Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@23:49:14 GMT

سالانه ۳۰ هزار نوزاد در کشور با نقص عضو متولد می شوند

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۱۳۳۵

سالانه ۳۰ هزار نوزاد در کشور با نقص عضو متولد می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در همایش کشوری تعیین جایگاه استفاده از آزمایش NIPT در غربالگری ناهنجاری های کروموزومی در سه ماهه اول بارداری که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با اشاره به تبدیل بحث ژنتیک اجتماعی در گفتمان های عمومی عرصه سلامت، به واژه ای متداول در عرصه سیاستگذاری، گفت: تعاریف و بررسی های متفاوت واژه شناختی در این بحث مترتب است، اما مناسب ترین و متداول ترین موضوع، نهادینه سازی کاربرد علم ژنتیک و ژنومیکس و استفاده از ظرفیت های دانشی و مهارتی در سطح اجتماع و تمام تار و پود حوزه سلامت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروزه مهم‌ترین فاکتور در ژنتیک اجتماعی، تعاملی است که بین ذخایر ژنتیک یک جامعه و ارتباط میان ژنتیک و محیط برقرار است که از متن این تفکر، پارادایم های بیماری های چندفاکتوری را ایجاد می کند. از طرفی در طول سالیان اخیر با سهم پررنگ تری از ظهور مباحث نوین ژنتیکی در شناخت و تشخیص بیماری ها روبه رو هستیم.

زالی با بیان اینکه ژنتیک به عنوان یکی از مولفه های سیستم بیولوژیک دیده می شود، اظهار داشت: اجزای این سیستم، همچون ژنتیک و ژنومیکس، به صورت کارکردی به یکدیگر پیوسته هستند.

وی عنوان کرد: مسائل مشاوره ژنتیک، تشکیل شبکه تشخیص ژنتیک و مراقبت ژنتیک سه ضلع تشکیل دهنده ژنتیک اجتماعی محسوب می شوند. از طرفی روش های آزمایشگاهی ابزاری است که کمک می کند به صورت مستمر و پویا، جامعه هدف را مورد مشاوره های ژنتیک قرار دهیم.

زالی در خصوص مرگ های ناشی از اختلالات ژنتیکی، افزود: حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد مرگ های رویان و ۱۵ تا ۴۵ درصد مرگ های جنینی ناشی از این ناهنجاری ها است. پیش بینی می شود در کشور از هر ۱۰۰ تولد، ۳ تا ۵ نوزاد با مشکلات ژنتیکی دست و پنجه نرم می کنند که رقم قابل توجهی است.

وی با اشاره به تولد سالانه ۳۰ هزار نوزاد دارای معلولیت در کشور، گفت: البته آمار اختلالات نقص عصبی در ایران کاهش یافته که این موضوع به علت مداخلات پیش از بارداری است.

زالی در پایان، بر اهمیت اطلاع رسانی به والدین و رصد وضعیت و پیگیری مشاوره زوج ها، حتی چند هفته قبل از بارداری تاکید کرد.

کد خبر 4860403

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ژنتیک ویروس کرونا وزارت بهداشت سلامت مردان سازمان غذا و دارو داروسازی دیابت تجهیزات پزشکی کیانوش جهانپور کنگره سوختگی سرطان درمان ناباروری طرح غربالگری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۱۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است

 
لیلا عرب‌نژاد  بیان کرد: ۱۶ اردیبهشت در ایران و پنج می، در جهان به نام روز ماما ثبت شده است، اهمیت این شغل با تولد انسان شروع می‌شود، همه ما به‌طورقطع با ماما سروکار داشتیم، در بحران جمعیتی حال حاضر کشور که به تعبیر حضرت آقا ابر چالش جمعیتی است، ایران پیش از هر زمانی به ماما نیاز دارد.
 
 وی افزود: اگر بخواهیم بحران جمعیتی را حل کنیم، به طور حتم باید نقش ماما در کشور پررنگ و پررنگ‌تر شود، کمااینکه در حال حاضر هم بیشتر بار ناشی از افزایش جمعیت را ماماها به دوش می‌کشند.
 
رئیس اداره مامایی زاهدان یادآور شد: سیستان و بلوچستان بالاترین موالید کشوری را دارد، طبق آمار ده درصد موالید کشور در این استان پهناور اتفاق می‌افتد و این در حالی است که جمعیت ما نسبت به کل کشور ۳/۵ تا حداکثر ۴ درصد بیشتر نیست؛ اما چندین برابر میانگین کشوری، نرخ رشد جمعیت داریم و این نشان می‌دهد پرکارترین ماماهای کشور در استان سیستان و بلوچستان مشغول خدمت هستند.
 
  وی تصریح کرد: هر ماما یک سفیر برای جوانی جمعیت است که شغل و نقش آن‌ها مقدس است، همان‌طور که با آمدن نام مادر، واژه‌های مقدس شکیبایی، عشق و ایثار در ذهن‌ها تداعی می‌شود، خداوند هم به‌خاطر آفرینش انسان خودش را احسن الخالقین معرفی کرده و به خود آفرین گفته است، یک مادر هم با به‌دنیاآوردن یکی دیگر از مخلوقات برتر خدا تابعی از این احسن الخالقین است.
 
  لیلا عرب‌نژاد در ادامه گفت: ماما در امتداد احسن الخالقین بودن خداوند در به‌دنیاآوردن اشرف مخلوقات کمک می‌کند و نویدبخش یک زندگی تازه است و نقش بسیار حساسی در حوزه بهداشت و درمان دارد.
 
 مقام مسئول در خصوص حوزه مامایی اظهار کرد: ماماها در حوزه‌های مختلف بهداشت، درمان، آموزش و پژوهش در حال فعالیت هستند که در استان ما باتوجه‌به نرخ بالای جمعیت و هم‌جواری با کشورهای افغانستان و پاکستان که آمار بالای موالید و شاخص‌های بهداشتی پایینی دارند کار ما خیلی سخت‌تر است.
 
 وی تشریح کرد: مادرهای باردار نیازمند مراقبت‌های ویژه و مریض‌های ویژه در استان ما بیشتر از سایر شهرها هستند، بستر فرهنگی ما هم به‌گونه‌ای است که زادوولد زیاد است و مناطق صعب‌العبور و پراکندگی جمعیت داریم و این موارد باعث می‌شود که حوزه‌های مامایی در این استان مسئولیت بسیار سختی را حامل باشند.
 
 رئیس اداره مامایی با اشاره به آمار زیاد مرگ‌ومیر مادران باردار در این استان افزود: علی‌رغم آمار بسیار بالای مرگ‌ومیر سال‌های اخیر در این استان، کاهش ۲۵ درصدی مرگ‌ومیر مادران باردار در سال ۱۴۰۲ خبر از افتخارآمیز بودن حرفه ماماها داده است که حتی با افزایش مادران نیازمند مراقبت‌های ویژه و با افزایش موالیدی که داشتیم توانستیم شاخص را کاهش دهیم و این دست‌مریزاد دارد برای ما و افتخار بزرگی برای جامعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است.
 
  وی اذعان کرد: باتوجه‌به سختی کار در سیستان و بلوچستان در حال حاضر تعرفه‌گذاری مامایی به دانشگاه ابلاغ شده و تعرفه‌گذاری مامایی یعنی اینکه خدمات ارزش‌گذاری نسبی شود و متأسفانه در قانون تعرفه‌گذاری، گروه مامایی آن طور که بایدوشاید زحماتشان دیده و ارزش‌گذاری نشده است.
 
 عرب‌نژاد خاطرنشان کرد: برای مادری که در پروسه زایمان قرار می‌گیرد تعرفه‌ای تعریف شده است که دور از واقعیت است و با زحمات ماما هم‌خوانی ندارد، از دولت و سیاست‌گذاران در سطح کلان کشور خواستار هستیم که تعرفه‌گذاری مامایی را واقعی کنند، یعنی به‌گونه‌ای تعرفه انجام زایمان و استرس ماما را در نظر بگیرند و با سایر بخش‌ها مقایسه نکنند؛ زیرا با آمار بالای استان بحث زیر ساخت‌ها موضوع مهمی است.
 
 وی با تأکید بر افزایش و توسعه بلوک‌های زایمانی افزود: باید فضای فیزیکی را افزایش دهیم، یکی از مشکلاتی که در بعضی بیمارستان‌ها داریم این است که با یک‌سوم فضای فیزیکی مورد انتظار در حال ارائه خدمات هستیم و این کار را خیلی سخت‌تر می‌کند و در کیفیت کار اثرگذار است و شایسته گروه مامایی و حتی مردم نیست و خیلی خوب است که این زیر ساخت‌ها توسعه پیدا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • فعالیت‌های پرورشی در مدارس تقویت خواهد شد
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟