Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@08:36:13 GMT

«کرونا» پرفورمنس پیام فروتن را هم به تاخیر انداخت

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۰۹۷۷

«کرونا» پرفورمنس پیام فروتن را هم به تاخیر انداخت

پیام فروتن که قرار بود از ۲۳ تا ۲۴ اسفندماه پرفورمنس «ماراتن تاریخ هنر به روایت پیام فروتن» را اجرا کند، از تعویق در اجرای این برنامه خبر داد و درباره دلایل دوری خود از عرصه طراحی صحنه تئاتر نیز سخن گفت.

این هنرمند که قصد داشت پرفورمنس «ماراتن تاریخ هنر به روایت پیام فروتن» را از ساعت ۱۰ صبح ۲۳ اسفند تا ساعت ۱۰ صبح ۲۴ اسفند در خانه هنر کاج اجرا کند، درباره سرنوشت اجرای این اثر به ایسنا گفت: با شرایطی که در پی گسترش ویروس کرونا ایجاد شده، اجرای این اثر را به بعد از عید موکول خواهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او که با تخصص طراحی صحنه در تئاتر فعال بوده است، درباره دوری یکی دوساله‌اش از این حوزه توضیح داد: تئاتر معضلات بسیار زیادی پیدا کرده است؛ از جمله چنداجرایی شدن بسیاری از سالن‌ها  که طرحی صحنه را دچار مشکل می‌کند و نمی‌توانید ایده‌هایتان را اجرا کنید. از سوی دیگر جایی برای دپو کردن دکورهایمان ندارید و به ناچار دکورها پرتابل می‌شود که این موضوع هم برای جان بازیگران و هم مخاطبان خطرآفرین است و ایمنی آنان را به خطر می‌اندازد.

فروتن که طراحی صحنه نمایش‌هایی همچون «خواب در فنجان خالی» و «شکلک» را بر عهده داشته، اضافه کرد: عادت ندارم سر و ته دکور را با چهار تا صندلی سر هم بیاورم . اصولا در این سال‌ها تئاتر ما دچار کم‌فروشی شده و من اصلا این حالت را دوست ندارم.

او با ابراز تاسف از کم‌توجهی کارگردانان و تهیه‌کنندگان نسبت به دکور افزود: علاقه‌ای ندارند برای این بخش هزینه کنند. تصورشان این است که خم رنگرزی است و بالاخره طراح صحنه هر طوری شده، چیزی به نام دکور برایشان دست و پا می‌کند.

فروتن با انتقاد از تعطیلی کارگاه دکور در زمان مدیریت حسین پارسایی یادآوری کرد: ایشان بزرگترین ضربه را به دکور آثار نمایشی زد و مدتی بعد هم با شکل‌گیری تئاتر خصوصی و هزینه‌های بالایی که به دلیل اجرای این نوع از تئاتر به گروه‌های نمایشی تحمیل شد، دکور تئاتر وضعیت بدتری هم پیدا کرد.

این مدرس تئاتر ادامه داد: وفور بی‌سوادی و بی‌احترامی در تئاتر، سبب شد ترجیح بدهم احترام خود را حفظ کنم و فعلا در این زمینه فعالیتی نکنم اما از آنجاکه تئاتر مانند ویروس ایدز آدم را با خودش درگیر می‌کند، دیدم نمی‌توانم از آن جدا شوم و ترجیح دادم با اجرای پرفورمنس آموزشی، هم به وجه معلمی خود بپردازم و هم از تئاتر فاصله نگیرم. در این شیوه کاملا مستقلم و نیازی به تعامل با کارگردان و تهیه‌کننده‌ای ندارم. البته در اجراهای بعدی‌ام بازیگر خواهم داشت و با هنرجویانم در خانه هنر کاج همکاری می‌کنم.  

او در ادامه درباره علاقه‌اش برای اجرای پرفورمنس‌های آموزشی توضیح داد: تصمیم دارم از این پس نوعی پرفورمنس تازه را با طراحی و کارگردانی خودم کار کنم و برای همین سال آینده سه کار در این زمینه خواهم داشت که اولینش همین «پرفورمنس ماراتن تاریخ هنر به روایت پیام فروتن» است.

او ادامه داد: هر اجرا ۲۴ ساعت زمان می‌برد و بنیانش آموزش مسایل گوناگون هنری است. در اجرای پرفورمنس «تاریخ هنر ... » آموزش تاریخ هنر را از سال‌های پیش از میلاد تا قرون وسطی و رنسانس داریم. به این صورت که شامل ۱۲ قطعه ۹۰ دقیقه‌ای است و بعد از هر قطعه، نیم ساعت استراحت داریم که در آن فیلم‌های مربوط به دروس‌مان را پخش می‌کنیم.

فروتن توضیح داد: تماشاگران یک کارت دریافت می‌کنند که با آن می‌توانند در فاصله میان اجراها تردد کنند و از مجموعه خارج شوند و دوباره بازگردند و ... ضمن اینکه جدول دروس را هم منتشر خواهیم کرد تا از برنامه‌ها باخبر باشند.

این هنرمند تئاتر خاطرنشان کرد: در اجرای این اثر همه کارهای ممنوعه تئاتری آزاد است؛ تماشاگر می‌تواند با تلفن همراهش سخن بگوید. خوردن، آشامیدن و حتی دراز کشیدن هیچ مانعی ندارد. به طوری که برخی از تماشاگران گفته‌اند با خودشان کیسه خواب می‌آورند. عکاسی، فیلمبرداری، ضبط صدا و ... هیچ محدودیتی ندارد.

وی اضافه کرد: کل دوره کلاس‌ها تصویری است و تماشاگران هر جا لازم بدانند می‌توانند صحبت‌های مرا قطع کنند و اگر پرسشی دارند، مطرح کنند. در ضمن اگر تماشاگری یک اثر هنری خاص را دوست داشته باشد، می‌تواند آن را انتخاب کند و دوستان ما از آن تماشاگر در فضای بیرون عکاسی می‌کنند و بعد عکس او را در کنار آن اثر هنری مورد علاقه‌اش قرار می‌دهند و به صورت کارت‌پستال برایش می‌فرستند. مجموعه این کارت‌پستال‌ها در قالب کتاب این پرفورمنس برای تماشاگران ارسال می‌شود.

فروتن با ارائه توضیحاتی درباره دیگر پرفورمنس‌هایش ادامه داد: دو کار دیگر دارم؛ «همه آنچه درباره شکسپیر نمی‌دانستید» و «کتاب آشپزی شکسپیر» که دو اثر مستقل هستند، هرچند هر دو به نوعی به شکسپیر می‌پردازند.

او توضیح داد: در پرفرومنس «همه آنچه درباره شکسپیر نمی‌دانستید»  شرح زندگی این هنرمند را از دریچه دیگری بیان می‌کنیم. اثر دیگر هم درباره غذا در آثار شکسپیر است چون او در چند متنش درباره غذا صحبت می‌کند و نوع غذا برایش مهم است. در اجرای این اثر قرار است من و هنرجویانم آشپزی کنیم و مخاطبان می‌توانند در کنار ما آشپزی کنند و غذاها را مزه کنند، یا دستور غذاها را بگیرند و ... .

فروتن در پایان از انتشار کتاب هر اجرا خبر داد و گفت: این کتاب‌ها از سوی انتشارات مختلف به چاپ خواهد رسید و تماشاگران می‌توانند آن را خریداری کنند.   

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پرفورمنس ویلیام شکسپیر اجرای این اثر پیام فروتن تاریخ هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۰۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»

به گزارش قدس آنلاین، این برنامه به مدت 9 سال از فروردین ۱۳۸۱ تا اسفند ۱۳۸۹ صبح‌ جمعه از شبکه‌دو سیما پخش می‌شد. حالا پس از گذشت 9سال از تعطیلی برنامه «فیتیله»  دو عموی فیتیله‌ای یعنی علی فروتن و حمید گلی با برنامه «فی تی لند» به خانه‌ها بازگشتند. قسمت اول این ویژه برنامه روز چهارشنبه همزمان با عید سعید فطر از پلتفرم رایگان «دیجیتون» پخش شد و در اختیار مخاطبان قرار گرفت. برنامه «فی تی لند»  به کارگردانی علی فروتن و همراهی حمید گلی  مانند برنامه فیتیله جمعه ها ساعت 14 مهمان خانه مردم است. به مناسبت ساخت سری جدید فیتیله به سراغ علی فروتن عمو فیتیله‌ای رفتیم که در ادامه می‌خوانید.

علی فروتن

«فی تی لند» همراه با آیتم‌های مفرح برای کودکان

علی فروتن با اشاره بر اینکه برنامه «فی تی لند» در قالب موزیکال ساخته شده است، گفت: در این برنامه مفرح و شاد آیتم‌های نمایشی نیز به کارگرفته شده و ترانه‌های آن در قالب ترانه نمایش است. بخشی از آیتم‌ها نمایشی نگاهی به گذشته برنامه فیتیله است اما تغییرات اساسی از لحاظ مضمون هم صورت گرفته است. این برنامه در هر قسمت میزبان میهمانان ویژه‌ای است. این میهمانان شامل کودکان و نوجوانانی هستند که در عرصه موسیقی شناخته نشده‌اند و از این طریق به مخاطبان معرفی می‌شوند. متاسفانه امروزه بچه‌های ما به سمت موسیقی‌هایی می‌روند که ریشه ندارد. آن‌ها به دنبال یک تفریح مفرح هستند اما چیزی عایدشان نمی‌شود. نوازنده‌های «فی تی لند» به کودکان دیگر نشان می‌دهند که سازهای مختلف چه صدایی دارد. آیتم دیگری به نام ترانه نمایش داریم که بر مبنای معضلات و مشکلات اجتماعی ساخته شده است. در لا به لای این آیتم‌ها بخش مسابقه نیز داریم. این مسابقه به صورت حرکتی است و کودکان را تشویق می‌کند که به سمت موبایل و رایانه نروند و با خانواده خود مسابقه را به صورت دسته جمعی و با ابزارهای ساده انجام دهند. «فی تی لند» مانند برنامه گذشته فیتیله سعی دارد خانواده را دور یک دیگر جمع کند.

وی خاطرنشان کرد: تفاوتی که این برنامه با برنامه‌های گذشته دارد مربوط به بند موسیقی می‌شود. در این بند 4 نوازنده موسیقی حضور دارند که به صورت زنده سازهای کوبه‌ای، گیتار، ویولن سل و... می‌نوازند. در دکور این برنامه از ساختارهای گذشته استفاده نکردیم و سعی کردیم رنگ و لعاب جدید به برنامه بدهیم.

مهمترین هدفم از ساخت «فی تی لند» حال خوب بچه‌ها بود

عمو فیتیله‌ای بزرگترین و مهمترین هدفی که پس از 9 سال از پخش فیتیله تصمیم به ساخت «فی تی لند» گرفت را حال خوب بچه‌ها عنوان کرد و افزود: امروزه اکثر خانواده‌ها به لحاظ معیشتی با مشکلات، دست و پنجه نرم می‌کنند و این موجب شده بچه‌ها از حال خوب در کنار خانواده محروم شوند. ما تصمیم داشتیم با ساخت این برنامه اندکی حال خوب به کودکان و خانواده هایشان تزریق کنیم. همچنین این برنامه برای بچه‌های دهه 70 و 80 نوستالژی است.

وی  اظهار کرد: گروه سنی افراد حاضر در این برنامه 8 تا 13 سال است اما در اولین قسمت از «فی تی لند» افراد بزرگسال هم جزء میهمانان ما بودند. دلیلش هم این هست که این برنامه به دلیل اینکه در ایام نوروز ضبط شد با حجم زیادی از درخواست‌های مردم برای حضور در برنامه رو به رو شد. ما تصمیم گرفتیم در صفحات شخصی خود در فضای مجازی فراخوان بدهیم و بر اساس  آن شرکت کنندگان را انتخاب کنیم. بسیاری از مخاطبین گذشته برنامه فیتیله گله‌مند بودند که چرا ما را برای این برنامه انتخاب نکردید، به همین خاطر 4 قسمت از «فی تی لند» را با بچه‌های برنامه فیتیله ضبط کردیم.

استقلال مردم از «فی تی لند» قابل ستایش است

وی در پاسخ به این سوال که استقبال مردم از «فی تی لند» چطور بوده، عنوان کرد: برنامه فیتیله رایگان بود و هر هفته از رسانه ملی ایران پخش می‌شد. بچه‌ها بدون اینکه به دنبال اینترنت و گوشی همراه باشند، به راحتی می‌توانستند از شبکه دو فیتیله را تماشا کنند. فیتیله 14 سال پیشینه پخش داشت. اگر قرار بود این برنامه را با فیتیله‌ای که 22 سال پیش ساخته شده قیاس کنیم، می‌توانیم بگوییم «فی تی لند» بنا بر اکانتی که در پلتفرم دیجیتون دارد، قابل دفاع است و مردم بسیار از آن استقبال کردند. همچنین تعداد بازدیدهای این برنامه در دیجیتون قابل ستایش است.

دیجیتون؛ پلتفرم مخصوص کودک و نوجوان

فروتن در خصوص محوریت کار پلتفرم رایگان«دیجیتون» گفت: من به عنوان تهیه کننده‌ای که سال‌ها کار کودک انجام داده، همیشه به دنبال پلتفرمی بودم که مخاطب خوبی داشته باشد. به همین دلیل زمانی که دوستان این پلتفرم به سراغ بنده آمدند و جهت همکاری صحبت کردند، با کمال میل پذیرفتم چون این پلتفرم اساسا و خاصا در حوزه انیمیشن و تولیدات کودک و نوجوان فعالیت می‌کند. مخاطبی که وارد این پلتفرم می‌شود کاملا واقعی است.

وی در ادامه یادآور شد: کارگردان این برنامه من و آقای گلی هستیم و محتوای‌های «فی تی لند» در دسته‌بندی نگاه ما اتفاق افتاده است. آقایان استوار و حسنعلیان نویسنده‌های این کار بودند. همچنین خانم آزاده سرهنگیان به عنوان شاعر تیتراژ در برنامه حضور داشتند، نیما عظیمی نژاد آهنگساز تیتراژ هستند و آقای محمد حاج بابایی، خانم نازنین صفا،آقای گلی و... جزء تیم بازیگران برنامه هستند.

علت غیبیت یکی از عموهای فیتیله‌ای

فروتن در خصوص نبود یکی از عموهای فیتیله در این برنامه توضیح داد: محمد مسلمی بعد از سال‌هایی که در کنار یک دیگر فعالیت داشتیم، رویکردش را تغییر داد و تصمیم گرفت مسیر خود را جدا کند. نگاه بنده و آقای گلی بیشتر نمایشی و تئاتری بود. من معتقدم زمانی که فاصله‌ای بین یک مجموعه می‌افتد، نگاه‌ها کاملا تغییر می‌کند. در فیتیله کارگردان آقای مسلمی بودند اما در این برنامه من و آقای گلی هستیم. امیدوارم در برنامه‌های آینده آقای مسلمی در کنارمان خواهند بود.

محدثه رضایی

دیگر خبرها

  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • بازگشت آقای ستاره دوباره تاخیر افتاد؛یزدانی شاید وقتی دیگر!
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • گفت‌وگو با علی فروتن درباره برنامه تازه‌اش/ دورهمی فیتیله‌ای‌ها در برنامه «فی تی لند»
  • تصاویری جذاب از معرفی تسلا مدل ٣ پرفورمنس ٢٠٢۴
  • تاخیر در واریز وجه قابل پرداخت کالابرگ فروشندگان را به دردسر انداخت
  • جدیدترین خودروی تسلا هم قیمت چینی‌های بازار ایران عرضه شد/ عکس
  • تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه
  • تاخیر چند ساعته پرواز تهران - مشهد
  • ۶ سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر