Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر آزاده کاویانی ،پژوهشگر و استاد دانشگاه در رابطه با بحران نظام آموزشی کشور به خبرنگار صدای ایران گفت:   دومین موضوع "یادگیری آزاد" است. مطالعات حوزه ی روانشناسی و زیست-عصب شناسی ثابت کرد که دانش مبتنی بر رهایی هست. تا کودکان رها نباشند و خودشان تجربه نکنند، خلاقیت آنها شکوفا نمی شود. یادگیری آزاد در آینده آنها بسیار سرنوشت‌ساز است و بواسطه ی آن می توانند شفافیت، جسارت، اعتماد به نفس و توانایی حل مسائل را یاد بگیرند، با کار گروهی مسائل‌شان را حل کنند و روحیه دیگرپذیری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  کاویانی افزود: دانش آموزان در مدارس، تمام مدت تحت کنترل هستند و با قوانین زیادی محاصره شده اند. و هر چه رام تر و مطیع تر باشند، مطلوبیت بیشتری نزد معلم و کادر مدرسه دارند. بدین ترتیب روحیه ی پر شور دوران کودکی و خلاقیتشان کم کم رنگ می بازد.
وی اضافه کرد:سومین موضوع "بازی" است. حلقه ی گمشده ی زندگی کودکان امروز. نه تنها زندگی شهری و آپارتمانی محیط های بازی کودکان را محدود کرده بلکه بازی در مدارس نیز جدی قلمداد نمی شود. بازی به مثابه اصل زندگی برای رشد کودکان است، به مثابه تمرینی برای زندگی آینده ی آنهاست. قدرت حل مسأله و تصمیم گیری دانش آموزان و استقلال شخصیت آنها در خلال همین بازی ها شکل می گیرد که متأسفانه نه تنها در برنامه های مدارس جایی ندارد، بلکه گاهی تکالیف منزل به قدری زیاد است که این موهبت در خانه نیز از کودک گرفته می شود.
این پژوهشگر ادامه داد:-موضوع چهارم "ارتباط با طبیعت" است. پژوهش ها نشان می دهند برای اینکه کودکان بتوانند به تعادل فیزیکی، جسمی، حرکتی و روانی دست یابند و در نهایت یک انسان توانمند باشند، حتماً باید تا سن ۱۲ سالگی در تماس و ارتباط پیوسته با طبیعت باشند. طبیعت همه آنچه برای رشد و شکوفایی کودکان مورد نیاز است را در اختیار دارد.   وی ادامه داد:به طوری که در بسیاری از کشورهایی که دارای تجارب آموزشی موفق هستند، مدارس طبیعت راه اندازی شده و در آنجا مرزبندی های سنی و جنسی وجود ندارد و کودکان می توانند با گروه های سنی بالاتر و پایین تر از خود فعالیت های گروهی در دل طبیعت انجام دهند و این گونه در ارتباط با گروه های سنی مختلف مسئولیت پذیری و مهارت های زندگی را می آموزند. حال آنکه در برنامه های درسی ما این ارتباط قطع شده و یا بسیار کمرنگ است.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران پژوهشگر استاد دانشگاه سنگ بنای توسعه کشور یادگیری آزاد دانش آموزان در مدارس مدارس ایران بازی ارتباط با طبیعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۰۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود

استاندار زنجان با اشاره به اینکه تنوع محتواها و توسعه مدارس زیاد شده است، گفت:باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود.

به گزارش‬ خبرگزاری‬ ایمنا از‬ زنجان، ‬ محسن‬ افشارچی، ‬ امروز_‬ دوشنبه‬ هفدهم‬ اردیبهشت-‬ ‬ در برنامه متمرکز هفته گرامیداشت مقام معلم با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که باید روی آن متمرکز بشویم، بحث آسیب‌های اجتماعی است، اظهار کرد: سهم آموزش ‏و پرورش و مدارس در پیشگیری و درمان آسیب‌های اجتماعی در کشور بیشتر است، به شرطی که روی آموزش و پرورش به درستی سرمایه‌گذاری شود.

وی حوزه آموزش و هم حوزه پرورش را مهم دانست و افزود: متأسفانه سال‌های گذشته به آن اندازه که باید به پرورش پرداخته می‌شد، پرداخته نشده است.

استاندار زنجان با اشاره به اینکه تنوع محتواها و توسعه مدارس زیاد شده است، گفت: در این راستا می‌طلبد که ما هم نسبت به مسائل پرورشی در کنار آموزش متفاوت کار کنیم.

افشارچی با بیان اینکه استان زنجان در اکثر شاخص‌ها نسبت به استان‌های دیگر رتبه زیر ۱۰ را دارد، افزود: ما به عدالت آموزشی در استان باید تمرکز کنیم، مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان دارای استعدادهای برتری هستند، منتهی باید روی مدارس عادی سرمایه‌گذاری کنیم و اصلی‌ترین وظیفه شما این است که سطح دانش‌آموزان مدارس عادی را هم بالا ببرید.

استاندار زنجان تاکید کرد: در تابستان سال‌جاری باید تمرکزمان روی مسائل پرورشی باشد و در این راستا اگر اعتباراتی لازم باشد، در اختیار شما می‌گذاریم.

وی با بیان اینکه شریف‌ترین قشر جامعه ما معلمان ما هستند، افزود: هیچ شغلی مثل معلمی نیست و چرا که معلم‌های هر سال با یک استعداد و با یک اخلاق متفاوت روبه‌رو می‌شوند که این خودش به تنهایی یک انگیزه برای ادامه کار است.

کد خبر 751117

دیگر خبرها

  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)