Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-09@13:17:38 GMT

قم در انتظار باران تند و سیلاب خسارت‌بار

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۲۸۴۶۰

خرداد: مسوولان دستگاه‌های مختلف استان قم درباره احتمال بارش باران‌های بی‌سابقه و جاری شدن سیلاب بزرگ و خسارت‌بار بحث و تبادل و نظر کردند.
به گزارش خرداد به نقل از ایرنا از این نشست، استاندار قم با اشاره به پیش بینی اداره کل هواشناسی مبنی بر احتمال بارندگی شدید و وقوع سیلاب در این استان، گفت: تمهیدات لازم برای مدیریت و کنترل سیلاب و جلوگیری از آب گرفتگی معابر صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
بهرام سرمست روز دوشنبه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات پاسخ به بحران قم در سالن اجتماعات اداره کل مدیریت بحران قم، اظهار داشت: اداره کل هواشناسی باید تا حداکثر فردا دقیق ترین رقم و عدد مربوط به بارندگی احتمالی در استان را اعلام کند.
سرمست بیان داشت: تا زمان مشخص شدن این موضوع، باید کلیه اقدام ها جهت مقابله با بارندگی بر اساس عارضه یابی و مدل سازی ارائه شده در فروردین ماه ۹۸ انجام شود.
استاندار قم همچنین با تاکید بر اینکه هر یک از دستگاه های عضو مدیریت بحران استان مشکل های مرتبط با حوزه فعالیت خود را بررسی و رفع کنند، گفت: فرماندار نیز مکلف است، ستاد بحران را با هماهنگی بخشداری ها و دهیاری ها در بخش های پنج گانه استان تشکیل دهد.
وی با بیان اینکه معاون عمرانی استانداری نیز مطابق برآوردهای جدیدی که از سوی هوا شناسی اعلام می شود، اقدام نماید، گفت: صدا و سیمای مرکز استان نیز در خصوص این بارندگی با یک شیب ملایم و به نحوی که در مردم ایجاد نگرانی نکند، و تبعات اجتماعی نداشته باشد، اطلاع رسانی کند.
استاندار قم با تاکید بر ارائه هشدار های لازم به مناطق آسیب پذیر استان، گفت: در خصوص اطراف حرم حضرت معصومه (س) نیز کیسه شن و تجهیزات لازم پیش بینی شود.
استاندار قم با تاکید بر توجه جدی به اقداماتی از قبیل دیوار چینی اطراف رودخانه قمرود، خاطر نشان کرد: پارکینگ و پارک سوار حرم نیز از همین امروز تخلیه شود.
وی ضرورت ایمن سازی جاده های قم توسط اداره کل راهداری استان را مورد توجه قرار داد، و گفت: به منظور مصون سازی زندان قم از سیلاب نیز اقدام های لازم برای هدایت آب در اولویت قرار بگیرد.
مدیرکل هواشناسی قم نیز در این جلسه با اشاره به ورود به یک سامانه بارشی به کشور از جمله قم، گفت: این بارش ها از امشب آغاز و تا روز چهارشنبه ادامه دارد و بیشترین میزان بارش ها نیز فردا شب رخ می دهد.
مهران حیدری بنی میزان بارش قابل پیش بینی در استان را بین ۳۰ تا ۶۰ میلیمتر ذکر کرد، و گفت: مطابق مدل های هواشناسی، روز گذشته کانون بارش ها بر روی شمال غرب قم قرار داشت ولی امروز به جنوب غرب منتقل شده و میزان آورد و حداکثر حجم آب برای سد ۱۵ خرداد، سد کبار و رو به روی حرم حضرت معصومه (س) نیز بین ۳۰ تا ۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه پیش بینی می شود، که با توجه به تغییر محل سامانه بارشی، این حجم آب تا ۴۰۰ متر مکعب نیز قابل پیش بینی است.
مدیرکل مدیریت بحران قم نیز در این جلسه، گفت: در صورت انجام بارش به میزان ذکر شده، پُر شدن تمام بندهای بالادستی آبخیزداری استان را شاهد خواهیم بود.
محسن اوروجی همچنین با اشاره به اهمیت قم به لحاظ جغرافیایی و قرار داشتن در مسیر مواصلاتی ۱۷ استان کشور پیش بینی دقیق میزان بارش و همچنین امکانات هشدار سیل برای این استان را ضروری دانست، و گفت: طبق دستورالعمل ارائه شده باید تمام راه های منتهی به رودخانه هایی که سیل در آنها جریان دارد با همکاری پلیس راه مسدود شود.
مدیرکل مدیریت بحران قم، ادامه داد: برای جلوگیری از گرفتار شدن مسافران در جاده ها و مسیرهای منتهی به قم باید اطلاع رسانی لازم انجام شود، و این امر نیز بدون تعیین دقیق میزان بارش غیر ممکن است.
اوروجی اذعان داشت: در حال حاضر ظرفیت سدهای قره چای و کُبار تقریبا تکمیل است، و در صورت وقوع یک بارندگی شدید، خودروهایی که در محور قم - تهران و قم - کاشان آمد و شد می کنند، در معرض خطر قرار خواهند گرفت‌.
مدیرکل شرکت آب منطقه ای قم نیز در این جلسه وقوع بارندگی در استان طبق میزانی که هواشناسی اعلام کرده را منجر به تخریب پُل بیمارستان امام رضا(ع) و استخر نیک اندیش عنوان کرد، و گفت: تخلیه پارکینگ های داخل رودخانه و طبقاتی ضروری است، چرا که احتمال ورود آب به پارکینگ وجود دارد.
احمد حاجی حسینی مسگر همچنین با یادآوری برخی نقاط آسیب پذیر و بحرانی استان در هنگام وقوع سیلاب، گفت: برخی پُل ها در محدوده شهر قم از محدویت و ظرفیت آب گذری بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ مترمکعب بر ثانیه برخوردار می باشند، که در این بارندگی قطعا باعث آبگرفتگی داخل حرم و شهر خواهند شد.
وی ظرفیت فعلی سد ۱۵ خرداد را ۱۰۰ میلیون مترمکعب دانست، و گفت: این سد تا ۱۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت دارد، و این بارندگی تنها ۱۳۰ میلیون مترمکعب حجم این سد را پُر خواهد کرد.
حاجی حسینی همچنین وجود یک سری سازه های موقت موجود در داخل رودخانه قمرود مانند کانکس، تابلوهای تبلیغاتی و تاسیسات برق را نیز از نقاط آسیب پذیر استان به هنگام سیلاب دانست، و گفت: هجوم سیلاب باعث تخریب این سازه ها و در نتیجه گرفتگی دهانه پل ها و ایجاد اختلال در روند عبور آب می شود.
وی با اشاره به انهار ۱۱ گانه قم به عنوان دیگر نقاط آسیب پذیر قم در مواقع بروز سیلاب، مسدود سازی آن را مورد توجه قرار داد، و تصریح کرد: علاوه بر این موارد در بیرون از شهر نیز برخی نقاط آسیب پذیر را داریم که ۱۸۴ سازه تقاطعی از جمله آن است، که عمدتا با سیلاب هایی با دوره بازگشت ۱۰ ساله دچار آبگرفتگی می شوند، و ظرفیت و گنجایش لازم را ندارند، از این رو باید اصلاح شوند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب قم نیز در این جلسه با اشاره اهمیت هدایت آب های سطحی بویژه در بلوار غدیر قم، گفت: آبفا به هیچ عنوان نمی تواند اقدامی را در این زمینه انجام‌ دهد، و این کار باید توسط شهرداری صورت بگیرد.
علی جان صادق پور، گفت: شهرداری نباید بگذارد که روان آب ها از بالا دست ها رها شده و وارد کانال های هدایت فاضلاب شوند.
مدیرعامل آبفای قم، تصریح کرد: اکیپ های آبفای استان برای رفع پس زدگی آب آماده هستند، ولی به دلیل بالا بودن حجم‌ آب های سطحی امکان جمع آوری کامل آن وجود ندارد و باید از بالا دست انجام شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای قم نیز با اشاره به تامین و آمادگی ۹۰ دستگاه ماشین آلات و تجهیزات مختلف برای بازگشایی جاده های استان در زمان بارندگی، یادآور شد: با توجه به سوابق گذشته چهار محور قدیم قم - تهران، قم - نیزار، قم - دلیجان و آزاد راه قم - کاشان از جمله مسیرهایی هستند که دچار آب گرفتگی می شوند.
محمد حسن کلهری افزود: هشت راهدارخانه ثابت و بین پنج تا هشت راهدارخانه سیار با نیروی کافی مستقر خواهند بود.
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز با بیان اینکه پارکینگ شرقی حرم حضرت معصومه برای پارک خودروها در موقع بارندگی در نظر گرفته شده است، گفت: از امشب از پارک خودروها در حاشیه رودخانه قمرود جلوگیری می شود.
سید امیر سامع همچنین حفاظت از کارگاه های قطار شهری را ضروری دانست، و گفت: باید از ورود آب به درون کارگاه های نیمه کاره و یا دهانه های تونل ها جلوگیری شود.
معاون شهردار قم توجه به نقاط پیرامونی شهر قم را نیز در زمان بارش و بارندگی های شدید مورد توجه دانست، و یادآور شد: شهرک دانشگاهی، جعفریه، جاده اراک و مسجد جمکران از جمله این نقاط به شمار می آیند، که به غیر از جمکران در سایر موارد به دلیل کمبود بودجه و همچنین قرارگرفتن در خارج از حوزه شهری اقدامی در مورد اصلاح آنها صورت نگرفته است. برچسب ها: قم ، سیل

منبع: خرداد

کلیدواژه: قم سیل قم نیز در این جلسه نقاط آسیب پذیر مدیریت بحران استاندار قم میزان بارش بحران قم اداره کل پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۸۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!


به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین استان همدان، بارش کوتاه مدت و چند دقیقه‌ای باران عصر سه‌شنبه، سبب آب گرفتگی اکثر معابر درون شهری همدان شد.

تقاطع پژوهش یکی از اصلی ترین معابر شهر همدان است که آب گرفتگی در این چهارراه باعث کندی حرکت خودروهای عبوری در این نقطه شد.

بارش شدید و چند دقیقه‌ای باران و تگرگ علاوه بر مشکل سوارها، باعث سختی عبورومرور پیاده ها نیز شده بود، حجم آب تقاطع پژوهش به حدی بود که اکثر پیاده ها در چهارسوی تقاطع متوقف شده و شاهد عبور حجم سنگینی از آب در این میدان و زیرگذر آن بودند!؟

به گزارش خبرآنلاین، این در شرایطی است که کارشناس هواشناسی استان همدان از بارش های شدید لحظه ای در استان خبر داده و نسبت به آمادگی مسئولان نیز هشدارهای لازم را داده بود.

محمدحسن باقری شکیب در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه آمار بارندگی در استان همدان نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است‌، گفت: میانگین بارش‌های استان از از ابتدای سال زراعی تاکنون ۳۳۳ میلی‌متر ثبت شده این در حالی است که میانگین بارندگی‌های پارسال ۲۱۹ میلی‌متر بوده است.

مسئول پیش‌بینی هواشناسی استان همدان با اشاره به اینکه بیشترین افزایش بارندگی در استان مربوط به شهرستان‌های همدان و نهاوند است، افزود: آمار بارندگی در شهرستان همدان نسبت به آمار بلند مدت ۶۶ میلی‌متر افزایش یافته است.

باقری شکیب با بیان اینکه در مجموع میزان بارش‌های استان همدان در سال زراعی جاری نسبت به آمار بلندمدت حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است، گفت: امیدواریم با بارش باران در روزهای آینده رشد بهتری را داشته باشیم.

وی به پیش‌بینی وضعیت هوا در روزهای آینده پرداخت و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت آینده وقوع رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید در نقاط مختلف استان پیش‌بینی می‌شود.

مسئول پیش‌بینی هواشناسی استان همدان با بیان اینکه تا اواسط هفته آینده آسمان صاف و بدون بارندگی را خواهیم داشت‌، افزود: در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه دمای هوای بسیاری از شهرستان‌های استان، ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد کاهش می‌یابد.

باقری شکیب اضافه کرد: برای صبح پنجشنبه کمینه دما در بعضی از نقاط استان به ۲ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید، اما دمای روزانه روند افزایشی پیدا خواهد کرد.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904102

دیگر خبرها

  • آیا بارورسازی ابر‌ها موجب بروز سیل‌های شدید اخیر است؟
  • سیلاب به پنج شهر در خراسان رضوی خسارت زد
  • خسارت بارش شدید باران به روستای بالنگه املش
  • سامانه بارشی جدید در راه تهران است
  • اعلام هشدار نارنجی باد و باران در استان سمنان
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • بارش باران به عشایر چهارمحال و بختیاری خسارت وارد کرد
  • خسارت بارش‌ها به کرمانشاه ناچیز بوده است
  • ۳۰ میلیون مترمکعب روان آب در سازه‌های آبخیزداری بوشهر استحصال شد
  • بارش شدید باران در پاوه و جاری شدن سیلاب