Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره بیابان اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: تاکنون طرح‌های مدیریت جنگل‌های دست کاشت مناطق بیابانی در مساحتی نزدیک به هفت هزار هکتار در مناطق حسین‌آباد میش‌مست و کوه نمک مورد مطالعه قرار گرفته و علاوه بر اینکه اجرای آن به پایان رسیده، امروز توسط پیمانکار مورد حفاظت و قرق قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادق آبروش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، از مدیریت جنگل‌های دست‌کاشت به‌عنوان وظایف اداره بیابان نام برد و اظهار کرد: در مناطقی که روند فرسایش بادی شدید است و با حرکت تپه‌های ماسه‌ای به سمت روستا مواجه هستیم بوته‌کاری به‌تنهایی جوابگو نیست به همین علت در کنار بوته‌کاری، عملیات کاشت درختچه‌های بیابانی به ویژه تاغ نیز دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه درختچه تاغ، نقش بادشکن و حفظ خاک را بر عهده دارد، اضافه کرد: با توجه به این ویژگی‌ها در عرصه‌هایی که مورد هجوم تپه‌های ماسه‌ای است همانند منطقه حسین‌آباد میش‌مست بیشتر از درختچه تاغ استفاده می‌شود.

رئیس اداره بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم خاطرنشان کرد: زمانی که این جنگل‌ها به سن دیرزیستی و از بین رفتن، می‌رسند، عملیات جوان‌سازی و قطع انتخابی را داریم و گیاه و تنه‌ای که درحال از بین رفتن است جدا کرده و گیاه جدید را حفظ و نگهداری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه عملیات پرورشی جنگل‌های دست‌کاشت با استفاده از ظرفیت متخصصان آزاد و مردم بومی در هر منطقه صورت می گیرد، گفت: علت استفاده قابل توجه اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از ظرفیت پیمانکاری این است که برنامه‌ها و پروژه‌های این اداره‌کل با توجه به شرایط اعتباری و فصلی به صورت مقطعی دنبال می‌شود.

آبروش ادامه داد: بعد از کاشت درختچه به مدت دو سال، عرصه نیازمند مراقبت و آبیاری ویژه است و سالانه 6 الی هفت مرتبه درختچه آبیاری می‌شود و بعد از اتمام این دو سال نیز عملیات حفاظت و قرق با استفاده از ظرفیت پیمانکار به روش مناقصه و با نظارت مقیم یگان حفاظت و نظارت عالی اداره بیابان دنبال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون طرح‌های مدیریت جنگل‌های دست کاشت مناطق بیابانی در مساحتی نزدیک به هفت هزار هکتار مورد مطالعه قرار گرفته و علاوه بر اینکه اجرای آن به پایان رسیده، امروز توسط پیمانکار مورد حفاظت و قرق قرار گرفته است.

آبروش با بیان اینکه امروزه نیز چهار هزار هکتار از مساحت بیابان‌های استان نیازمند نهال کاری است، تصریح کرد: در صورت تامین اعتبار، مطالعه مورد نیاز به صورت دقیق انجام می‌شود و اجرای طرح در دستور کار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/78023*40

منبع: فارس

کلیدواژه: قم منابع طبیعی قرق نهال جنگل های دست کاشت اداره بیابان حفاظت و قرق هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۱۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران اظهار کرد: میانگین سرانه فضای سبز درون شهری در طی مدیریت شهری ششم به ازای هر شهروند به ۱۶.۹۶ مربع رسیده است، البته این آمار تا پایان سال ۱۴۰۲ است.

مختاری همچنین تاکید کرد: میانگین فضای سبز برون شهری؛ جنگل‌کاری به ازای شهروند تا پایان سال گذشته به ۲۶.۶۷ مترمربع رسید.

وی افزود: در سی ماه اخیر ۴۰ پارک مادر و کودک به بهره برداری رسیده است و احداث ۴۱ بوستان مادر و کودک هم در دست اقدام است.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به اینکه در دوره اخیر مدیریت شهری ۴ هزار و هفتصد و چهل هکتار جنگل‌کاری انجام شده است، تصریح کرد: ۱۰۴ بوستان، محله‌ای، منطقه‌ای و فرامنطقه ای هم در این مدت ایجاد شده است.

مختاری با پرداختن به توسعه کمربند سبز گفت: امسال ۳ هزار هکتار جنگل‌کاری در دستور کار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: استفاده از پساب تصفیه برای آبیاری هم به ۳۰ میلیون مترمکعب رسیده که تا پایان سال به ۵۵ میلیون مترمکعب خواهد رسید.

مختاری در پایان خاطرنشان کرد: فاز اول رود دره فرحزاد در اواخر خرداد افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6091842

دیگر خبرها

  • کاشت بیش از ۵ میلیون اصله نهال در بوشهر + تصویر
  • ایجاد ۱۰۴ بوستان در پایتخت/ اکوپارک فرحزاد خرداد افتتاح می‌شود
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران