Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@02:41:14 GMT

ایران چگونه به لیست سیاه بازگشت؟

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۳۶۷۹۸

ایران چگونه به لیست سیاه بازگشت؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شهروند، ایران درنهایت نتوانست از آخرین مهلت نهاد ‎ FATF برای پذیرفتن لوایح مرتبط استفاده کند و گروه ویژه اقدام ‌مالی علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم (‌FATF‌) در آخرین جلسه خود که به ریاست چین برگزار شد، ایران را به لیست سیاه ‌خود وارد کرد. حالا حسن روحانی، رئیس جمهوری،خطاب به نهادهایی خارج از دولت و مجلس که مسئولیت عدم الحاق ایران ‌به ‎ FATF را برعهده دارند، گفت: «‌FATF‌ عدم تصمیم جمعی خارج از اختیار دولت و مجلس را بهانه قرار داد و ‌مصوبه‌ای خلاف مصالح ملت ایران صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»‌

گروه ویژه اقدام مالی پیش از این ٦بار مهلت ایران را برای تصویب لوایح مناسب برای عضویت در این نهاد تصویب کرده ‌بود. این نهاد در آخرین تمدید خود با لحنی متفاوت از قبل به ایران هشدار داده بود که اگر تا بهمن ماه لوایح مرتبط را تصویب ‌نکند، به لیست سیاه این نهاد اضافه خواهد شد. حسن روحانی پس از بازگشت ایران به لیست سیاه از تشدید تحریم‌ها علیه ایران ‌ گفت: «همان‌گونه که انتظار می‌رفت موجب خرسندی آمریکا شد و توجیه‌گر تشدید تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی خواهد ‌بود.» روحانی همچنین با مخاطب قرار دادن مخالفان پیوستن به ‌FATF‌ گفت: «اینک وقت آن است که آنها که بهانه به دست آمریکا ‌داده‌اند، پاسخگوی موضع‌گیری غیرکارشناسانه خود باشند.»‌

‌ مسأله پیوستن به ‌FATF‌ بیش از دوسال در مجلس، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام درحال بررسی بود. با تصویب ‌چهارلایحه مرتبط با این نهاد مالی و ورود دولایحه مهم آن به مجمع تشخیص مسأله پیچیده‌تر شد.‌‎ ‎دو لایحه الحاق ایران به ‌کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم‎ (CFT) ‎و کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان یافته فراملی (پالرمو) ماه‌ها در مجمع ‌تشخیص مصلحت مسکوت ماندند. این مسأله باعث برخوردهای بسیاری بین دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام شد. برای ‌مثال، حسن روحانی‌سال گذشته در واکنش به معلق ماندن لوایح‎ FATF ‎در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود: «نمی‌شود ‌کشور را به دست ۲۰-۱۰ نفر داد و هر تصمیمی که گرفتند، بگوییم تابعیم. صاحب این کشور ملت بزرگ است. حتما ملت و بانک ‌مرکزی و بانک‌های ما حرف خواهند زد.» همچنین، دی ماه امسال جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رهبر معظم ‌انقلاب خواستار تمهید مقدماتی برای تصویب دو لایحه‎ CFT ‎و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام شدند‎. در بخشی از این ‌نامه آمده بود:  با عنایت به تصویب لوایح‎ FATF ‎در دو مرحله در مجلس با اکثریت آراء بیم آن می‌رود که با تصویب نشدن آن ‌در مجمع تشخیص مصلحت نظام در آینده نزدیک از این جهت در لیست سیاه‎ FATF ‎قرار گیرد، لذا استدعا داریم ترتیبی اتخاذ ‌فرمایید اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام در فرصت باقی مانده نسبت به تصویب دو لایحه‎ CFT ‎و پالرمو اقدام کنند ‌چراکه تحقق نیافتن این امر مشکلات و مسائل اقتصادی ذیل را در پی خواهد داشت و کشور را بیش از پیش دچار انزوا و اخلال ‌در مراودات اقتصادی و مالی خواهد کرد.»‌

‌ اما با آغاز ماه بهمن مشخص شد که دیگر مجمع تشخیص مصلحت نظام، تصمیم مصلحتی خود را اتخاذ کرده است! محسن ‌رضایی، دبیر مجمع تشخیص در هفتم بهمن درباره آخرین وضع بررسی لوایح مربوط به ‌FATF‌ در مجمع تشخیص مصلحت ‌نظام، گفت: «زمان بررسی لوایح پالرمو و ‌CFT‌ در مجمع تشخیص مصلحت نظام سپری شده و از نظر آیین‌نامه، وقتی زمان تمام ‌شود، نظر شورای نگهبان درباره لوایح، مُحَکَم است.» تصمیمی که باعث شد ‌FATF‌ دیگر مهلت چهارماهه ایران را تصویب ‌نکند و در آخرین جلسه خود نام ایران را در کنار کره‌شمالی در لیست سیاه خود وارد کند. با تصویب نشدن این دولایحه در مجمع ‌تشخیص مصلحت و وارد شدن به لیست سیاه ‌FTAF‌ کار دولت و موافقان لوایح مرتبط با ‌FATFبیش از گذشته سخت خواهد شد. ‌هرچند مخالفان ‌FTAF‌ معتقدند که پس از این اتفاق خاصی رخ نخواهد داد. غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص ‌مصلحت نظام در آخرین اظهارات خود به جماران گفت:  «‌FATFجز توصیه هیچ کار دیگری نمی‌تواند انجام دهد و تنها می‌تواند ‌بگوید در همکاری تجاری با ایران احتیاط کنید. بانک‌ها و کشورهای همکار ایران تاکنون احتیاط‌های خود را کرده‌اند و شناخت ‌خوبی هم دارند. آنها به خوبی می‌دانند که ایران نه پولشویی و نه تأمین مالی تروریسم می‌کند.» ‌

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پولشویی اف ای تی اف لیست سیاه اقدام مالی FATF ایران مجمع تشخیص مصلحت نظام مصلحت نظام لیست سیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۳۶۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرسپولیسی‌ها در لیست سیاه گل‌محمدی

به گزارش قدس آنلاین، هرچند هنوز مدیران تراکتورسازی تبریز موفق به کسب مجوز قطعی حضور یحیی گل محمدی به عنوان سرمربی این تیم در رقابت‌های لیگ برتر نشدند، اما به صورت چراغ خاموش تمامی سیاست‌گذاری‌های این تیم با پلن مورد نظر یحیی در حال انجام است تا به محض معرفی رسمی او فضا برای فعالیتش در این تیم مهیا باشد. یحیی  با برنامه دوساله مالک متمول تیم تبریزی و با هدف رساندن تراکتور به فینال لیگ قهرمانان یا همان نخبگان آسیا، با شروطی نظیر بستن تیم با اختیار تام و اختیارات دیگر ، با تراکتور به توافق نهایی می رسد. رقم مالی این توافق، هنوز افشا نشده است، اما گفته می‌شود کمتر از یک میلیون دلار نخواهد بود!

گفته می‌شود گل‌محمدی در حال حاضر تمامی اتفاقات ریز و درشت این باشگاه را زیر نظر دارد و با انتقال ایده‌های خود به حمیدمطهری به این سبک و سیاق تراکتورسازی را در هفته های پایانی همراهی می‌کند.اتفاقاً حمید مطهری در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا یحیی گل‌محمدی دستورات تمرینی را به او می‌دهد، گفته بود: امیدوارم اتفاقات خوبی رقم بخورد. به هر حال آنچه اهمیت دارد موفقیت تراکتور در بازی های پیش رو است. قطعاً در ادامه راه تغییراتی خواهیم داشت که به موقع متوجه آن‌ها خواهید شد.

اما یک سؤال مهم و حیاتی برای هواداران پرشمار تراکتورسازی در مقطع فعلی این است که آیا یحیی در صورت حضور در سمت سرمربیگری تراکتور با این بازیکنان ادامه خواهد داد یا اینکه دوباره ترکیب فنی بازیکنان نماینده تبریز دستخوش تغییر و تحولات اساسی قرار خواهد گرفت.

اخبار غیر رسمی حکایت از این دارد گل محمدی در طرح اولیه خود اعلام کرده در صورت قبول مربیگری تراکتور به تعدادی از بازیکنان دانه درشت این تیم نیاز ندارد و باید با این بازیکنان تسویه حساب شود.

گویا یحیی گل محمدی اعتقادی با حضور بازیکنان سابق پرسپولیس که روزی از آن‌ها در ترکیب تیمش استفاده می‌کرد، ندارد، به همین دلیل به احتمال فراوان اگر یحیی هدایت تراکتور را در دست گیرد، باید منتظر خداحافظی قریب الوقوع شجاع خلیل زاده، سیامک نعمتی، مهدی شیری و محمد نادری باشیم،همچنین گفته می‌شود گل‌محمدی اعتقادی به ادامه فعالیت گوستاوو هم ندارد که این ماجرا مطمئناً سر و صدای زیادی به پا خواهد کرد.

حالا باید دید انتشار این خبر با مقاومت هواداران همراه خواهد شد یا اینکه آن‌ها نیز از تصمیم گل‌محمدی استقبال خواهند کرد تا زمینه تغییر و تحولات گسترده در این باشگاه در آستانه بازی سرنوشت‌ساز این تیم برابر استقلال کلید بخورد.

نکته تأمل برانگیز دیگر اینکه برخی مدعی شدند ممکن است پس از این تصمیم بازیکنان تراکتور به دو دسته تقسیم شوند که این مسئله می‌تواند پیامدهای خطرناکی برای تراکتور به همراه داشته باشد، به ویژه اینکه این بازیکنان در میان برخی هواداران دارای وجهه خوبی هستند و این ماجرا می تواند یک جنجال بزرگ را به دنبال داشته باشد.

روی نیمکت هم البته یحیی دنبال حضور کریم باقری است. در این خصوص تلاش‌هایی انجام شده اما اگر به نتیجه نرسد یحیی قصد دارد با همان کادری که در شهرخودرو همکاری می کرد در تبریز هم حضور داشته باشد. بدین ترتیب علاوه بر سونامی در داخل زمین باید شاهد تغییرات گسترده روی نیمکت نماینده تبریز هم باشیم.

سینا حسینی

دیگر خبرها

  • عارف: باید مسئولانه در صحنه حضور داشت
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد
  • طرح الزام ثبت رسمی اموال غیرمنقول در آستانه نهایی‌شدن
  • مراحل پایانی طرح الزام ثبت رسمی معاملات غیر منقول در مجمع تشخیص
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • پرسپولیسی‌ها در لیست سیاه گل‌محمدی
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی
  • ستاره پرسپولیس در لیست سیاه اوسمار
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!