Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@21:05:33 GMT

معرفی کارگروه مساجد به‌زودی در مازندران

تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۰۰۲۵

معرفی کارگروه مساجد به‌زودی در مازندران

نماینده ولی فقیه در مازندران بابیان اینکه به زودی کارگروه مساجد در استان تشکیل خواهد شد، گفت: ما امروز نهاد و تشکیلاتی که در مورد مسجد حرف بزند نداریم، از این رو کارگروهی برای مساجد تعریف کردیم که به زودی معرفی خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران، امروز در دیدار با اعضای شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مازندران، اظهار کرد: مسجد برای‌ خدا است، هر چیزی که برای خدا باشد در اختیار رسول است و هر چه در اختیار رسول است در اختیار امام و‌ حجت است، همه باید در خدمت و برای مسجد باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما امروز نهاد و تشکیلاتی که در مورد مسجد حرف بزند نداریم، مسجد باید در مورد اینکه جزییات کانون، امام جماعت یا هیأت نظر بدهد، ولی فقط استان‌های تهران و مشهد دارای امور مساجد هستند، از این رو کارگروهی برای مساجد تعریف کردیم که به زودی معرفی خواهند شد.

محمدی لائینی بیان کرد: باید برای مسجد هر کاری کرد و وارد میدان شد، هدف نباید فراموش شده و وسیله جای هدف را نباید بگیرد، ما نباید در مقدمه بمانیم، البته دینداری و عشق به اهل بیت وجود دارد، ما باید شکل دینداری را بدانیم، ما نباید دین حداقلی تعریف کنیم، مثل رفتن یک روز به کلیسا، این نگاه خطرناکی است، باطن دین‌داری خوب است ولی کافی نیست.

این مسؤول خاطرنشان کرد: ما باید به شخص مسؤولیت را واگذار کنیم تا مشتاق شود، ما باید جوانان را از طریق خود جوانان جذب کنیم، باید رقابت مثبتی بین کانون‌ها ایجاد کنیم به شرطی که به ریا کشیده نشود، مساجدی که در کنار حوزه‌های علمیه وجود دارد باید شناسایی شود و از طلاب آنان حداکثر استفاده صورت گیرد.

وی عنوان کرد: افراد جوانی که در کانون حضور ندارند قطعا دچار مشکل هستند، ما بیش از هزار و ۱۰۰ کانون در سطح استان وجود دارد، ما باید به طرح پنج ساله برسیم، باید فعالیت ها را بیشتر کنیم.

محمدی لائینی اعلام کرد: ما بیش از صد برنامه تدوین شده برای فعالیت‌های کانون ها داریم که باید تلاش کنیم بیشتر بازدهی را داشته باشیم، هدف اصلی کانون‌ها احیای مسجد است، باید موضوعات کانون ها تفکیک و جدا شود و برای هر موضوع کارگروهی ایجاد شود.


سپس عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران گفت: در مورد فهما یک اتفاق خوب در پایتخت کتاب ایران افتاد،  برنامه‌ریزی صورت گرفت و رقابت خوبی بین استان‌ها برقرار شد که شهرهای ساری، بابل و قائمشهر در این طرح به مراحل پایانی رسیدند.

وی گفت: احساس می‌شود کانون‌هایی که در بخش فهما فعالیت می‌کنند رقابت بسیار خوبی انجام می‌دهند، اما کانون‌هایی که در این بخش نیستند کمتر فعالیت دارند، 
باید درخصوص مدیران کانونی که در طرح شرکت نمی‌کنند تجدیدنظر شود.

این مسؤول اذعان داشت: بنای ما باید فعالیت در طرح فهما باشد ولی فعالیت آماری هم برای ما مهم است، فعالیت‌های هنری مثل گروه نمایشی و مستندسازی و فضای مجاری در مساجد صورت بگیرد، ما حتی حاضریم فضایی را برای بازی های رایانه‌ای به کانون‌ها بدهیم.

وی اعلام کرد: ما باید حضور نوجوانان و جوانان را  با بازی رایانه‌ای در مساجد بیشتر کنیم، باید حضور آنان را پرنگ کنیم و مدیریت کانون‌ها به جوانان داده شود.

سپس حیدری مدیرکل اوقاف مازندران بیان کرد: ستاد مازندران بیش از هشت هزار و ۱۰۰ مکان مذهبی دارد،  چهار هزار و ۶۴۸ مسجد ثبت شده در اوقاف هستند، برخی از مساجد در اوقاف ثبت نیستند، مساجدی که دارای هیأت امنا هستند از روند اجرایی خوبی برخوردار نیستند. 

وی افزود: احکامی که برای هیأت امنای مسجد زده می‌شود باید مورد تأکید روحانی مسجد باشد، دو هزار و ۵۰۰ مسجد دارای هیأت امنا هستند، بسیاری از مساجد دارای خادم هستند ولی صبح‌ها بیشتر مساجد بسته هستند.

این مسؤول اعلام کرد: مساجدی که داری امام جماعت صبح هستند ۳۱۳ مورد هستند و مساجدی که داری سه نوبت نماز هستند ۲۱۰ مورد است، بیش از هزار و ۹۰۰ مسجد داری امام جماعت هستند، بهتر است نفراتی که برای هیأت امنای انتخاب می‌شوند.

حیدری عنوان کرد: ما برای کمک‌ به کانون‌ها تمام‌ توان خود را می‌گذاریم، طلبه‌های خوبی داریم ولی از آن‌ها به عنوان امام جماعت استفاده نمی‌شود‌.

در ادامه ابوترابی مدیر حوزه‌های استان عنوان کرد: کافران تلاش می‌کنند تا مردم از قرآن دوری کنند،  بهترین ابزار برای جنگ نرم قرآن است، استکبار تلاش می‌کند تا قرآن را از صحنه هدایتی و تربیتی کنار بگذارد، کانون مساجد می‌تواند در این خصوص کمک کند.

وی بیان کرد: اطلاع‌رسانی در این فضای رسانه‌ای موجود باید بیشتر شود، باید شورا کمیته‌بندی شود و شرح وظایف و تقسیم کار صورت بگیرد تا سرعت کار بیشتر شود. 

سپس روحانی‌نیا معاون مدیرکل سازمان تبلیغات مازندران بیان کرد: بهتر است این جلسات‌ مستمر برگزار شود، باید چند کار گروه تشکیل شود تا بتوانند مصوبات و مأموریت را پیگیری کنند، مشکل مساجد را نمی‌توانیم با کانون‌ها کامل رفع کنیم، فعالیت مساجد هم سیاسی هم اجتماعی فرهنگی و ورزشی و غیره است.

وی اعلام کرد: ما وضعیت آماری از مساجد نداریم، باید مرکز رسیدگی به کانون‌های مساجد تشکیل شود تا راندمان بیشتری داشته باشیم، بحث تخصصی‌شدن کانون‌ها بسیار مهم است، این کار سبب کمک فرهنگی در جامعه می‌شود.


در پایان سهرابی سرپرست اداره کل فرهنگی اجتماعی استانداری بیان کرد: تحلیل ۵۰ طرح کارشناسی ارشد نشان می‌دهد که دینداری در‌ جوانان ما بسیار زیاد است فقط شکل دینداری عوض شده است، که  باید در شیوه‌ها و ابزارها تجدید نظر شود تا بتوانیم جذب بیشتری داشته باشیم و روحانیون و علمای ما با این روش‌ها آشنا شوند.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: مساجد مازندران نماینده ولی فقیه مشهد امام جماعت کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد

گردهمایی مدیران ستادی و استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور صبح امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت‌ماه) در مجتمع فرهنگی باغ زیبا آغاز شد.

بنابر این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین خداداده در افتتاحیه این گردهمایی با تسلیت فرارسیدن سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، اظهار کرد: جایگاه سیدالکریم (ع) بسیار جایگاه والایی بوده است و آثار تمدنی بقعه ‌ایشان عیان است.

وی تصریح کرد: در این گردهمایی دوروزه زمینه‌ای فراهم شده که کارهای کارشناسی با مفاهمه و با مشارکت و حضور مدیران مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به ترسیم چشم انداز هشت ساله این ستاد، بیان کرد: این نشست فرصت خوبی برای مرور و تبیین چشم انداز ترسیم شده است و ضرورت دارد برای جذب اعتبارات برون سازمانی و تخصیص بهینه درونی اهتمام ویژه‌ای صورت گیرد.

وی ادامه داد: تجربه ثابت کرده است در سپهر فرهنگی کشور اگر موضوعات مرتبط با کانون‌های مساجد را به خوبی بیان کنیم و پای یک موضوع بایستیم، می‌توانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.

حجت الاسلام والمسلمین خداداده در ادامه بر لزوم احیای هویت سازمانی کانون‌های مساجد تأکید کرد و گفت: در حال حاضر برای ارتقای جایگاه کانون‌های مساجد کارهای بسیاری است که انجام نداده‌ایم و ضرورت دارد برای تحقق آن‌ها تلاش کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین خداداده در ادامه تأکید کرد: تحول باید در حوزه رویدادها و برنامه‌های مختلف ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور انجام شود، در این راستا ایجاد و تعمیق هویت تشکیلاتی مورد توجه ویژه ما است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: برای مثال در حوزه اوقات فراغت دستورالعمل به استان‌ها ارسال می‌شود اما فاز اجرا و نوع عملکرد در هر استان متفاوت بوده و بر همین محور است که هویت بخشی به کانون‌ها محقق می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: نمای کلی برنامه‌های ستاد در سال پیش رو در برش‌های مختلف اعم از ملی و استانی برگزار می‌شود، برای مثال در حوزه کتاب قصد داریم به شکل ویژه فعالیت داشته باشیم و پیوست‌های فرهنگی مرتبط را بررسی و اجرا کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین خداداده در پایان خاطرنشان کرد: در حال تلاش برای راه اندازی صندوق قرض الحسنه کانون‌های مساجد هستیم که اگر این اتفاق بیفتد امتیازی را به کانون می‌دهد تا بتواند به اعضای خود وام بدهد.

ضرورت بهره‌برداری حداکثری از شبکه رابطین کانون‌های مساجد

این گزارش می‌افزاید: «مهدی مقدم»، نیز در این گردهمایی طی سخنانی با اشاره به فعالیت‌ها و دستاوردهایی که در سال ۱۴۰۲ در سطح کانون‌های مساجد کشور محقق شد، گفت: ‌امیدواریم در سال جدید نیز با رایزنی‌ها و برنامه‌ریزی مطلوب در عرصه محتوا و فعالیت‌های فرهنگی هنری شاهد ثمربخشی هرچه بیشتر اقدامات باشیم.

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: برنامه‌های قرآنی، فرهنگی و هنری به عنوان چارچوب اصلی برنامه‌های ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور شناخته می‌شوند و انتظار می‌رود همواره در این خط سیر حرکت کنیم، در این راستا تفاهم‌نامه‌ای را برای اجرای برنامه‌هایی که در استان اجرا می‌شود مورد توجه قرار می‌گیرد.

مقدم افزود: ‌امیدواریم امسال بهره‌برداری حداکثری از شبکه رابطین کانون‌های مساجد داشته باشیم، البته در این گستره به دنبال انتخاب دقیق رابط‌ها هستیم در نتیجه درصدد ایجاد هماهنگی بیش از پیش بین مدیران ستادی و رابطین کانون‌ها در استان‌ها هستیم تا ذیل این رویکرد برنامه‌های مدنظر با موفقیت هرچه بیشتر به نتیجه رسیده و محقق شوند.

وی در ادامه گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در طول سال برنامه‌های مختلفی دارد تا بتواند ذیل این اقدامات جامعه هدف خود را که اعضای کانون‌ها هستند در عرصه‌های مختلف حمایت و توان‌افزایی کند.

سامانه ‌امانت‌دهی کتاب راه‌اندازی می‌شود

مقدم در ادامه با اشاره به فعالیت‌های ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: در نظر داریم سامانه ‌امانت‌دهی کتاب را راه‌اندازی کنیم که تأمین زیرساخت‌های آن در دست انجام است.

معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور ادامه داد: ما برای فعالیت‌های ستادهای استانی، ترازی را مشخص کرده‌ایم که بر اساس آن فعالیت‌ها در سطح استان‌ها انجام و ارزیابی می‌شود.

بنا بر این گزارش، در ادامه این گردهمایی، ‌امیرحسین خورشیدی، مدیرکل کل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بین‌الملل ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه برای دستیابی به اهداف مورد نظر نیازمند همراهی و کمک‌های مدیران ستادهای استانی کانون‌های مساجد هستیم، گفت:‌امید است با تعامل و همکاری میان مدیران ستادی و استانی بتوانیم به اهداف ترسیم‌شده دست یابیم.

گفتنی است، در آیین افتتاحیه گردهمایی مدیران ستادی و استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برخی از مدیران استانی این ستاد به طرح بحث و نظر درباره برنامه‌های در دست انجام، و افق پیش روی فعالیت‌ها پرداختند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • توزیع ۱۰۰۰ بسته گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن