Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@02:34:44 GMT

۲۳ هزار نفر در تهران فرش می بافند

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۱۶۷۸۴

۲۳ هزار نفر در تهران فرش می بافند

«یدالله صادقی» امروز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بعد از شهر تهران، شهرستان های ورامین و فیروزکوه دارای بیشترین بافنده فرش دستباف در سطح استان تهران هستند.   

وی شمار بافندگان فرش دستباف در استان تهران را ۴۲ هزار نفر بر شمرد که در قالب ۱۸۰ کارگاه قالیبافی فعالیت می کنند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران تصریح کرد: علاوه بر این، با توجه به موقعیت و امتیازاتی که برای پردازش فرش در شهر تهران وجود دارد بیشتر فرش‌های دستباف کشور از گمرک‌های پایتخت صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادقی با بیان اینکه موضوع تحریم در صادرات برخی کالاها نظیر فرش دستباف اثرگذار بوده و ما برخی از بازارهای هدف از جمله امریکا را از دست داده ایم، گفت: اکنون بازار هدف صادرات فرش دستباف ایران، کشورهای اروپایی و شرق آسیا است.

وی میزان ارزآوری حاصل از صادرات فرش دستباف استان تهران را در سال ۹۶ مبلغ ۴۲۶ میلیون دلار و در سال گذشته مبلغ ۲۳۶ میلیون دلار برشمرد اما گفت که در سال جاری به دلیل تشدید تحریمها، این رقم افت کرده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، میزان صادرات فرش دستباف این استان را در سال جاری تاکنون حدود ۶۰ میلیون دلار برآورد کرد.

صادقی گفت: با توجه به اینکه شرایط صادرات بازار فرش به دلیل اعمال تحریمها، موقتی است، ما آمادگی خود را برای افزایش تولیدات حفظ کرده و همچنان دوره های آموزشی فرش را برگزار می کنیم.

وی افزود: تلاش می شود نیازها و ظرفیتهای فعالان اقتصادی اعم از بافندگان و تجار فرش در تولیدات جدید مورد توجه قرار گرفته و محصولات متنوع و به روزی تولید شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران خاطرنشان کرد: بازار داخلی ما نیز گسترده است و می‌توانیم در شرایط کنونی، محصولات خود را در داخل کشور نیز به فروش برسانیم، ضمن اینکه کشورهای همسایه نیز مشتریان خوبی برای صادرات فرش دستباف ایران هستند.

وی افزود: با توجه به توافقنامه تجاری ایران با کشورهای اوراسیا که به تازگی منعقد شده است، می توانیم از این فرصت نیز در راستای توسعه صادرات از جمله فرش استفاده کنیم.

ایران در سال ۱۳۹۵ به کمیسیون اقتصادی اتحادیه اوراسیا پیشنهاد ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان ایران و این اتحادیه را مطرح کرد؛ پیشنهادی که از جانب اعضای آن نیز مورد استقبال قرار گرفت و طی دو سال مذاکرات متعدد و ارزیابی کمی و کیفی اقلام و میزان تعرفه ترجیحی آنها، بالاخره این موافقتنامه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ در شهر آستانه قزاقستان به امضا رسید.

قرارداد تشکیل اولیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۲۹ مه ۲۰۱۴ میان کشورهای روسیه، بلاروس و قزاقستان منعقد و جایگزین اتحادیه گمرکی اوراسیا شد و سپس کشورهای ارمنستان و قرقیزستان نیز به عضویت آن در آمدند. 

این اتحادیه کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد. کشورهای عضو اورآسیا هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومترمربع مساحت و بیش از ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت دارند که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است. در روز اجرای این توافق‌نامه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: امروز ما یک مرکز رشد اقتصادی قدرتمند و جذاب ایجاد کرده‌ایم، یک بازار منطقه‌ای که بیش از ۱۸۰ میلیون نفر را به هم مرتبط می‌کند.

برچسب‌ها فرش شهر تهران کارگاه آموزشی سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران صادرات غیر نفتی فرش ایرانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرش شهر تهران کارگاه آموزشی سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران صادرات غیر نفتی فرش ایرانی فرش شهر تهران کارگاه آموزشی سازمان صنعت معدن و تجارت استان تهران صادرات غیر نفتی فرش ایرانی معدن و تجارت استان تهران صادرات فرش دستباف سازمان صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۶۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته

محمود سیجانی در جمع خبرنگاران در خصوص اقدامات دولت سیزدهم در احیای واحدهای تولید و افزایش نسبی تولید، اظهار داشت: احیای این تعداد واحد باعث شد تا به صورت میانگین ۵ تا ۲۰۰ نفر نیروی کار در هر کارخانه مشغول به کار شوند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با اشاره به افزایش واحدهای تولیدی در استان تهران، گفت: تامین نقدینگی و حمایت‌های مالی، بازارسازی و تامین مواد اولیه در دستور کار قرار گرفته است.

سیجانی اضافه کرد: برای واحدهایی که توان تولید دارند و صاحبان برند هماهنگی ایجاد می‌شود تا با استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر تولید افزایش پیدا کند در همین زمینه مجوز گواهی تولید کارخانه صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه معدن احیای واحدهای معدنی در دستور کار است، گفت: این امر در راستای افزایش راندمان معادن است.

مدیرکل صمت استان تهران ابراز داشت: در حوزه تجارت خارجی افزایش صادرات را سیاست‌گذاری کرده‌ایم و به دنبال ایجاد بازار جدید هستیم که این امر ضمن تقویت ارزآوری و نشانگر قدرت تولید و کیفیت کشورمان در عرصه جهانی است.

سیجانی اضافه کرد: در حوزه صادرات سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار صادرات داشتیم که پیش‌بینی امسال ۲ میلیارد دلار از محل گمرکات تهران است ضمن اینکه کالاهای این استان از سایر مرزهای استان نیز صادر می‌شود ضمن اینکه ۱۷ درصد صادرات کشور برای صادرات تهران است.

وی با اشاره به عملکرد کارگروه تسهیل گفت: ۴۸ جلسه کارگروه برگزار شده که مشکلات ۱۱۰۰ واحد رسیدگی شده است. همچنین بازدید میدانی از واحدهای صنعتی استان تهران یکی از بحث‌های اصلی است که این امر با حضور مدیران مختلف استان صورت می‌گیرد.

مدیرکل صمت استان تهران با اشاره به توسعه شرکت‌های دانش بنیان، گفت: یکی از هدف‌گذاری‌ها توسعه شرکت‌های دانش بنیانی و تبدیل شرکت‌های دانش بنیان کوچک به تولیدی است.

سیجانی بیان داشت: ۱۰۷ کارخانه مجوز دانش بنیانی گرفتند؛ همچنین افزایش ظرفیت اسمی ۵۶۸ واحد را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه صنعت به بخش خودتامین برق رفته است گفت: آمادگی مشارکت با واحدهای تولیدی و صنعتی داریم دنبال منابع انرژی‌های جدید هستیم مشوق‌هایی در تولید برق و جلب سرمایه‌گذاری‌ها بخش خصوصی داریم ضمن اینکه خانواده‌های کارگران آماده هستند که توازن در مصرف انرژی ایجاد و با تولید همراهی کنند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران خاطرنشان کرد: تقاضای ما این است که بخش‌های دیگر در مدیریت مصرف انرژی و بهینه‌سازی آن همراهی کنند.

وی با اشاره به نام‌گذاری شعار سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: آسیب‌ها و چالش‌ها در بخش صنعت بررسی می‌شود همچنین به پیشنهادها و نقش مشارکت‌های مردمی نیز پرداخته می‌شود.

سیجانی خاطرنشان کرد: شورای مشورتی بخش خصوصی با حضور انجمن‌ها، اتحادیه‌ها، کارآفرینان برتر و مدیران اتاق‌های بازرگانی، اصناف و تعاون تشکیل داده‌ایم تا از ظرفیت سرمایه و ایده مردم بهره ببریم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • خواسته بافندگان فرش دستباف: بی گره‌ها و ربات باف‌ها هویت‌دار شوند
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد
  • موانع پیش‌روی صادرات خراسان رضوی باید برطرف شود
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی
  • قالی‌بافان دلسردی می‌بافند / سایه‌اندازی رکود و کاهش صادرات بر فرش اردبیل