Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@19:02:09 GMT

مجلس کلیات لایحه بودجه را رد کرد

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۲۹۵۴۰

مجلس کلیات لایحه بودجه را رد کرد

گروه سیاسی/ برای دومین بار در تاریخ ایران، مجلس کلیت لایحه بودجه را رد کرد. اتفاقی که هر دو بار در مجلس دهم و دولت دوازدهم رخ داده؛ بار اول برای بودجه سال 97 و حالا برای بودجه سال 99. ظاهر تصمیم مجلس برای لوایح بودجه این دو سال، یکی است، اما با جزئیات و تبعاتی کاملاً متفاوت.

اگر بهمن‌ماه سال 96 مجلس دهم لایحه بودجه 97 را رد کرد اما هنوز وقت آن را داشت که کار بررسی و تصویب بودجه را به سال بعد واگذار نکند و نهایتاً هم لایحه بودجه سال 97 قبل از شنیدن صدای توپ سال تحویل، به تصویب نمایندگان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما نه تنها به نظر می‌رسد که مجلسی‌ها زمانی برای بررسی مجدد و تصویب بودجه 99 در سال جاری ندارند که حتی حرف بر سر این است که بررسی این بودجه به دوره بعدی مجلس واگذار شود. چیزی که معنایش در عمل آن است که کشور حداقل تا میانه تابستان قانون بودجه نداشته باشد.
مخالفت‌هایی که کارساز شد
در رأی‌گیری دیروز، نمایندگان مجلس با ۶۷ رأی موافق، ۱۱۴ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از ۱۹۱ نماینده حاضر با کلیات لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور مخالفت کردند. با این تصمیم همه چیز برای لایحه بودجه 99 دوباره از نقطه صفر آغاز خواهد شد؛ این لایحه به دولت برمی‌گردد آنجا مجدداً مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. بعد از آن وقتی تقدیم مجلس شد باز هم باید کمیسیون تلفیق تشکیل و در آنجا هم بررسی شود و نهایتاً یک بار دیگر به صحن بهارستان بازگردد تا نمایندگان برای بار دوم کلیاتش را به رأی بگذارند. اینکه هر کدام از این مراحل در شرایط کنونی چقدر طول خواهند کشید معلوم نیست. اما مختصات زمان فعلی آن‌طوری هست که بتوان به طور قطع گفت که دولت سال 99 را بدون در دست داشتن قانون بودجه آغاز خواهد کرد. آن‌طور که مخالفان این لایحه در سخنان دیروز خود مطرح کردند محورهای اصلی مخالفت آنها به مواردی چون گسترده‌تر شدن دایره شمول مالیات و تشدید فشار بر اقشار متوسط و ضعیف، عدم رعایت اصلاحات ساختای، عدم شفافیت، عدم انطباق با برنامه ششم، غیر واقعی بودن منابع درآمدی، عدم لحاظ شرایط خاص کشور و... بر می‌گشت. در آن سو اما موافقان لایحه معتقد بودند که نه تنها موارد ذکر شده در سخنان مخالفان دقیق نیست بلکه لایحه یاد شده در این موارد دارای نقاط قوتی است که در لوایح سال‌های قبل وجود نداشته. از جمله موافقان بودجه 99 تأکید داشتند که این لایحه رکورددار کاهش وابستگی بودجه به نفت در تاریخ ایران با رقم 8 درصدی است و باید به این مسأله توجه بیشتری شود. موافقان همچنین هشدار می‌دادند که رد این لایحه و بدون بودجه آغاز کردن سال 99 تبعاتی به مراتب منفی‌تر برای کشور در بر خواهد داشت.
دفاع نوبخت از بودجه
دیروز محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه هم در اظهاراتی به دفاع از لایحه بودجه پرداخت و گفت: بودجه کنونی که در حال بررسی است در طول تاریخ معاصر کمترین وابستگی را به درآمدهای حاصل از فروش نفت دارد کما اینکه 8.5 درصد از این منبع در بودجه آورده شده است، از سوی دیگر یکی از نمایندگان مخالف کلیات لایحه بودجه به این نکته اشاره کرد که چرا مبالغی برای درآمد حاصل از فروش اموال مازاد دولتی در لایحه آمده است که باید اشاره کنم این موضوع مورد تأیید اعضای کمیسیون تلفیق بودجه 99 است. رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن بر شمردن مزایای لایحه بودجه 99، با تأکید بر اینکه اگر مجلس وظیفه خود را انجام ندهد و این لایحه را اصلاح نکند در مظان اتهام قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: پیشنهادات متعددی وجود دارد که می‌توان با آن لایحه بودجه را اصلاح کنیم، مردم منتظر هستند تا ببینند بعد از فراز و فرودهای انتخاباتی قصد دارید چه اثری بگذارید، کسانی که به مردم خدمت می‌کنند خدا اجر آنها را می‌دهد.
بودجه 99، اولین کار مجلس یازدهم؟
اما بعد از رد کلیات لایحه بودجه، اولین کسی که پیش‌بینی کرد کار تصویب بودجه 99 دیگر به عمر مجلس دهم نرسد، مسعود پزشکیان، نایب رئیس اول مجلس بود. او گفت: «لایحه بودجه 99 به دولت برمی‌گردد و با این اوضاع، بررسی آن به این مجلس نمی‌رسد.» با این حال هنوز برخی از نمایندگان مانند غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه معتقد هستند زمان برای اینکه دولت ظرف کمتر از دو هفته بررسی مجدد لایحه بودجه را خاتمه دهد و آن را به مجلس برگرداند، وجود دارد. این یعنی راهی برای اینکه کار بودجه 99 در همین مجلس تمام شود. با این وصف اینکه بودجه سال آینده به صورت چند دوازدهم خواهد بود، شکی نیست. وضعیتی که بر اساس آن مسائلی مانند افزایش ضریب حقوق کارمندان برای ماه‌های ابتدایی سال منتفی است. به گفته تاجگردون، اگر دولت هم تا پایان سال لایحه چنددوازدهم خود را تقدیم مجلس نکند، مجلس می‌تواند از طریق تهیه و تصویب یک طرح، این کار را انجام دهد. اما موضوع اصلی‌تر این است که اگر کار بررسی و تصویب نهایی بودجه 99 به مجلس یازدهم کشیده شود، عملاً کشور در خوشبینانه‌ترین حالت تا میانه‌های تابستان هم قانون بودجه نخواهد داشت. چرا که بعد از تشکیل مجلس در هشتم خردادماه عملاً کار تصویب اعتبارنامه نمایندگان جدید، تشکیل هیأت رئیسه مجلس تازه‌کار و تعیین ترکیب کمیسیون‌های تخصصی آن تا یک ماه و شاید اندکی بیشتر به طول خواهد انجامید و در بهترین حالت مجلس آینده از میانه‌های تیرماه می‌تواند کار بررسی و تصویب بودجه 99 را آغاز کند. آغازی که تا پایان راه نیز حداقل یک ماه زمان نیاز خواهد داشت و بدین ترتیب کشور در آستانه رکورد بیشترین تأخیر در تصویب قانون بودجه سالانه قرار خواهد گرفت. بنابراین محتمل‌ترین گزینه پیش رو همان تهیه لایحه چنددوازدهم است که برای جلوگیری از اخلال در بخش‌های عمرانی و امور جاری در ابتدای سال آینده، برای ۲ یا ۳ ماه ابتدای سال آینده بودجه به صورت مثلاً دو یا سه دوازدهم تصویب می‌شود تا در این فاصله کل لایحه بودجه در مجلس تصویب شود.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کلیات لایحه بودجه لایحه بودجه قانون بودجه تصویب بودجه بودجه سال بودجه 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۹۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

«شفافیت» در دستور کار شورای نگهبان است

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لایحه‌های برنامه هفتم و شفافیت اظهار کرد: برنامه هفتم تاکنون دومرتبه برای اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شده است؛ هنوز اصلاحیه اخیر مجلس را دریافت نکردیم. درباره شفافیت نیز اصلاحیه را دریافت کردیم و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره سیستم انتخابات تناسبی اظهار کرد: این موضوع در مصوبه اصلاح قانون انتخابات مطرح و از سوی شورای نگهبان تأیید شد اما اعضای هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام دراین زمینه نکاتی داشتند که در آن مقطع مجلس تصمیم گرفت آن را از مصوبه خارج کند.

برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

ایرادی به مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نداشتیم

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: ما نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و تایید آن را قبلاً اعلام کردیم اما ما درباره لایحه برنامه هفتم ایرادات و ابهامات دیگری داشتیم که در حال رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان است و پس از رفع این ایرادات لایحه بطور کامل ابلاغ می‌شود. طبق مفاد این مصوبه نیز قانون برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود.

تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی گفت: آموزش‌هایی را برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفتیم که انجام شده است؛ همچنین در حوزه‌هایی که انتخابات بصورت الکترونیکی انجام می‌شود آموزش‌هایی برای مردم ارائه و پیش‌بینی‌هایی برای آشنایی با فرآیند انجام شده است؛ فرآیند نظارتی شورای نگهبان نیز متناسب با این نوع برگزاری انتخابات پیش‌بینی شده است.

کد خبر 849323 منبع: ایسنا برچسب‌ها بازنشستگان کشوری خبر ویژه حسن روحانی زنان - حجاب شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد / آخرین خبرها از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟