Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرتضی آبدار، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در سال جاری به منظور صیانت از آثار غنی تاریخی و فرهنگی و انجام رسالت برای انتقال آن‌ها به نسل‌های آینده، ثبت ملی آثار طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌ شده تداوم یافت و ۲۹ اثر تاریخی غیرمنقول استان پس از بررسی و تایید کمیته ثبت آثار غیرمنقول کشور در فهرست آثار ملی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: محوطه تاریخی باغ تاریخی گلستان، هنرستان وحدت تبریز، مسجد جامع خاروانا ورزقان، برج مقبره آس و برج مقبره برزندیق کلیبر، مسجد خیرآب شبستر، حمام امیر تومان روستای مهین سراب، حمام شیخ الاسلام و پل حاج محمد باقر مراغه از جمله آثار غیرمنقول و ساختمان قدیمی ایستگاه راه آهن پیام(یام) مرند، ایستگاه راه آهن مراغه، پل فلزی راه آهن جلفا، پل راه آهن قافلانکوه (قزل اوزن) میانه، کارخانه حوله برق لامع، کارخانه آردسازی آراکلیان و کارخانه کبریت سازی توکلی تبریز از جمله آثار صنعتی استان هستند که در سال جاری به ثبت ملی رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت و غنای آثار منقول تاریخی موجود در استان، با اشاره به اینکه آثار کشف‌ شده در کاوش‌های باستان‌شناسی، نشان از هویت، تاریخ و فرهنگ آن تمدن دارد و حفظ و صیانت از این آثار برای نسل کنونی ضروری است، گفت: در این راستا معاونت میراث فرهنگی این اداره کل در یک سال جاری با جدیت فرآیند ثبت این آثار در فهرست ملی را در دستور کار خود قرار داده و موفق به ثبت ملی ۱۰ اثر از آثار فاخر استان شد.

آبدار، ادامه داد: این آثار شامل سنگ بسم‌الله محراب مسجد جامع سراب، مهر استامپی حاصل کاوش‌های کول تپه هادی شهر جلفا، النگوی طلایی مکشوفه از کاوش‌های سایت موزه عصر آهن تبریز، قفل فلزی رمزی سلجوقی و تنگ و دیگچه سفالین به‌ دست‌ آمده از کاوش‌های سد خداآفرین، گچ‌بری سرباز اشکانی قلعه ضحاک هشترود و بزرگ‌ترین سکه نقره‌ای شاه اسماعیل صفوی است.

وی با بیان اینکه حفظ آثار تاریخی با حفظ موجودیت و یکپارچگی آن با محوطه اطراف بسیار حائز اهمیت است، یادآوری کرد: تعیین حریم آثار تاریخی برای تضمین بقای اثر و پیوند آن با محیط پیرامون ضرورت دارد به همین منظور اداره کل میراث فرهنگی استان در سال جاری حریم ۳ اثر تاریخی نیز به ثبت رسید.

آبدار، افزود: ۵ اثر ناملموس در فهرست آثار ملی و ۱۰ اثر طبیعی استان مانند درخت کهنسال روستای پیرلر کلیبر، درخت کهنسال روستاهای طوعلی علیا، قیزیل یول و سوتن خدآفرین و چشمه تراورتن ساز صوفیان شبستر در فهرست ملی آثار طبیعی به ثبت رسید.

حدود ۲ هزار بنای تاریخی در آذربایجان شرقی ثبت ملی شده است.

منبع: جماران

کلیدواژه: انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا آذربایجان شرقی برق راه آهن گردشگری و صنایع دستی مسجد انتخابات 98 بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی سال جاری راه آهن ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۵۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛   رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان اردستان با اشاره به پایش کامل بافت تاریخی زواره از سیل اخیر گفت: با ورود سامانه بارشی در روز سه‌شنبه به استان اصفهان، شهرستان اردستان بارش فراوانی را تجربه کرد به‌گونه‌ای که میزان بارش در زواره در کمتر از یک روز به ۲۷ میلی‌متر رسید
نرگس بهشاد ادامه داد: با توجه به گستردگی بافت تاریخی زواره، این حجم سنگین بارندگی در کوچه‌ها و معابر زواره روان و باعث وقوع سیل و آب‌گرفتگی در بخش‌هایی از این شهر شد.


به گفته وی بررسی‌ها حاکی است تنها دو مورد تخریب در بافت تاریخی زواره اتفاق افتاد که خوشبختانه این خانه‌ها بدون ارزش تاریخی بوده است.
بارندگی روز گذشته باعث شده دریاچه وسیعی در کویر دق سرخ زواره تشکیل شده است.
شهر زواره با بیش از هشت هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۴ کیلومتری شمال شرقی اردستان قرار دارد.
شهرستان ۴۲ هزار نفری اردستان با برخورداری از ۶۷ اثر ثبت ملی، یک اثر ثبت جهانی، ۲ بافت تاریخی و ۷۸ محوطه باستانی در فاصله نزدیک به ۱۱۸ کیلومتری شمال شرقی اصفهان واقع است.

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • آب انبار تاریخی مریم آباد احیا می شود
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • نق‌نق‌‌نویسی داستان اجتماعی نیست