Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتشار شایعات از ویروس کرونا در کشور به‌خصوص در استان خراسان شمالی سبقت‌گرفته است و پیش از اپیدمی کرونا با اپیدمی هراس و اضطراب در جامعه مواجه هستیم به‌طوری‌که شیوع وحشت عمومی خطرناک‌تر و سریع‌تر از شیوع کرونا در استان است.

مجید پورخیاط، پژوهشگر حوزه رسانه؛  با پیشرفت تکنولوژی و ظهور شبکه‌های اجتماعی، افراد بیشتر در معرض اخبار و اطلاعات مربوطه قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عصر اطلاعات و خصوصاً شرایط ذهنی و خبری امروزه، فشارهای ذهنی ناشی از خبرهای بد به حداکثر خود رسیده است.

حرف‌های ناامیدکننده و خبرهای منفی و شایعه در رسانه باعث تشدید اضطراب و هراس در جامعه گردید است به‌طوری انعکاس یک عکس از شلوغی داروخانه در شبکه‌های اجتماعی باعث هجوم مردم برای خرید ماسک شد!
با توجه به این‌که ذهن انسان به‌طورکلی تمایل بیشتری به توجه و بررسی کردن اخبار بد  و شایعه دارد، باید در این راستا رسانه‌ها توجه بیشتری داشته باشند چرا که؛ وقتی شایعه‌ای در جامعه منتشر می‌شود مقابله با آن بسیار سخت خواهد بود.

توجه به اخبار غیررسمی و بعضاً کذب موجب بی‌اعتمادی به مراجع رسمی اطلاعاتی و بسیار مخرب و آسیب‌زا است، و نقش مؤثر رسانه‌های جمعی برای انعکاس اخبار درست و به‌موقع و کاهش نگرانی مردم بسیار مؤثر می‌باشد.

باوجوداینکه  روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی به همراه صداوسیما و خبرگزاری‌های استان در خصوص شیوع ویروس کرونا خبررسانی دارند و به نقل از مسئولان اعلام می‌نمایند که مورد مبتلابه ویروس کرونا در استان نداریم، اما در فضای مجازی که مردم حضور پررنگ‌تری دارند، بازار شایعات بیشتر داغ است، فضای مجازی به جولانگاه شایعه‌سازان تبدیل‌شده است.

با توجه به این که شایعات در مواقع بحرانی و فشار بسیار خطرناک‌تر و کوبنده‌تر می‌شود، تا جایی که روحیه مردم را تضعیف و یأس و ناامیدی را گسترش می‌دهد و امنیت اجتماعی را به خطر می‌اندازد و بنای دشمنی و تفرقه و نبود اعتماد را در بین مردم گسترش می‌دهد و هم‌اکنون آثار آن را در جامعه می‌بینیم.

رواج شایعات و اخبار نامعتبر به تشدید بی‌نظمی‌ها و نگرانی‌ها دامن می‌زند و نگرانی افکار عمومی را تشدید می‌کند و سوءاستفاده‌ها را افزایش داده است به‌طوری که ویروس شایعه هم‌اکنون ذهن و روان مردم را بیشتر از ویروس کرونا درگیر کرده است.

از دیگر سو حجم انبوه خبرهای منفی همچون تحریم‌های ظالمانه آمریکا و مشکلات اقتصادی، ترور سردار سلیمانی، حادثه هواپیمایی اوکراینی و سیل در سیستان بلوچستان، یک باره حجم اخبار منفی را در یک بازه زمانی کوتاه افزایش داده است. این در حالی است که وقوع اخبار منفی غیرطبیعی نیست اما حجم انبوه اخبار در رسانه و کارشناسی‌های غیرحرفه‌ای و زیاد است.

باوجود آن‌که رسانه‌ها در وقوع انبوه اتفاقات منفی نقشی ندارند اما می‌توانند در تولید و انتشار اخبار با رعایت توازن در تولید و انتشار اخبار با ارزش‌ها و موضوعات خبری به امنیت روحی و روانی مردم توجه داشته باشند.
اطلاع‌رسانی صحیح، سریع، جامع و صادقانه، آموزش به زبان ساده، پرهیز از بهره‌برداری سیاسی و واقع‌نمایی ازجمله وظایف حرفه‌ای و ملی رسانه‌ها و فعالان شبکه‌های اجتماعی در این شرایط حساس است.

 همچنین توجه به سواد سلامت، گرفتن خبر از مراجع علمی و قانونی، پرهیز از اشتراک گذاشتن پست‌های دریافتی نادرست و غیر موثق و حفظ آرامش، جلوی تشدید بحران کرونا را خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اضطراب شبکه های اجتماعی رسانه ویروس کرونا ویروس کرونا رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۵۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چریش‌های معطر، محبوب سفره‌های مردم بجنورد

 استان خراسان شمالی، رویشگاه گونه‌های متنوع و منحصر بفرد گیاهان دارویی و خوراکی است که طرفداران بسیاری هم دارد؛ چریش، یکی از این سبزی‌های مطبوع و خوشمزه کوهی است.

هر بوته گیاه چریش چندین برگ دارد که مانند سبزی تره قسمت انتهایی آن در غلافی سفیدرنگ پیچیده شده است.

گیاه چریش در فصل بهار در همه سبزی فروشی‌ها عرضه می‌شود مردم خراسان شمالی بخصوص روستاییان با استفاده از این گیاه آشی موسوم به آش چریش و نانی به نام نان چریشی درست می‌کنند.

آش چریشی مخلوطی از حبوبات، بلغور و گیاه چریش است و نان چریشی نیز با استفاده از خمیر، زردچوبه، سیب زمینی، پیاز، روغن حیوانی و گیاه چریش در تنور پخته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود
  • اولین واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات (عکس)
  • (عکس) اولین واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات
  • اجرای سند توسعه اشتغال در ۵۰۰ روستای خراسان شمالی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • واکنش عجیب و رازآلود همسر مهدی قایدی به شایعات اخیر؛ مخاطب ستاره معصومی کیست؟
  • تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • چریش‌های معطر، محبوب سفره‌های مردم بجنورد
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی