Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگرچه از روز اول تعطیلی دانشگاه‌ها، مدت تعطیلی تا اطلاع ثانونی و بسته به نظر وزارت بهداشت اعلام شد اما شواهد نشان می‌دهد که برنامه دانشگاه‌ها در استان‌های درگیر ویروس کرونا برای تعطیلاتی طولانی تر از یک هفته چیده شده است.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، برخی کاربران فارس با ثبت سوژه در سامانه فارس خواستار «تعطیلی دانشگاه‌ها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا» شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*نظر مخاطبان فارس درباره از سرگیری فعالیت دانشگاه‌ها از شنبه چیست؟

سردبیر این سوژه در قسمتی از متن برایمان نوشته: «چنانچه مستحضرید ویروس کرونا در بسیاری از استان‌های کشور شایع شده است و بیم آن می‌رود که این بیماری به سرعت تسری یابد و باعث خسارات جبران ناپذیر گردد. به خوبی می‌دانید که خوابگاه‌های دانشجویی یکی از مکان‌هایی است که امکان گسترش بیماری‌های واگیردار در آن بالاست و باتوجه به اینکه دانشگاه یکی از مناطق پرتردد است و دانشجویان اکثرا توسط وسایل حمل و نقل عمومی به محل دانشگاه تردد دارند، و همچنین با توجه به نزدیکی به ایام تعطیلات عید نوروز و بازگشت بسیاری از دانشجویان به شهرهای خود، احتمال تشدید انتقال این ویروس بسیار بالاست. ما امضاکنندگان این متن ضمن انتقاد از عدم توجه کافی مسئولین آموزش عالی کشور به مسائل پیش آمده، درخواست داریم تا به توصیه متخصصین امر، نسبت به تعطیلی دانشگاه‎‌های سراسر کشور تا عید نوروز اقدام نمایید.»

مخاطب دیگری نوشت: «ویروس جدید کرونا باعث ابتلا و فوت خیلی از افرادکشور شده و بعد از کشور چین، ایران بیشترین آمار فوت را داشته و هرروز هم تعداد مبتلا ها بیشتر میشه.کمبود امکانات،موجود نبودن ماسک و ضد عفونی کننده ها، پاک نبودن وسایل نقلیه عمومی برای حمل و نقل دانش آموزان و دانشجویان به خصوص از مسیر های دور همه و همه از عوامل مبتلا شدن شدن افراد بیشتر کشور میشود و در نهایت نابودی آنها. آیا این صحیح است که شنبه کشور به روال عادی خود برگردد با وجود ویروس خطرناک کرونا در کشور؟ آیا قرنطینه نکردن شهر های مبتلا کار درستیه؟ لطفاً به این مسئله رسیدگی کنید.»

*شوراهای صنفی دانشجویان درباره بازگشایی دوباره دانشگاه چه نظری دارند؟

نظر اغلب شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌ها بر ادامه تعطیلی دانشگاه تا زمان رفع خطر ویروس کرونا است.

برای مثال شورای صنفی دانشجویان دانشگاه‌ صنعتی شریف اعلام کرده: در شرایط فعلی و با وجود خطرات حضور در مکان‌های آموزشی و تشخیص وزارت بهداشت در خصوص تعطیلی هفته اخیر دانشگاه‌های شهر تهران، شروع دوباره فرایند آموزش حضوری در دانشگاه به هیچ وجه به صلاح دانشجویان نیست.

این شورای صنفی اعلام کرده که در صورت قطعی شدن برگزاری کلاس‌های آموزشی به صورت حضوری، شرکت در کلاس‌های آموزشی را تا ایجاد تمهیدات لازم برای جلوگیری از شیوع ویروس در اثر بازگشایی دانشگاه توصیه نمی‌کند و بهتر است دانشجویان برای حفظ سلامتی خود از حضور در دانشگاه پرهیز کنند.

 شوراهای صنفی دانشگاه‌های علوم پزشکی هم نظر مشابهی درباره تعطیلی دانشگاه‌ها دارند. 
آنها در بیانیه‌ای اعلام کردند که حضور دانشجویان با توجه به اولویت دوچندان درمان بر آموزش در بیمارستان‌ها امری اشتباه است. بیمارستان‌هایی که خود از پرخطرترین مکان‌های ابتلا هستند و حضور در خوابگاه‌ها خود عامل تشدید بحران است.

*دانشگاه‌ها در چه حال اند؟

با اعلام تعطیلی دانشگاه ها از یکشنبه تا آخر هفته جاری، نه تنها کلاس‌های درس تعطیل شدند بلکه خوابگاه‌ها هم به سرعت و طی یک روز برای انجام اقدامات ضدعفونی بسته شدند و دانشجویان راهی خانه و شهرهای خود شدند.

در همان زمان دانشگاه‌ها مدت تعطیلی را تا اطلاع ثانوی و زمان بازگشایی دوباره دانشگاه و خوابگاه را تابع نظر وزارت بهداشت اعلام کردند اما شواهد نشان می‌داد که در آغاز تعطیلی، امید جدی برای بازگشایی سریع دانشگاه و بازگشت دانشجویان نبوده است.

در زمان تعطیلی خوابگاه‌های دانشگاه‌های تهرانی به دانشجویان گفته شده بود که به احتمال زیاد تعطیلی تا ۱۵ فروردین ۹۹ است. از سوی دیگر دانشگاه‌های بزرگ تهران به سرعت خود را برای ارائه غیر حضوری کلاس‌های درس آماده کردند و برای مثال دانشگاه شریف به اساتید خود تکلیف کرد که تا پایان اسفند ۹۸ حداقل ۲ هفته کلاس غیرحضوری برگزار کنند. کلاس‌های دانشگاه‌های شریف، تهران، خواجه نصیر، تربیت مدرس و علم و صنعت در تهران هم غیر حضوری شده است.

از این رو شواهد نشان می‌داد که برنامه دانشگاه‌هایی مانند تهران که درگیر ویروس جدید کرونا هستند برای تعطیلاتی طولانی تر از یک هفته چیده شده است.

*وزارت علوم در تعطیلی دانشگاه‌ها نقش ندارد؟

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره ادامه فعالیت دانشگاه‌ها به خبرنگار فارس، اظهارداشت: هرگونه تعطیلی واحدهای آموزشی تابع تصمیم و اعلام رسمی وزارت بهداشت و ستادی است که برای مقابله با گسترش ویروس کرونا در کشور تشکیل شده است، در نتیجه تعطیلی یا ادامه فعالیت واحدهای آموزشی در هر استان هم با نظر مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی و بهداشت و درمان استان و تایید شورای تأمین استان خواهد بود. البته تعطیلی دانشگاه‌ها تا پایان هفته جاری صرفاً مربوط به کلاس‌های آموزشی است و سایر فعالیت‌های دانشگاه‌ها طبق روال عادی ادامه دارد.

وی گفته: آموزش‌های مجازی، جایگزین احتمالی کلاس‌های دانشگاهی است.

علیرضا عبداللهی نژاد مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم به خبرنگار فارس، گفت: در تعطیلی اخیر به دانشگاه‌ها اعلام شده بود که هر گونه تعطیلی، تعطیل موقت یا تعویق کلاس‌های درسی و واحدهای آموزشی منوط به نظر مرجع تخصصی است که همان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است؛ همچنین در شهرها و استان ها هم نظر دانشگاه علوم پزشکی و شورای تامین ملاک است؛ زیرا بر اساس قانون وزارت علوم اختیار تعطیلی ندارد.

*مدیران وزارت علوم برای بررسی شرایط ناشی از ویروس کرونا تشکیل جلسه می‌دهند

با اینکه وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش تاکید دارند که مجوز تعطیلی خارج از تصمیمات وزارت بهداشت را ندارد و در این باره تابع تصمیمات وزارت بهداشت هستند، از وزارت علوم خبر می رسد که مدیران وزارت علوم برای بررسی شرایط ناشی از ویروس کرونا تشکیل جلسه می‌دهند تا شرایط به وجود آمده ناشی از بروز ویروس کرونا را بررسی کنند. یکی از موضوعات این جلسه بررسی روش‌های آموزش غیر حضوری در دانشگاه‌ها در شرایط ویژه است. 

شورای صنفی دانشجویان یک دانشگاه هم در این باره اعلام کرده که موارد آموزشی پس از جلسه با وزیر علوم تعیین تکلیف می‌شود.

علیرضا عبداللهی نژاد مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این باره به خبرنگار فارس، گفت: امروز جلسه ای با حضور مسوولان وزارت علوم درباره بررسی شرایط ناشی از بروز ویروس کرونا تشکیل می‌شود.

وی درباره اینکه اعلام شده از روز شنبه فعالیت‌ها در کشور باید به حالت عادی بازگردد اما برخی دانشجویان مخالف بازگشت به دانشگاه در این شرایط هستند و برخی دانشجویان هم به شهرهای خود بازگشته‌اند و هنوز بلاتکلیف هستند، آیا در این جلسه درباره از سر گرفته شدن فعالیت واحدهای آموزشی تصمیمی اتخاذ خواهد شد، گفت: ابتدا اجازه دهید جلسه برگزار شود و ببینیم در جلسه چه مواردی بیان می شود و شرایط چگونه است، بعد از ظهر درباره نظرات احتمالی وزارت علوم در این باره اطلاع رسانی می‌کنیم.

*دانشگاه‌ها امروز بعد از ظهر تعیین تکلیف می‌شوند

پس از اظهارات رئیس جمهوری مبنی بر اینکه از روز شنبه وضعیت در کشور به حالت عادی باز می گردد، امروز سعید نمکی وزیر بهداشت توضیحاتی به اظهارات رئیس جمهور اضافه کرده و گفته: تصمیم‌گیری درخصوص بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها از سوی رئیس‌جمهوری به ستاد مقابله با کرونا واگذار شده است،  امروز عصر تصمیماتی در این خصوص و همچنین تصمیماتی درباره اعمال محدودیت در سیستم اداری و دولتی برخی شهرها اخذ می‌شود و به اطلاع مردم می‌رسد.

*احتمال تعطیلی مراکز آموزشی در برخی استان‌ها متناسب با میزان شیوع ویروس


اسامی استان‌هایی از کشور که مواردی از کرونا داشته‌اند

اگرچه وضعیت فعالیت دانشگاه‌ها و مدارس امروز بعد از ظهر تعیین تکلیف می‌شود اما آخرین پیگیری از وضعیت فعالیت مراکز آموزشی نشان می‌دهد که تصمیمات احتمالی بسته به شرایط استان ها برای هر استان متفاوت خواهد بود.

در تازه ترین اظهارنظر، مشاور معاون آموزشی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه صحبت‌های رئیس‌جمهوری مبنی بر ادامه فعالیت آموزشی دانشگاه‌های کشور از شنبه شامل همه استان‌ها نمی‌شود، گفته: ستاد بحران درخصوص وضعیت کلاس‌های آموزشی دانشگاه‌ها در استان‌هایی که کرونا جدید ویروس در آن شیوع پیدا کرده است از جمله استان تهران، امروز تعیین تکلیف می‌کنند و بنابراین فعلا وضعیت فعالیت آموزشی دانشگاه‌های تهران، از روز شنبه مشخص نیست.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان تعطیلی آموزش عالی بیماری علی خاکی صدیق تعطیلی دانشگاه ها تعطیلی دانشگاه ها کلاس های آموزشی صنفی دانشجویان واحدهای آموزشی تعیین تکلیف دانشگاه ها وزارت بهداشت ویروس کرونا وزارت علوم شورای صنفی خوابگاه ها استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۴۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است

بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری با شعار"آموزش پزشکی از کلاس درس تا عرصه" با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزیر بهداشت، برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از وبدا، دکتر ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت و رییس بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری ضمن تبریک روز معلم گفت: دکتر عین اللهی هفده سال قبل زمانی که مسئولیت معاونت آموزشی وزارت بهداشت را بر عهده داشتند، بنیان گذار این جشنواره کشوری بودند و این مسئله نشان از اهمیت آموزش در وزارت بهداشت دارد.

وی آموزش را رکن اصلی و جدانشدنی دانشگاه ها خواند و افزود: آموزش هویت دانشگاه ها است و اگر حذف شود، دانشگاه معنای خاصی نخواهد داشت.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، بر حفظ کیفیت آموزش تاکید کرد و گفت: رکن اصلی آموزش استاد است؛ از این رو وقتی از اساتید به عنوان سرمایه های کشور یاد می کنیم، حرف گزافی نیست. خوشبختانه تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است.

دکتر باقری فرد، ضمن تاکید بر اهمیت یادگیری و یاددهی، "ایجاد انگیزه" در دانشجویان را مهم ترین هدف آموزش عنوان کرد و گفت: اگر به عنوان استاد و معلم، نتوانیم انگیزه را در دانشجویان افزایش دهیم، به نوعی نتوانستیم تاثیرگذار باشیم و کار جدی انجام نداده ایم؛ لذا یکی از اهداف ما در کلاس های درس ایجاد انگیزه است.

وی سپس به اجرای برنامه ها و دستور العمل های مختلف اشاره کرد و تکریم اساتید و حفظ آنها را از جمله اقدامات و برنامه های در دست اجرا دانست.

معاون آموزشی وزارت بهداشت، همچنین بر ضرورت توسعه زیر ساخت های آموزشی تاکید کرد و افزود: بر اساس دستور وزیر بهداشت، امسال توسعه همه جانبه کمی و کیفی زیر ساخت های آموزش باید رخ دهد. ما به هیچ عنوان توسعه کمی را بدون کیفیت نمی پذیریم اگر چه کمیت نیز در جایگاه خود ارزش و اهمیت دارد.

دکتر باقری فرد، سپس به وظایف معلم اشاره کرد و یادآور شد: قطعا به عنوان معلم باید به آموزش های نوین توجه کنیم اما تاکید ما بر آموزش های حضوری است چرا که معتقدیم دانشجو باید حتما در عرصه حضور داشته باشد. تکنولوژی های جدید نیز باید در کنار آموزش حضوری به ما کمک کند.

وی در پایان ضمن قدردانی از مشارکت دانشگاه ها و تلاش های عوامل اجرایی برای برگزاری این جشنواره، گفت: فراموش نکنیم که وظیفه ما به عنوان معلم، شاگرد پروری است و باید فراگیرانی تربیت کنیم که از ما بهتر باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امدادرسانی به ۱۹ شهرستان درگیر با آبگرفتگی در فارس
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • امروز؛ آخرین مهلت نام نویسی برای دریافت وام‌های ضروری و ودیعه مسکن
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی
  • تعطیلی دانشگاهی در فرانسه در پی اعتراض دانشجویان حامی فلسطین
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دنبال اعتراضات
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه بدلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • تعداد اساتید بعد از انقلاب رشد مناسبی پیدا کرده است