Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@05:10:37 GMT

قبل صبحانه مسواک بزنیم یا بعد صبحانه؟

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۰۹۲۶

قبل صبحانه مسواک بزنیم یا بعد صبحانه؟

مدت زمان زیادی است که یک سوال مبهم ذهن افراد زیادی را به خودش درگیر کرده است که آیا مسواک زدن قبل از صبحانه درست است و یا بعد از آن؟ شاید از نظر شما این سوال اصلا موضوع مهمی نباشد، اما همین ترتیب در این اقدامات می‌تواند تاثیرات زیادی روی سلامتی ما داشته باشد. حال در این قسمت از سلامت دهان و دندان نمناک این پاسخ را برای شما روشن خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این زمانبندی چه اهمیتی دارد؟

لایه بیرونی دندان از مینا تشکیل شده است که آناتومی اصلی دندان است. مینا سخت‌ترین ماده‌ای است که در اعضای بدن یافت می‌شود. مینای دندان به شدت اسید را جذب می‌کند و محتوای صبحانه نیز معمولا اسیدی می‌باشد.

طبق مطالعات انجام شده مسواک زدن دندان مستقیما بعد از خوردن صبحانه برای اسکراب کردن و برداشتن لایه رویی و اضافی مینای دندان ضروری است. اگرچه که مینای دندان به طرز اعجاب انگیزی قوی است، اما مسواک زدن آن می‌تواند روی آن را نرم و لطیف کند و در نتیجه از پوسیدگی دندان و از بین رفتن رنگ آن جلوگیری خواهد شد.
غذایی که می‌خورید، چه اثری روی دندان شما دارد؟
بعضی از غذا‌ها دندان‌ها و بعضی دیگر برای دهان شما خاصیت دارند که صبحانه هم جزء آنهاست. غذا‌هایی که حاوی کلسیم بالایی هستند، نرم‌تر می‌باشند و روی دندان‌های شما ملایم‌تر رفتار می‌کنند، مثل ماست، پنیر یا دانه چیا در صبحانه.

اگر می‌خواهید که سلامت کافی را به لثه‌های خود برگردانید، باید به اندازه کافی ویتامین آ. و ویتامین ث. دریافت کنید. ارزش بالای غذایی ویتامین‌ها در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود.

بعضی از میوه‌ها خاصیت اسیدی بالایی دارند و باید همراه با آب نوشیدنی مصرف شوند تا میزان اسیدیته آن‌ها کاهش پیدا کند و همچنین می‌توان همزمان با آن‌ها از غذا‌های غیر اسیدی مثل ماست نیز استفاده کرد؛ بنابراین غذا‌هایی مثل سبزیجات، میوه‌ها و ماست هم برای سلامت بدن و هم برای سلامت دندان‌ها مفید هستند.


آیا می‌توان از مسواک زدن قبل از صبحانه صرف نظر کرد؟
مسواک زدن دندان و خوردن صبحانه را نمی‌توان نادیده گرفت. دقیقا مثل ۳۰ دقیقه چک کردن پست‌های اینستاگرام قبل از خواب می‌ماند.

مسواک زدن هنگام صبح بسیار مهم است، زیرا دهان و دندان شما را آماده می‌کند و باکتری‌هایی که در شب در دهان شما خانه کرده بودند را از بین می‌برد. باکتری روی نفس صبحگاهی شما تاثیر می‌گذارد و قند و شکر را به اسید تبدیل می‌کند. به همین دلیل است که قند برای دندان ضرر دارد.

مسواک زدن هنگام صبح باعث می‌شود که دندان‌ها به نوعی از خواب بیدار شوند و سلامت ان‌ها به دلیل پاکیزه بودن افزایش یابد. زمانی که قبل از خواب مسواک می‌زنید، نمی‌توانید تمام باکتری‌ها را از روی دندان بردارید. بخشی از باکتری‌ها تا صبح روی دندان شما ظاهر می‌شوند که برای دندان حساسیت ایجاد می‌کنند که فقط با مسواک قبل از صبحانه می‌توان آن را از بین برد.

آیا می‌توان از صبحانه صرف نظر کرد؟

قطعا این کار به سلامت شما آسیب می‌زند. اولین گازی که به لقمه صبحانه می‌زنید، متابولیسم شما را تا اخر شب به کار می‌اندازد و از طرفی برای صبحانه سالم نیاز به تایم زیادی ندارید و می‌توانید در زمان کوتاه، آن را آماده کنید. بهتر است که یک صبحانه سبک آماده کنید که دارای مواد مغذی باشد و با دندان شما نیز به نرمی برخورد کند.


پس بالاخره قبل از صبحانه مسواک بزنیم یا بعد از آن؟
قطعا که باید قبل از صبحانه مسواک بزنید.
پس حتما بعد از بیدار شدن از خواب حتی شده در تایم کوتاه، دهانتان را بشویید و قبل از خوردن هر چیزی حتی کوچک مسواک بزنید. بعد از صبحانه نیز حداقل باید ۳۰ دقیقه صبر کنید و بعد اقدام به مسواک زدن کنید تا دندان‌ها شما فرصت تنفس داشته باشند و همچنین در این مدت زمان بدن می‌تواند از قند و شکر مصرف شده استفاده کند و با کمبود آن روبرو نشوند.

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن قبل از خوردن صبحانه باعث می‌شود که پلاک‌های دندانی از دندان شما برداشته شوند و باکتری‌های روی آن از بین بروند و همچنین قند و کربوهیدرات چسبیده شده از روی دندان از بین می‌رود و می‌توانید با دندان تمیز، صبحانه بخورید. بعد از صبحانه نیز دهان خود را شسته و نخ دندان بکشید و بعد بیرون بروید.

پس بهتر است که مسواک زدن را به یک روتین صبحگاهی تبدیل کنید و حداقل دو دقیقه دندان و لثه را با مسواک تمیز کنید و همچنین از نخ دندان کشیدن صبحگاهی نیز چشم پوشی نکنید.       منبع:نمناک

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مسواک سلامت دندان پارسی خبر قبل از صبحانه مسواک زدن روی دندان باکتری ها دندان شما دندان ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۰۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!

   عصر ایران؛ مهدی مالمیر-  چند سالی است که دیدن قربان صدقه رفتن گربه های خیابانی مردان و زنان حیوان دوست به صحنه ای رایج و هر روزه تبدیل شده است. 

   شاید اگر در اوایل دهه شصت به ما کودکان آن روزگاران می گفتند روزی خواهد رسید که شمار نه چندان کمی از همشهری ها و هموطنان در همین کوچه ها و خیابان های خودمان، زنبیل خرید و کیف و کلاه را به کناری می نهند و دوزانو در برابر گربه ای ژولیده می نشینند و قربان صدقه چشمان و پنجه های او می روند، با خنده  بی عنان ما رو در رو می شد و شاید در حالی که به قوه تخیل او درود می فرستادیم در دل به عقل او شک می کردیم.

 ر  وزگار اما طُرفه ها در آستین دارد. حالا امروز گربه های خیابانی گهگاه حال و روز بهتری از بی خان و مان ها و کوچه خواب های شهرهای مان پیدا کرده اند.  شاهد اینکه: نگارنده این خطوط یکی از همین روزهای پس از تعطیلات عید نوروز به پارکی در مرکز تهران رفته بود. در هنگام قدم زدن و به مشام کشیدن هوای شهداگینِ مالامال از عطر یاس، صحنه ای بوالعجب دید!

   زوج جوانی که بسیار محترم به نظر می رسیدند، با کیسه ای بزرگ در دست هر دو،در حال سرک کشیدن به کنج و کنار پارک بودند. 

  کنج‌کاوی نگارنده بیدار شد. کمی در احوالات‌شان دقیق‌تر شدم. زوج از کنار مرد میان سالی که ازوجنات اش کاملا مشهود بود که از شمار کارتون خواب های شهر است گذشتند اما وقتی گربه ای نزدیک آنها شد، دست یکی از زوج ها آرام درون کیسه خزید و چندین قطعه از گوشت مرغ برای گربه پرتاب کرد. گربه محتاطانه نزدیک آمد و با ولع مشغول بلعیدن قطعه های گوشت مرغ شد!

 زن و مرد محترم زانو زدند و دستی بر سر و گوش گربه کشیدند و رضایت مندانه به سمت دیگر پارک رفتند احتمالا به امید یافتن گربه ای دیگر و مهمان کردن او به بُرش های لذیذی از گوشت مرغ!

   تا اینجای کار می شُد از این صحنه گذشت اما نگاه مرد بی خان و مان به سکنات و رفتار زوج جوان خاطره ای از یاد نرفتنی برای نگارنده این خطوط رقم زد! نگاهی عجیب: آمیزه ای از نفرت و خشم و رنجیدگی از بی اعتنایی همنوع به شرایط رقت بارش!

   انسان گرسنه بر خلاف حیواناتی مثل سگ و گربه، بسیار خطرناک است. بسیار بعید است سگ و گربه ای از گرسنگی در شهرهای بزرگ که دورریزغذا بالا است، تلف شود.

   دست کم می شود بر این نکته توافق داشت که گربه گرسنه به هیچ رو برای انسان خطر جدی به حساب نمی آید. در دوران قحطی های بزرگ سگ ها و گربه ها از توان تاب آوری بیشتری نسبت به انسان ها برخوردارند و انسان ها در مراحل آخر دوران قحطی به ذبح و خوردن گربه ها و سگ ها روی آورده اند. 

 طرفه اینکه این انسان ها بودند که در بادی امر و در دوران نوباوگی تاریخ از حیوانات کمک گرفتند برای زنده ماندن. به عبارت بهتر؛ این انسان ها بودند که دریافتند می توانند از مو و پشم حیوانات تن پوشی برای خود بیافرینند و خود را از سرما محفوظ بدارند. حیوانات غیر خانگی سالیان سال چه در جنگل ها وچه در شهرهای بزرگ نه تنها از خود مراقبت کرده اند که در بسیاری از موارد  الگوی انسان ها برای مدیریت و کنترل زندگی اش بوده اند. 

  تبعات غذا دادن به حیوانات غیر خانگی بسیار جدی است. دخالت در گردش طبیعی زیستی حیوانات و کمک به زاد و ولد بی رویه گربه ها و سگ های خیابانی پیامدهای بسیار قابل ملاحظه برای شهرها در پی دارد.

  ازدیاد بی رویه این حیوانات برای شهرهای ما که از نظر معماری و خیابان کشی جایی برای حیوانات خیابانی در نظر نگرفته است می تواند مشکلات چندی به بار آورد. 

    تصادف این حیوانات با خودرو ها می تواند صحنه های دلخراشی به ویژه برای کودکان پدید آورد. آلودگی صوتی تولید شده از سوی این حیوانات در برخی از فصل های سال نیز بسیار جدی است به خصوص در شهرهای ما که از نظر الودگی صوتی هیچ چیزی کم ندارد!

    در کشورهای ثروتمند که از تاریخ طولانی از هم زیستی با حیوانات برخوردارند قوانین چندی برای کنترل حیوانات  گذرانده شده است. مثلا در کشور آلمان پرورش دهندگان سگ تنها می توانند سالی یک بار و در مجموع در طول عمر حیوان سه بار از حیوان توله کشی کنند.

   در کشور ما قانون ویژه ای برای کنترل تولید مثل و مدیریت حیوانات خانگی وجود ندارد وشوربختانه به نظر می رسد اگر اوضاع به همین منوال پیش رود، در اینده معضل حیوانات ولگرد به مشکلی بسیار جدی بدل خواهد شد.

    چنان که گفته آمد، در کشورهای ثروت‌مند که تاریخ درازی از هم زیستی با حیوانات دارند، سال ها بده بستان بین انسان و حیوانات سبب ساز فرهنگی شده از افراط و تفریط در این زمینه جلوگیری می کند.

 افزون بر اینکه کشورهای ثروت‌مند که بر پایه انسان‌گرایی رشد و توسعه یافته اند؛ انسان را مدار همه چیر می دانند. به عبارت دیگر، در شهرهایی که مردمان اش به حیوان نوازی مشهورند، به نظر نمی رسد، این حیوان نوازی به زیان فقرا و نادیده گرفتن فقر مشهود همسایه و همشهری در شهر ها صورت پذیرد. انسان آن زمان به «حیوان نوازی» روی آورد که به درجه ای از برخورداری رسید.به تعبیر زیبای این مثل فارسی: اول لب بود که دندان آمد!

نگارنده این سطور نمی داند نگاه آکنده از نفرت آن مردم میان سال بی خان و مان در پارک، کِی و چگونه گریبان مرد و زنی در کوچه ای تاریک را با هدف زور رُبایی می گیرد!  کدام مغازه یا خانه با نگاه نفرت آلود آن مرد گرسنه غارت خواهد شد و... اما می شود با اولویت بخشیدن به انسان هایی که حالا به هر دلیلی از چرخه سالم زندگی به دور افتاده اند، کمی از حجم حوادث غمبار و وحشتناک صفحه حوادث روزنامه ها و سایت های خبری کاست. 

هیچ حیوان ولگردی توانایی زور رُبایی از سر گرسنگی را ندارد اما چنان که دیده و تجربه کرده ایم، از انسان گرسنه و سرخورده و تحقیر شده هیچ چیز بعید و دور نیست!

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مطهری: باید کمتر حرف‌بزنیم و بیشتر عمل کنیم
  • همایش پیاده روی خانوادگی و صرف صبحانه سالم در روستای یار عزیز تکاب
  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • درخشش رادیو فرهنگ در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • در تایلند به کجا‌ها سر بزنیم؟