Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@05:13:50 GMT

امان ماندن چهارمحال وبختیاری از هجوم ملخ‌ها

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۰۹۳۶

امان ماندن چهارمحال وبختیاری از هجوم ملخ‌ها

به گزارش ایرنا، هجوم ملخ‌های صحرایی در  استان‌های جنوبی کشور به عنوان یک تهدید برای تمام گیاهان زراعی و باغی است، که این گونه ملخ حتی علف‌های هرز را می‌خورد و این نوع ملخ ، قدرت پرواز بالایی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف از جمله جنگل‌ها، علوفه، باغ‌های میوه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریب بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.

کارشناسان بر  این عقیده‌اند که استان چهارمحال و بختیاری به دلیل محصور بودن میان رشته کوه زاگرس و همچنین ارتفاع بالا از سطح دریا در ۲ دهه گذشته کمتر مورد هجوم ملخ‌ها قرار گرفته است.

چهارمحال و بختیاری عاری از هجوم ملخ‌ها

از ۲دهه گذشته هجوم ملخ‌ها به استان چهارمحال وبختیاری را نداشتیم

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه ملخ صحرایی از اواخر دهه ۶۰ تاکنون به استان هجوم نداشته است، افزود: ارتفاع بالای استان و محصور بودن در  کوه‌هایی مانند زردکوه مانعی بر هجوم ملخ صحرایی به استان است.

فرشید شبانی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به حمله ملخ‌های صحرایی به مناطق جنوبی کشور گفت: حمله این ملخ به استان‌های همجوار از جمله کهگیلویه و بویراحمد و خورستان یک زنگ هشدار برای استان است.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون کارشناسان و دست‌اندرکاران حوزه جهاد کشاورزی  و حفظ نباتات استان با آمادگی ۱۰۰ درصدی در حال پایش، رصد و مراقبت از هجوم ملخ‌ها هستند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در راستای مبارزه با آفات و همچنین هجوم ملخ صحرایی و مبارزه با ملخ بومی استان نیز به مقداری  سم خریداری شده است که در صورت حمله ملخ صحرایی این میزان جوابگو نخواهد بود.

وی اظهار داشت: در استان یک نوع ملخ بومی شاخک بلند وجود دارد که سالانه برای مقابله با این ملخ یک هزار تا ۲ هزار هکتار از باغات و اراضی کشاورزی استان سم‌پاشی و طرح مبارزه اجرا می‌شود.  

به گفته وی، در سال‌های گذشته که هجوم ملخ صحرایی به استان را وجود داشت، فقط قسمت جنوبی شهرستان لردگان درگیر شد.

شبانی اظهار داشت: بالا بودن قیمت سم و کمبود اعتبار یکی از مشکلات جهادکشاورزی استان است به گونه‌ای که در صورت حمله ملخ‌ها به  ۳۰ هزار هکتار اراضی باغی و زراعی لردگان به ۳۰ هزا لیتر سم نیاز است که برای خرید این میزان سم ۱۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

وی، با اشاره به احتمال وقوع بارش‌های سیل‌آسا برای کشور افزود: پیش‌بینی می‌شود با این بارشها، میزان جمعیت ملخ‌های موجود کاسته شود.

شبانی، با تاکید بر اثرات مخرب سم‌ها برای مقابله با آفات و ملخ‌ها و بیماری‌ها افزود: در راستای کاهش خسارات زیست محیطی از سم‌های مورد تایید سازمان حفظ نباتات کشور استفاده می‌شود.

وی اظهار داشت: در صورت استفاده از سم برای مقابله با آفت، اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی کشاورزان، دامداران و زنبورداران و جوامع محلی با ارائه دوره‌های آموزشی و بسته‌های آموزشی در دستورکار قرار می‌گیرد.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از همه کشاورزان، مردم، محیط‌بانان و سایر افراد درخواست کرد، در صورت دیدن کانون‌های آلوده به ملخ مسئولان جهادکشاورزی منطقه خود را در جریان قرار دهند.

به گفته وی، دامداران مراقب باشند دام‌های خود را به مناطقی که سمپاشی شده‌ است، ۵ روز تا یک هفته به این مناطق وارد نکنند.

شبانی گفت: زنبورداران نیز باید کندوهای خود را ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر دورتر ازمناطق آلوده و سمپاشی شده مستقر کنند.

نیاز ۵میلیارد ریالی برای خرید سم مورد نیاز

خرید سم مورد نیاز برای مقابله با حمله ملخ‌ها۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تامین این اعتبار حمایت مدیریت بحران استان را می‌طلبد

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: خرید سم مورد نیاز برای مقابله با حمله ملخ‌ها و همچنین افات دیگر در مزارع و باغات استان ۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تامین این میزان اعتبار حمایت و همراهی مدیریت بحران استان را می‌طلبد.

حمیدرضا دانش افزود: امسال از محل اعتبارات سازمان جهادکشاورزی یک میزان سم مورد نیاز چندمنظوره برای مقابله با سن، آفات و ملخ‌های صحرایی خریداری شده است که این میزان سم خریداری شده، کافی نیست و درخواست تامین اعتبار برای خرید سم به مدیریت بحران استان نیز داده شده‌ است.

وی، با تاکید بر اینکه مقابله، مبارزه و پیشگیری از آفات و ملخ‌ها ارزانتر از درمان است، از مسوولان مدیریت بحران خواست اعتبار مورد نیاز برای سم به جهادکشاورزی اختصاص داده شود.

وی اظهارداشت: هم‌اکنون آماده باش ۱۰۰درصد برای مقابله ملخ صحرایی در استان وجود دارد.

باغاتی که کمتر مورد هجوم ملخ است

 استان چهارمحال وبختیاری از نظر آفات و بیماری در حوزه کشاورزی به لحاظ موقعیت جغرافیای قرنطینه است

رییس بخش گیاه‌پزشکی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی و کوهستانی بودن از نظر خیلی از آفات و بیماریهای حوزه کشاورزی و باغات نسبت به استان‌های دیگر کمتر در معرض خطر است.

قباد بابایی افزود: این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی، ارتفاع بالا، محصور بودن دشت‌ها، مزارع و اراضی کشاورزی بین کوهستان‌ها از نظر ۳ تهدید آفت بیماری و علف‌های هرز در خیلی از موارد قرنطینه می‌باشد.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون بیماری‌های آندمیک و بسیاری از بیماری‌های موجود در سطح کشور که کشاورزی،باغات و مزارع را دچار محدودیت و خسارت می‌کند به دلیل شرایط خاص جغرافیایی در مناطق استان وجود ندارد و جلوگیری از ورود این بیماری و آفت به مزارع در اولویت نخست مرکز تحقیقات استان است.

به گفته وی، در برنامه این مرکز است که جلوی ورود آفات به مزارع استان گرفته شود اما چنانچه بیماری وارد استان شد آن را مهار کرده و مانع تسری آن به سایر مناطق شویم.

وی، با تاکید بر اینکه در حوزه مقابله و پیشگیری از آسیب و آفت در حوزه کشاورزی خیلی کم مورد توجه است، افزود:هزینه کنترل بیماری و آفت در این حوزه بسیار بالاست به گونه ایکه برای مبارزه با افت از سم استفاده می‌شود که این امر سلامت محیط‌زیست و انسان را به خطر می‌اندازد.

به گزارش ایرنا، سالانه در چهارمحال و بختیاری بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصولات باغی، زراعی، دامی و شیلات تولید می‌شود و سطح زیرکشت استان ۲۷۰ هزار هکتار با ۶۶ هزار بهره‌بردار است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا جنگل جهاد کشاورزی کشاورزی و منابع طبیعی کوهستان کهگیلویه و بویراحمد انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کشاورزی چهارمحال و بختیاری برای مقابله مدیریت بحران سم مورد نیاز هجوم ملخ ها حمله ملخ ها ملخ صحرایی حفظ نباتات خرید سم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری

مدیرکل محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۰ روستا و ۵ شهر استان به عنوان پایلوت طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ظهر امروز ویدئوکنفرانسی در خصوص بررسی مسائل محیطی زیستی مناطق پنج‌گانه کشور در شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

سعید یوسف‌پور در این نشست اظهار داشت: منطقه 5 و 6 کشور استان‌های همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری را در برمی‌گیرد که عملاً بخش عمده‌ای از زاگرس را شامل می‌شود و زاگرس با حدود 40 درصد از منابع آب شیرین کشور، در حال حاضر در زیست بسیاری از استان‌ها و کلان‌شهرهای کشور مؤثر است. 

وی افزود: منطقه 5 کشور به لحاظ طبیعی ارزش بسیار زیادی دارد و بیش از 32 منطقه حفاظت شده، 4 پارک ملی، 36 منطقه شکار ممنوع، 50 تالاب، بیش از 11هزار واحد تولیدی، کشاورزی و صنعتی، 138 ثمن به طور میانگین900 گرم پسماند شهری و روستایی به صورت سرانه واجد اهمیت زیادی است. کار اصلی ما مستندسازی دانش بومی است که اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها با ظرفیت بزرگی که دارند می‌توانند در راستای مستندسازی و کاربردی کردن دانش بومی محیط زیست کمک شایانی بکنند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان کرد: از مهمترین چالش‌هایی که در منطقه 5 وجود دارد موضوع صنایع آسفالت و کشتارگاهی بوده که در اختیار شهرداریها است که تقاضا داریم اعضای شورای شهرها توجه بیشتری داشته باشند، بند 8 ماده 27 قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌تواند کمک جدی به حل مسائل محیط زیستی شهرها کند. در مورد مسایل زیست محیطی استان اولویت‌بندی منسجمی وجود ندارد که نیاز است با همکاری و همراهی شوراهای استان‌ها مشکل برطرف شود، موضوع حیوانات بلاصاحب، سگ‌های بی‌صاحب در همه استان‌های منطقه 5 یک چالش جدی برای سلامت و بهداشت عمومی شده که نیاز است این موضوع به صورت جدی و در اسرع وقت مدیریت شود. مدیریت پسماند، ترافیک شهرها، ساماندهی صنوف آلاینده داخل حریم شهرها، افزایش سرانه فضای سبز شهرها و ایجاد کمربندی شهرها از جمله مسائلی است که نیاز به همراهی و تشریک مساعی دارد.

وی  ادامه داد: برطرف کردن مشکل جمع‌آوری پسماند و بهینه‌سازی فضای سبز، تسهیل به موقع اعتبارات برای مدیریت اصولی پسماند در شهرها از دیگر موضوعاتی هستند که در حوزه حفاظت از محیط زیست باید به آن‌ها پرداخته شود. برای مدیریت پسماند، طرح‌ مدیریت اجتماعی پسماند که بنای آن تفکیک از مبدا است، صندوق ملی محیط زیست تسهیلات لازم را کمک کند تا بتوانیم بخشی از سرمایه‌گذاری مورد نیاز را انجام دهیم. در استان چهارمحال و بختیاری 10 روستا و پنج شهر به عنوان پایلوت طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شده‌اند و تلاش داریم در سایر استان‌ها نیز این طرح به صورت پایلوت اجرایی شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست  چهارمحال و بختیاری گفت: در استان ایلام شورای اسلامی شهر کمک کرد که شهرکی خارج از شهر ایلام مستقر شود و موضوعات مختلفی را به عنوان چالش مطرح کردند که اگر در قالب تفاهم‌نامه ارائه شود بهتر است. در مهرماه سال گذشته در استان چهارمحال و بختیاری یک تفاهم‌نامه بین شوراهای استان و اداره کل حفاظت محیط زیست منعقد شد و در استان‌های منطقه 5 نیز پیگیری‌ها در حال انجام است و در استان ایلام از سالین دور این تفاهم‌نامه وجود داشته اما قابلیت بروزرسانی و اجرایی شدن دارد.

یوسف‌پور تشریح کرد: تخلفات شکار و صید، تخریب جنگل و مراتع، تخلفات مربوط به تعارضات باغداران به حیات وحش و تصرفات اراضی از موضوعاتی هستند که باید در تفاهم‌نامه‌هایی که قرار است منعقد شود در نظر گرفته شود و همچنین همکاری‌های مشترک در شوراهای عالی استانها، حفظ کاربری و ارتقای سرانه فضای سبز در شهرها، ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، توانمندسازی تشکل‌ها و ثمن‌های محیط زیستی از جمله مسائلی هستند که باید مدنظر قرار بگیرد.

وی با اشاره به اهمیت آموزش در خصوص حفظ محیط زیست، ادامه داد: هفته آینده وبینار آموزشی تحت عنوان نقشه راه ایران در مدیریت اجتماعی پسماند توسط اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • کشف محموله چای قاچاق در چهارمحال وبختیاری
  • ۹۵ میلیارد تومان صرف خرید تجهیزات مدارس چهارمحال وبختیاری شد
  • سفر استاندار چهارمحال وبختیاری به ناغان
  • میزان بارندگی در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/ بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • پیش‌بینی بارش‌های پراکنده برای چهارمحال‌ و بختیاری
  • ثبت بیش از ۲۰۰۰ مزاحمت تلفنی در اورژانس چهارمحال‌وبختیاری
  • ثبت بیش از ۲ هزار مزاحمت تلفنی در اورژانس چهارمحال‌وبختیاری
  • تصادف در محور لردگان جان یک نفر را گرفت
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌وبختیاری اعلام شد