Web Analytics Made Easy - Statcounter

آواربرداری از مناطق زلزله زده در قطور و زرآبادخوی آغاز شده، این در حالی است که ۴ هزار خانه نیاز به بازسازی مجدد داشته و یک هزار خانه نیز به تعمیر احتیاج دارند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم نیوز، روز یکشنبه چهارم اسفندماه ابتدا منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» خوی با زمین‌لرزه نسبتا شدیدی لرزید که این امر در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزئی به یکهزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امدادگران و مسئولان آذربایجان‌غربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه «قطور» شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت؛ تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارت‌های زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساخت‌ها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.

زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسئولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزله‌زدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که منتاسفانه برخی‌ها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.

اما امدادگران، مسئولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دست‌اندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.

اتمام ارزیابی اولیه؛ ۴ هزار خانه به بازسازی نیاز دارد

استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به اتمام ارزیابی اولیه خسارت وارده به منازل روستایی، گفت: چهار هزار خانه به بازسازی و یکهزار واحد دیگر به تعمیر نیاز دارد و نامه مربوط به تامین اعتبار آن طی روز سه‌شنبه، ۶ اسفند تنظیم و ارسال شد.

«محمدمهدی شهریاری» با اشاره به اینکه ارزیابی کارشناسان بیمه هم طی روز گذشته به اتمام رسید، بیان کرد: ۷۵ هزار مسکن روستایی واقع در ۲۰ کیلومتری نوار مرزی از محل فروش سهمیه سوخت، بیمه حوادث هستند و بر همین اساس طی هفته‌های آینده برای هر واحد مسکونی خسارت‌دیده در بخش قطور، ۳۰۰ میلیون ریال غرامت پرداخت خواهد شد.

«با اتمام کار ارزیابی از سوی کارشناسان بیمه در روز سه‌شنبه، طی هفته‌های آینده غرامت ۳۰۰ میلیون ریالی برای هر واحد مسکونی خسارت‌دیده پرداخت می‌شود»

وی با ابراز امیدواری نسبت به بازسازی خانه‌های تخریبی و خسارت‌دیده تا شهریور سال آینده، بیان کرد: بیمه منازل روستایی یکی از اقدامات شاخص در بحث حذف رانت فروش سهمیه سوخت مرزنشینان بود که در حال حاضر نتیجه آن مشخص شده‌است.

استاندار آذربایجان غربی همچنین در مورد آخرین وضعیت امدادرسانی نیز گفت: توزیع اقلام امدادی از قبیل چادر، پتو و وسایل گرمایشی و اسکان اضطراری تا پاسی از شب گذشته ادامه داشت و آواربرداری نیز روز گذشته کلید خورد.

ارسال داوطلبانه ٣۴ دستگاه ماشین‌آلات سنگین به مناطق زلزله‌زده

مدیرکل راه ‌و شهرسازی آذربایجان‌غربی گفت: «صاحبان شرکت‌های راه‌سازی برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان اعلام آمادگی کردند و به صورت داوطلبانه ٣۴ دستگاه ماشین‌آلات سنگین را به امر آواربرداری اختصاص دادند»

سیدمحسن حمزه‌لو با اشاره به اینکه از ساعات اولیه وقوع این حادثه برای حمایت همه‌جانبه از آسیب‌دیدگان در آماده‌باش کامل هستند، افزود: وجود این ماشین‌آلات سنگین شامل کمرشکن، لودر، گریدر، کامیون، بیل‌مکانیکی و ۱۰ چرخ بدون‌شک روند آواربرداری را تسریع خواهد کرد.

توزیع چادر به ۴۸۵۰ دستگاه رسید

مدیرعامل هلال‌احمر آذربایجان‌غربی گفت: چهار هزار و ٨۵٠ دستگاه چادر تا ساعت ٢٢:٣٠ شب در بین زلزله‌زدگان قطور توزیع شد؛ همچنین تاکنون چهار هزار و ٣۴٨ بسته غذایی ٧٢ ساعته در بین زلزله‌زدگان این منطقه پخش شده‌است.

«سعید رهبر سوره» افزود: برای تامین گرمایش مردم نیز تاکنون چهار هزار و ٢٣ شعله والور در بین زلزله‌زدگان توزیع شده‌است.

وی با اشاره به اینکه در بخش کوهسار و مرکزی سلماس هفت روستای زلزله‌زده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته، گفت: تاکنون ۶۶ دستگاه چادر، ١١٨ تخته موکت و ٢٢۶ عدد پتو به همراه بسته‌های مواد غذایی و آب معدنی هم در بین این روستاییان توزیع شده‌است.

مدیرعامل هلال‌احمر آذربایجان‌غربی گفت: ۶۰ گروه شامل بیش از ۳۰۰ نفر از امدادگران آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی در منطقه فعالیت دارند.

رهبر سوره با تاکید بر اینکه کمبودی در خصوص تامین اقلام غذایی زلزله‌زدگان وجود ندارد، بیان کرد: در صورت نیاز، بسته‌های غذایی یک هفته‌ای و یک‌ماهه نیز توزیع خواهد شد.

«امدادرسانی همچنان ادامه دارد و شایعات بی‌اساس از منابع ناموثق در رابطه با توقف امدادرسانی کاملا کذب است»

مدیرعامل هلال‌احمر آذربایجان‌غربی تاکید دارد که «تمامی نیروهای عملیاتی در منطقه حضور دارند و در حال توزیع اقلام امدادی و کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان هستند».

حضور مستمر پاسداران در مناطق زلزله‌زده

مدیرکل ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی به حضور مستمر پاسداران سپاه و نیروهای مرزبانی در مناطق زلزله‌زده از نخستین ساعات آغاز امدادرسانی اشاره کرد و گفت: حضور این نیروها علاوه بر تسریع امر امدادرسانی، امنیت کامل را در منطقه حاکم کرده ‌است.

امیرعباس جعفری در مورد دغدغه مردم زلزله‌زده در ارتباط با دفن لاشه‌های دام‌ها نیز بیان کرد: روز سه‌شنبه جلسه‌ای به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان‌غربی و با حضور نمایندگان سازمان دامپزشکی استان برگزار و تعداد دام‌های تلف‌شده صورتجلسه شد.

«معدوم‌سازی لاشه دام‌های تلف‌شده از امروز، آغاز می‌شود»

وی اضافه کرد: معدوم‌سازی لاشه دام‌ها به عنوان یکی دیگر از دغدغه‌های زلزله‌زدگان و برخی از فعالان محیط زیست از فردا با حضور تیم‌های عملیاتی دامپزشکی استان آغاز می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه تلاش شبانه‌روزی ۲۵۰ امدادگر هلال‌احمر، ۳۰ ارزیاب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و صدها نیروی سپاه و مرزبانی ادامه دارد، بیان کرد: رفع دغدغه زلزله‌زدگان در اولویت قرار دارد و به تدریج آرامش روحی و روانی در بین زلزله‌زدگان حاکم می‌شود.

وضعت بهداشتی زلزله‌زدگان پایدار است

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی گفت: هفت گروه بهداشتی پس از وقوع زلزله، گروه‌های حساس همچون بیماران فشار خون، قلبی و عروقی، زنان باردار، زنان شیرده و کودکان را غربال‌گری کردند و سه زن باردار را به شهر انتقال دادند؛ هرچند بخش قابل توجهی از زنان در منطقه حضور ندارند و به جاهای دیگر نقل مکان کرده‌اند.

فاطمه مقدم تبریزی افزود: یک تیم نیز در زمینه پیشگیری از ویروس کرونا فعال است و موارد مشکوک به این بیماری را مورد بررسی قرار می‌دهد که خوشبختانه تاکنون موردی از شیوع این بیماری در منطقه وجود نداشته‌است.

وی بیان کرد: نگرانی‌هایی هم در خصوص استفاده از وسیله گرمایشی «والور» وجود داشت و بر همین اساس تیم‌های بهداشتی در روز سه‌شنبه علایم هشداردهنده مبنی بر خطر مسمویت با گاز منواکسیدکربن را به ازای هر چادر اسکان توزیع کردند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خوی اضافه کرد: مردم منطقه پیش از این هم از وسایل گرمایشی نفت‌سوز استفاده می‌کردند و به همین دلیل با موارد ایمنی آشنا بودند اما جهت اطمینان بیشتر آموزش‌های لازم در خصوص استفاده از والور به آنان ارایه شد.

مقدم تبریزی با اشاره به تداوم فعالیت خانه‌های بهداشتی در منطقه زلزله‌زده قطور، اظهار داشت: چهار خانه بهداشتی در این منطقه وجود دارد که بهورز یکی از این خانه‌های بهداشتی، منزل خود را به خاطر زلزله از دست داده و در منطقه حضور ندارد اما سه مورد دیگر فعال است.

وی همچنین به اضطراب مردم منطقه پس از وقوع ۲ زلزله در یک روز اشاره کرد و افزود: تیم‌های بهداشت روان نیز در حال فعالیت است تا مشکلاتی روحی زلزله‌زدگان هم کاهش یابد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بین زلزله زدگان مناطق زلزله زده آذربایجان غربی منطقه حضور روز سه شنبه چهار هزار هلال احمر هزار خانه دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۸۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی گفت: اتمام پروژه کمربندی دوم شهر ارومیه نیاز به تخصیص اعتبارات ملی دارد و امیدوارم این اعتبار با سفر رئیس‌جمهور به استان آذربایجان‌غربی اختصاص پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام محمد خلیل‌پور در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی که به مناسبت روز شوراها ترتیب پیدا کرده بود، اظهار کرد: امیدوارم در سایه دولت سیزدهم بتوانیم مشکلاتی را که در استان آذربایجان‌غربی و به ویژه شهر ارومیه وجود دارد با دستان توانمند استاندار آذربایجان‌غربی برطرف کنیم تا به عنوان یادگاری ماندگار برای استان باقی بماند.

وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه ترافیک شهر ارومیه افزود: امروز موضوع ترافیک شهر ارومیه متأسفانه به یک معضل بزرگ شهری تبدیل شده است و برنامه‌ریزی درستی هم تا به حال برای آن پیش‌بینی نشده و نه تنها شهر بلکه شهروندان را دچار مشکل کرده است.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در ادامه با بیان اینکه مشکل ترافیک شهر ارومیه با مدیریت و تدابیر معاونت عمرانی استانداری تا حدودی حل شده است، گفت: با اجرای پروژه کمربندی دوم شهر مشکل و گره ترافیکی ارومیه تا حدودی رفع خواهد شد اما امروز با توجه به موضوع آزادسازی املاک در محدوده آن پروژه دوباره با توقف عملیات روبه‌رو شده‌ایم و امیدواریم به زودی شاهد رفع این مشکلات باشیم.

خلیل‌پور در ادامه سخنانش با اشاره به تخصیص اعتبار ۱,۰۰۰ میلیارد تومان برای اتمام پروژه کمربندی دوم شهر ارومیه در زمان اجرای آن یادآور شد: آن زمانی که شورای اسلامی شهر ارومیه تصمیم به اجرای پروژه کمربندی دوم شهر ارومیه گرفت، ۱,۰۰۰ میلیارد تومان برای اتمام آن پروژه کافی بود اما امروز حتی با تخصیص اعتباری بالغ بر ۵,۰۰۰ میلیارد تومان نیز نمی‌توان این پروژه را به اتمام رساند.

وی تصریح کرد: برای اتمام پروژه کمربندی دوم شهر ارومیه نیاز به تخصیص اعتبار ملی است و امیدوارم این اعتبار با سفر رئیس‌جمهور به استان آذربایجان‌غربی اختصاص پیدا کند.

خلیل‌پور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اجرای بیش از ۲۵۰ کیلومتر فیبر نوری در داخل محدوده شهر ارومیه عنوان کرد: مدیریت شهری با اجرای بیش از ۲۵۰ کیلومتر فیبر نوری در داخل محدوده شهر ارومیه موجب ایجاد یک پتانسیل بزرگ سرمایه‌گذاری شده و می‌توان گفت که یک سرمایه‌گذاری بزرگ صورت گرفته است و از این ظرفیت ایجاد شده برای کنترل ترافیک با راه‌اندازی رادیو ترافیک در شهر ارومیه باید استفاده کرد.

وی با اشاره به یادمان شهید باکری گفت: متأسفانه یادمان شهید باکری سال‌هاست که به اتمام نرسیده است و از لحاظ بودجه‌ای به کمک‌های ملی و استانی نیاز دارد و امیدواریم با تدابیر شخص استاندار و با تخصیص اعتبارات ملی شاهد اتمام این پروژه باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه در ادامه با بیان اجرا نشدن پروژه سرمایه‌گذاری میدان امام (ره) خاطرنشان کرد: پروژه مشارکتی و سرمایه‌گذاری میدان امام خمینی (ره) در مرکز شهر ارومیه بیش از ۱۰ سال است که اجرایی نمی‌شود و نیمه‌تمام ماندن این پروژه هم شهروندان را دچار مشکل کرده و هم از لحاظ اقتصادی و اشتغال‌زایی برای شهر ارومیه ضروری است و نیاز به توجه ویژه از سوی مسئولان استانی و کشوری دارد.

خلیل‌پور با بیان اینکه شهر ارومیه نیاز به اماکن تفریحی برای خانواده‌ها دارد، افزود: شهر ارومیه نیاز به اماکن تفریحی برای خانواده‌ها در داخل شهر و با امکانات کافی برای استفاده آنها نیاز دارد و برای تأمین آن می‌توان از فضای هفتاد هکتار زمین موجود در پارک جنگلی که متعلق به شهرداری و اداره کل منابع طبیعی استان است استفاده کرد.

وی گفت: فضای موجود محدوده پارک جنگلی ارومیه پتانسیل بسیار خوبی برای تأمین اماکن تفریحی و رفاهی و فرهنگی برای شهر و شهروندان می‌باشد و باید برنامه‌ریزی های لازم انجام شود.

کد خبر 748651

دیگر خبرها

  • نیاز آذربایجان‌غربی به ۵۰۰۰ کلاس درس برای رسیدن به استاندارد کشوری
  • هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست