Web Analytics Made Easy - Statcounter

نظامی مدیرسابق پروژه حفاظت از یوز‌های ایرانی و سرپرست دانشکده محیط زیست درباره انتقال یوز‌های ایرانی به زیستگاه طبیعی اظهار کرد:موضوع انتقال یوز‌های ایرانی در اسارت می‌تواند آسیب زیادی به این گونه وارد کند و تاکنون نیز برای این موضوع به نتیجه مشخصی نرسیده اند.

وی افزود: از گذشته پروژه حفاظت از یوز در زیستگاه‌ها منتفی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظامی گفت: هزینه حفاظت از یوز‌ها در ایران در ۲۰ سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بود.

وی بیان کرد: برخی که موافق انتقال یوز‌ها به زیستگاه‌های طبیعی هستند می‌گویند که این موضوع می‌تواند آخرین فرصت برای نجات این گونه باشد و براساس تجربه درصد موفقیت تکثیر نیمه اسارت بیشتر از اسارت است.

مدیرسابق پروژه حفاظت از یوز‌های ایرانی گفت: برخی مخالفان نیز می‌گویند که تکثیر در اسارت به همان و روش باید ادامه یابد و نقل و انتقال این گونه می‌تواند ریسک باشد.

وی با اشاره به این که استان یزد برای تکثیر نیمه اسارت در نظر گرفته شده بود ادامه داد:انتخاب این منطقه به این دلیل بود که دو یوز در آنجا دیده شده بود و اگر بتوانیم یوز‌های در اسارت را به این منطقه انتقال دهیم شاید بتوانیم توله‌هایی را از آن‌ها بگیریم و همچنین تنوع ژنتیکی این گونه می‌تواند در تکثیر نیمه اسارت افزایش یابد.

نظامی درادامه بیان کرد: استان یزد به دلیل نبود اسپانسرو نگرانی از ریسک از دست دادن یوز‌ها این پروژه را نپذیرفت واستان سمنان طرح ادامه تکثیر نیمه اسارت را تقبل کرد.

وی افزود: هزینه تکثیر نیمه اسارت بسیار بالا است و به همین دلیل اسپانسری برای این موضوع تمایلی نشان نمی‌دهد به همین دلیل برخی معتقدند تکثیر در اسارت بهترین گزینه است.

مدیرسابق پروژه حفاظت از یوز‌های ایرانی تصریح کرد: یوز‌های ایرانی گونه‌های بسیار پیچیده‌ای هستند و تکثیر در اسارت و یا نیمه اسارت این گونه‌ها به دلیل مشکلات ژنتیکی شانس بسیار پایینی دارند.

وی افزود:‌ای کاش اعتبارات و هزینه‌هایی که برای تکثیر دراسارت و نیمه اسارت می‌شود برای حفاظت از یوز‌های در زیستگاه‌ها هزینه می‌شد.

نظامی گفت: هم اکنون پروژه حفاظت از یوز بلاتکلیف است و تمام حرف‌های مسئولان محیط زیستی تنها یک شعار بود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر یوز ایرانی حفاظت از حیوانات تکثیر نیمه اسارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۶۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان از ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی(مرال) در لنز دوربین تله‌ای حافظان طبیعت در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان حمزه عشوری امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: تصاویر زیبا و ارزشمندی از یک رأس گوزن قرمز (مرال) نر در ارتفاعات جنگلی شهرستان رودبار توسط یک کارگروه زبده از تشکلهای مردمی حافظان هیرکانی و همراهی یکی از محیط‌بانان حفاظت محیط زیست گیلان به ثبت رسیده است.

وی افزود: جنگل‌های هیرکانی گیلان از عرصه‌های طبیعی و بی نظیری است که هنوز می‌توان غرش پلنگ ایرانی و بانگ گوزن قرمز (مرال) را در آن شنید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: آموزش جوامع محلی، برخورد قاطع با شکارچیان غیرمجاز و تعامل با جوامع بومی و محلی و تلاش شبانه روزی محیط‌بانان سبب شده تا امنیت در زیستگاه برای این گونه‌های حیات وحش تأمین شود.

عشوری تصریح کرد: مشاهده گونه‌های ارزشمند همچون مرال، پلنگ و خرس قهوه‌ای در این استان گیلان نشان از این دارد که زیستگاه‌ها برای این حیوانات امن است.

به گزارش ایمنا، مرال یا گوزن قرمز که به آن «گاوکوهی» نیز گفته می‌شود از گونه‌های باشکوه جنگل‌های پهن برگ هیرکانی شمال ایران است و یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده در زیستگاه‌های استان گیلان است.

کد خبر 748829

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد