Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@07:35:27 GMT

یادداشت/ ما باید قوی باشیم

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۴۰۱۵

یادداشت/ ما باید قوی باشیم

دبیر ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان یادداشتی با عنوان «ما باید قوی باشیم» منتشر کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش بنیان در یادداشتی با عنوان  «ما باید قوی باشیم» قوی تر شدن ایران را یک ضرورت دانست.

متن یادداشت به شرح ذیل است:

«هیچ وطن‌پرستی، هیچ عاقلی، هیچ مومنی و هیچ ایران‌دوستی با این گزاره منطقی و ضروری «ما باید قوی باشیم» مخالفت نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه‌تنها صاحبان عقل سلیم و باورمندان به آرمان‌های انقلاب و آن‌ها که دل در گرو «ایران» دارند با قدرتمندتر شدن کشور مخالفتی ندارند بلکه هر کدام به سهم خود برای تحقق این معنا می‌کوشند. آن‌ها که در انقلاب و دفاع مقدس و برای حفظ نظام به مقام رفیع شهادت نائل آمدند، اگرچه با خدا معامله کردند و به عنایت خاصه حضرت حق رستگار شدند، اما خون پاکشان درخت ایران را قدرتمندتر و تنومندتر کرد. ایرانی‌ها در طول صد سال گذشته هر تلاشی که کرده‌اند و هر زحمتی که کشیده‌اند، مستقیم و غیرمستقیم برای قوی‌تر شدن این جغرافیای اهورایی بوده است. معنی حقیقی آرمان‌ها و عبارت‌هایی نظیر ایران آزاد، ایران آباد، ایران خیرخواه، ایرانی که در آن عدالت جاری باشد و مردمانش متخلق به اخلاق حمیده باشند و ایرانی که در آن حق به حقدار برسد و کسی یا کسانی نتوانند بر کسی یا کسانی ظلم کنند و آرمان‌ها و تعابیری از این دست، جز به ایران قوی معطوف نمی‌شود.

خداوند متعال عالم را طوری آفریده و در آن سنتی را پایه گذاشته است که اقویا - به معنای صحیح لفظ، نه معناهای نمادینی که با تغییر مناسبت‌های سیاسی، اقتصادی به ذهن متبادر می‌شود - شایستگی دوام و بقا دارند و ضعفا محکوم به اضمحلال و انقراضند.

در مناسبات انسانی نیز تنها این اقویا هستند که می‌توانند از ضعفا دستگیری کنند و جلوی ظلم و تعدی زیاده‌خواهان را بگیرند. در جهان امروز عدالت مهجور است و ظالمان با تکیه بر قدرت مادی خود بر عالم سیطره یافته‌اند و نه‌تنها حقوق انسان‌ها بلکه حقوق حیوانات و درختان و زمین و آسمان را ضایع می‌کنند.

آنچه باعث شده جهان امروز به جهانی ناامن بدل شود و محیط زیست آسیب‌های جدی ببیند و تداوم حیات با موانع جدی روبه‌رو شود، حضور مقتدرانه نظام سلطه است که آشکارا سایه شوم خود را بر عرصه‌های اقتصادی و سیاسی و فرهنگی، حتی علمی و دانشگاهی انداخته و زندگی را به کام عدالتخواهان و مستضعفان تلخ کرده است.

کسی می‌تواند با این نظام درافتد و او را وادار به عقب‌نشینی کند که از قدرت و قوت سهم کافی و وافی برده باشد و بر جان و مال خود بیمناک نباشد.

واقعیت این است که در جهان امروز امپریالیسم نه‌فقط جهان سوم و کشورهای خاورمیانه را، بلکه اروپا را - در هر مرتبه‌ای که زورش رسیده - ضعیف نگاه داشته و آن‌ها را به اقتصاد و سیاست و ارتشش وابسته کرده. وابستگی به قدری جدی و مستحکم است که آسیایی‌ها و اروپایی‌ها را از درافتادن با امریکا برحذر می‌دارد. فقط کشورهای عربی - به تعبیر ترامپ گاوهای شیرده - نیستند که در مقابل امریکا «بله قربان» می‌گویند و بر تحقیر و تخفیف خود چشم می‌بندند، بلکه اروپایی‌ها و ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها و چینی‌ها نیز قدرت و قوت امریکا را ملاحظه می‌کنند و خود را از تقابل با او دور می‌کنند.

در این میان جمهوری اسلامی ایران توانسته است به کمک روحیه آرمانخواهی مردمش، شجاعانه با نظام سلطه دربیفتد و زیر بار زور و ظلم نرود. آرمانخواهی و اتکا به مساعدت‌های الهی، خود یکی از عناصر قدرت و قوت است.

اگرچه ما در بعضی عرصه‌ها به دلایل تاریخی ضعیف بوده‌ایم، اما این ضعف را با ایمان به غیب و با تجدید عهد الهی و اتصال به حیات طیبه شهدا جبران کرده‌ایم. در شناخت دشمن نباید متوهم بود یا با شعار و تشریفات، دشمن را حقیر و بی‌مایه شمرد؛ نه. دشمن ما قدرتمند است و حضور شیطانی‌اش آینده کره ارض را با مخاطرات جدی رو‌به‌رو کرده است.

ما از جهات بسیاری از جمله اقتصاد، علم، تکنولوژی، نفوذ دیپلماتیک و غیره از نظام سلطه عقب‌تریم. همین عقب‌ماندگی باعث شده تا آن‌ها برای ما مضیقه‌های متفاوت درست کنند. معنای واقعی تحریم یعنی همین که شریان‌های حیاتی شما را می‌بندم تا مجبور به تسلیم شوید. در مناسبات سیاسی و اقتصادی دنیا، تسلیم سهم ضعیفان است و هیچ‌گاه هیچ قدرتمندی نبوده که تن به تسلیم دهد. تا این‌جای کار نیروی متحرکه ما آرمان‌های انقلابی و آموزه‌های امام خمینی بوده است. در معنای وسیع کلمه ایمان ما را سر پا نگه داشته تا جلوی ظلم بایستیم. اما علاوه بر ایمان نیاز به دیگر عناصر اقتدار نیز داریم.

عناصری که البته از آن‌ها غافل نبوده‌ایم و در راه تقویت آن‌ها قدم‌های خوبی برداشته‌ایم. تاکید می‌کنم که قدرت ایمان را نباید دست‌کم بگیریم. مشغول شدن به اقتصاد و سیاست و تکنولوژی نباید ما را از تقویت ایمان و آرمانخواهی غافل کند. اما ما چاره‌ای نداریم تا خود را در دیگر عرصه‌ها نیز تقویت کنیم.

واضح است که اگر ما اقتصاد قدرتمندی داشته باشیم، حربه تحریم نفتی در دست امریکا بلااستفاده می‌شود. همین‌طور اگر نفوذ سیاسی ما در منطقه و جهان قوت و شدت بگیرد، انزوای ایران ناممکن می‌شود. به طور مشخص قدرت و قوت ما در عرصه علم و فناوری می‌تواند جایگاه ما را در دنیا چنان تغییر دهد که امریکا را در سیاست‌های خرد و کلانش مجبور به تجدیدنظر کند.

همین که در سال‌های اخیر در عرصه نانو، بایو، هوافضا، سلول‌های بنیادی و هسته‌ای قوت فوق‌العاده پیدا کرده‌ایم، مشت نمونه خرواری است که ثابت می‌کند آن‌ها از ایران قوی می‌ترسند. پس حالا که آن‌ها از ایران قوی می‌ترسند، تکلیف شرعی ما و وظیفه ملی و میهنی ما آن است که در تمام کارهایی که می‌کنیم و راه‌هایی که می‌رویم، قوت و قدرت روزافزون ایران عزیز را در نظر داشته باشیم. قوی‌تر شدن ایران یک شعار نیست، یک آرمان هم نیست، بلکه یک ضرورت ناگزیر است.»

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبر گزاری فارس ما باید قوی باشیم قدرت و قوت آرمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۴۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی خوبی در تیم وجود دارد/ باید مقابل ازبکستان با حوصله باشیم

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتسال کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی رقابت‌های جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۴ آسیا که به میزبانی تایلند در حال برگزاری است به مصاف قرقیزستان رفت و با نتیجه پر گل ۶ بر یک به پیروزی رسید. به دنبال برتری ازبکستان برابر ویتنام، تیم ملی کشورمان باید جمعه ۷ اردیبهشت در مرحله نیمه نهایی به مصاف ازبکستان برود. شاگردان وحید شمسایی علاوه بر صعود به نیمه نهایی، جواز حضور در جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان را هم کسب کردند.

در دیدار با قرقیزستان عملکرد خوبی داشتیم

محمد طاهری کاپیتان پیشین تیم ملی فوتسال ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر به بررسی وضعیت تیم ملی در این مسابقات پرداخت. این پیشکسوت فوتسال در خصوص دیدار تیم ملی ایران برابر قرقیزستان گفت: در دیدار برابر قرقیزستان نسبت به ۳ دیدار اول بسیار خوب بودیم. در این بازی هم در کارهای دفاعی خیلی عملکرد خوبی داشتیم و هم در جابجایی‌ها و هم در سرعت بازی بسیار بهتر بودیم و در جاهایی که باید نبض بازی را در دست می‌گرفتیم خوب عمل کردیم و مهم‌تر از همه اینکه به این تیم موقعیت گل ندادیم. قرقیزستانی‌ها فوتسال را بلد بودند و تیم دست و پا بسته‌ای نبود. این تیم را تیم خوبی دیدم اما بازیکنان ما خیلی خوب دفاع کردند و توانستیم نتیجه خیلی خوبی بگیریم و امیدوارم همین بازی را برابر ازبکستان هم به نمایش بگذاریم.

ازبکستان تیم خطرناکی است و باید با حوصله بازی کنیم

وی در خصوص تیم ملی ازبکستان گفت: ازبکستان تیمی است که سرمایه گذاری‌های زیادی در فوتسال انجام داده است. یکی از بهترین مربیان تاریخ فوتسال را جذب کرده و میزبانی جام جهانی را به دست آورده است. این تیم حتی در جام جهانی لیتوانی هم کار را برای ما سخت و کرد و با وجودی که بازیکنان خوبی داشتیم به سختی و با نتیجه ۹ بر ۸ پیروز شدیم و بازی خیلی نزدیکی بود. به نظرم تیم بسیار خوبی است و با حضور «لوپز» تاکتیکی‌تر هم شده است.

وی ادامه داد: بازی سختی در پیش داریم اما اگر بازیکنان ما با همین انرژِی و قدرتی که برابر قرقیزستان بازی کردند به مصاف ازبکستان بروند ازبکستان نمی‌تواند خطری برای ما ایجاد کند. باید با حوصله بازی کنیم و در خط دفاعی کار را برای حریف سخت کنیم.

کاپیتان پیشین تیم ملی فوتسال در ادامه گفت: بازیکنان تیم ملی ایران همیشه نشان داده‌اند که هر وقت بازی و شرایط سخت‌تر می‌شود به لحاظ فنی بهتر می‌شوند و امیدوارم بازی بسیار خوبی در پیش داشته باشیم. مسأله‌ای که باید در خصوص ازبکستان به آن توجه کنیم بازی ۵ نفره یا «پاورپلی» این تیم است. احتمالاً در دیدار برابر این تیم ما جلو میفتیم و حریف مجبور به پاورپلی می‌شود و با حضور مربی جدید خود در این زمینه پیشرفت کرده‌اند.

حسن زاده بازیکن بزرگی است

محمد طاهری ادامه داد: همدلی بسیار خوبی در تیم ملی وجود دارد و بازیکنان همه با هم رفیق هستند و از خود گذشتگی دارند. ارتباط بسیار خوبی بین بازیکنان و کادر فنی وجود دارد که نکته بسیار مثبتی در تیم است. اصغر حسن زاده همچون دیگر بازیکنان تیم عملکرد خیلی خوبی داشت. او این سبک ضربات را بارها در تمرینات تکرار کرده بود و وقتی پشت توپ قرار گرفت می‌دانستم که به این شکل پنالتی می‌زند. او بازیکن بزرگ و با تجربه‌ای است که به بهترین شکل در زمین کار رهبری را انجام می‌دهد. همه بازیکنان تیم چه در دروازه، چه در دفاع و چه در حمله تلاش می‌کنند و خوب کار می‌کنند.

خواسته قلبی من صعود افغانستان به جام جهانی است

این کارشناس فوتسال به تیم ملی افغانستان هم اشاره کرد و گفت: خواسته قلبی من این است که افغانستان بتواند به عنوان سهمیه آسیا راهی جام جهانی شود. افغانستان تیم بسیار خوبی است و جوان‌های بسیار خوبی دارد و در آینده حرف‌های زیادی در آینده برای گفتن خواهد داشت. به ۲ دلیل خواسته قلبی من این است که این تیم بتواند به جام جهانی برسد. یکی اینکه هدایت این تیم را مجید مرتضایی برعهده دارد و نکته بعدی اینکه بازیکنان این تیم یا متولد ایران هستند و یا در ایران بزرگ شده اند و به نوعی «بچه محل» های ما هستند و دوست دارم شانس حضور در جام جهانی را از دست ندهند.

وی در پایان برای کادر فنی و بازیکنان تیم ملی ایران آرزوی موفقیت سلامتی کرد و گفت: منتظریم با بازی‌های درخشانی که انجام می‌دهند جام قهرمانی را با خود به ایران بیاوردند و ما هم همگی به استقبال تیم برویم.

کد خبر 6088132

دیگر خبرها

  • همدلی خوبی در تیم وجود دارد/ باید مقابل ازبکستان با حوصله باشیم
  • ایران و پاکستان در اجرایی کردن توافقات همکاری دوجانبه مصمم هستند
  • روسیه : توافقنامه‌ های امنیتی با ایران و ۳ کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند
  • امضای یادداشت تفاهم بین دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
  • امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه
  • یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه امضا شد
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه