Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:بدلیل ساختار ژنتیکی این ویروس، هیچ کشوری از این بیماری مصون نیست و حتی با وجود بستن مرزها، انتقال این بیماری راحت، ولی کشندگی آن در مقایسه با آنفلوآنزا کمتر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بابک نخستین در گفتگو با خبرنگار پایگاه  خبری تحلیلی سبلان‌ما،  با اشاره به تاریخچه بیماری و میزان شیوع در ایران و جهان اظهار داشت: بدلیل ساختار ژنتیکی این ویروس، هیچ کشوری از این بیماری مصون نیست و حتی با وجود بستن مرزها، انتقال این بیماری راحت، ولی کشندگی آن در مقایسه با آنفلوآنزا کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دستورالعمل کشوری این است که امکان آزمایش کرونا برای عموم مردم امکانپذیر نیست و فقط برای بیماران بستری در کشور و فعلا در تهران انجام می شود که در روزهای آینده با تدابیر وزارت بهداشت، ۶ آزمایشگاه دیگر در کشور ایجاد خواهد شد که امکان جواب دهی نیز بهتر و در فاصله زمانی کم روی خواهد داد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تاکید کرد: رفتار و خدمات پزشکی در مورد افراد با بیماری مثبت یا مشکوک فرقی نمی کند چون داروی خاصی ندارد. بنابراین تنها اقدام در این رابطه، پیشگیری و اقدامات آموزشی و حمایتی در مجموعه بهداشتی و درمانی است.

ابتلا کرونا در اردبیل منفی است/ساولن کشنده ویروس نیست

وی تصریح کرد: تا به این لحظه استان اردبیل از نظر ابتلا کرونا منفی است در عین حال رعایت نکات بهداشتی و آموزش عموم مردم جزو اولویتهای کاری دانشگاه است.
 
این مقام مسئول بهداشتی با اشاره به اینکه تمامی ادارات و سازمانها باید جهت آموزش کارکنان و ارباب رجوع اقدام و حتی مبلغی را جهت آموزش این بیماری اختصاص بدهند گفت: در حال حاضر مهمترین موضوع، اطلاع رسانی مناسب و صحیح از قبیل شستن دست ها و گندزدایی محیط و رعایت نکات بهداشتی است. این بیماری در افراد مسن، بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی، دیابتی ها و مادران باردار باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: صابون، الکل و وایتکس جزو بهترین ویروس کش ها هستند اما ساولن بدلیل خاصیت لیزکنندگی که دارد باعث جدا شدن ویروس شده ولی قادر به از بین بردن آن نمی باشد و بنابراین توصیه نمی شود.

ماسک می تواند عفونت زا باشد

نخستین با اشاره به اینکه استفاده از ماسک برای همه مردم لازم نیست گفت: با توجه به اینکه ماسک محل رشد باکتری و ویروس بوده و می‌تواند در صورت استفاده بمدت طولانی عفونت زا باشد توصیه به عموم مردم نمی شود و فقط برای بیماران و افراد مبتلا لازم است.

وی در پایان تاکید کرد: حفظ آرامش و نداشتن اضطراب و نگرانی، رعایت نکات بهداشتی و اطلاع رسانی مناسب و پیگیری اخبار از طریق منابع معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت و دانشگاه، حیاتی ترین مسئله در شرایط موجود است.

 

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۱۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، افزود: حدود ۱۵ درصد افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز، گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • گندم‌کاران مراقب شیوع بیماری زنگ زرد باشند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند