Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@16:50:52 GMT

کرونای چینی تا کروناهای ایرانی!

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۶۰۱۱۲

کرونای چینی تا کروناهای ایرانی!

حالا جامعه ما باکرونای کشنده چینی در حال نبرد است؛ نبردی نابرابر که از یک سو ویروس، یکباره مردم را غافگیر کرد و از سوی دیگر مردم برای در امان ماندن از کمترین امکانات بهداشتی و ایمنی در مقابل آن محروم و در مضیقه اند.

کرونایی که کروناهای ایرانی در کنار آن زائیده شد و جو جامعه را ملتهب و دگرگون کرد و افکار عمومی و جو روانی را یکباره به هم ریخت!.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ورود ویروس کرنا به کشور ترس، وحشت، نگرانی، سردرگمی و اضطراب بر مردم مستولی گشت و افکار عمومی فلج شد و بیماری‌های روحی و روانی ناشی از ترس ابتلا به کرونا عملا چندین برابر خود کرونا در حال تهدید سلامت جامعه است.

اگرچه برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، جسته و گریخته در حال انتشار مواردی برای پیگیری، کنترل و آموزش مقابله با این ویروس هستند؛ اما به دلیل فقدان راهبرد و استراتژی مشخص در اطلاع رسانی، این نگرانی ها و مشکلات کم نشده است.

دیگر هیچ کس با دیگری دست نمی دهد، صحبت نمی کند، همه از تجمعات، رفت و آمد در بازار و کوچه و خیابان فراری هستند و تنها راه در امان ماندن،  قرنطینه کردن خود در خانه می دانند.

در حالیکه مسئولان از توزیع بسته های بهداشتی رایگان خبر می دهند حتی یک ماسک ساده و یا مواد ضد عفونی کننده دست و صورت در داروخانه های استان وجود ندارد و نایاب است!.

کرونای چینی امروز جای خود را به کروناهایی ایرانی داده است، کرونای اجتماعی، کرونای رسانه ای، کرونای بی اعتمادی، کرونای روانی و کرونای اقتصادی و این کرونا همه بخش جامعه ما را تحت سیطره خود قرار داده اند و بر آن  فرماندهی می کند.

کروناهای ایرانی که سرعت انتشار آن به مراتب بیش از کرونای چینی است و در لایه لایه های اجتماعات ایرانی رخنه کرده در حال ضربه زدن و نابودی زیر ساخت های اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی، فرهنگی و حتی سیاسی هستند.

حالا اجتماعات، فضای مجازی، رسانه ای و افکار عمومی مملو از بحث های کرونایی است و این کروناها، اقتصاد را  هم کرونایی کرده اند؛ از سویی برخی اقلام بهداشتی نایاب شده و از سوی دیگر  مردم بدون هیچ گونه دلیلی و انگار که قحطی زده شده اند خرید های خود را افزایش داده اند.

از سوی دیگر مردم برای خرید برخی خدمات و کالاها اصلا رغبتی از خود نشان نمی دهند، رستوران ها، اغذیه فروشی ها و برخی دیگر مکان هایی که تا چندی پیش، زمین برای سوزن انداختن نبود این روز ها ساکت، آرام و بدون مشتری هستند.

فقدان مدیریت در مقابل این آشفتگی جامعه و بی مسئولیتی در برابر آن، آخرین میخ بر تابوت سلامت جامعه است؛ میخی که آثارش را در آینده مشاهده خواهیم کرد.

در شرایط دشوار کنونی هیچ کسی برای شما دلسوزتر از خودتان نیست، اگر هشدارهای سلامت فردی را جدی بگیرید، ارتباطات فردی و اجتماعی خود را مدیریت و کنترل کنید و حافظ سلامت خود باشید در ابتلا به این ویروس در امان خواهید ماند؛ قطعا این  ویروس رفتنی است؛ پس مواظب خود و دیگران باشیم و دست در دست هم دهیم و بر کرونای چینی و کروناهای ایرانی غلبه کنیم.

احمد جعفری ندوشن

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا جامعه روحی و روانی شبکه های اجتماعی ماسک چینی انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی کرونای چینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۰۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟

راز بقا: نقشه راه پیشگیری از بیماری همه گیر، که در ۲۶ مارس در مجله “Nature Communications” منتشر شد، توصیه می‌کند از مکان‌هایی که حیوانات در آن غذا می‌خورند و استراحت می‌کنند، محافظت یا احیا شود و برخورد انسان با حیات وحش در مناطق توسعه‌یافته‌تر به حداقل برسد.

به گزارش راز بقا، شیوع بیماری‌های عفونی ناشناخته قبلی، مانند کووید-۱۹ یا اچ‌آی‌وی، زمانی ایجاد می‌شود که ویروس از حیوانی به انسان منتقل شود. به این انتقال «سرریز مشترک بین انسان و دام» می‌گویند. حیوانات وحشی که به دلیل کمبود غذا یا از دست دادن زیستگاه تحت فشار قرار می‌گیرند، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی می‌شوند و حتی ممکن است ویروس‌های بیشتری را دفع کنند.

حفاظت از جنگل‌ها، رودخانه‌ها و دیگر فضا‌های طبیعی قبلاً به‌عنوان روشی مقرون‌به‌صرفه برای جلوگیری از بیماری‌های همه‌گیر مطرح شده است.

توصیه‌های جدید برای کاهش سرریز‌ها (که توسط یک تیم بین‌المللی متشکل از زیست‌شناسان، بوم‌شناسان و کارشناسان سیاست گردآوری شده) بر اساس مطالعات موردیِ سرریز بیماری مشترک انسان و دام از خفاش‌هاست.

محققان در سال ۲۰۲۲ پس از مطالعه ویروس “Hendra” در نیمه گرمسیری شرق استرالیا، (که چهار نفر از هفت انسان آلوده را کشته است) گزارش دادند که وقتی کمبود غذا در زمستان باعث شد تا خفاش‌های میوه‌خوار به دنبال گیاهان گلدار در باغ‌های شهری یا مناطق کشاورزی باشند، سرریز‌ها روی دادند. در نتیجه این امر ویروس به اسب‌هایی که در مناطقی که خفاش‌های آلوده ادرار یا مدفوع دفع می‌کردند، منتقل شد و سپس اسب‌های بیمار برخی از انسان‌ها را آلوده کردند.

راینا پلورایت (Raina Plowright)، بوم‌شناس بیماری در دانشگاه کرنل که هم پژوهش سال ۲۰۲۲ و هم مقاله جدید را نوشته، می‌گوید: «وقتی متوجه شدید که چگونه سرریز اتفاق می‌افتد، راه‌حل‌ها آشکار می‌شوند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از شیوع بیماری هندرا، یک استراتژی که اکنون در جنوب شرقی کوئینزلند آزمایش می‌شود، کاشت مجدد پنج گونه از درختان گلدار است. گاهی‌اوقات تغییرات بسیار کوچک در یک اکوسیستم می‌تواند اثرات واقعاً عمیقی داشته باشد.»

آیرورو تانشی (Iroro Tanshi)، بوم‌شناس دانشگاه واشنگتن در سیاتل، می‌گوید راه دیگری که برای جلوگیری از سرریز وجود دارد، محافظت از مکان‌های وحشی و «واقعاً قطع تماس» با جمعیت حیوانات وحشی است.

نیجریه جایی است که تانشی به مطالعه خفاش‌ها می‌پردازد. او جوامع محلی را در جلوگیری از آتش‌سوزی‌های جنگلی ناشی از انسان و ارائه منابع جایگزین پروتئین به مردم برای کاهش نیاز به شکار خفاش‌ها در غار‌ها مشارکت می‌دهد.

به گفته سازمان بهداشت جهانی، گونه‌های خفاش میزبان چهار بیماری از نُه بیماری هستند که بیشترین خطر بالقوه را برای سلامت عمومی دارند.

وینیفرد فریک (Winifred Frick)، دانشمند ارشد در سازمان غیرانتفاعیِ “Bat Conservation International” مستقر در آستین، تگزاس، می‌گوید: این تاکتیک‌های می‌توانند «برای حیوانات دیگری که می‌توانند مخازن ویروسی باشند» مانند جوندگان، نخستی‌سانان یا پرندگان هم اعمال شود.

احتمال جهش ویروس‌ها از انسان به حیوان دو برابر بیشتر از بالعکس است. بر اساس مطالعه جداگانه‌ای که در ۲۵ مارس منتشر شد، پس از تجزیه و تحلیل نزدیک به ۵۹۰۰۰ توالی ژن ویروسی مرتبط با انواع میزبان‌های مهره داران، محققان دریافتند که تقریباً دو سوم از انسان‌ها ویروس‌ها را به حیوانات منتقل می‌کنند در حالی که تنها حدود یک سوم از ویورس‌ها از حیوان به انسان می‌رسد.

سدریک تان، ژنومیست میکروبی در مؤسسه ژنتیک دانشگاه کالج لندن که مطالعه توالی ویروسی را رهبری می‌کرد، می‌گوید: «جریان پرش ویروس‌ها بین گونه‌های مختلف جانوری فرآیندی بی‌پایان است.»

محققان امیدوارند که در کنار سرمایه‌گذاری در فناوری زیست پزشکی و اپیدمیولوژیک برای جلوگیری از همه‌گیری‌های آینده، تصمیم گیرندگان همزمان روی حفظ اکوسیستم‌ها سرمایه گذاری کنند تا در وهله اول از سرریز جلوگیری کنند.

آن‌ها همچنین می‌گویند که باید تعداد جاده‌ها را به مکان‌های وحشی کاهش داد. جاده‌ها راه را برای توسعه زیرساخت‌ها هموار می‌کنند که زیستگاه حیات وحش را از بین می‌برد. آن‌ها همچنین به مردم اجازه می‌دهند تا خیلی سریع به حیوانات و یکدیگر دسترسی داشته باشند.

به گزارش راز بقا، محققان دیگر نشان داده‌اند که تراکم بیشتر جاده‌ها خطر ابتلا به ابولا را افزایش می‌دهد و ویروس ابولا در جاده‌های اصلی پخش می‌شود؛ بنابراین سیاست گذاران و مقامات بهداشت عمومی باید مطالعه سرریز‌های مشترک بین انسان و دام را قبل از تبدیل شدن یک ویروس به یک بیماری همه گیر یا همه گیر، به جای اینکه به عنوان «یک فکر بعدی» در نظر بگیرند، در اولویت قرار دهند.

 

منبع: ساینس نیوز

tags # کرونا ، ویروس ، محیط زیست سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • تأکید بر حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی و ترویج  فرهنگ حجاب و عفاف در مهاباد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)