساسی

هادی العامری رئیس ائتلاف الفتح امروز شنبه خواستار بازنگری در روند سیاسی و قانون اساسی عراق شد و تاکید کرد همه فراکسیون‌های سیاسی، انتخاب وزیران خارج از چارچوب سهم خواهی را به محمد توفیق علاوی موکول کرده‌اند. العامری در جریان مراسم بزرگداشت شهید محراب(شهید حکیم) و اربعین فرماندهان شهید پیروز اظهار داشت مامور شدن محمد توفیق علاوی بر اساس موافقت همه گروه‌ها و طیف‌ها صورت گرفت و همه فراکسیون‌های سیاسی، انتخاب وزیران را به علاوی موکول کرده تا وی آنها را خارج از چارچوب سهم خواهی انتخاب کند.

وی افزود فراکسیون‌های سیاسی برای انتخاب دولت جدید جدی هستند، دولتی که بتواند اقتدار دولت را به آن برگرداند، امنیت را فراهم و انتخابات زودهنگام را برگزار کند، زیرا یکی از ابزار بازگرداندن اعتماد به روند سیاسی است. العامری از طیف‌های اهل سنت و کردها خواست برای عبور از این پیچ خطرناک(با گروه‌های اکثریت) همکاری کنند.

تاکید مقتدی صدر بر لزوم برگزاری نشست رای اعتماد به دولت علاوی

    مقتدی صدر رهبر جریان صدر در توئیتی اعلام کرد ما به برگزاری نشست پارلمان عراق برای رای‌ دادن به کابینه وزارتی به دور از سهم‌خواهی چشم دوخته‌ایم که یکی از ماموریت‌هایش، تعیین زمان برگزاری انتخابات زودهنگام و فراهم کردن فضای برگزاری آن بر اساس خواسته‌های مردم و محاکمه فاسدان و قاتلان تظاهرات کنندگان مسالمت‌جو و نیز تلاش برای حاکمیت عراق باشد.

صدر افزود در صورتی که این نشست طی هفته جاری برگزار نشود، یا برگزار شود و رای‌‌گیری درباره کابینه شفاف و سالم انجام نشود، یا کابینه‌ای که منسجم با خواسته‌های مرجعیت و مردم نباشد، چنین وضعی مستلزم برگزاری تظاهرات میلیونی مردمی و آنگاه تبدیل به اعتصابات در اطراف منطقه  الخضراء برای فشار در راستای رسیدن به نجات عراق از دست فاسدان و طایفه‌گری خواهد بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: العامری روند سیاسی محمد توفیق علاوی رای اعتماد روند سیاسی سهم خواهی گفت وگوها اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۹۹۸۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»

  در این راستا، توماس فریدمن، تحلیلگر و یادداشت‌نویس نیویورک‌تایمز چندی پیش نوشته بود، اسرائیل ناگزیر است بین رفح و ریاض یکی را برگزیند. به این معنی که یا باید به رفح حمله کند و از امتیازات صلح ابراهیم صرف‌نظر کند و در افکار جهانی منزوی‌تر شود، یا این‌که با خروج از غزه و سپردن آن به یک نیروی بین‌المللی، روند عادی‌سازی با ریاض و سایر ملت‌های عرب را در پیش گیرد. البته بلینکن توافق عربستان و اسرائیل را منوط به مقدماتی از جمله پایان‌یافتن جنگ غزه و روند تشکیل کشور مستقل فلسطینی دانسته است اما به نظر می‌رسد اعلام این موضوع در بحبوحه جنگ غزه و ناکامی تلاش‌ها برای ایجاد آتش‌بس متضمن پیام‌های خاصی به اطراف مختلف است.
اما چرا آمریکا در شرایط کنونی و در بحبوحه جنگ غزه طرح صلح ابراهیم را مطرح کرده است؟
آنچه مربوط به اسرائیل می‌شود، ظاهرا واشنگتن قصد دارد با نوعی تهدید و تطمیع، اسرائیل را از ادامه نبرد غزه و حمله به رفح بازدارد. این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که اختلاف بین جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره جنگ غزه تشدید شده و به رغم آن‌که بایدن در جریان گفت‌وگوی خود با نتانیاهو بر تعهد آهنین آمریکا نسبت به اسرائیل تاکید کرده اما همچنین گفته است در جریان حمله به رفح از این رژیم حمایت نخواهد کرد. 
افزایش اعتراضات داخلی آمریکا علیه جنگ غزه به‌ویژه از سوی دانشجویان که از دانشگاه کلمبیای نیویورک آغاز شده و به سایر دانشگاه‌های این کشور و جهان در حال سرایت است، از جمله عواملی است که دولت آمریکا را در ادامه حمایت از اسرائیل در تنگنا قرار داده است. در هر حال روند عادی‌سازی برای رژیم صهیونیستی همچنان دارای موضوعیت و جذابیت است و حتی دولت نتانیاهو به‌عنوان افراطی‌ترین دولت تاریخ این رژیم از ابتدا اعلام کرده بود که یکی از اولویت‌های سیاست خارجه‌اش در سطح منطقه عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی است. عادی‌سازی روابط خصوصا با عربستان برای اسرائیل مزایای زیادی دارد که شاید مهم‌ترین آن منزوی‌شدن جمهوری اسلامی ایران و جریان مقاومت در منطقه محسوب می‌شود. در واقع اسرائیل با هدایت و اشراف آمریکا قصد دارد از طریق پیوستن عربستان سعودی به روند سازش، به اختلاف بین محور مقاومت و جریان‌سازی در منطقه دامن زده و به زعم خود امنیت و مشروعیت خود را تثبیت کند.

 انتظارات آمریکا از عربستان
اما درباره عربستان باید گفت آمریکا قصد دارد از طریق ارائه امتیازاتی مانند پیمان دفاعی بین واشنگتن ـــ ریاض، این کشور را به سمت عادی‌سازی با تل‌آویو سوق دهد و در مقابل از این کشور انتظار دارد در مهار جریان مقاومت و از جمله حماس سهیم بوده و از طریق دیپلماسی با سایر کشور‌های میانجی مانند مصر در متقاعد کردن حماس نسبت به شرایط آتش‌بس تلاش کند. پیام این امر به سایر اطراف خصوصا محور مقاومت نیز این است که روند سازش در منطقه یک روند جدی است و حتی می‌توان آن را در شرایط جنگ و بحران مطرح کرد؛ سرانجام با پیوستن عربستان سعودی به‌عنوان قطب جهان عرب به قطار صلح، گروه‌های مقاومت تضعیف شده و همانند گذشته قادر به مقابله و نبرد با رژیم صهیونیستی نخواهند بود.
محافل آمریکایی بر این باورند که پیشرفت در میانجیگری برای توافق سازش میان عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی یکی از انگیزه‌های حملات غافلگیرکننده حماس در هفتم اکتبر سال گذشته علیه رژیم صهیونیستی بوده و به همین دلیل باید این روند را دوباره فعال کرد. البته این‌که آیا در کوتاه‌مدت پیمان سازش بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی امضا خواهد شد؟ جای تردید وجود دارد؛ به‌ویژه آن‌که مقدمات یا پیش‌شرط‌های آمریکا از جمله تشکیل دولت مستقل فلسطین و نیز آتش‌بس جنگ غزه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در واقع دولت کنونی اسرائیل اساسا دولت مستقل فلسطین را در اراضی ۱۹۶۷ به رسمیت نمی‌شناسد و از طرفی نتانیاهو نسبت به ادامه جنگ و حمله به رفح اصرار زیادی نشان می‌دهد. در مجموع باید گفت آمریکا با توجه به حساسیت شرایط داخلی شامل اعتراضات گسترده و نیز نزدیکی به موعد انتخابات ریاست‌جمهوری، سعی دارد به هر نحوی به جنگ غزه پایان دهد و به همین دلیل با دولت نتانیاهو دچار تنش شده است. طرح مجدد صلح ابراهیم در شرایط کنونی حاکی از تلاش وزارت خارجه آمریکا در منطقه به مثابه انداختن تیر در تاریکی است تا حداقل وجهه این ابرقدرت جهانی را نزد افکار عمومی و در مدیریت بحران تا حدی ترمیم کند.

دیگر خبرها

  • نیوزویک: مقاومت اسلامی بحرین، جبهه جدید محور مقاومت در جنگ با اسرائیل
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • تیم فوتبال امیدهای عراق راهی المپیک شد/ اندونزی در یک قدمی المپیک
  • سوئیس: روسیه به مذاکرات صلح اوکراین دعوت نشده است
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • نظارت ۴۰ نفر بر روند برگزاری انتخابات مرحله دوم در گنبدکاووس
  • نظارت ۴۰ نفر بر روند برگزاری انتخابات مرحله دوم؛ گنبدکاووس
  • درخواست فدراسیون تیراندازی عراق از ایران
  • بازی آمریکا با کارت «صلح ابراهیم»
  • روند صدور درخواست کارت سوخت تغییر می کند | سامانه جدید روزهای آینده معرفی می‌شود