Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ناظم‌پور آهنگساز، مدرس و نوازنده عود در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح تازه‌ترین فعالیت‌های خود بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌هایی که پیش از این انجام داده بودم، کتاب جدیدم با عنوان «تکنیک‌های مضرابی برای ساز عود» که قابلیت استفاده برای تمامی سازهای مضرابی را دارد، به تازگی منتشر شده است.

وی درباره جزییات این اثر تالیفی گفت: تألیف و تدوین تمرینات نوازندگی با دیدگاه جزنگر، شیوه یا تفکر جدیدی در موسیقی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع نگاه را در کشورهای دیگر  نیز برای تألیف کتاب‌های آموزشی سازهای مختلف می‌توان دید. من هم بر این پایه و همچنین تجربه سال‌های گذشته تدریسم تصمیم به تالیف و انتشار این کتاب گرفتم.

ناظم‌پور با اشاره به ابزارهای آموزشی این اثر موسیقایی توضیح داد: به اعتقاد من معلم موسیقی باید بتواند با استفاده از این ابزار همانند یک طبیب برای ضعف‌های مختلف هنرجوی خود مانند ضعف موضعی مضراب، ضعف پنجه و حتی بیان احساس در موسیقی، که امری فطری است، نسخه بپیچد. معلم موسیقی باید تمریناتی آماده داشته باشد تا به کمک آن نوازندگی اصولی و درست را تضمین کند. البته این نکته مهم را نیز باید در نظر داشت که آنچه در این جزوه‌های آموزشی قابل تقویت و ارتقا نیست، پرورش خرد و اندیشه پاک و عمیق فیلسوفانه است که مهم ترین بخش از یک هدف و کار هنریست و این مورد مهم، تنها با مطالعه کتاب‌های ارزشمند، نگرش در شیوه زندگی و بیان احساسات پاک انسانی پرورش می‌یابد.

این نوازنده عود که طی سال‌های اخیر چه به صورت انفرادی و چه با گروه عود «زریاب» اجراهای متعددی را در ایران و کشورهای دیگر روی صحنه برده در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: من در تالیف این کتاب سعی کردم به الگوهای مضرابی تمامی شیوه‌ها و مکاتب عودنوازی در جهان توجه داشته باشم تا بتوانم حتی‌الامکان تمامی سلیقه‌ها را پوشش دهد. این در حالی است که با اندکی تغییر در درس‌های این کتاب می‌توانید آنها را برای سایر سازهای مضرابی ترجمه و تنظیم کنید. البته در اینجا  لازم می‌دانم از زحمات همسرم سمیرا آمیزطبع و تعدادی دیگر از دوستانم از جمله حامد گرجی، علی پرهیزگار، علی برزویی که در تألیف ونشر این کتاب مرا یاری نمودند قدردانی کنم.

مجید ناظم‌پور از جمله هنرمندان فعال موسیقی ایرانی است که تاکنون در بسیاری از فستیوال‌ها و سمینارهای تخصصی ساز عود کشورهای مختلف جهان شرکت کرده است.

وی تاکنون آلبوم‌های مختلفی از جمله «راز ساحل»، «فلسفه»، «حکمت»، «کنسرت بربت»، «مردی برای تمام فصول»، «زریاب» و کتاب‌هایی چون «مهارت‌های عود نوازی – چهار جلد»، «داستان بربت (مروری بر تاریخچه پنج هزار ساله عود)»، «مجموعه قطعاتی برای ساز عود»، «گفتگوی عود و گیتار»، «کاربرد موسیقی در هیپنوتیزم درمانی» را منتشر کرده است.

این نوازنده چندی پیش کنسرتی را به همت موسسه فرهنگی هنری راد نو اندیش را در تالار وحدت تهران برگزار کرد.

کد خبر 4863505 علیرضا سعیدی

منبع: مهر

کلیدواژه: مجید ناظم پور موسیقی ایرانی تالیف کتاب تئاتر ایران دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر فیلم سینمایی موسیقی ایرانی سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر ویروس کرونا جشنواره موسیقی فجر سازمان سینمایی کارگردان تئاتر سریال ایرانی جشنواره فیلم برلین فیلم کوتاه سازمان صداوسیما ساز عود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۱۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز

آفتاب‌‌نیوز :

در سال‌های اخیر تحقیقاتی که در زمینهٔ سلامت ادراکی انجام شده نشان می‌دهد درگیرکردن مغز در فعالیت‌هایی که آن را تقویت می‌کند بسیار مهم است. این فعالیت‌های می‌توانند جلوی بیماری‌های مغزی مرتبط با افزایش سن را بگیرند.

تمرینات ذهنی برای مغز: سودوکو و بازی‌های فکری دیگر انجام دهید

احتمالاً تبلیغات مربوط به بازی‌های فکری برای افزایش قدرت مغز را این طرف و آن طرف دیده‌اید. بازی‌های فکری فعالیت‌هایی هستند که مغز و ذهنتان را به چالش می‌کشند. به عبارتی دیگر، این بازی‌ها وادارتان می‌کنند فکر کنید، مثل انواع پازل‌ها، جدول‌ها، سودوکو یا حتی نقاشی‌کردن و ساززدن.

شواهد علمی متعددی نشان داده‌اند این گونه فعالیت‌ها می‌توانند سلامت مغز را افزایش دهند، چون ذهن شما را فعال نگه می‌دارند و درگیر می‌کنند. مثلاً افرادی که عادت دارند مدام شطرنج بازی کنند، نسبت به کسانی که چنین بازی‌هایی نمی‌کنند، عملکرد ادراکی بهتری دارند.

مطالعه‌ای دریافت انجام بازی‌های فکری و ذهنی در افراد بزرگسال باعث تقویت عملکرد ادراکی‌شان می‌شود. مثلاً افرادی که در مطالعه شرکت داشتند با انجام بازی‌های فکری، دقت و تمرکز و توجه و سرعت عکس‌العملشان بیشتر شده بود. ضمناً بازی‌های فکری توانسته بود برخی از شاخص‌های سلامت مغز این افراد را بهبود بخشد. هر چند هنوز برای تأیید قطعی اینکه بازی‌های فکری چالش‌برانگیز می‌توانند اثرات پیری بر مغز را کاهش دهند یا نه به تحقیقات گسترده‌تری نیاز است؛ اما این یافته‌ها شروع امیدوارکننده‌ای هستند.

به‌جای تایپ‌کردن با دستتان بنویسید

با دست نوشتن یک راه ساده برای تقویت عملکرد مغز است. اگر بتوانید به‌جای تایپ‌کردن خیلی چیزها، آن‌ها را با دست بنویسید کمکتان می‌کند چیز‌ها را بهتر به‌خاطر بسپارید. همچنین با نوشتن با دست، پردازش اطلاعات در ذهن شما مؤثرتر صورت می‌گیرد و با هیجانات خود بهتر ارتباط برقرار می‌کنید و احساس می‌کنید با دنیای اطرافتان ارتباط بهتری دارید.

فواید با دست نوشتن زیاد است: کمک به حافظه، بهبود قدرت تمرکز، پردازش ساده‌تر و سریع‌تر اطلاعات، ارتباط هیجانی و احساسی عمیق‌تر با دیگران و تقویت خلاقیت.

تحقیقات علمی نشان می‌دهند نوشتن کلمات با دست، بیشتر از تایپ‌کردن آنها، مغز را از جهت ادراک و شناخت به چالش می‌کشد و تمرین خوبی برای آن است؛ بنابراین مداد یا خودکار موردعلاقه‌تان را بردارید و مدتی با دست بنویسید. بهتر است این‌قدر به کیبورد وابسته نباشید.

به پیاده‌روی‌های تند بروید

بالابردن ضربان قلب با ورزش هوازی یا تمرینات تناوبی با شدت بالا، یک شیوه مؤثر و لذت‌بخش نه‌تن‌ها برای بهبود سلامت جسم بلکه برای تقویت سلامت مغز نیز محسوب می‌شود. مطالعات نشان می‌دهند ورزش‌کردن می‌تواند عملکرد ادراکی را در کوتاه‌مدت و بلندمدت تقویت کند و حتی ضعف حافظه ناشی از افزایش سن را نیز خنثی کند.

مطالعات نشان می‌دهند پیاده‌روی تند و دیگر انواع ورزش‌های هوازی که ضربان قلب را بالا می‌برند با کمک به مغز در ایجاد ارتباطات عصبی جدید، تقویتی برای مغز هستند. این تقویت باعث می‌شود ذخایر ادراکی مغز بیشتر شده و از مغز در برابر بیماری‌های مغزی مرتبط با سن و اثرات پیری بر شناخت و حافظه محافظت شود. البته تمرینات قدرتی را فراموش نکنید؛ طبق شواهد علمی، تمرینات قدرتی نیز برای سلامت مغز بسیار مفیدند.

یک زبان دوم یاد بگیرید

پژوهش‌ها نشان می‌دهند یادگرفتن زبان دوم از چند طریق به سلامت مغز کمک می‌کند. در یک تحقیق محققان دانشگاه کالیفرنیا از افراد سالمند (تقریباً ۷۲ سال) که طی زندگی خود زبان دوم یاد گرفته بودند خواستند در تمریناتی شرکت کنند که میزان انعطاف‌پذیری ذهنی‌شان را می‌سنجید.

دانشمندان دریافتند افرادی که یک یا دو زبان بیشتر از زبان مادری خود بلد بودند، نسبت به کسانی که فقط زبان مادری‌شان را بلد بودند امتیازات بیشتری کسب کردند. دلیلش هم این است که فراگرفتن یک زبان جدید، توانایی مغز برای پردازش اطلاعات را تقویت می‌کند که می‌تواند با بالارفتن سن، ذهن را فعال و هوشیار نگه دارد. ضمناً یادگرفتن زبان جدید جلوی ضعف حافظه مرتبط با پیری را می‌گیرد. اگر علاقه‌مند هستید زبان دیگری یاد بگیرید، گزینه‌های زیادی دارید: عربی، انگلیسی، اسپانیایی، فرانسه و چینی.

رژیم غذایی سالم داشته باشید

با مصرف بیشتر ماهی و میوه و سبزی تازه به سلامت مغزتان کمک کنید. مطالعات دریافته‌اند مصرف بیشتر غذا‌های آنتی‌اکسیدان‌دار مانند سبزیجات برگ‌دار، زغال اخته و... می‌توانند در برابر افت قدرت ادراک مرتبط با پیری از مغزتان محافظت کنند، زیرا استرس اکسیداتیو در مغز را کاهش می‌دهند.

دیگر غذا‌ها مانند ماهی، مغز‌ها و دانه‌ها نیز برای سلامت مغز بسیار مفیدند. تحقیقات نشان داده‌اند افرادی که دست‌کم یک‌بار در هفته ماهی‌های چرب می‌خورند کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر هستند. مغز‌ها نیز دارای چربی‌های تک غیراشباع هستند که کمک می‌کنند جلوی بیماری‌های قلبی و عروقی گرفته شود (بیماری‌های قلبی و عروقی ریسک ابتلا به آلزایمر را بالا می‌برند) و محافظ سلامت مغزند. این مواد غذایی همگی از مولفه‌های ثابت رژیم غذایی مدیترانه‌ای هستند.

به خواب کافی اهمیت دهید

به‌اندازه کافی خوابیدن یکی از مهم‌ترین عادت‌ها برای کمک به سلامت مغز در سبک زندگی است. حین خواب، حافظه پردازش شده و به‌صورت ذخایر بلندمدت درمی‌آید. خواب، مدافع مغز در برابر اثرات پیری است و به سلامت هیجانی نیز کمک می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهند کمبود خواب منجر به افسردگی و دیگر بیماری‌های روانی و ذهنی می‌شود و این می‌تواند برای مغز مضر باشد. اما به‌اندازه کافی و خوب خوابیدن در دنیای پرمشغله امروز کار راحتی نیست. اگر شما هم مشکل خواب دارید حتماً با مشورت پزشکتان این مسئله را حل کنید.

در پایان

راه‌های زیادی برای تقویت سلامت مغز وجود دارد و ورزش، رژیم غذایی سالم و تمرینات ذهنی تنها چند مورد هستند. یادتان نرود خوب بخوابید و مغزتان را با تمرینات گوناگون به چالش بکشید. فرقی نمی‌کند چه روشی را انتخاب می‌کنید، مهم این است که مغزتان را مدام فعال و سالم نگه دارید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ارائه اطلاعات ساخت و سازها به کارگروه ساماندهی
  • تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • آیت الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران
  • برپایی پنج میز خدمت در نماز جمعه تهران
  • طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟
  • 4 تکنیک خلاقانه برای تیز کردن چاقو‌ی کند (فیلم)
  • زجر خلاقیت زیر زنجیر کتاب‌های درسی