Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@17:18:31 GMT

سایه سنگین ترس و نگرانی بر کشور

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۳۲۵۹

سایه سنگین ترس و نگرانی بر کشور

ساعت 24-همانطور که پیش‌بینی می‌شد آمار ابتلا به کرونا در ایران در یک رشد جهشی از ۱۸ مورد در ظهر روز جمعه دوم اسفند به احتمالی نزدیک به ۸۰۰ مورد در ظهر دیروز رسید. گرچه به گفته کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت تا ظهر دیروز بیش از ۷۸۵ نفر مشکوک به کرونا به مراکز درمانی مخصوص کرونا ارجاع شدند و تحت نظر قرار گرفتند تا بررسی‌های بیشتری روی آنها انجام شود و افراد مشکوک به ویروس کرونا در شهر قم از ۳۰۰ نفر فراتر رفته‌اند، اما تاکنون موارد قطعی تنها ۲۸ مورد و فوت ۵ موردند که به نظر می‌رسد با انجام آزمایش‌های نهایی این رقم افزایش خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این آمار که از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود، اخبار جسته وگریخته از روسای مراکز علوم پزشکی در استان‌های مختلف حکایت از این دارد که این ویروس در شهرهای مختلف کشور تسری پیدا کرده به طوری که علاوه بر شهرهای قم و تهران، در استان‌های مرکزی، گیلان، همدان، آذربایجان شرقی و غربی و مازندران نیز موارد قطعی و مشکوک مبتلایان به ویروس کرونا مشاهده شده است.

وزیر بهداشت ترکیه: موارد ابتلا بیش از ۷۵۰ مورد است

در روزهای گذشته در حالی که مقامات وزارت بهداشت در رسانه‌های داخلی مشغول تکذیبیه در مورد انتشار گسترده این ویروس در کشور بودند، فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، روز جمعه دوم اسفند، پس از گفتگو با همتای ایرانی خود، با انتشار یک پیام توئیتری اعلام کرد: ۷۵۸ مورد مشکوک، ۱۸ مورد قطعی و ۵ مورد مرگ در ایران به ثبت رسیده است.

این مقام ترکیه اعلام کرد: از روز یک‌شنبه چهارم اسفند، ارائه گواهی سلامت پزشکی مسافران ایرانی (کارت سلامت) برای ورود به ترکیه اجباری می‌شود. وزیر بهداشت ترکیه همچنین تأکید کرد: با اعلام افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران، تمامی مسافرانی که از مقصد ایران به این کشور وارد می‌شوند، ابتدا مورد کنترل پزشکی قرار گرفته و در صورت داشتن علائم بیماری از ورود آنان به ترکیه جلوگیری خواهد شد.

تدابیر بهداشتی مختصر در بیمارستان‌های ایران

آمارها در ایران گرچه کمی عجیب و غریب و حتی ترسناک است اما وزیر بهداشت با تأکید بر عدم توجه به شایعات پیرامون کرونا ویروس، معتقد است این ویروس خیلی هم ترسناک نیست و از آنفلوآنزای فصلی کم‌خطرتر است.

در حالی که آمار فوت ناشی از این بیماری در چین تنها سه درصد از مبتلایان بوده، در ایران این رقم با استناد به مبتلایان قطعی و فوت‌شدگان قطعی این ویروس به ۱۸ درصد می‌رسد. با این حال نگاهی به تجهیزات پزشکی و تمهیدات بهداشتی که از سوی رسانه‌های چینی به دنیا مخابره می‌شود در قیاس با آنچه در ایران شاهد آن هستیم نشان می‌دهد هنوز در ایران کسی این بیماری را جدی نگرفته است. این موضوع سبب شده است خطر ابتلا در میان کادر پزشکی به‌شدت بالا رود. حتی خبر فوت یک پزشک در شهر رشت نیز به این نگرانی‌ها دامن زد. مرحوم دکتر رضا کوچکی‌نیا بعد از چندین روز بستری بودن صبح پنجشنبه چشم از جهان فروبست. این در حالی بود که تا روز آخر که این پزشک مشغول ارائه خدمت به بیماران در خط اول درمان بود مبتلا به کرونا بوده و کسی از آن مطلع نبود.

حتی این موضوع باعث پاره‌ای از اعتراضات در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شد که ازجمله آن می‌توان به تجمع اعتراضی شدید دیروز دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به عدم تعطیلی و نبود امکانات حفاظتی پیشگیری در بیمارستان‌ها اشاره کرد.

 کرونا کم تهاجم‌تر از آنفلوآنزاست

با این حال سعید نمکی، وزیر بهداشت هنوز مصر است که کرونا ویروس علی‌رغم وحشتی که نسبت به آن شکل گرفته است، ‌ ویروسی به‌مراتب کم تهاجم‌تر از آنفلوانزای H۱N۱ است و می‌گوید کشندگی و بیماری‌زایی آنفلوانزای H۱N۱ به‌مراتب از کرونا ویروس بیشتر بود که خوشبختانه توانستیم به خوبی آن را مهار کنیم. این ویروس همچنین از ویروس سارس سال ۲۰۰۳ که از چین آغاز شده به‌مراتب ضعیف‌تر عمل می‌کند اما مشکل آن قدرت سرایت بالای آن است، اما بیماری‌زایی یا مرگ آن به‌مراتب کمتر از سارس و آنفلوانزای H۱N۱ است.

وی به هم‌زمانی ابتلا به کرونا ویروس و آنفلوانزای نوع B در زمستان اشاره کرد و گفت: همین موضوع کار را برای همکاران ما سخت کرده است و موارد منفی زیادی کشف می‌کنیم که دلیل آن هم این است که دیگر مجبوریم همه را با پروتکل بررسی کرونا ویروس بسنجیم؛ در حالی که همه دنیا عکس آن را می‌گویند، اما ما با سخت‌گیری زیادی با پیگیری پروتکل کنترل کرونا ویروس را دنبال می‌کنیم.

وزیر بهداشت با تأکید بر این که هیچ آمار مثبتی از ابتلا به کرونا ویروس را از مردم پنهان نخواهیم کرد، خاطرنشان کرد: صادقانه می‌گویم هر بیمار بستری به‌عنوان مشکوک در تخت بیمارستان به کرونا ویروس مبتلا نیست بلکه تعداد قابل‌توجهی از آنها به آنفلوانزای فصلی مبتلا شده‌اند.

بی‌توجهی به تدابیر بهداشتی به تجمع اعتراضی شدید دیروز دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به عدم تعطیلی و نبود امکانات حفاظتی پیشگیری در بیمارستان‌ها منجر شد

شناسایی دو ایرانی مبتلا به کرونا در امارات

پس از قطعی شدن شیوع کرونا در ایران، هر روز خبرهایی از شناسایی مسافران ایرانی مبتلا به کرونا به گوش می‌رسد. در تازه‌ترین خبر دو ایرانی مبتلا به کرونا در امارات شناسایی شدند. وزارت بهداشت امارات روز شنبه اعلام کرد که یک مرد ایرانی ۷۰ ساله و همسر ۶۴ ساله‌اش که از ایران به این کشور وارد شده‌اند، مبتلا به ویروس کرونا هستند. این مرد 70 ساله تحت مراقبت‌های شدید و ویژه است و شرایط او ناپایدار اعلام شده است.

در روزهای گذشته یک ایرانی که به لبنان سفر کرده بود و یک ایرانی ورودی به کانادا نیز در شمار مبتلایان به ویروس کرونا شناسایی شدند.

ماجرای شهردار منطقه ۱۳ و جلسات شورای شهر

اما کرونا گویا دامن مسئولان را هم گرفته است؛ به‌طوری‌که محسن هاشمی، رئیس شورای شهر از قرنطینه کردن خود و انجام تست کرونا خبر داده است. ماجرا از اینجا آغاز شد که سه‌شنبه هفته گذشته رئیس شورای شهر تهران به اتفاق سایر اعضا در جلسه شورایاری‌های منطقه ١٣ که با حضور شهردار این منطقه برگزار شد حضور داشتند و در این جلسه برخی با شهردار تماس دستی هم داشته‌اند.

به گفته ناهید خدا کرمی؛ «رحمان‌زاده در همان روز دارای علائم آنفلوانزا بود و ماسک هم داشت، اما با وخامت حالش در بیمارستان عرفان بستری می‌شود که علائم بالینی و آزمایشات و بررسی‌های اولیه دال بر ابتلا به کرونا ویروس بود. به همین دلیل روز گذشته به بیمارستان مسیح دانشوری منتقل شد و همه علائم نشان می‌دهد که مبتلا به کرونا ویروس است؛ ولی حال عمومی او رضایت‌بخش است و به نظر می‌رسد بیماری کنترل شده است.

اما با توجه به حضور ایشان در جمع شورایاری‌ها و تماس با کارکنان و اعضای شورا و جلوگیری از گسترش بیماری از دوستانی که در آن جلسه حضور داشتند خواسته شد در منزل بمانند و سایر اقدامات ایمنی در حال انجام است و جلسه علنی شورای شهر نیز این هفته ممکن است به دلیل نرسیدن به حدنصاب تعطیل شود، ولی کمیسیون‌ها بررسی بودجه ٩٩ را ادامه می‌دهند.»

برخورد با انتشار هرگونه خبر کذب در مورد کرونا

پلیس فتا با انتشاردهندگان هرگونه نماهنگ جعلی یا خبر کذب در مورد بیماری کرونا ویروس برخورد قانونی می‌کند.

پلیس سایبری کشور در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفت: بر اساس رصدهای صورت گرفته در فضای مجازی کشور که جزء ماموریت‌های اصلی این پلیس محسوب می‌شود، متأسفانه شاهد انتشار اخبار جعلی و نماهنگ‌های غیرواقعی و تقطیع شده درخصوص انتشار وسیع بیماری کرونا ویروس هستیم که انتشار اینگونه نماهنگ‌ها و اخبار جعلی در فضای مجازی باعث ایجاد نگرانی خانواده‌ها و تشویش اذهان عمومی در کشور شده است.

سردار وحید مجید با اشاره به نقش دستگاه‌های اجرایی کشور به‌خصوص مسئولان وزارت بهداشت و رسانه ملی در آگاه‌سازی هم‌وطنان از آخرین اخبار و رخدادهای پیش آمده در خصوص وضع انتشار بیماری کرونا ویروس در کشور و همچنین آمار مبتلایان افزود: افراد سودجو و مغرضان همواره با رصد فضای رسانه‌ای و اخبار و حوادث جاری کشور پلت فرم‌های مجرمانه و اهداف شوم و پلید خود را در قالب انتشار انواع شایعه‌های مختلف طراحی و عملی می‌کنند. وحید مجید گفت: با کار اطلاعاتی شبانه‌روزی موفق شدیم ۹۰ حوزه‌ای را که در قالب سایت‌ها، اینستاگرام، تلگرام و پیج شخصی در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اخبار جعلی و مشوش کننده بیماری کرونا را منتشر می‌کردند، شناسایی کنیم. او از هم‌وطنان خواست تمامی نیازهای خبری و اطلاع‌رسانی خود را از منابع معتبر نظیر رسانه ملی، خبرگزاری‌های رسمی و سایت‌های خبری مرجع تأمین کنند و در صورت مواجهه با موارد مشکوک یا نیاز به مشاوره و راهنمایی با مراجعه به بخش مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی پلیس فتا WWW.CYBERPOLICE.IR یا سرشماره ۰۹۶۳۸۰، ۸۱۸۱۸ از خدمات برخط این پلیس بهره‌مند شوند.

آمار کرونا در ایران گرچه کمی عجیب و غریب و حتی ترسناک است، اما وزیر بهداشت با تأکید بر عدم توجه به شایعات پیرامون کرونا ویروس، معتقد است این ویروس خیلی هم ترسناک نیست و از آنفلوآنزای فصلی کم‌خطرتر است

 تأثیر منفی کرونا بر کسب‌وکار مردم

از سوی دیگر سایه ویروس کرونا بر سر کسب‌وکار ملت نیز سنگینی می‌کند؛ به طوری که صنعت گردشگری بیش از سایرین به شیوع این بیماری واکنش داشته است.

هتلداران و دیگر فعالان صنعت گردشگری در ایران گفته‌اند که سفرهای خارجی به ایران به‌شدت کاهش داشته و آنها احتمال می‌دهند که تورهای نوروزی نیز ضربه شدیدی بخورند. حرمت‌الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز گفته است: امسال با توجه به شیوع کرونا در ایران و انتشار اخبار درباره این اتفاق شرایط برای جذب گردشگر بسیار دشوار است و با این شرایط حتی سفرهای داخلی هم لغو می‌شوند. با این حال، ما در جلسه‌ای اضطراری به دنبال پیداکردن راهکارهایی هستیم تا کمترین ضرر را ببینیم.


توسعه ایرانی

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مبتلا به کرونا کرونا ویروس کرونا در ایران ویروس کرونا ابتلا به کرونا بیماری کرونا وزیر بهداشت علوم پزشکی شورای شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۳۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

کد خبر 6088257 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور