Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین از خوزستان ، منصور روزدار اظهار کرد: بیماری کرونا ویروس جدید یا همان ووهان، یک بیماری ایجاد شده با ژنوم جدید است. سرماخوردگی و بیماری‌های عفونی ویروسی ریه دلایل زیادی دارند که می‌توانند ایجاد سرماخوردگی و در نتیجه آنفلوآنزا کنند.

وی ادامه داد: بیماری کرونا تغییر شکل یافته آن تاکنون جهان را دو سه بار دچار عارضه کرده است؛ یک مورد آن بیماری ریوی ناشی از سارس بود که اپیدمی آن کنترل شد و کشتار زیادی نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحله بعدی آن سندرم تنفسی آسیای شرقی بود که این نیز برطرف شد. ویروس جدید آن در ووهان چین بروز پیدا کرد و با توجه به این‌که این ویروس می‌تواند مشکل‌ساز باشد، لازم است که برخوردهای مناسبی در رابطه با آن صورت بگیرد.

رئیس هیات پزشکی ورزشی خوزستان گفت: مشخصات خاص این ویروس، این است که کرونا دوران مخفی طولانی یعنی دوره دو هفته‌ای دارد که می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به آلودگی افراد زیادی شود و این نیز مهم‌ترین جزء این بیماری است. این بیماری خیلی خطرناک نیست، مگر در افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای، ریوی، تنفسی و ضعف ایمنی هستند که در این افراد می‌تواند عارضه بیشتری را ایجاد کند.

وی خاطر نشان کرد: هنوز در مورد این ویروس، پژوهشی مبنی بر این‌که به مدت چند هفته زنده می‌ماند، صورت نگرفته است اما انتظار می‌رود که در فصول گرم کنترل شود. در هر صورت با توجه به این‌که کرونا ویروس یک بیماری مبهم است، هنوز اقدام درمانی مناسبی برای آن وجود ندارد، اما پیشگیری از آن راحت، و کافی است که فرد دست‌های خود را پس از برخورد به اشیا به مدت 20 ثانیه به صورت کامل شستشو دهد، ضمن این‌که استفاده از ماسک‌های فیلتردار نیز موثر است. همچنین اگر فردی علائم بیماری را دارد، حتما باید در خانه بماند و در صورتی که مشکوک به بیماری باشد، به دستورات مرکز بهداشتی توجه داشته باشد.

روزدار گفت: در صورتی که در یک محیط بسته، یک فرد مبتلا به این بیماری وجود داشته باشد، ممکن است 50 نفر ظرف مدت یک ساعت دچار آن شوند. بنابراین توصیه به افراد این است که بهداشت فردی و محیطی را به خوبی رعایت کنند. اگر فردی هم علائم حادی همچون تنگی نفس شدید پیدا کند، لازم است که بستری شود و درمان‌های ویژه صورت بگیرد.

وی با بیان این‌که تجمع مهم‌ترین عامل بروز خطر بیماری کرونا است، گفت: بنابراین تا زمانی که بتوانیم شرایط پیک بیماری را کنترل کنیم، بهتر است که برگزاری مسابقات و تجمعات ورزشی را نیز لغو کنیم تا پیک بیماری را پشت‌سر بگذاریم.

رئیس هیات پزشکی ورزشی خوزستان همچنین با بیان این‌که استفاده از وسایل ورزشی در باشگاه‌ها می‌تواند باعث انتقال این بیماری شود، افزود: انتقال این ویروس از دست آلوده و دهان به راحتی می‌تواند صورت بگیرد و همانطور که گفتم این ویروس، عمر طولانی دارد و افرادی که در اماکن ورزشی می‌روند، حتما باید از وسایل فردی مثل دستکش و ماسک استفاده کنند و پیش از استفاده از وسایل ورزشی و پس از آن، دست‌های خود را به صورت کامل بشویند و هنگام فعالیت ورزشی از نوشیدن و خوردن خوراکی‌ها بپرهیزند.

روزدار عنوان کرد: به هر حال مردم با رعایت بهداشت و بدون هراس می‌توانند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند. این بیماری مهلک نیست و شاید آن‌چه بیشتر باعث ایجاد خطر کند، ترس از بیماری است. مردم باید صبر داشته باشند و تحمل کنند.

48

کد خبر 1356498

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان خوزستان یک بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۲۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

آفتاب‌‌نیوز :

علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد، اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسید‌های چرب امگا، مغز‌ها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتور‌های خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مهم است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۳ پروژه ورزشی تا پایان اردیبهشت ماه در تبریز
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان