Web Analytics Made Easy - Statcounter

باغات گرمسیری و مزارع سرسبز سیستان و بلوچستان در کنار وجود انواع گونه های گیاهان دارویی و ارگانیک این استان را به بهشت زنبورداران ایران تبدیل کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، کیفیت عسل طبیعی ایران در جهان زبانزد است و این مسئله ناشی از اقلیم خاص و شرایط طبیعی ویژه کشورمان است در این میان آب و هوای معتدل و طبیعت بی نظیر سیستان و بلوچستان موجب شده تا این استان به بهشتی همیشگی برای زنبورداران تبدیل شود به گونه ای که در بسیاری از شهرستان های این منطقه می توان کندوهای بی شمار زنبور عسل را دید و حتی از دیگر مناطق کشور نیز زنبورداران در ماه های سرد سال کندوهای خود را برای استفاده از این نعمت عظیم به سیستان و بلوچستان منتقل می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عسل تولید شده در سیستان و بلوچستان به دلیل انبوه گیاهان دارویی و گلهای طبیعی موجود در این استان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است تاجایی که این کیفیت و شهرت در برخورداری از مرغوب ترین عسل تولیدی موجب شده تا جوانان علاقه مند به این کار در شهرستان های سرباز، قصرقند، زابل، زهک، ایرانشهر، نیکشهر و خاش اقدام به تولید این ماده مفید کنند.

یکی از نکات قابل توجه در خصوص عسل تولیدی در سیستان و بلوچستان، رنگ و بوی بی نظیر آن است چراکه عسل تولیدی این خطه از کشور به دلیل تنوع آب و هوایی و بهره مندی زنبورها از گیاهان دارویی کیفیت، رنگ و طعم بالایی دارد و توانسته مشتریانی فراتر از سیستان وبلوچستان به سمت خود جذب کند به گونه ای که شاهد صادرات عسل این استان به کشورهای حوزه خلیج فارس نیز هستیم.



 صادرات عسل سیستان و بلوچستان به جای جای جهان

 در همین رابطه غلام حیدر زورقی در گفت و گو با خبرنگار ما، با اشاره به سرشماری عمومی زنبورستان ها در سیستان و بلوچستان در مهرماه گذشته، گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده از ابتدای امسال تاکنون تعداد کلنی‌های زنبور عسل سیستان و بلوچستان از ۶ هزار و ۲۷۵ کلنی به 8 هزار و ۷۸ کندو افزایش یافته است.

وی افزود: به همین ترتیب با افزایش تعداد کلنی های زنبور، تولید عسل استان نیز که تا پیش از آن ۵۸ تن بود با افزایش ۱۴ درصدی به بیش از ۶۸ تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه سیستان و بلوچستان بهترین مکان برای پرورش زنبور در چهارفصل سال است، بیان کرد: عسل تولیدی استان به علت شرایط آب و هوایی مناسب از نظر کم بودن رطوبت، تنوع گیاهی، وجود انواع گونه های گیاهان دارویی و ارگانیک بودن شهد گیاهان مرتعی از کیفیت بالایی برخوردار است همچنین آب و هوای خاص این استان موجب شده تا در همه ایام سال زنبورداران بتوانند در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان مشغول کار باشند.

وی ادامه داد: با توجه به آخرین آمارها بیش از۲۴۰ نفر در سیستان و بلوچستان به امر زنبورداری و تولید عسل مشغول هستند و با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان از ظرفیت خوبی در این زمینه برخوردار است می توان انتظار داشت در آینده نزدیک بر این تعداد افزوده شود.

زورقی با اشاره به اینکه  شهرستان‌های خاش، نیکشهر و ایرانشهر مهمترین مراکز تولید عسل در سیستان و بلوچستان هستند، اذعان کرد:  عسل تولیدی سیستان و بلوچستان به دلیل کیفیت بالا در کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار طرفدار دارد به طوریکه سالانه بخشی از آن به این کشورها صادر می‌شود همچنین ارگانیک بودن عسل این استان موجب شده تا افراد بیشتری به خرید و مصرف آن روی بیاورند.



بازاریابی و آموزش از مشکلات عمده زنبورداران
 
یکی از زنبورداران سرباز نیز در گفت و گو با خبرنگار ما، با تاکید بر اینکه سرباز را باید بهشت زنبورداران دانست، گفت: همه ساله شاهد کوچ زنبورداران مناطق سرد کشور به این شهرستان و جنوب سیستان و بلوچستان هستیم به گونه ای که درست در زمانی که همه کشور در برف و سرما فرو رفته در این منطقه زنبورهای در حال تولید عسل هستند.

وی افزود: زنبور داری از مشاغل خاصی است که نیازمند حمایت بخش دولتی است چرا که بسیاری از افراد تازه کار به دلیل مرگ کلونی ها و یا عدم توان در بازار یابی خیلی زود از این شغل کناره گیری کرده و یا نمی توانند به خوبی موفق شوند.

بلوچ زهی با اشاره به اینکه آموزش از بخش های مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، اذعان کرد: ما در سیستان و بلوچستان به روشنی جای خالی آموزش را احساس می کنیم چرا که وقتی با برخی از همکاران صحبت می کنیم می بینیم حتی از ساده ترین بخش ها و بیماری های زنبورها اطلاعی نداشته و یا تنها بر اساس تجربه و آزمون و خطا این حرفه را یاد گرفته اند.

وی ادامه داد: بازاریابی از دیگر بخش هایی است که باید مورد حمایت قرار گیرد چرا که وقتی یک جوان با سرمایه کم این کار را آغاز می کند و تولید عسل وی زیر 50 کیلو در هر دوره می باشد با مشکلات زیادی در فروش مواجه می شود به گونه ای که حتی شاهد فروش عسل برداشت شده در حاشیه خیابان ها نیز هستیم.

این جوان سربازی با گلایه از سودجویانی که با سلامتی مردم بازی می کنند، تصریح کرد: عسل های تقلبی و ارزان از مشکلات دیگری است که گریبانگیر ماست به  گونه ای که می بینیم برخی افراد سودجودر کارگاه های غیربهداشتی عسل تقلبی را با گلوکز مایع و شکر تهیه کرده و با افزودن موم صنعتی به آن اقدام به فروش این محصول به مردم می کنند که این موضوع در کنار بدبین شدن شهروندان به عسل این استان موجب بروز بیماری های گوناگونی در مصرف کنندگان می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان باید قبل از خرید عسل از مراکز و افراد ناشناس از اصلی بودن آن اطمینان حاسل کنند و این راه نیز با کمی مطالعه و افزایش اطلاع ممکن است.
 
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان گیاهان دارویی گونه ای موجب شده عسل تولیدی تولید عسل عسل تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۳۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد

در گفتگوی ویژه خبری موضوع سیل اخیر در استان سیستان و بلوچستان مورد بررسی قرار گرفت و آقای بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب به سوالاتی پاسخ داد.

بزرگ زاده گفت: دو دسته از اقدامات در سیل اخیر انجام شد. اولا به منظور مدیریت سیلاب نیاز به زیرساخت داریم و طی سالیان گذشته اقداماتی مانند سدسازی باید انجام شود تا بتوانیم با کمک پروژه‌ها و سد‌ها پدیده‌های حدی اقلیمی را مدیریت کنیم. اما وجود سد‌ها هم کافی نیست و باید مدیریت سیلاب انجام شود. 

او افزود: در حوادث طبیعی اخیر، پهنه بارشی وسیعی داشتیم. کاری که سد‌ها به ویژه سد کهیر انجام دادند این بود که حجمی از سیلاب توسط آنها مهار شد. به عبارتی سیلاب‌های بالادست سد که بارش‌های اصلی آنجا بود را به تاخیر انداختند تا سیلاب‌های پایین دست به طور نسبی فروکش کند و بعد سیلاب‌های بالادست برسد. به معنای دیگر از هم افزایی دو پیک سیلاب جلوگیری شد.

بزرگ زاده ادامه داد: اقدام دیگری که از طریق سد‌ها انجام شد این بود که پیکسایی صورت گرفت. وقتی سیلی با شدت فراوان در یک رودخانه با حجم کم حرکت می‌کند، به یک باره در محدوده وسیع سد قرار می‌گیرد، فرصتی برای کاهش شدت آن پیدا می‌شود. به عنوان مثال دِبی ورودی به سد کهیر که بیش از ۹ هزار مترمکعب در ثانیه بوده، این دبی در لحظه خروج از سد، به ۱۵۰۰ مترمکعب در ثانیه کاهش پیدا کرد.

سخنگوی آب با اشاره به وقوع سیلاب در دیگر کشور‌ها گفت: این درحالی است که همین جبهه‌های بارشی در کشور عمان کشته داشته است و حتی کشور‌های مدرن مانند امارات نیز در خدمات زیرساختی با مشکل مواجه شده اند. اگر زیرساخت‌های پروژه‌ای و سد‌ها ایجاد نشده بود، فاجعه بزرگی رخ میداد. سد کهیر در همین دو سیلاب گذشته تمام هزینه‌هایی که برای آن شده بود را برگرداند.

او در خصوص ذخیره آب ناشی از سیلاب‌های اخیر گفت: عمدتا سد‌های سیستان و بلوچستان پر هستند و این آب الان باید برای مصارف مردم در بخش کشاورزی و شرب استفاده شود. در بلوچستان جنوبی از آب‌های سطحی و شیرین سازی آب دریا تامین آب انجام می‌شد، اما اکنون دیگر کمتر نیاز به این بخش وجود دارد و منطقه‌ای که تحت پوشش سد‌ها هستند برای دوره حدودا ۴ ساله مشکلی برای تامین آب شرب و کشاورزی وجود ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • هوای سیستان بارانی شد + فیلم
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • کنایه معنادار نماینده زاهدان به مولانا عبدالحمید /مردم نگران هستند/علت حملات تروریستی چندماه اخیر چیست؟
  • ساخت شهرک ساحلی خراسان جنوبی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان
  • امدادرسانی به سیستان و بلوچستان پایان یافت
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی