Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@06:28:55 GMT

مایع دستشویی در کشور کمبود دارد؟

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۱۰۷۴

مایع دستشویی در کشور کمبود دارد؟

از یک هفته گذشته که ورود بیماری کووید ۱۹ یا ویروس جدید کرونا در کشور ایجاد شد. بلافاصله پس از کمتر از ۲۴ ساعت، ماسک و ژل و محول ضد عفونی در بازار نایاب و گران شد. گر چه هنوز تولید ماسک به اندازه نیاز کشور نرسیده و وزارت بهداشت تصمیم گرفته با ممنوعیت خرید و فروش آن در داروخانه ها و بازار و خرید و توزیع متمرکز آن، بازار را مدیریت کند و از سوء استفاده و سوداگری ها جلوگیری کند اما هنوز کمبود ماسک بر طرف نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما کالای دیگری که همزمان با ماسک در بازار دچار کمبود شده است، ژل و محلول های ضدعفونی کننده است. پزشکان متخصص عفونی و مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده اند که بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا شست و شوی مداوم دست ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه و به صورت کامل و لای تمام انگشت ها و زیر ناخن ها و نیز شست و شوی صورت است که باعث می شود ویروس اگر هم از روی سطوح به دست منتقل شده باشد، پاک شود و به صورت، بینی، دهان و چشم منتقل نشود.

به گفته کارشنان بهداشت، استفاده از محلول های ضدعفونی کننده در جاهایی کاربرد دارد که آب و صابون در دسترس نیست مانند زمانی که افراد در مترو، تاکسی و اماکن عمومی در تردد هستند، بنابراین تامین آب و مایع دستشویی در همه اماکن عمومی و خصوصی و شست و شوی مداوم دست و صورت اهمیت بیشتری دارد. کالایی که به گفته انجمن تولیدکنندگان آن نه تنها کمبودی ندارد بلکه افزایش قیمتی هم نداشته است.

علیرضا کیانی، عضو هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ظرفیت و میزان مصرف کشور در مورد مایع دستشویی سالانه حدود ۱۰۰ هزار تن است اما تولیدکنندگان این کالا توان تولید سالانه ۲۷۵ هزار تن را دارند یعنی نزدیک به ۳ برابر بازار کشور را می توانند خیلی راحت تولید کنند و اگر از آنها خواسته شود و شرایط کشور اقتضا کند امکان تولید مایع دستشویی تا ۳۰۰ هزار تن هم وجود دارد.

وی افزود: تولیدکنندگان مایع دستشویی همه از بخش خصوصی هستند و به همه مسئولان کشور هم قول داده ایم که با وجود افزایش نیاز و تقاضا کوچکترین کمبودی از نظر مایع دستشویی در کشور در ماههای آینده نخواهیم داشت. مواد اولیه تولید مایع دستشویی و تولیدات ذخیره شده در انبارها به میزان کافی موجود است و هموطنان به هیچ وجه در مورد تامین مایع دستشویی هیچ نگرانی نداشته باشند.

کیانی گفت: اگر در هر نقطه کشور کوچکترین کمبودی در مورد مایع دستشویی باشد، کافی است افراد با انجمن صنایع شوینده تماس بگیرند و بلافاصله به هر میزان نیاز باشد، تامین می شود.

وی افزود: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی و اساتید پزشکی کشور در صورتی که مردم اصول بهداشت و شست و شوی مداوم دستها را با آب و مایع دستشویی رعایت کنند و حداقل هر دو ساعت یکبار دست ها را با آب و مایع دستشویی یا صابون بشوند هیچ نیازی به استفاده از محلول و ژل ضدعفونی کننده ندارند. مایع دستشویی در تمام بقالی ها، سوپرمارکت ها، فروشگاههای بزرگ و داروخانه ها موجود است و هیچ کمبودی ندارد.

کیانی گفت: اگر هر دو ساعت یکبار این کار را انجام دهند، انتقال تماسی ویروس به حداقل ممکن می رسد و کافی است بهداشت عطسه و سرفه را هم رعایت کنند، در این صورت چرخه انتقال ویروس به حداقل ممکن می رسد. این بزرگترین و مهمترین راه انتقال بیماری است که کارشناسان بهداشت و پزشکان کشور اعلام کرده اند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ادامه داد: طبق هماهنگی هایی که با مراجع دولتی هم انجام شده، تعهد کرده ایم که به هیچ وجه افزایش قیمت مایع دستشویی را در کشور تا آخر فروردین نخواهیم داشت و به هیچ وجه اجازه سوداگری و ایجاد بازار سیاه را در مورد مایع دستشویی در کشور نمی دهیم.

۲۳۵۲۳۷

کد خبر 1357444

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا مایع دستشویی شست و شوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۱۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عبادی گفت: در شرایط کنونی، ۲۰۹ هزار کادر درمان اعم از پرستار، اتاق عمل، هوشبری، بهیار و کمک پرستار در مراکز درمانی وزارت بهداشت، بخش خصوصی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح مشغول خدمت هستند.

وی افزود: ۲۱ هزار نفر از پرستاران که بخش عمده آنها در دوران کرونا نیروهای طرحی بودند، استخدام شده اند و در حال حاضر جذب پرستاران در مراکز درمانی در اولویت وزارت بهداشت بوده و تعداد محدودی از همکاران ما در مناطقی که مجوز استخدام در آنها وجود ندارد، برای جذب باقی مانده‌اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین از تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران خبر داد و گفت: این لایحه دارای ۳۱ ماده است که یک ماده آن به جذب پرستارانی که بحران‌هایی مانند کرونا و…، در خدمت نظام سلامت هستند، اختصاص دارد و امیدواریم با تصویب آن در مجلس بتوان اقدامات موثرتری برای این قشر زحمتکش برداریم.

عبادی با بیان اینکه کمبود نیروی پرستاری یک چالش عمومی جهانی است و کشور ما نیز از این موضوع مستثنی نیست، افزود: با افزایش پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها و تسهیلاتی که برای استخدام و تبدیل وضعیت آنها در حال انجام است، چنانچه قانونگذار از این بابت به نظام سلامت کمک کند، امیدوار خواهیم بود تا چند سال آتی مشکل کمبود پرستار در کشور کاهش یابد.

کد خبر 6088263 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • دیدار وزیر بهداشت با ساکنان منطقه ۱۸ تهران
  • کمبود آمبولانس در خرمشهر بیداد می‌کند
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • مدعی العموم از کارخانجات رب گوجه بازدید کرد
  • ماهانه ۴۰ هزار تن مرغ مازاد باید از سطح بازار جمع آوری شود
  • بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مقصران اصلی کمبود دارو در کشور
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد