Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:22:04 GMT

مایع دستشویی در کشور کمبود ندارد

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۴۹۸۳۴

مایع دستشویی در کشور کمبود ندارد

از یک هفته گذشته که ورود بیماری کووید ۱۹ یا ویروس جدید کرونا در کشور ایجاد شد. بلافاصله پس از کمتر از ۲۴ ساعت، ماسک و ژل و محول ضد عفونی در بازار نایاب و گران شد. گر چه هنوز تولید ماسک به اندازه نیاز کشور نرسیده و وزارت بهداشت تصمیم گرفته با ممنوعیت خرید و فروش آن در داروخانه ها و بازار و خرید و توزیع متمرکز آن، بازار را مدیریت کند و از سوء استفاده و سوداگری ها جلوگیری کند اما هنوز کمبود ماسک بر طرف نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کالای دیگری که همزمان با ماسک در بازار دچار کمبود شده است، ژل و محلول های ضدعفونی کننده است. پزشکان متخصص عفونی و مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده اند که بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا شست و شوی مداوم دست ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه و به صورت کامل و لای تمام انگشت ها و زیر ناخن ها و نیز شست و شوی صورت است که باعث می شود ویروس اگر هم از روی سطوح به دست منتقل شده باشد، پاک شود و به صورت، بینی، دهان و چشم منتقل نشود.

به گفته کارشنان بهداشت، استفاده از محلول های ضدعفونی کننده در جاهایی کاربرد دارد که آب و صابون در دسترس نیست مانند زمانی که افراد در مترو، تاکسی و اماکن عمومی در تردد هستند، بنابراین تامین آب و مایع دستشویی در همه اماکن عمومی و خصوصی و شست و شوی مداوم دست و صورت اهمیت بیشتری دارد. کالایی که به گفته انجمن تولیدکنندگان آن نه تنها کمبودی ندارد بلکه افزایش قیمتی هم نداشته است.

علیرضا کیانی، عضو هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ظرفیت و میزان مصرف کشور در مورد مایع دستشویی سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن است اما تولیدکنندگان این کالا توان تولید سالانه ۲۷۵ هزار تن را دارند یعنی نزدیک به ۳ برابر بازار کشور را می توانند خیلی راحت تولید کنند و اگر از آنها خواسته شود و شرایط کشور اقتضا کند امکان تولید مایع دستشویی تا ۳۰۰ هزار تن هم وجود دارد.

وی افزود: تولیدکنندگان مایع دستشویی همه از بخش خصوصی هستند و به همه مسئولان کشور هم قول داده ایم که با وجود افزایش نیاز و تقاضا کوچکترین کمبودی از نظر مایع دستشویی در کشور در ماههای آینده نخواهیم داشت. مواد اولیه تولید مایع دستشویی و تولیدات ذخیره شده در انبارها به میزان کافی موجود است و هموطنان به هیچ وجه در مورد تامین مایع دستشویی هیچ نگرانی نداشته باشند.

کیانی گفت: اگر در هر نقطه کشور کوچکترین کمبودی در مورد مایع دستشویی باشد، کافی است افراد با انجمن صنایع شوینده تماس بگیرند و بلافاصله به هر میزان نیاز باشد، تامین می شود.

وی افزود: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی و اساتید پزشکی کشور در صورتی که مردم اصول بهداشت و شست و شوی مداوم دستها را با آب و مایع دستشویی رعایت کنند و حداقل هر دو ساعت یکبار دست ها را با آب و مایع دستشویی یا صابون بشوند هیچ نیازی به استفاده از محلول و ژل ضدعفونی کننده ندارند. مایع دستشویی در تمام بقالی ها، سوپرمارکت ها، فروشگاههای بزرگ و داروخانه ها موجود است و هیچ کمبودی ندارد.

کیانی گفت: اگر هر دو ساعت یکبار این کار را انجام دهند، انتقال تماسی ویروس به حداقل ممکن می رسد و کافی است بهداشت عطسه و سرفه را هم رعایت کنند، در این صورت چرخه انتقال ویروس به حداقل ممکن می رسد. این بزرگترین و مهمترین راه انتقال بیماری است که کارشناسان بهداشت و پزشکان کشور اعلام کرده اند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ادامه داد: طبق هماهنگی هایی که با مراجع دولتی هم انجام شده، تعهد کرده ایم که به هیچ وجه افزایش قیمت مایع دستشویی را در کشور تا آخر فروردین نخواهیم داشت و به هیچ وجه اجازه سوداگری و ایجاد بازار سیاه را در مورد مایع دستشویی در کشور نمی دهیم.

برچسب‌ها ویروس کرونا سازمان غذا و دارو پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سازمان غذا و دارو ویروس کرونا سازمان غذا و دارو مایع دستشویی شست و شوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۴۹۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تولید الماس فقط در ۲ ساعت و نیم!
  • چگونه دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • دانشمندان تنها در چند ساعت الماس تولید کردند
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود