Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از اجرای مرحله سوم مرمت کتیبه چهارهزار ساله ثلاث باباجانی در روزهای آینده خبر داد.

علیرضا برشاهی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به کشف این کتیبه باستانی در اواخر سال گذشته، اظهارکرد: این اثر به فاصله چندماه پس از کشف آن توسط افرادی سودجو مورد آسیب قرار گرفت و بخش‌هایی از آن تخریب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: طی ماه‌های گذشته یک مرحله کار مرمت اضطراری را به منظور بازگردان این کتیبه تاریخی به شکل اولیه‌اش انجام دادیم که این کار توسط استادکارانی از پژوهشگاه میراث فرهنگی انجام شد.

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه با بیان اینکه در مرحله دوم مرمت این اثر کار استحکام بخشی آن انجام گرفت، اضافه کرد: کتیبه چهارهزار ساله ثلاث باباجانی در طول زمان‌ و ادوار گذشته به دلیل شرایط جوی و بویژه زلزله‌ آبان سال 1396 که در این منطقه رخ داد، دچار شکاف‌ها و آسیب دیدگی‌هایی شده است.

وی تصریح کرد: به منطور استحکام بخشیدن به این اثر و رفع آسیب دیدگی‌ها و جرم گیری آن، سومین مرحله از مرمت آن را در دستورکار قرار داده‌ایم و تا پیش از ایام نوروز این فعالیت را آغاز خواهیم کرد.

برشاهی در ادامه بابیان اینکه این کتیبه باستانی شامل دوبخش نقش برجسته و سنگ نوشته است، عنوان کرد: هرچند سنگ نوشته این اثر به  مرور زمان دچار فرسایش زیادی شده، اما توسط برخی از باستان شناسان مطالعات اولیه روی آن انجام گرفته و درتلاشیم در آینده مطالعات بیشتری روی آن انجام دهیم.

وی از ثبت ملی این اثر طی هفته‌های گذشته یاد کرد و گفت: ثبت ملی کتیبه باستانی ثلاث باباجانی کمک می‌کند تا از این پس اقدامات حفاظتی بیشتری از آن انجام گیرد، هرچند که به واسطه کمبود نیروهای یگان حفاظتی که داریم، درحال حاضر حفاظت از این اثر توسط سازمان‌های مردم نهاد طرفدار میراث فرهنگی و انجمن‌های میراثی در روستاهای اطراف آن انجام می‌گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مرمت كرمانشاه استانی فرهنگی و هنری کتیبه باستانی ثلاث باباجانی میراث فرهنگی آن انجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۳۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی

ایسنا/آذربایجان غربی سرپرست یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی از انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی طی سال گذشته در استان خبرداد.

بهروز محبی در گفت و گو با ایسنا افزود: طی سال گذشته ۴۳۲۰ مورد به تپه‌ها و بافت‌های تاریخی استان سرکشی شده است. 

وی از تشکیل ۸۱ پرونده قضایی در استان طی این بازه زمانی خبر داد و گفت: در این راستا، ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی منهدم و ۷۶ نفر دستگیر شدند. 

محبی اظهار کرد: طی سال گذشته ۲۴۱ مورد اخطاریه موثر صادر و ۱۶ مورد فلزیاب در استان کشف شد. 

سرپرست یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به تعامل با ۱۶۳ ارگان همیار تصریح کرد: ۳۳ انجمن میراث فرهنگی در استان طی سال گذشته راه اندازی شده است. 

وی با اشاره به آمار یگان حفاظت در سال جاری ادامه داد: طی سال جاری، ۷ مرد تجاوز به حریم، ۶ مورد مرمت غیر مجاز، یک مورد تخریب آثار تاریخی، ۵ مورد حفاری منطقه غیر ثبتی و ۲ مورد حفاری منطقه ثبتی در استان انجام شده است. 

محبی افزود: طی سال جاری ۷ پرونده تخلف تشکیل و ۱۵ اخطاریه مکتوب صادر شده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • انهدام ۳۴ باند حفاری و قاچاق اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی
  • امدادرسانی به خودروی گرفتار شده در رودخانه زمکان با ۶ سرنشین (فیلم)
  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت