Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@18:28:32 GMT

آیا با شروع فصل گرما شیوع کرونا کمتر می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۶۱۱۷

 به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، باتوجه به ابتلای روزافزون افراد به ویروس کرونا در کل جهان و همچنین ایران، برخی از مردم بر این باورند که این ویروس با افزایش دمای هوا از بین می‌رود، ما در این خبر به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

 آیا ویروس کرونا یک بیماری فصلی است؟
برخی از متخصصان بیماری‌های عفونی نسبت به فصلی بودن ویروس کرونا امیدوارند، اما آنها هنوز نمی‌توانند در این باره مطمئن باشند، زیرا از شیوع این ویروس زمان زیادی نگذشته است که دانشمندان شواهد مورد نیاز را برای بررسی این موضوع جمع‌آوری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پل هانتر، یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: همه ما باید به تلاش خود ادامه دهیم، باید این ویروس را با دیگر ویروس‌ها و بیماری‌های مشابه که به این روش گسترس می‌یابند، مقایسه کنیم.

هوای سرد باعث شیوع ویروس کرونا می‌شود
آنچه متخصصان می‌دانند این است که عفونت‌های تنفسی مانند آنفلوانزا، سرفه و سرماخوردگی دارای تأثیرات فصلی است که می‌توان شیوع این نوع ویروس و بیماری‌ها را پیش بینی و مهار کرد. همچنین مشخص است که شرایط محیطی خاص مانند هوای سرد، رطوبت و نحوه رفتار مردم در طول زمستان بر روند بیماری همه‌گیر و عفونی تأثیرگذار است و انتقال ویروس‌ها را تقویت می‌کند.

یک متخصص میکروب‌شناسی سلولی درباره گسترش ویروس‌های عفونی در فصل سرما، گفت: هوای سرد باعث بروز علائم سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا، همچنین باعث تحریک در معابر بینی و مجاری هوایی می‌شود که این علائم ما را بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های عفونی قرار می‌دهد.

بسیاری از عفونت‌های تنفسی از جمله COVID-۱۹، در قطرات سرفه یا عطسه فرد آلوده در هوا پخش می‌شود. به گفته کارشناسانِ بیماری‌های عفونی، وقتی هوا سرد و خشک است، احتمال شناور شدن این قطرات در هوا و آلوده شدن افراد بیشتر است.

 آیا گرما باعث کمتر شدن ویروس کرونا می‌شود؟
یکی از سوالاتی که این‌ روز‌ها درباره ویروس کرونا ذهن مردم را درگیر کرده، این است که آیا شیوع COVID-۱۹ در تابستان همان طور که با اپیدمی سارس در سال ۲۰۰۳ اتفاق افتاد، کمتر می‌شود؟

 
بسیاری از افراد به از بین رفتن ویروس کرونا با شروع فصل گرما امیدوارند؛ برخی از دانشمندان همچنان در حال گمانه‌زنی هستند که ویروس کرونا در محیط‌های گرم‌تر زنده نمی‌ماند.

همچنین تعداد موارد تاییدشده جدید طی چند روز گذشته نشان می‌دهد که هر روز تعداد بیشتری بیمار از بیمارستان‌ها مرخص می‌شوند، اما نکته قابل توجه این است که هنوز از کاهش تعداد افراد آلوده به این ویروس آماری دیده نشده است.

ویروس کرونا در چه دمایی زنده است؟
طبق گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های چین، COVID-۱۹ در دمای ۴ درجه سانتیگراد پایدار است و می‌تواند برای چندین سال در ۶۰ درجه زیر صفر زنده بماند. این مرکز می‌گوید، در دما‌های بالاتر، مقاومت این ویروس کاهش می‌یابد، اما دما فقط بر ماندگاری ویروس تأثیر می‌گذارد، نه توانایی آلودگی آن.

 شباهت ویروس کرونا با سارس؟
براساس تحقیقات آکادمی علوم پزشکی نظامی چین، درباره شباهت ویروس کرونا و سارس، اعلام کرد که سارس در دمای ۴ درجه سانتیگراد پایدار باقی مانده است، اما در طول سه روز در دمای ۳۷ درجه غیرفعال می‌شود و تنها ۱۵ دقیقه می‌تواند در ۷۰ درجه سانتیگراد زنده بماند.

مشابه ویروس کرونا، اولین پرونده سارس در اواخر سال ثبت شد. تعداد موارد تاییدشده در آوریل ۲۰۰۳ به اوج خود رسید و در ماه جولای هیچ بیمار دیگری پیدا نشد. دانشمندان هرگز درمانی برای سارس کشف نکرده‌اند و اعتقاد بر این است که ویروس در هوای گرم از بین می‌رود.

با افزایش دما ویروس کرونا در هوا شناور می‌شود یا به سطوح می‌چسبد که در این مکان‌ها تنها برای مدت کوتاهی می‌تواند زنده بماند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۶۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد

سعید معین در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به گرم شدن هوا، گندمکاران هشدارها را جدی بگیرند و مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند.

به گفته او، با وجود اثر شیوع آفت سن گندم در کاهش عملکرد تولید، کشاورزان هرچه سریعتر مبارزه علیه سن گندم قبل از تبدیل شدن به پوره انجام دهند.

معین با بیان اینکه سطح مبارزه علیه آفت سن گندم به یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن رسیده است، افزود: برآوردها حاکی از آن است که سطح مبارزه علیه سن مادر به ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارهکتار برسد.

مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: بنابر آمار سطح زیرکشت آبی و دیم گندم در کشور ۶ میلیون هکتار است که مبارزه با سن غلات در سطح  از بهمن ماه سال گذشته آغاز و کماکان ادامه دارد.

معین گفت: گرچه شرایط جوی و بارندگی سم پاشی و محلول پاشی را به تاخیر می اندازد، اما به کشاورزان توصیه می شود که تا 

 از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تاخیر می‌شود، بنابراین به کشاورزان توصیه می شود که تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره مبارزه را انجام دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد