Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر غفوری در هجدهمین نشست اندیشه‌ورزی «والعصر» که به تبیین «هفت توصیه مهم رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم» اختصاص داشت با برشمردن این رهنمودها به تحلیل و بررسی مقوله «عدالت و مبارزه با فساد» به عنوان یکی از این توصیه‌ها پرداخت.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم، فرازهایی از نهج‌البلاغه و احادیث در رابطه با لزوم برقراری عدالت و مبارزه با فساد اظهار داشت: بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب نیز بر گسترش عدالت و مبارزه با فساد در همه عرصه‌ها تأکید کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غفوری ادامه داد: رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم، طهارت اقتصادی را شرط مشروعیت همه مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی می‌دانند و در جایی دیگر می‌فرمایند: برخی در صحبت‌ها و نوشته‌های خود بی‌ملاحظه هستند، نمی‌توان فساد برخی را به کل کشور تعمیم داد، ما در کشور مدیران پاکدست فراوانی داریم، این گونه سخن که فساد همه جا را فراگرفته، ظلم به افراد و ظلم به نظام است.

این مدرس دانشگاه با اشاره به کلام رهبری که «نسبت فساد در میان کارگزاران حکومت جمهوری اسلامی در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر و بخصوص با رژیم طاغوت که سر تا پا فساد و فسادپرور بود، بسی کمتر است.» اظهار داشت: مسئولان باید با کار جهادی و همت مضاعف بیش از پیش در جهت تحقق عدالت اجتماعی تلاش کنند.

وی افزود: یکی از اهداف بعثت پیامبران الهی برقراری عدالت بوده است ولی اقامه عدل می‌بایست توسط خود مردم صورت بگیرد؛ مردم باید قسط و عدالت را مطالبه کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی با بیان اینکه عدالت و مبارزه با فساد باید به گفتمان تبدیل شود و مطالبه همه مردم باشد، تصریح کرد: در این زمینه باید از نمایندگان مجلس و مسئولان درخواست کنیم و از آنها مطالبه داشته باشیم چرا که یکی از توصیه‌های مهم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تحقق عدالت و مبارزه با فساد است.

وی افزود: رهبری در این بیانیه آورده‌اند؛ «همه باید از شیطانِ حرص برحذر باشند و از لقمه حرام بگریزند و از خداوند در این‌باره کمک بخواهند و دستگاه‌های نظارتی و دولتی باید با قاطعیت و حساسیت، از تشکیل نطفه فساد پیشگیری و با رشد آن مبارزه کنند. این مبارزه نیازمند انسان‌هایی باایمان و جهادگر و منیع‌الطبع با دستانی پاک و دل‌هایی نورانی است. این مبارزه بخش اثرگذاری است از تلاش همه‌جانبه‌ای که نظام جمهوری اسلامی باید در راه استقرار عدالت به کار برد».

غفوری به گام‌های مؤثر ایران در راستای تحقق عدالت اشاره کرد و افزود: طبق آمار و گزارش بانک جهانی در سال ۱۳۵۶ و در اوج درآمدهای نفتی رژیم پهلوی، بیش از ۴۶ درصد مردم ایران در فقر مطلق به سر می‌بردند؛ فقر مطلق یعنی کسانی که توان تهیه حداقل کالری لازم برای ادامه حیات را ندارند. این در حالی است که ایران با راهکارهای حمایتی از جمله بیمه، فقر مطلق را به صفر رسانده و بنا به گزارش سازمان ملل، ایران امروز رتبه اول شاخص توسعه انسانی را به خود اختصاص داده است.

وی کارنامه انقلاب در زمینه عدالت را موفق دانست و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری ادامه داد: ایشان در این زمینه می‌فرمایند: «توفیقات انقلاب در این‌باره قابل مقایسه با هیچ دوره‌ای از گذشته نیست به طوری که انقلاب توانسته است جابه‌جایی خدمت و ثروت را از مرکز به همه جای جامعه منتقل کند».

این استاد دانشگاه افزود: اجرای عدالت و مبارزه با فساد، مکمل یکدیگرند و اگر عدالت نباشد مبارزه با فساد هم امکان پذیر نیست، از این رو رهبر انقلاب گام اول را مبارزه با فساد می‌دانند.

وی با بیان اینکه در ابتدا، نهادهای حاکمیتی، مسئول مبارزه با فساد هستند و باید به وظیفه خود به خوبی عمل کنند گفت: ایشان در بیانیه نیز تصریح کرده‌اند: «ایجاب می‌کند که دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سه‌گانه حضور دائم داشته باشد و به معنای واقعی با فساد مبارزه کند، بویژه در درون دستگاه‌های حکومتی.»

غفوری با اشاره به اینکه دشمنان همواره سعی دارند حرکت‌های مؤثر و خوبی که در کشورمان در جهت تحقق عدالت اجتماعی صورت گرفته را با سکوت و پنهان‌سازی نادیده بگیرند یا کمرنگ جلوه دهند، اظهار کرد: باید با روحیه جهادی و کارهای بیشتر، برنامه‌ها و توطئه‌های دشمنان انقلاب را خنثی کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد ادامه داد: همان گونه که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم تأکید کردند برای اجرا و تحقق شایسته عدالت و مبارزه با فساد، چشم امید به جوان‌ها است و اگر زمام اداره بخش‌های گوناگون کشور به جوانان مؤمن و انقلابی و دانا و کاردان سپرده شود، این امید برآورده خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در پایان، اصالت قائل شدن برای رشد و توسعه اقتصادی، ملاک عمل قرار دادن نسخه‌های اقتصاد غربی، ایجاد رفاه طلبی و ثروت اندوزی در جامعه و فراموشی زهد و قناعت و عدم مواجهه قاطعانه با مفاسد اقتصادی را از جمله موانع تحقق عدالت اجتماعی برشمرد.

علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی و مرزبندی با دشمن و سبک زندگی توصیه‌های هفت‌گانه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا اخلاق جامعه مقام معظم رهبری نظام جمهوری اسلامی یزد انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی انقلاب در بیانیه گام دوم عدالت و مبارزه با فساد جمهوری اسلامی تحقق عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۵۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانات رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه کارگری است

عباس شیری درباره دیدار رهبر معظم انقلاب اسلامی با کارگران، اظهار داشت: رهبر فرزانه انقلاب امسال نیز مانند سال‌های دیگر همزمان با هفته کارگری افتخار دیدارشان را به جامعه کارگران دادند و نکات کلیدی و ارزنده‌ای را بیان کردند که باید اجرایی شود.

وی افزود: همان‌گونه که رهبری بیان کردند کارگران ستون تولید هستند؛ از این رو باید با رفع موانع تولید زمینه جهش تولید با مشارکت مردم و بخصوص نیروی کار فراهم شود.

این نماینده جامعه کارگری با اشاره به موضوع امنیت شغلی کارگران، گفت: امنیت شغلی یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های جامعه کارگری است و باید زمینه‌های ایجاد امنیت شغلی در کشورمان بسترسازی شود؛ یکی از مهم‌ترین مشکلات کارگران حضور اتباع خارجی بدون مجوز است که باید ساماندهی آنها به شدت مورد توجه قرار گیرد.

شیری بیمه کارگران را یکی دیگر از مطالبه‌های کارگری عنوان کرد و گفت: رهبر انقلاب تاکید کردند که سیاست‌های کلی تامین اجتماعی که شامل کارگر و غیر کارگر می‌شود، مدت‌ها پیش ابلاغ شده منتها کارهایی که باید انجام شود، درست و کامل انجام نشده است؛ از این رو این موضوع باید از سوی متولیان امر پیگیری شود.

وی عنوان کرد: حدود نیم میلیون کارگر ساختمانی در صف دریافت بیمه هستند که متاسفانه نه‌تنها کاری برای آنها انجام نشده، بلکه بیمه ۴۰۰ هزار نفر دیگر در سال‌های گذشته قطع شده بود.

رئیس کانون انجمن‏‌های صنفی کارگران ساختمانی استان قم با بیان اینکه کارگران با جان و دل پای کار هستند، گفت: امسال حقوق کارگران به ۱۱ میلیون تومان می‌رسد هر چند این رقم پاسخگوی هزینه‌های جاری و معیشتی خانواده‌های کارگری نیست، اما همیشه پای کار بوده‌اند و در مقابل تحریم‌ها و مشکلات ایستادگی کردند.

شیری خاطر نشان کرد: برای ایجاد انگیزه و امید در بین کارگران نیاز است تا کارفرمایان و دستگاه‌هایی اجرایی آستین همت بالا بزنند و با قراردادن مزایا و سایر رفاهیات از مشکلات آنان بکاهند.

 هزاران نفر از کارگران سراسر کشور در دومین ماه از سال «جهش تولید با مشارکت مردم» و به مناسبت هفته کار و کارگر، روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در حسینیه امام خمینی (ره) با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از کارگران، با بیان نقش کلیدی جامعه کارگری در جهش تولید و بهبود وضع اقتصادی کشور، به تبیین وظایف مسئولان برای حل مشکلات قشرِ قانع و نجیب کارگر پرداختند و گفتند: حال خوب جامعه کارگری، حال ملت را هم خوب خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • معلمان و کارگران، افسران جنگ فرهنگی و اقتصادی هستند
  • جایگاه ایران را در عرصه نبرد فرهنگی و اقتصادی تثبیت کنیم/ مسئولان از تولید ملی حمایت کنند
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • جذب نیروی بومی در صنایع شهرستان جم بسیار پایین است
  • دولت سیزدهم در مبارزه با فساد کارنامه خوبی ارائه دهد
  • بیانات رهبر انقلاب در حوزه امنیت شغلی کارگران مهم‌ترین مطالبه کارگری است
  • جامعه المصطفی، بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است