Web Analytics Made Easy - Statcounter

با تمام شدن انتخابات مجلس تمام نگاه های جریانات معاند به سوی چرایی مشارکت پایین مردم در انتخابات دوخته شده است؛ اما آیا در حوزه‌های انتخابیه حاشیه استان تهران هم شاهد کاهش میزان مشارکت بوده‌ایم؟ در این گزارش به بررسی میزان مشارکت و تحلیل‌های پیرامون آن پرداخته‌ایم.

گزارش خبرگزاری فارس؛ سید مهدی حسینی: بالاخره پرونده انتخابات دوم اسفندماه هم با مشخص شدن نتایج آن بسته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه از سه ماه پیش کشور درگیر حوادث و تجربیات مختلفی از قبیل ناآرامی‌های اواخر آبان، ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و تشییع پیکر ایشان، موشک باران پایگاه نظامیان آمریکایی از سوی ایران، اصابت موشک به هواپیمای اوکراینی، اغتشاشات دی ماه و آخرین آن که مربوط به چند روز پیش و ورود ویروس کرونا بوده است اما مردم با حضور در انتخابات و دادن رای خود به اشخاصی که منتقد وضع موجود هستند پیامی معنادار به مسئولان اجرایی کشور دادند.

در دوران گذشته هروقت که به انتخابات نزدیک  می‌شدیم مطالبات مردمی در دوسطح کلان و جزء تعریف می‌شد که در حوزه کلان می‌توان از بیکاری، اعتیاد و.. نام برد و در حوزه جزء نیز از ترمیم آسفالت فلان خیابان و جاده گرفته تا ارائه تسهیلات برای واحدهای تولیدی خرد می توان اشاره کرد.

اما در انتخابات امسال دیگر شاهد روند تکراری مطالبات نبودیم به طوری که علاوه بر عمل نکردن نماینده‌های قبلی به وعده های انتخاباتی خود در سطح مسؤولان کلان اجرایی کشور نیز (با یک تحلیل خوب) شاهد خستگی و شلختگی در عمل به وعده‌ها هستیم.

اگر از حوزه تهران چشم پوشی کنیم نگاهی به افراد منتخب سایر حوزه‌های انتخابیه استان تهران می‌تواند خروجی‌های جالب توجهی را به ما بدهد.

در اولین و سریع‌ترین بررسی متوجه آن می‌شویم اصولگرایان حائز اکثریت آرا شده‌اند. علاوه بر آرا قاطع جریان منتسب به اصولگرایی در استان تهران مقایسه آماری نتایج کسانی که در این دوره و دوره گذشته به مجلس راه یافتند نیز نکات جالب توجهی را به ما می‌دهد.

 

در دوره یازدهم از پنج حوزه انتخابیه استان تهران، تنها در دو حوزه میزان مشارکت پایین آمده است و در سه حوزه دیگر شاهد افزایش میزان مشارکت بوده‌ایم.

تعداد آرا راه یافتگان مجلس یازدهم نسبت به مجلس دهم تنها در یک حوزه نسبت به بقیه بیشتر است و سایر حوزه‌های انتخابیه از رای کمتری نسبت به دوره قبل برخوردار بودند.

نتیجه گیری:

آنچه از مقایسه آماری دو انتخابات از دو منظر میزان آرا راه یافتگان و مشارکت مشخص می شود آن است که اولا میتوان گفت مردم شهرستان‌های استان تهران با وجود نارضایتی اقتصادی و معیشتی خود در بیشتر حوزه‌ها حضوری پررنگ‌تر و حتی بیشتر از دوره قبل داشتند که معنایی واضح برای دشمنانی که چشم طمع به ناامید کردن ملت از نظام دوخته‌اند دارد.

ثانیاً اینکه نفرات اول این دوره مجلس با وجود رشد جمعیتی حوزه‌های انتخاباتی حاشیه تهران با آرا کمتری نسبت به دوره گذشته به مجلس رفته‌اند که این هم نشان دهنده نارضایتی اهالی این حوزه‌های انتخاباتی از عملکرد نمایندگان خود در دور گذشته دارد که موجب آن شده تا رای‌ها در سبد رای نامزدهای مختلف سرشکن شود.

بر همین وضع توصیه به نمایندگان جدید راه یافته به مجلس این است که علاوه بر تصمیم گیری در مسائل کلان کشوری در مجلس شورای اسلامی، با حفظ استمرار ارتباط خود با مردم شهرستان‌های خود به مطالبات خرد مردم حوزه انتخابیه هم توجه کنند و اینطور نباشد که مردم هر چهار سال یکبار موفق به زیارت نماینده خود بشوند!

/انتهای پیام/۶۷۰۶۶

منبع: فارس

کلیدواژه: مشارکت انتخابات تهران مجلس شورای اسلامی انتخابات مجلس مشارکت مردم در انتخابات مجلس مردم در انتخابات مجلس مشارکت مردم در انتخابات میزان مشارکت استان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۳۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در دوره دوم انتخابات مشهد و کلات فعال است

به گزارش خبرنگار مهر، محسن داوری صبح یکشنبه در نخستین نشست ستاد انتخابات استان خراسان رضوی (دور دوم) اظهار کرد: هیأت اجرایی و نظارت آمادگی کامل را برای مرحله دوم انتخابات در روز ۲۱ اردیبهشت دارند.

فرماندار مشهد در خصوص کسانی که می‌توانند در این مرحله رأی دهند، گفت: در دور دوم کسانی می‌توانند رأی دهند که در مرحله اول در حوزه مشهد رأی دادند و یا در دوره قبل در هیچ شعبه‌ای رأی ندادند و یا رأی اولی‌هایی که در این بازه زمانی به سن قانونی رسیده‌اند می‌توانند رأی دهند.

وی با بیان اینکه هر شعبه سیار در طول روز حداکثر می‌تواند ۱۴ الی ۱۵ محل را رأی بگیرد، افزود: مد نظر ما این است شعبه‌های سیار به مناطقی که جمعیت بیشتری دارد بروند.

داوری تاکید کرد: تمام تلاش هیأت اجرایی این است که بتوانند انتخابات سالم، باشکوه و با مشارکت بالا برگزار کنند و صبح جمعه از ساعت ۵ صبح در شعب اخذ رأی حضور خواهند داشت و ساعت ۸ شروع به رأی گیری خواهند کرد.

فرماندار مشهد با بیان اینکه در مرحله اول ۱۸۱۰ شعبه اخذ رأی داشتیم افزود: در این مرحله شعبی که نزدیک یکدیگر بوده‌اند و مشارکت آنها پایین‌تر بوده است ادغام کردیم و تعداد شعب در این مرحله به ۱۰۲۰ شعبه در مشهد کاهش یافته است.

وی گفت: در مرحله قبل تخلفاتی اعلام نشده است و نسبت به کسانی که اعتراض داشتند و این اعتراضات با گفت‌وگو حل شده و منجر به تشکیل پرونده نشده است.

داوری بیان کرد: در مرحله اول حدود ۷ درصد افزایش مشارکت داشتیم و ۱۷ درصد افزایش تعرفه داشته‌ایم که نشان دهنده افزایش تعداد واجدین شرایطمان بوده است.

فرماندار مشهد گفت: در دوره گذشته مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۴ درصد مشارکت داشته‌ایم و این دوره ۴۰.۱۷ درصد، مشارکت داشته‌ایم.

وی در خصوص دلایل مشارکت بیشتر مردم بیان کرد: اول اینکه مردم بیشتر پای کار آمدند، همچنین در حوزه مشهد میزان رقابت بالا بود و ۴۸۹ نامزد انتخابات بودند، شعب اخذ رأی را ۲۰ درصد افزایش دادیم و تبلیغات خوبی برای جانشانی شعب اخذ رأی کرده بودیم.

داوری ادامه داد: بومی سازی شعبه اخذ رأی و مردمی سازی کردیم و این اعتماد مردم را بیشتر کرده بود.

فرماندار مشهد گفت: خیابان انتخاب را ایجاد کردیم و این طرح ما کشوری شد و از شهرداران کمک گرفتیم و همه اینها باعث شد که مشارکت مردم و اعتماد مردم بیشتر باشد.

کد خبر 6096993

دیگر خبرها

  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • راند دوم
  • کسب رتبه سوم گلستانی ها در مشارکت/ وجود۷۰۰ ناظر در انتخابات گنبد
  • مردم با مشارکت حداکثری نمایندگان را پرقدرت راهی مجلس کنند
  • توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات
  • افزایش مشارکت ۷ درصدی مردم مشهد در انتخابات
  • آشنایی با چهار نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در دوره دوم انتخابات مشهد و کلات فعال است
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • تذکر معنادار امام جمعه تبریز به کاندیداهای دور دوم تبریز در انتخابات مجلس