Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: مردم در این انتخابات یک "نه" بزرگ به ناکارآمدی مجلس دهم گفتند و به کسانی که آنها را مسبب این وضعیت می‌دانستند، رای ندادند. ۰۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۹ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

حمید هوشنگی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با اشاره به میزان مشارکت مردم و نتایج یازدهمین دوره انتخابات مجلس، این میزان مشارکت را با توجه به شرایط موجود کشور مطلوب توصیف کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب نیز امروز در فرمایشات‌شان از حضور مردم در این دوره از انتخابات به "حضور درخشان" تعبیر کردند که به نوعی تحلیل شرایط انتخابات و رأی مردم نیز محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، علی‌رغم تأکیدات رهبر انقلاب درباره اقتصاد مقاومتی و توجه به معیشت مردم، متأسفانه ما شرایط اقتصادی نامطلوبی را در حوزه تورم و افزایش قیمت کالاهای اساسی مصرفی تجربه کرده‌ایم، اظهار داشت: این ناکارآمدی حداکثری که متأسفانه نهادهای مسئول اقتصادی کشور این سال‌ها داشتند، شرایط را بسیار سخت کرد، اما مردم هوشیارانه پای صندوق‌های رأی حضور یافتند.

رحمانی فضلی: 2539763 در استان تهران رأی دادند/ مشارکت شهر تهران 25/4درصدتحلیل مشارکت و نتایج انتخابات مجلس|محبیان: اصلاح‌طلبان هم مجلس را باختند و هم مردم را/عملکرد دولت، مجلس را در سینی طلا تقدیم اصولگرایان کردانتخابات مجلس 98| کدخدایی: مشارکت مردم گسترده بوده/ تاکنون تخلف مهمی در روند انتخابات گزارش نشده است

کارشناس مسائل سیاسی، برخی اقدامات جریان‌های سیاسی را ازجمله علل کاهش اعتماد عمومی جامعه دانست و افزود: این بی‌اعتمادی به افراد، دستگاه‌ها و جریان‌ها صورت گرفت و تا حدی موجب کاهش سرمایه اجتماعی شد.

هوشنگی، نحوه اطلاع‌رسانی درباره افزایش قیمت بنزین را یکی دیگر از مصادیق کاهش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی مردم به دستگاه‌های مسئول عنوان کرد و گفت:  عموم مردم نسبت به نحوه اقدامی که برای افزایش قیمت بنزین اتفاق افتاد و نوع اقدام اعتراض داشتند، این مسئله تا حدی اعتماد عمومی را کاهش داد و منجر به تغییر سبک رفتار مردم شد.

وی ادامه داد: اتفاق دیگری که باعث کاهش اعتماد عمومی در این سال‌ها و به خصوص در ایام نزدیک به انتخابات شد، زیر سؤال بردن انتخابات بود. برخی از انتصابی بودن انتخابات سخن گفتند و با این عبارات، هم انتخابات و هم مجلس را زیر سوال بردند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: یکی از نکات دیگری که در اعتماد عمومی در فضای انتخابات مؤثر بود، این بود که علی‌رغم اینکه کسی از داخل کشور انتخابات را به‌طور مستقیم تحریم نکرد، اما تحریم پنهان داشتیم، فضاسازی‌هایی شد که مردم پای صندوق نیایند و یا برای انتخاب مردم تعیین تکلیف می‌کردند، متأسفانه دوره‌ای خودشان به واسطه همین انتخابات در مجلس و نهادهای دیگر حضور داشتند، اما دم از تحریم انتخابات می‌زدند.

هوشنگی اضافه کرد: یکی دیگر از شاخص‌هایی که در شرایط قبل از انتخابات مؤثر بود، ناکارآمدی مجلس است و مردم هم به ضعف عملکردی جدی مجلس دهم پاسخ دادند، متأسفانه مجلس دهم با اینکه منتخب مردم بودند و باید به فضای عمومی مردم نزدیک باشند، اما از فضای عمومی مردم دور بودند.

وی تصریح کرد: مردم با انتخاب‌شان و میزان مشارکتی که در این دوره از انتخابات داشتند نشان دادند که خواستار تغییر در وضع فعلی موجود هستند، نمایندگان فعلی مجلس به جای اینکه از رکود و تورم و حل مشکلات اقتصادی صحبت کنند، از رفع حصر و مسائل سیاسی دم می‌زدند که همین امر در میزان مشارکت مردم برای تغییر وضع موجود مؤثر بود.

کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: برای مثال، 117 نماینده مجلسی فعلی که تأیید صلاحیت شدند، رأی نیاوردند که نشان می‌دهد مردم به ناکارآمدی مجلس دهم واکنش نشان دادند و خواهان تغییر این روند بودند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: با همه این مسائل پیرامونی داخلی و خارجی، مردم فارغ از جناح‌بندی‌ها پای صندوق آمدند و  یک "نه" بزرگ نیز به ناکارآمدی مجلس دهم گفتند؛ رأی مردم معنادار بود، مردم در حوزه‌‌های مختلف انتخابیه به کسانی که آنها را مسبب این وضعیت می‌دانستند، رای ندادند.

هوشنگی افزود: با وجود مشکلات داخلی و خارجی این میزان مشارکت را به عنوان یک سرمایه اجتماعی داشتیم که باید به آن توجه شود.

کارشناس مسائل سیاسی در پایان با بیان اینکه مردم با همه مشکلات با رأی‌شان اعلام کردند که خواهان تغییر وضع موجود هستند، خاطرنشان کرد: از مجلس یازدهم انتظارات چه در سطح نخبگان و مردم خیلی بالاست، باید منتخبان از فرصتی که دارند استفاده کنند که گام بعدی تغییر در کشور به نحوی باشد که گفتمان انقلاب در کشور جا بیافتد؛ قطعا جریان‌های چالش‌ساز به دنبال ناکارآمدی مجلس یازدهم هستند، مجلس یازدهم خیلی باید هوشمندانه نسبت خودش را با این جریان‌های چالش‌ساز تعریف کند و وارد بازی‌هایی که آنها طراحی می‌کنند، نشود.

انتهای پیام/

R1011202/P/S1,15,1412/CT1 واژه های کاربردی مرتبط انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس انتخابات یازدهمین دوره انتخابات مجلس کارشناس مسائل سیاسی ناکارآمدی مجلس انتخابات مجلس اعتماد عمومی میزان مشارکت مجلس دهم جریان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی فهرست خود را برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، با شعار «انقلابی، کارآمد و مردمی» و تحت عنوان «فهرست وفاق» منتشر کرد.

اسامی کاندیداهای این فهرست بدین شرح است:

احمد نادری؛ ابراهیم یزدی؛ سمیه رفیعی؛ ابوالفضل ظهره‌وند؛ حسین نجابت؛ عبدالحسین روح‌الامینی نجف‌آبادی؛ زهره سادات لاجوردی؛ زینب قیصری؛ علیرضا سلیمی؛ محمدحسین حسین‌زاده بحرینی؛ حسن خجسته باقرزاده؛ مهدی عسگری؛ مجتبی زارعی؛ علی‌اصغر پورمحمدی؛ سید نظام‌الدین موسوی؛ مجتبی رحماندوست.

همچنین بنابر روایت فارس، حبیب الله بور بور دبیرکل جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگویی با اشاره به ارائه فهرست انتخاباتی این جریان سیاسی در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در تهران گفت: بعد از چندین جلسه با کاندیداهای مختلف، بالاخره به جمع بندی رسیدیم که فهرستی را به عنوان «فهرست وفاق» منتشر کنیم.

وی افزود: شعار این فهرست، انقلابی، کارآمد و مردمی است و ما با هیچ جریان سیاسی اعم از شورای ائتلاف، شریان، امنا و... هیچ وحدتی انجام نداده ایم.

بوربور تصریح کرد: از تمام ۱۶ نفر این فهرست تعهد نامه انتخاباتی گرفته شده است و این افراد با شاخص های جمعیت وفاداران همراه بوده اند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898762

دیگر خبرها

  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند
  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • مسئولان روش‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال را تبیین کنند
  • عملکرد موثر صدا وسیمای گلستان برمشارکت خوب مردم در انتخابات اسفند
  • عملکرد خوب صدا وسیمای گلستان، موثر برمشارکت خوب مردم در انتخابات اسفند
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد