Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@09:39:34 GMT

آغاز موج دوم هجوم ملخ‌های صحرایی به ایران

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۱۲۸۷۰

آغاز موج دوم هجوم ملخ‌های صحرایی به ایران

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه از جمعه (۲ اسفندماه) موج دوم هجوم ملخ‌های صحرایی به ایران آغاز شده است، اعلام کرد که تاکنون خسارتی از هجوم این ملخ‌ها در استان‌های درگیر یعنی بوشهر، هرمزگان و جنوب فارس گزارش نشده است.

سید محمدرضا میر در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: براساس پیش بینی‌های سازمان جهانی فائو و ردیابی‌ها و رصدهای سازمان حفظ نباتات، موج دوم حمله ملخ‌های صحرایی به کشور از صبح جمعه (۲ اسفند) اتفاق افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ملخها از خاستگاه اصلیشان حاشیه دریای سرخ و کشورهای یمن، شبه جزیره عربستان، اتیوپی، سودان و ارتیره با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، جهت وزش باد و میزان بارش‌هایی که در مناطق جنوبی اتفاق افتاد و شرایط را برای مهاجرت آنها مساعد کرد، وارد کشور شدند.

وی ادامه داد: اولین ریزش‌ها از روز چهارشنبه هفته گذشته(۳۰ بهمن) اتفاق افتاد که وجود این آفت را روی دریا گزارش کردند اما نهایتا جمعه صبح این آفت داخل خاک کشور شد و استان‌های بوشهر، هرمزگان و جنوب فارس را آلوده کرد و همکاران ما از همان لحظارت اولیه شروع به مبارزه و کانون کوبی کردند.

او با اشاره اینکه این ملخ‌ها در دسته‌های متراکم و با جمعیت بالا هستند، گفت: تاکنون در این سه استان و در سطحی معادل ۷۵۰۰ هکتار مبارزه شیمیایی صورت گرفته است و تا به این لحظه خسارتی نداشتیم. همچنین این آفات در برخی مناطق وارد باغات و مزارع شدند ولی به سرعت مبارزه شیمیایی صورت گرفته است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات اضافه کرد:پیش بینی می‌کنیم دسته‌های متراکم‌تر و بیشتری از این آفت را طی روزها و ماه‌های آینده و نهایتا تا اردیبهشت‌ماه سال آینده در کشور داشته باشیم.

وی در ادامه نوع و مشخصات این ملخ را تشریح کرد و گفت: ملخ ها صحرایی یا دریایی با نام علمی (Schistocerca gregaria) قادرند روزانه بین ۲۵۰کیلومتر در صورت مساعد بودن شرایط باد جابه‌جا شوند و این توانایی را هیچ گونه‌ای از ملخ ندارد همچین چون تعداد دستههای آنها بالاست، آفت خطرناکی به حساب می‌آیند. از طرفی این ملخها همه چیز خوارند و به هیچ سبزه ای رحم نمی‌کنند، منتها تمایل آنها گیاهان پهن برگ است وبه کینوا نیز علاقه دارند؛ به طوری که مزارع کینوا سال گذشته در استان هرمزگان به شدت مورد هجوم این ملخ‌ها قرار گرفت.

میر در پایان اظهار کرد: پیش بینی می‌شود ملخ‌های صحرایی متراکم تر از سال گذشته وارد کشور شوند و استان‌هایی که سال گذشته درگیر بودند مجددا امسال نیز درگیر کند.به عبارت دیگر استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان، ایلام و چهارمحال و بختیاری امسال هم با ملخ درگیر خواهند بود.همچنین تلاشمان براین است که اجازه ندهیم که این آفت به استان‌های دیگر وارد شوند اما باید در نظر داشت که این آفت قابلیت پروازی بالایی دارد و اگر مقابله به درستی انجام نشود امکان دارد که به استان‌های مرکزی نیز نفوذ کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/00303z

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ملخ صحرایی ملخ های صحرایی ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۲۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیزات VAR از چین وارد می‌شود | مشکلی در قرارداد شمسایی نیست

به گزارش جام جم آنلاین، هدایت ممبینی در خصوص قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در جام ملت‌های آسیا اظهار داشت: این قهرمانی را به تمام مردم و جامعه فوتسال کشور تبریک می‌گویم و انشاالله این روند خوب در جام جهانی که در شهریور ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد ادامه خواهد داشت.

او در خصوص رقابت نزدیک تیم‌ها در این دوره از مسابقات گفت: فوتبال و فوتسال در منطقه مرکزی آسیا (کافا) پیشرفت خیلی خوبی در سال‌های اخیر داشته است و کشور‌های این منطقه سرمایه گذاری زیادی در فوتبال و فوتسال داشته اند و در جام جهانی آینده ۴ تیم از منطقه کافا حضور دارند.

دبیرکل فدراسیون فوتبال تصریح کرد: بیشتر بازیکنان تیم ملی افغانستان در لیگ ایران حضور دارند و مربیان فوتسال ایران در چندین کشور مشغول به فعالیت هستند و این نشان دهنده پیشرفت فوتسال در آسیا است.

ممبینی در خصوص روند جذب حامی مالی برای تیم ملی فوتسال تصریح کرد: فضای فوتبال و فوتسال به گونه‌ای که ما باید حامیان بیشتری را به سرمایه گذاری در آن رغبت دهیم. به نظرم تا زمانی که مشکل حق پخش تلویزیونی حل نشود حامیان مالی از حضور در باشگاه‌ها استقبال نخواهند کرد. مسئولان فدراسیون فوتبال و شخص وزیر ورزش و جوانان به دنبال رفع این مشکل هستند و امیدوارم با حل حق پخش در آینده شاهد حضور تعداد بیشتری از حامیان مالی در فوتبال و فوتسال کشور باشیم.

دبیرکل فدراسیون فوتبال در خصوص اهدای پاداش به بازیکنان و اعضای تیم ملی فوتسال گفت: ما در طول مسابقات پاداش‌هایی را به اعضای تیم پرداخت کرده ایم. فردا هم یک جلسه داریم تا میزان رقم پاداش برای اعضای تیم را مشخص کنیم. ما در بخش فوتبال بانوان زیر ۱۸ سال در کافا قهرمان شدیم و در فوتبال ساحلی در جایگاه سوم جهان شدیم که باید به این عزیزان هم پاداش دهیم تا بخشی از زحمات آنان را جبران کنیم.

او در خصوص آخرین وضعیت خرید دستگاه‌های کمک داور ویدیویی (VAR) از شرکت چینی گفت: تا زمانی که یکسری اطلاعات رخ ندهد ما نمی‌توانیم درباره VAR صحبت کنیم. یک شرکت چینی اخیراً به شرکت‌های مورد تایید فیفا اضافه شده است و به دلیل اینکه مراودات بیشتری با کشور چین داریم می‌توانیم تجهیزات بیشتری از این شرکت وارد ایران کنیم.

ممبینی درباره قرارداد کادر فنی تیم ملی فوتسال گفت: از لحاظ اداری هنوز چیزی به ثبت نرسیده، اما مشکلی در این باره وجود نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • هجوم برای خرید طلا/ چقدر طلا فروش رفت؟
  • تاکید وزیر صمت بر کیفیت تراکتور ایرانی
  • نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند
  • مارسلو وارد ایران شد
  • سامانه بارشی جدید از سمت غرب وارد کشور شده است (فیلم)
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • صحرایی: روزانه ۸ مدرسه در کشور ساخته می‌شود
  • تجهیزات VAR از چین وارد می‌شود | مشکلی در قرارداد شمسایی نیست