Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@00:02:21 GMT

فیلمی از نیاز اورژانسی مسجد شیخ لطف الله به مرمت

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۲۲۰۰۲

‍‍‍‍‍‍

دریافت 19 MB

به گزارش خبرنگار مهر، با وجود اینکه عملیات مرمت گنبد مسجد تاریخی شیخ لطف الله از تابستان سال گذشته آغاز شده و عملیات مرمت دو ترک (بخش) از مجموع ۸ ترک آن با اعتبار بالغ بر ۴ میلیارد ریال به اتمام رسیده است؛ مطالعات دو ترک دیگر در حال اتمام است.

همانطور که در ویدئو تماشا می‌کنید وضعیت چینش و تنظیم کاشی‌ها (آجرهای لعاب دار) تزئینی سطح گنبد مناسب نیست و قطعه‌های کاشی نیز در حال ریزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ترک گنبد دارای ۲۴ هزار قطعه کاشی (آجرلعاب دار) است که نیاز است ۴۸ هزار قطعه کاشی پایین آورده شود و پس از شماره گذاری و مرمت جهت نصب بر روی گنبد قرار بگیرند.

برآورد می‌شود که برای مرمت هر ترک از گنبد این مسجد تاریخی به اعتباری بالغ بر چهارمیلیارد ریال نیاز باشد و برای مرمت ۸ ترک مسجد شیخ لطف الله بالغ بر سی و هشت میلیارد ریال تخمین زده می‌شود.

کد خبر 4861396

منبع: مهر

کلیدواژه: مسجد شیخ لطف الله مرمت و احیا مرمت مرمت آثار تاریخی انتخابات 98 انتخابات مجلس شورای اسلامی ویروس کرونا مجلس شورای اسلامی ایلام بارش برف بوشهر تعطیلی مدارس شهرکرد قزوین گرگان شیراز بیرجند کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۲۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: کاشی هفت‌رنگ اصفهان سومین رشته صنایع‌دستی است که پس از رشته‌های میناکاری و پارچه قلمکار  موفق به دریافت نشان جغرافیایی بین‌المللی شده است.


امیر کرم زاده افزود: تدوین پرونده ثبت جهانی کاشی هفت‌رنگ اصفهان در معاونت صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و با همکاری صمیمانه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی استان و اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان به نتیجه رسید، به گونه‌ایی که با همکاری این دوستان در طی سال گذشته، اطلاعات کامل و جامعی درباره این هنر ارزشمند، مانند نوع هنر، قدمت و تعداد کارگاه‌های تولیدی فعال جمع‌آوری شد.


او گفت: تعداد دیگری از رشته‌های صنایع‌دستی اصفهان نیز در حال ثبت جهانی‌شدن هستند، با این وصف زمانی که این رشته‌ها، نشان جغرافیایی بین‌المللی را دریافت کنند یعنی این رشته خاص در سطح جهان به نام این منطقه ثبت می‌شود.

استفاده از کاشی هفت‌رنگ از اواخر دوره تیموریان در سده نهم و آغاز دوره صفوی در سده دهم هجری قمری در تزیین بنا‌ها متداول شد به گونه‌ایی که مرمتگران سنتی از این کاشی‌ها بانام کاشی خشتی هم یاد می‌کنند.


در اواخر دوران تیموریان و در عصر شهریاران صفوی (از سده دهم تا پایان سده دوازدهم هجری قمری)، به‌تدریج تزیینات کاشی هفت‌رنگ جایگزین کاشی معرق شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • باز هم یک حکم قضایی خاص در عجب‌ شیر
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • گلستان شهدای جروکان ساماندهی شد
  • توسعه فیبرنوری در شهر قره‌ضیاءالدین با اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال
  • بهسازی معابر شهرک‌های صنعتی اردبیل با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال
  • نقاط حادثه‌خیز شهر قم اصلاح شود/ لزوم احداث پارکینگ مورد نیاز