Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@03:43:17 GMT

تشخیص عفونت بدون نیاز به آزمایشگاه

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۷۴۴۳

تشخیص عفونت بدون نیاز به آزمایشگاه

ایسنا/خراسان رضوی ابزار نمونه‌گیری جدید با الگوبرداری از صفحات کاغذ و با استفاده از لیزر توسط محققان دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان ساخته‌شده است.این ابزار امکان تشخیص زودهنگام و روش درمانی مناسب را برای پزشکان در کمترین زمان فراهم می‌کند.

به گزارش ساینس دیلی، شناسایی موارد عفونی شایع مانند عفونت ادراری در آزمایشگاه چهار روز زمان لازم دارد و ممکن است پزشکان تا زمان دریافت جواب آزمایش از آنتی‌بیوتیک‌های متنوعی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روش نه‌تنها موجب عدم گزینش آنتی‌بیوتیک مناسب شده، بلکه مقاومت به آنتی‌بیوتیک نیز ایجاد خواهد کرد.

محقق این تحقیق، دکتر کولین سونیز دستگاهی مشابه صفحات کاغذ با استفاده از لیزر ایجاد کرده که عفونت را شناسایی کرده و نوع آنتی‌بیوتیک مناسب را نیز نشان می‌دهد.

این ابزار سیستمی مشابه ابزار تشخیص بارداری دارد و مانند آن ارزان‌قیمت و قابل‌استفاده برای پرستاران و پزشکان است.

کاغذ آزمایش دارای سه لایه است که لایه بالا شامل چهار نوع آنتی‌بیوتیک رایج در مناطق مستطیل شکل، یک کاغذ جاذب در وسط و یک لایه حاوی ژل آگار در پایین است که همه در یک پوشش پلاستیکی بسته‌بندی‌شده است.

نمونه مایع (به‌عنوان‌مثال ادرار) به برگه کاغذی کوچک اضافه می‌شود و سپس با نوار پوشانده می‌شود تا از خشک شدن یا آلودگی آن جلوگیری شود. سپس مایع در لایه میانی نفوذ کرده و با چهار نوع آنتی‌بیوتیک (آموکسی سیلین ، سیپروفلوکساسین ، جنتامایسین و نیتروفورانتوئین) درگیر می‌شود.

اگر در این نمونه باکتری وجود داشته باشد کاغذ آبی‌رنگ می‌شود. اگر عفونت با یکی از آنتی‌بیوتیک‌ها موجود در این ابزار درمان شود، مستطیل مربوط به آن نیز مشخص می‌شود.

این آزمایش علاوه بر شناسایی سریع عفونت‌های باکتریایی، مشخص می‌کند که کدام‌یک از چهار نوع آنتی‌بیوتیک رایج عملکرد بهتری خواهد داشت و عدم درمان با این آنتی‌بیوتیک‌ها نیز مشخص می‌شود.

این گروه با استفاده از ادرار مصنوعی که با باکتری E. coli آلوده بود و مقایسه با آزمایش‌های آزمایشگاهی استاندارد که در ظروف پتری با ژل آگار انجام می‌شود، به نتایج مفیدی دست یافتند.

مقاومت به آنتی‌بیوتیک تهدیدی جدی محسوب می‌شود و در بین سال‌های 2017 تا 2018 مقاومت به آنتی‌بیوتیک 9 درصد افزایش‌یافته است.

از علل مقاومت به آنتی‌بیوتیک، دفاع باکتری در برابر آنهاست که معمولا به دلیل قرار گرفتن طولانی‌مدت و یا تجویز دوز پایین ایجاد می‌شود و موجب قوی‌تر شدن باکتری، مقاومت دارویی، زنده ماندن و تکثیر باکتری می‌شود.

عدم استفاده بیش‌ازحد از آنتی‌بیوتیک‌ها، به‌ویژه داروهای رایج، برای جلوگیری از ظهور سویه‌های مقاوم‌تر و حفظ داروهای مؤثر و کاهش خطر برای بیماران بسیار مهم است.

دکتر سونیز اظهار کرد:" با توانمندسازی پزشکان با این دستگاه، در تشخیص سریع عفونت و مقاومت باکتری در برابر این چهار نوع آنتی‌بیوتیک، تجویز آنتی‌بیوتیک غیرضروری کاهش یافته و به مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیک نیز کمک می‌شود."

نتایج این تحقیق در Biosensors and Bioelectronics منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی عفونت باکتریایی مقاومت به آنتی بیوتیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۷۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ امیرحسن زرنانی با بیان اینکه امسال محور اصلی همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی، نقش آزمایشگاه‌ها در نظام سلامت است، گفت: درهمایش امسال که از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، ۲۵ محور علمی وجود دارد و ۴۵ کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد.
دبیر علمی پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی افزود: مطالب علمی در کارگاه‌ها براساس نیازسنجی‌ها ارائه می‌شود و پیش بینی می‌شود ۸ هزار نفر از همایش امسال بازدید کنند و ۳۵۰۰ نفر تاکنون در بخش علمی ثبت نام کرده اند که نسبت به پارسال افزایش مخاطب شاهد هستیم.

آزمایشگاه‌ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند

امیرحسن زرنانی درباره نقش شرکت‌های دانش بنیان حاضر در این همایش درباره افزایش سطح علمی مخاطبان و شرکت‌های مخاطب همایش گفت: هرچه دستگاه‌ها دقیق‌تر عمل کنند می‌توانند در تشخیص بهتر موثر باشند؛ نقش شرکت‌های تولیدی کیت‌های آزمایشگاهی و تولید کیت‌های استانداد در ارائه خدمات آزمایشگاهی مهم است وقتی تشخیص درست و سریع اتفاق بیافتد، تشخیص پزشک نیز صحیح و به نفع بیمار خواهد بود.

دبیرعلمی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران درباره اینکه با وجود بیش از ۵ هزار آزمایشگاه در سطح کشور، نقش آزمایشگاه‌ها در نظام سلامت به چه صورت است، افزود: آزمایشگاه‌ها مهم‌ترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک کننده درتشخیص بیماری‌های بالینی به شمار می‌آیند؛ پزشک با توجه به علائم بالینی بیمار، ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاه‌ها می‌توانند این موارد را برطرف کنند.

زرنانی گفت: آزمایشگاه‌ها درنظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری‌های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه‌ها کمک کننده هستند.

دبیرعلمی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب لذا آزمایشگاه‌ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.

فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور


همچنین غلامرضا حمزه لو دبیر اجرایی پانزدهمین همایش بین المللی و بیست و یکمین همایش کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسائل روز آزمایشگاهی و پیشرفت‌های فن آوری، نیاز‌های روز همکاران خدمت رسان در درمان را برآورده و با فن آوری و مسایل جدید آزمایشگاه‌ها آشنا کنیم.

دبیر اجرایی پانزدهمین همایش بین المللی افزود: در صورتی که به نقش و جایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت پرداخته شود بسیاری از برنامه‌های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه‌های علمی صورت می‌گیرد و همکاران با داده‌های این آزمایشگاه‌ها در مراکز درمانی گروه مراقبت را هدایت می‌کنند از این رو برگزاری اینگونه همایش‌ها با اهمیت است.

دیگر خبرها

  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • آزمایشگاه های بالینی پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون