Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@02:20:54 GMT

کرونا آمد تو نیامدی

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۲۹۵۴۴

کرونا آمد تو نیامدی

«آنقدر گرمی خورده‌ام که صورتم پر از جوش شده. معجون آویشن و سیر و زنجبیل را هم روزی سه بار دارم می‌خورم، دیگر حالم از مزه‌اش به هم می‌خورد. راستی چغندر گرمی است یا سردی؟ خوانده‌ام که آب چغندر برای مقابله با کرونا خوب است.


 حتماً گرمی است دیگر. کرونا طبع سرد دارد و گرمی نابودش می‌کند؛ خود پروفسور سمیعی گفته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همه هم فرستادم مطلبش را.»
زن با چشم‌های گرد به گوینده که زنی همسن و سال خودش و حدود 50 ساله است نگاه می‌کند. او هم تأیید می‌کند که درباره آثار گرمی در مقابله با کرونا مطالبی را در کانال‌های تلگرامی دیده است. چند تا توصیه دیگر هم دارد که اضافه می‌کند: «عنبرنسا را فراموش نکن، کاری می‌کند کارستان! اصلاً علاج هر مرضی است. مریضی‌های بدتر از این را خوب می‌کند. کرونا که حالا آنچنان چیزی هم نیست. می‌گویند از آنفلوانزا ضعیف‌تر است؛ علاجش هم گرمی و عنبرنسا است. اصلاً در استفاده از آن ملاحظه نکنید، هرچه بیشتر، بهتر.»
زن‌ها همدیگر را تأیید می‌کنند و  ظاهراً خیال‌شان راحت می‌شود. مشابه حرف‌هایشان را زیاد شنیده‌ام، از افراد مختلف؛ کم سواد و تحصیلکرده و در هر رده سنی. بله، این را می‌گویم که خیال نکنید فقط آدم‌های پا به سن گذاشته دنبال روش‌های درمان سنتی هستند. نمونه‌اش چند تا پسر ماسک به دهان که آنها هم از خواص گرمیجات به اضافه تریاک می‌گویند. تریاک؟ احتمالاً شما هم با خواندن این جمله، همینقدر با تعجب این را می‌پرسید.
نقل صحبت پسرها همین است. یکی دو نفر می‌زنند به شوخی و خنده و یکی‌شان خیلی جدی از خواص بی‌شمار تریاک می‌گوید و اینکه قادر است قوی‌ترین ویروس‌ها را نابود کند، حتی ویروس ایدرز را. پسرها این یکی را دیگر قبول نمی‌کنند: «آخر ایدز؟! اگر این طور بود که الان ایدز درمان شده بود.»
گوینده زیر بار نمی‌رود: «شما نمی‌دانید، توی دنیا دارند روی این قضیه تحقیق می‌کنند. حالا می‌بینید.»
پسرها می‌خندند: «لابد فقط تو می‌دانی.»
مصرف زیاد سیب هم توصیه‌ای است که از این طرف و آن طرف زیاد شنیده‌ام، سیب و پیاز و ترجیحاً هم باهم. اسفند دود کردن را هم خیلی توصیه می‌کنند، حتی توی درمانگاه. حالا بیایید و بگویید یکی بیماری ریوی دارد و دود اصلاً برایش سم است، کی گوش می‌کند؟
شانه زدن مداوم مو را هم برای مقابله با کرونا توصیه می‌کنند. البته که رعایت بهداشت فردی همیشه لازم است اما پیدا کردن ربط شانه زدن مو و کرونا دیگر از آن کارهاست.
 وقتی کرونا ابزار شوخی می‌شود
«کرونا هم آمد و تو نیامدی. کرونا را کی داده کی گرفته؟ از ووهان تا سوهان.» این جمله‌ها و مشابه آنها چند روزی است که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند و احتمالاً لبخندی گوشه لب‌ها می‌نشانند. روش‌های درست کردن ماسک و استفاده از ماسک‌های عجیب و غریب هم دستمایه شوخی‌های زیادی شده. شوخی‌های کرونایی حتی از دایره کاربران عادی بالاتر رفته و به مسئولان هم رسیده است تا جایی که وقتی محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در توئیتر خود از انجام آزمایش کرونا و قرنطینه 48 ساعته در منزل می‌گوید، کاربران دیگر سر شوخی را باز می‌کنند و خود هاشمی هم گویا بدش نمی‌آید جواب شوخی‌ها را طنازانه بدهد و فضا را تلطیف کند.
بعضی‌ها البته به هیچ وجه از شوخی‌هایی از این دست خوششان نمی‌آید و به نظرشان شوخی کردن با مسأله‌ای مثل کرونا باعث می‌شود اهمیت موضوع کم شود یا حتی به کل نادیده گرفته شود. به نظر آنها اینجوری که بعضی فکر می‌کنند مسأله خیلی پیش پا افتاده به نظر می رسد که می‌شود با خنده و شوخی با آن برخورد کرد.
نظر برخی دیگر اما کاملاً عکس این است و فکر می‌کنند در کنار رعایت توصیه‌های بهداشتی و مراقبت از سلامت، شوخی و ایجاد فضای اینچنینی، باعث کم شدن استرس می‌شود که اتفاقاً در بالا بردن ایمنی بدن موثر است.
یکی از کاربران معتقد است ایرانی‌ها اصولاً با هرچیزی شوخی می‌کنند و از آن جوک می‌سازند، برایشان هم فرقی نمی‌کند چه موضوعی باشد.
کاربر دیگر اما این امر را مختص ایرانی‌ها نمی‌داند و می‌گوید که در اوج روزهای قرنطینه ووهان هم مردمی بودند که برای شاد و سرگرم کردن همشهری‌هایشان دست به ابتکارات جالبی می‌زدند. مثلاً از داخل خانه‌هایشان همدیگر را صدا می‌زدند یا برای هم آواز می‌خواندند و به این ترتیب به هم روحیه می‌دادند.
کاربر دیگر می‌گوید که شوخی نوعی ابزار دفاعی است برای مقابله با استرس و نباید مردم را به خاطر این مدل شوخی‌ها مؤاخذه کرد و در عوض باید دنبال این بود که اصلاً چطور این ویروس وارد کشور شده و چرا درمورد آن پنهانکاری‌هایی صورت گرفته است. به نظر او این موضوع است که اصلاً شوخی بردار نیست.
شایعه‌ها ما را کجا می‌برند؟
مرد یک دستکش باغبانی دستش کرده و با حالت عجیبی مشغول صحبت کردن است. بقیه افراد حاضر در فروشگاه کم کم دورش جمع می‌شوند و به حرف هایش گوش می‌دهند.
مرد صدایش را بالاتر می‌برد: «همه‌اش از گربه است. این گربه‌ها را می‌بینید همه جا هستند، این مرض از همین‌ها آمده. مردم یاد گرفته‌اند با دست خودشان به گربه‌ها غذا می‌دهند. برشان می‌دارند و می‌برند داخل خانه‌هایشان و مثل بچه نگهشان می‌دارند و قربان صدقه‌شان می‌روند. تا قبل از این کارها مریضی‌های جورواجور نبود. همه‌اش همین است. اگر می‌خواهید مریض نشوید، از گربه‌ها دوری کنید.»
یکی دو نفر سر تکان می‌دهند. یکی از میان جمع می‌گوید: «حاجی گربه چه ربطی به کرونا دارد؟ می‌گویند از خفاش آمده.» آن یکی می گوید:«نه بابا عاملش مورچه خوار پولک داره». یکی دیگر می‌گوید: «حالا همان کمکی را که مردم به این زبان بسته‌ها می‌کنند امثال شما باعث می‌شوید دیگر نکنند. حیوان خدا را بیخود متهم نکنید، هرچه هست از خود انسان است.»
چند نفر با اشاره سر حرف مرد را تأیید می‌کنند: «راست می‌گوید دیگر، همین انسان است که همه جا را نابود می‌کند. خفاش بیچاره کاری نداشت به آدمیزاد، این چینی‌ها می‌گیرند و می‌خورندش. حالا بگو آن حیوان مگر چقدر گوشت دارد؟! حالا شما چرا دستکش باغبانی دست کرده‌اید؟»
مرد دوباره دور برمی‌دارد: «از دست گربه‌ها!» غیر از این مدل شایعات، شایعه‌های دیگری هم هستند که به اضطراب و دلهره مردم دامن می‌زنند. یکهو یک کانال بی‌نام و نشان، خبری منتشر می‌کند مبنی بر اینکه فلان‌ شهر 15 نفر در اثر کرونا فوت کرده‌اند. خبر به سرعت در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود و حتی کسی پیگیر نمی‌شود منبع انتشارش کجا بوده.
در مطلب دیگری مدعی می‌شوند یک فرد ناقل ویروس کرونا از بیمارستان فرار کرده و مأموران بیمارستان نتوانستند جلوی او را بگیرند و او هم اکنون آزادانه در شهر تردد می‌کند و می‌تواند خیلی راحت همه را مبتلا کند. یکی دیگر شایعه می‌کند ویروس کرونا از گوجه فرنگی منتقل می‌شود و همین هم باعث می‌شود توی خیلی سبزی فروشی ها، گوجه فرنگی روی دست مغازه‌دار باد کند چون عامل انتشار کروناست.
گاهی شایعات آنقدر زمام امور را به دست می‌گیرند که در روند پیشگیری و درمان مبتلایان خلل ایجاد می‌کنند. مثل شایعاتی مبتنی بر اینکه محیط‌های درمانی آلوده‌ترین اماکن هستند پس در صورت مشاهده علائم بیماری، در خانه بمانید بهتر است و اصلاً از کنار بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها عبور هم نکنید.
می‌دانم همه نگرانیم و معلوم است هیچ کس نمی‌خواهد  خود و عزیزانش درگیر بیماری شوند اما در این شرایط مسلماً بهترین کاری که می‌شود کرد، عمل به توصیه‌های بهداشتی و مراجعه به مراکز درمانی در صورت مشاهده علائم احتمالی است؛ بی توجه به شایعات و توصیه‌های بیهوده.


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: شوخی ها گربه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد

زی‌سان: این مرد ۷۲ ساله ناشناس زمانی که در سال ۲۰۲۲ و پس از دریافت چندین واکسن کووید، به نوع اومیکرون (Omicron) ویروس کرونا مبتلا شد، دچار نقص ایمنی شدید بود.

به گزارش زی‌سان، از آن زمان، وی در مجموع ۶۱۳ روز تا زمان مرگش در اکتبر سال گذشته، به طور مداوم تستش به ویروس کرونا مثبت بود.
اگرچه موارد بسیار طولانی کووید-۱۹ در گذشته گزارش شده، اما این طولانی‌ترین موردی است که تاکنون وجود داشته است.

در طول ۲۰ ماه عفونت، پزشکان تمام تلاش خود را برای کمک به مرد مسن انجام دادند، اما هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد. بدن او حتی با کمک دارو‌های آنتی‌بادی نمی‌توانست پاسخ ایمنی کافی برای مبارزه با ویروس داشته باشد و سال گذشته به دلیل تشدید یک بیماری زمینه‌ای درگذشت.

بیماران مبتلا به “SARS-CoV-۲” معمولاً ویروس را ظرف چندروز یا چند هفته از بین می‌برند، اما در این حالت شدید، عفونت تقریباً دو سال ادامه داشت.

در طول دوره عفونت، پزشکان مکرراً از مرد نمونه‌برداری کردند تا مواد ژنتیکی ویروس کرونا را تجزیه و تحلیل کنند و دریافتند که نوع اصلی Omicron BA۱ در بدن او بیش از ۵۰ جهش داشته است؛ جهش‌هایی که می‌توانستند از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کنند.

خوشبختانه، «هیچ انتقال مستندی» از این مرد به سایر اعضای جامعه وجود نداشت، اما این مورد بر خطرات طولانی‌مدت عفونت SARS-CoV-۲ تاکید دارد.

محققان نوشتند: «این مورد بر خطر عفونت‌های پایدار SARS-CoV-۲ در افراد دارای نقص ایمنی تاکید می‌کند، زیرا ممکن است انواع منحصر به فرد ویروس کووید به دلیل تکامل گسترده، درون میزبان ظاهر شود.»

tags # کرونا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شوخی کرگر و آنری با کیت عبدو در مورد امکان حضور منچستریونایتد در لیگ کنفرانس اروپا / فیلم
  • (ویدئو) انتقاد تند و تیز امیرعلی نبویان به شوخی رائفی‌پور
  • انتقاد تند و تیز امیرعلی نبویان به شوخی جنجالی رائفی‌پور
  • (ویدیو) انتقاد تند و تیز امیرعلی نبویان به شوخی جنجالی رائفی‌پور
  • فیلم| شوخی جالب با رونالدو/رونالدو از ترس سکته کرد
  • ببینید| شوخی معنادار معین الدین سعیدی با خودروهای شاسی بلند /پس چرا به ما نگفتند؟!
  • شوخی داریم، بی‌احترامی نه!
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد