Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@14:11:32 GMT

دوم اسفند «مجلس مقاومت»

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۵۹۸۲۹

انتخابات دوم اسفند ماه مجلس شورای اسلامی ایران بدون تردید علاوه‌بر محیط داخلی، تأثیرات مهمی در فضای وسیع منطقه‌ای و بین‌المللی نیز برجای می‌گذارد و درست به این دلیل است که قبل و بعد از انتخابات، دشمنان خارجی و منطقه‌ای ایران تلاش وسیعی برای زیر سؤال بردن کمیت و کیفیت آن نمودند.

اخبار سیاسی - انتخابات دوم اسفند ماه ایران پیام‌های روشنی به محیط منطقه‌ای و بین‌المللی منعکس نمود که به مواردی از آن اشاره می‌شود:

1- از حدود یک سال پیش، راهبرد آمریکایی‌ها ممانعت از تثبیت موقعیت و موفقیت‌های جبهه مقاومت در منطقه و به خصوص در سه کشور لبنان، سوریه و عراق بود و به همین جهت شاهد برنامه‌ریزی آنان در لبنان و عراق بودیم که در قالب تجمعات میدانی بروز و ظهور پیدا کرد کما اینکه نسخه‌ای از آن در ایران نیز به اجرا درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمانی وقوع رخدادهای سیاسی-امنیتی در لبنان، عراق و ایران و حمایت آشکار مقامات آمریکایی در هر سه مورد، کمترین تردیدی باقی نگذاشت که دست آمریکایی‌ها پشت راه‌اندازی این قضایا قرار دارد و در هر سه مورد هم پدیده گرانی که با تصمیم‌گیری‌های مشکوک داخلی پیوند خورد، جرقه اولیه را زد.

در این فضا آمریکایی‌ها و عوامل آنان تلاش کردند تا نشان دهند جبهه مقاومت نه تنها در موقعیت «تثبیت موفقیت‌ها»

قرار ندارد بلکه در نقطه آغاز بازگشت تند به عقب نیز می‌باشد و بر این اساس صهیونیست‌ها به خصوص در پی حوادث لبنان آماده شدند تا با پروپاگاندا، «آغاز افول نصرالله» را القا نمایند که البته با درایت حزب‌الله و سیدحسن و شخص سردار سلیمانی این توطئه عقیم ماند. کما اینکه در عراق نیز آمریکایی‌ها خود را آماده می‌کردند تا پس از اغتشاشات، رشته اداره امور عراق را از طریق یک عنصر نظامی وابسته به خود -سرلشکر وهاب الساعدی-

به دست بگیرند که این توطئه نیز با درایت مقاومت عراق و شخص سردار سلیمانی نقش بر آب شد و اگرچه دولت بغداد در آستانه تغییر قرار گرفت اما از این تنور برای آمریکا نانی بیرون نیامد.

با رقم خوردن مسائل آبان ماه در ایران و با علم به اینکه دولت روحانی در ایران محبوبیت و اقتدار مردمی ندارد، آمریکایی‌ها برگزاری یک انتخابات بسیار بی‌رمق را در اسفند ماه ایران پیش‌بینی می‌کردند و خود را برای یک عملیات سنگین روانی پس از آن آماده کرده بودند و دقیقاً بر همین اساس دونالد ترامپ در دیدار آذر ماه «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه که از او خواسته بود کمی از فشارها بر ایران کم کند تا برجام باقی بماند، گفته بود یکی -دو ماه صبر کنید بعد خواهید دید که ما در آستانه بزرگ‌ترین پیروزی در مواجهه با ایران هستیم و دقیقاً به همین دلیل در چند هفته اخیر ادبیات آمریکا و اروپا در مواجهه با ایران و هر آنچه مربوط به ایران بود‌، پیوسته تند و تندتر شد و روی ادبیات کشورهایی نظیر عربستان هم اثر گذاشت و حال آنکه پس از ماجراهای آرامکو در 24 شهریور ماه گذشته شاهد ادبیات آرام جدیدی از سوی ریاض نسبت به تهران بودیم.

مجموعه این خبرها بیانگر آن بود که آمریکایی‌ها روی انتخابات اسفند ماه حساب ویژه‌ای باز کرده و آن را نقطه بی‌بازگشت افول انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن می‌دانستند. اما انتخابات اسفند ماه در فضای دیگری برگزار شد. شهادت سردار سلیمانی در روز 13 دی ماه -یعنی حدود 50 روز قبل از برگزاری انتخابات- فضای ایران را به شدت تحت تأثیر خود قرار داد و خود به یک رفراندوم ملی تبدیل گردید. این در حالی بود که آمریکایی‌ها قرار گذاشته بودند که با اشاره به نتیجه انتخابات به مردم منطقه بگویند، «جمهوری اسلامی تمام شد». کما اینکه «مایکل نایتز» عنصر تحلیلگر پنتاگون در عراق، چند روز پس از شهادت سردار سلیمانی، طی گزارش مبسوطی نوشت:

«در روزهای آینده خواهید دید ایران بدون سلیمانی حرفی برای گفتن ندارد». انتخابات دوم اسفند ماه از این جهت ضربه مهمی به سیاست و انتظارات آمریکا و عوامل آن زد؛ چرا که نزدیک 25 میلیون مشارکت‌کننده در محیط منطقه‌ای ما کم‌‌سابقه به حساب می‌آید و از نظر کیفی هم پیروزی یکدست طرفداران مقاومت در انتخابات داخلی ایران، وضع آینده حکومت ایران را با رساترین کلمه بیان کرد.

2- انتخابات مجلس ایران از نظر کیفی برای منطقه خیلی معنادار بود. پیروزی قاطع نیروهای انقلابی و هواداران مقاومت اولاً نشان داد نظام جمهوری اسلامی به سمت انسجام بیشتر در حال حرکت است و خود این موضوع یک رونمایی از نتایج کیفی انتخابات خرداد 1400 ایران نیز به حساب آمد و در جمع این دو، نظام جمهوری اسلامی منسجم‌تر و مقاوم‌تر از قبل ارزیابی شد.

ثانیاً مقاومت منطقه که در ماه‌های اخیر زیر فشار سنگین آمریکا و عوامل آن قرار داشت، نتایج انتخابات دوم اسفند ایران را یک نقطه آغاز برای عادی شدن شرایط منطقه و بازگشت منطقه به سیاست «تثبیت مقاومت» ارزیابی کردند. نتایج انتخابات ایران، فضای روانی لبنان را برای حزب‌الله در وضعیت بهتری قرار‌ داد و از این رو به فاصله کوتاهی پس از انتخابات ایران، موانع داخلی شکل‌گیری دولت «حسام دیاب» برطرف شد و توانست به اجماع داخلی دست یابد.

در عراق نیز پس از روشن شدن نتایج انتخابات ایران، تا حد زیادی موانع شکل‌گیری کابینه «محمد توفیق علاوی» برطرف شد و کابینه به سامان لازم رسید و این عمدتاً از آنجا ناشی شد که پیروزی یکدست نیروهای انقلابی در ایران، پیروزی آینده نیروهای انقلابی در منطقه را نوید داد و این گمانه‌زنی آمریکایی‌ که «هر چه بیشتر فشار بیاوریم به نتیجه مطلوب می‌رسیم» نه فقط در ایران بلکه در منطقه نیز رنگ باخت.

الان آمریکایی‌ها باید دریافته باشند که فشار بیشتر به نیروهای انقلابی ضدآمریکایی در عراق نه تنها به نتیجه نمی‌رسد‌، بلکه سبب فشرده‌تر شدن همکاری‌ها بین اضلاع مختلف جامعه عراق از مرجعیت تا احزاب تا اقوام و تا توده‌ها شده و پیروزی انتخاباتی این نیروها را تکرار خواهد کرد.

3- پیروزی قاطع طرفداران مقاومت و از جمله، « محمدباقر قالیباف »، برای مردم منطقه یک پیام مهمی نیز به همراه آورد و آن، این‌که یک شخصیت همسو با قاسم سلیمانی در انتخابات ایران به بیشترین آراء دست پیدا کرده است. البته نمی‌خواهیم درباره قالیباف اغراق کنیم و ایشان را در تراز سردار سلیمانی قرار دهیم.پیام پیروزی طرفداران مقاومت، به خصوص پس از شهادت مظلومانه سردار سلیمانی به دست آمریکا که یک نوعی افسردگی را در منطقه پدید آورده بود، روح تازه‌ای به حساب می‌آمد که در کالبد نظام دمیده شده است و از رویکرد قاطع ملت به نامزدهای طرفدار مقاومت خبر می‌داد.

پیروزی قاطع اصولگرایان حامی مقاومت در انتخابات تهران و بسیاری از استان‌ها و شهرهای دیگر کشور حاکی از آن بود که روال جاری در ایران پس از یک دوره 8 ساله در حال بازگشت به مدار اصلی خود است. پیش از این جنبش‌های انقلابی منطقه با توجه به تمرکز بیش از حد سیاست خارجی دولت روحانی روی غرب با این سؤال مواجه بودند که آینده ایران و منطقه چه می‌شود.

پیروزی نیروهای انقلاب در انتخابات دوم اسفند ایران، با شفافیت تمام به این سؤال پاسخ داد و در واقع از نیروهای مقاومت منطقه از فلسطین تا افغانستان و سوریه و عراق و یمن و لبنان و... رفع ابهام کرد و نشان داد که قدرتمندترین پارلمان غرب آسیا رویکرد قاطعی به جبهه مقاومت دارد و از جمله پشتیبان بی‌چون و چرایی برای سردار بزرگ اسلام، اسماعیل قاآنی است که به حق جایگزین سردار دل‌ها، شهید قاسم سلیمانی شده است.

بنابراین انتخابات مجلس ایران اگرچه که در درجه اول یک رخداد داخلی است و باید رفع مشکلات اقتصادی مردم را در کانون توجه خود قرار دهد و لحظه‌ای از آن غفلت نکند، اما در عین حال این انتخابات در محیط منطقه‌ای و بین‌المللی جمهوری اسلامی نیز پژواک عملی پیدا خواهد کرد.

 سعدالله زارعی

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: دولت روحانی انتخابات اسفند انتخابات مجلس محمدباقر قالیباف انتخابات تهران انتخابات مجلس سعدالله زارعی سرمقاله کیهان مجلس مقاومت انتخابات دوم اسفند نیروهای انقلابی انتخابات ایران جمهوری اسلامی سردار سلیمانی آمریکایی ها اسفند ماه منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۵۹۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برنامه‌های رادیو برای دور دوم انتخابات

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، معاونت صدای رسانه ملی برای برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه ویژه برنامه‌های متنوعی را برای پخش تدارک دیده است. در گزارش ذیل به جزئیات برنامه‌های شبکه‌های رادیویی اشاره شده است.

رادیو ایران؛ روز انتخاب

شبکه رادیویی ایران در ویژه برنامه‌های «با ایرانیاران» ویژه انتخابات به دریافت تولیدات ایرانیاران (شبکه همراهان رادیو ایران در سراسر کشور) در قالب‌های مختلف برنامه‌سازی به جایگاه و نقش مجلس می‌پردازد. «با ایرانیاران» به تهیه کنندگی ندا حاجی اسماعیلی تا چهارشنبه ساعت ۱۶:۴۰ و پنجشنبه ساعت ۱۶:۱۵ تقدیم می‌شود. «خانه مردم» با هدف افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به اهمیت جایگاه تقنینی و نظارتی مجلس و نیز جایگاه مردم تا پنجشنبه ۲۰ اردیبشهت ساعت ۱۲:۴۰ از رادیو ایران تقدیم می‌شود.

ایران است که در هفته منتهی به دور دوم انتخابات به صورت ویژه به این مهم می‌پردازد. «جهان سیاست» تا چهارشنبه ساعت ۱۵:۳۰ پخش می‌شود. «پرسا» در گروه ورزش و تفریحات رادیو ایران ویژه انتخابات طراحی شده و ساعت ۲۰ تقدیم می‌شود.

«بحث روز» هم با این محوریت روی آنتن می‌رود. "خانواده‌ای به نام ایران" ویژه برنامه دیگری است که پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت بعد از خبر ساعت ۱۷ تقدیم خانواده بزرگ ایران می‌شود؛ و «روز انتخاب» نام ویژه برنامه انتخاباتی رادیو ایران است که در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت از آغاز نخستین لحظات رای گیری آماده انعکاس این رویداد بزرگ است. همچنین برنامه‌های «سلام صبح بخیر، نمودار، ایرانشهر و راه شب» نیز در بخش‌های مختلف به موضوع انتخابات در رادیو ایران می‌پردازند.

رادیو جوان؛ سبز سفید سرخ

شبکه رادیویی جوان در برنامه‌های مختلف رادیویی با مسئولان و دست اندرکاران ستاد انتخابات در دور دوم انتخابات مجلس شورای به گفتگو می‌پردازد. در برنامه زنده "جوان ایرانی سلام" با دکتر محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفتگو شد و در برنامه "گپ تو" با معصومه نصیری (کارشناس سواد رسانه ای) درباره شاخصه‌های یک نماینده تراز انقلاب اسلامی صحبت شد. در برنامه "سبز سفید سرخ" گفتگو با دکتر جواد اقدس طینت (کارشناس اقتصادی) در خصوص اقتصاد داخلی ایران و اهمیت درست انتخاب کردن نمایندگان از طرف مردم صورت گرفت. در برنامه "منحصر به فرد" با دکتر علی ودایه (کارشناس سیاسی) درباره نقش نهاد‌های قانونگذاری در کشور‌های مختلف و اهمیت آنان و نقش مجلس قانونگذار در جمهوری اسلامی گفتگو شد. همچنین در برنامه زنده "جوونی مجاز" با محسن اسلامی در خصوص دور دوم انتخابات به گفتگو خواهد پرداخت.

رادیو فرهنگ؛ من مسئولم

رادیو فرهنگ برنامه‌های «من مسئولم»، «شمای نماینده». «صحن علنی»، «صندلی سبز» و «باهم برای ایران» را ویژه دور دوم انتخابات پخش می‌کند. برنامه «صحن علنی» از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ با هدف انعکاس خواسته‌های مردم از نمایندگان مجلس هر روز در فواصل برنامه‌ها پخش می‌شود. برنامه سرزمین من هر روز ساعت ۱۳ در بخش‌های مختلف به موضوع انتخابات در ایران از گذشته تا امروز می‌پردازد. همچنین وظایف نمایندگان مجلس و ویژگی نماینده تراز انقلاب اسلامی را مورد توجه قرار می‌دهد. «صندلی سبز» مسابقه رادیویی ۳۰ دقیقه‌ای ویژه انتخابات است. این برنامه کاری مشترک از صدای مرکز سمنان و گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است که با هدف آموزش و شناساندن وظایف و اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مخاطبان، تعامل مردم ورسانه و افزایش آگاهی و تقویت دانش سیاسی مردم برای انتخاب نماینده اصلح ساعت ۱۷پخش می‌شود. در هر برنامه شرکت کنندگان بر اساس سن و مدرک تحصیلی، در قالب گروه‌های سه نفره شرکت می‌کنند.

سئوالات این مسابقه پیرامون موضوعات مختلف از جمله وظایف نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوانین انتخابات همچنین سوالاتی درباره مجلس خبرگان است.

برنامه گفتگومحور «من مسئولم» همراه با مجری و چهار شرکت کننده از میان دانشجویان کشور به بررسی و موشکافی فرایند انتخابات در کشور اختصاص دارد.

برنامه «شمای نماینده» نیز با محوریت شرکت حداکثری در انتخابات، چرایی شرکت در انتخابات و ویژگی یک نماینده اصلح است که صبح‌ها ساعت ۷:۴۵ و ۱۲:۱۵ پخش می‌شود.

برنامه «باهم برای ایران» از ۸ صبح تا ۱۸ جمعه ۲۱ اردیبهشت به همت سه گروه کتاب و جامعه، تاریخ و اندیشه و ادب و هنر روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود. رادیو تهران؛ با ویژه برنامه «شهرآرا»

شبکه رادیویی تهران، با استقرار واحد سیار در مسجد لرزاده با ویژه برنامه» شهرآرا» لحظه به لحظه؛ اخبار، رویدادها، اتفاقات و حواشی انتخابات و... را منعکس می‌کند. محمدرضا پاکزادیان، تهیه کننده برنامه انتخاباتی «شهر آرا» ضمن اعلام این خبر گفت: شبکه رادیویی تهران، جمعه ۲۱ اردیبهشت روز برگزاری دور دوم انتخابات، به صورت زنده از مسجد لرزاده روی آنتن می‌رود.

برنامه «شهرآرا» لحظه به لحظه؛ اخبار، رویدادها، اتفاقات و حواشی انتخابات و حضور پرشور رای دهندگان و... تقدیم مخاطبان می‌کند. وی افزود: حضور گزارشگران رادیو تهران در محل‌های اخذ رای و گفت وگوی گزارشگران با مسئولان، رای دهنده‌ها و مردم بخشی از این ویژه برنامه است. تدارک بخش‌های کارشناسی، نمایش، طنز، پخش موسیقی شاد و انتخاباتی از دیگر بخش‌های ویژه برنامه شهرآراست.

پاکزادیان در پایان عنوان کرد: استقرار شبکه‌های تصویری و صوتی باعث تشویق و ترغیب بیشتر مردم برای حضور در پای صندوق‌های رای می‌شود. ما در این برنامه تلاش می‌کنیم تا علاوه بر آگاهی بخشی، با اطلاع رسانی دقیق و شفاف رضایت مخاطبان جلب شود.

رادیو قرآن؛ انتظار من

همزمان با آغاز دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی پخش برنامه «انتظار من» به مناسبت انتخابات تهیه و تقدیم شنوندگان رادیو قرآن می‌شود. همچنین برنامه‌های تسنیم و والعصر نیز به موضوعات انتخاباتی و پوشش خبری آن خواهند پرداخت.

رادیو صبا؛ از صبح صبا تا عصرصبا

شبکه رادیویی صبا متناسب با ماموریت شبکه در فضایی متفاوت به موضوع انتخابات و طرح و پاسخ دهی چالش‌های انتخاباتی می‌پردازد.

برنامه‌های «غیرعلنی و بی‌زحمت» به صورت ویژه با موضوع انتخابات روی آنتن رفتند.

هر یک از این برنامه‌ها متناسب با رویکرد و شعار برنامه با نگاهی طنزآمیز به مباحثی همچون اهمیت شرکت در انتخابات، باید‌ها و نباید‌های انتخاباتی، ویژگی‌های یک نامزد شایسته و چگونگی انتخاب و... می‌پردازد.

برنامه نمایشی «غیر علنی» در قالب طنز ماجرای انتخابات را در رادیو صبا به نمایش می‌گذارد. در این نمایش قرار است یک نفر از شخصیت‌های طنز به عنوان رییس اتحادیه طنزپردازان رادیو صبا انتخاب و معرفی شود.

در این برنامه شخصیت‌های شاخص طنز رادیو صبا همگی دور هم جمع شدن تا برای انتخاب شدن به عنوان رییس اتحادیه طنازان «رادیو صبا» با هم رقابت کنند که در این فرایند باماجرا‌ها و چالش‌های مختلفی رو به رو می‌شوند. «غیر علنی» هر روز ساعت ۱۰ صبح پخش می‌شود. برنامه طنز «بی زحمت» با شرکت شخصیت اصلی برنامه در انتخابات مجلس شورای اسلامی از چالش‌های انتخاباتی می‌گوید. این برنامه هر روز ساعت ۱۶:۱۵ تقدیم شنوندگان می‌شود. برنامه آموزشی «زنگ انشا» به پخش انشا‌های دانش آموزی با موضوع انتخاب و اهمیت انتخابات اختصاص دارد. این برنامه شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۴:۴۵ راهی آنتن می‌شود.

برنامه‌های زنده روزانه «صبح صبا و عصر صبا» در بخش‌های مختلف برنامه در قالب‌های متنوع با نگاهی طنز به موضوع‌های انتخاباتی می‌پردازد. «صبح صبا» شنبه تا چهارشنبه ساعت ۶:۳۰ تقدیم مخاطبان می‌شود و برنامه «عصر صبا» شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۸:۳۰ راهی آنتن می‌شود.

رادیو نمایش؛ با هم رای

«هم رای» ویژه برنامه رادیو نمایش برای روز انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی است و اهمیت این موضوع که چرا باید در انتخابات شرکت کنیم و رای بدهیم را مورد بررسی قرار می‌دهد. این برنامه به نویسندگی و تهیه کنندگی نسیم السادات صباغان و گویندگی نرجس فروغی، علیرضا تابان، گزارشگری و هماهنگی آتنا سادات محمدپناه روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ساعت ۹:۳۰ صبح به صورت زنده از رادیو نمایش پخش می‌شود.

رادیو پیام؛ پیام انتخابات

ویژه‌برنامه انتخابات رادیو پیام با نام پیام انتخابات به تهیه کنندگی مجید امجدی فردخش می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • معرفی برنامه‌های رادیو برای دور دوم انتخابات
  • عرض و طول سرزمین‌های اشغالی تحت اشراف سلاح‌های ایرانی است
  • فهرست «ایران متحد» برای انتخابات دور دوم مجلس منتشر شد
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه مشهد و کلات میزبان دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی 
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد