Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی انتشار خبرهایی مبنی بر اینکه آنکارا دیگر جلوی عزیمت مهاجران به خارج از این کشور را نمی‌گیرد رسانه‌های ترکیه روز جمعه اعلام کردند که گروه‌هایی از مهاجران حرکت به سوی مرز‌های کشورهای همسایه اروپایی را آغاز کرده‌اند.

شبکه دولتی تی آر تی و کانال تلویزیونی خصوصی ان تی توی روز جمعه با پخش تصاویر گروه‌هایی ده‌ها نفره از افرادی که به عنوان مهاجر معرفی شدند آنها را در حال حرکت در جاده‌ای به سوی مرز یونان به تصویر کشیدند و مدعی شدند که این افراد آزادانه در حال ترک کشور و عزیمت به سوی مرزهای اروپا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر خبرگزرای دی اچ ای ترکیه نیز در گزارشی اعلام کرد که حدود سیصد مهاجر سوری، عراقی و حتی ایرانی برای عزیمت به سوی اروپا وارد استان ادیرنه شده‌اند که هم مرز با یونان است.

به نوشته روزنامه صباح، نشریه نزدیک به دستگاه حاکمه در ترکیه تصمیم برای بازکردن مرزهای خروجی به روی مهاجران شامگاه پنجشنبه و در جریان نشست فوق العاده شورای عالی امنیت ملی به ریاست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور اتخاذ شده است.

این نشست پس از آن به صورت ویژه برگزار شد که در جریان حملات ارتش سوریه و نظامیان روسیه به مواضع نیروهای ترکیه در استان ادلب دست کم۳۳ نظامی ترک جان باختند.

گفتنی است که تصمیم برای باز کردن مرزهای خروجی به روی مهاجران و پناه‌جویان مستقر در ترکیه هنوز از سوی مقامات دولتی و منابع رسمی در این کشور مورد تایید قرار نگرفته است.

خبرگزاری فرانسه روز جمعه به نقل از یک مسئول بلند پایه ترک که نخواست نامش فاش شود اتخاذ تصمیم برای برداشتن موانع پیش روی مهاجران جهت عبور از مرزهای این کشور و عزیمت به اروپا را مورد تایید قرار داد. این مقام ترک تاکید کرده است که کشورش دیگر جلوی مهاجرانی را که قصد سفر به اروپا دارند را نخواهد گرفت.

این در حالی‌ است که سخگوی حزب حاکم عدالت و توسعه پنجشنبه شب اعلام کرد که ترکیه دیگر قادر به نگاه داشتن و ممانعت از خروج مهاجرانی نیست که قصد دارند به اروپا عزیمت کنند. وی در عین حال تصریح کرد که سیاست مهاجرتی آنکارا هنوز دستخوش تغییری اساسی نشده است.

عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه همچنن با درخواست از اروپا برای انجام اقدامات محسوس و عملی تاکید کرد تنها کاری که برای اتحادیه اروپا می‌توان انجام داد این است که ببینیم کشورهای عضو اتحادیه چگونه می‌توانند جمهوری ترکیه را در این مسئله یاری و کمک کنند.

ترکیه پیشتر بارها تهدید کرده بود که درواز‌ه‌های خروج به سوی اروپا را برای مهاجران باز خواهد کرد؛ تهدیدی که به اعتقاد ناظران نوعی اعمال فشار از سوی آنکارا به اتحادیه اروپا و جامعه بین المللی برای گرفتن امتیازهایی در خاک سوریه است.

صدها هزار نفر که اغلب آنها از مناقشات منطقه خاورمیانه گریخته‌‌‌ بودند تابستان سال ۲۰۱۵ میلادی با در پیش گرفتن راه اروپای شرقی و مرکزی بحران مهاجرتی بی سابقه‌ای را در قاره سبز رقم زدند. مسیر عبور و ترانزیت اغلب این مهاجران به سوی اروپا قلمداد می‌شود.

اتحادیه اروپا در ازای امتیاز‌هایی از جمله اعطای کمک های مالی چشمگیر به ترکیه، سال ۲۰۱۶ آنکارا را به امضای توافقی جهت جلوگیری از خروج مهاجران و ممانعت از عزیمت آنها به سوی مرزهای اروپا ترغیب کرد.

ترکیه درحال حاضر میزبان حدود چهار میلیون مهاجر و پناهجو در خاک خود است که اغلب آنها را افراد گریخته از جنگ و خونریزی در مناقشه داخلی سوریه تشکیل می‌دهند.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر ترکیه مرز ترکیه و اروپا پناهجویان سوریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۲۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خجالت بکشید!

نقدی بر اظهارات توهین آمیز یک نماینده مجلس در مورد ملت ترکیه ؛

اخیرا یک نماینده مجلس شورای اسلامی، آقای بانکی پور، در مصاحبه ای با صدا و سیمای جمهوری اسلامی اظهارات توهین آمیزی در مورد مردم مسلمان ترکیه مطرح نمود. براساس این اظهارات به طور متوسط هر مرد ترک شریک جنسی ۱۵ زن است. این اظهارات سخیف موجی از تاسف آفریده و نگرانیهای زیادی در خصوص تاثیر این توهین نابخردانه بر روابط دو کشور ایران و ترکیه برانگیخته است. در این رابطه ملاحظات چندی قابل طرح است: اولا ایشان مدعی شده این آمار در ترکیه رسما مطرح شده است. ایشان اولا باید بتوانند ثابت کنند کدام مرجع رسمی در ترکیه این آمار را اعلام و منتشر کرده است. چنین مرجعی وجود ندارد و این اظهارات مصداق مشخص تهمت، نه تنها به یک یا دو نفر بلکه به تمامی یک ملت، است که از نظر شرعی گناهی سنگین و جرمی سنگین به حساب می آید. با توجه به جایگاه رسمی ایشان به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی، جرم ایشان محدود به موازین شرعی نیست بلکه آثار سیاسی و ملی سنگین و سهمگینی در پی دارد. این توهین به یک ملت مسلمان می تواند روابط مهم دو کشور اسلامی مهم منطقه را به خطر بیاندازد. برای فهم تاثیر چنین تهمتی بر ملت ترکیه کافی است تصور کنیم یک نماینده مجلس ترکیه چنین اظهاراتی را در مورد ملت ایران و مردهای آن مطرح نماید. مسلم است با توجه به حساسیت مسائل جنسی و ناموسی در جهان اسلام، این اظهارات جاهلانه می تواند احساسات ضدایرانی را در ترکیه شعله ور نموده و آن چه را وزارت امور خارجه و مسئولان نظام برای تقویت همسایگی و برادری بین دو کشور مبذول می دارند، به آتش بکشد. برخلاف این اظهارات، ملت ترکیه ملتی مسلمان و عاشق اسلام است و در راه اعتلای اسلام و ارزشهای اسلامی زحمات زیادی کشیده است. مساجد زیبای این کشور سمبلی از تلاشهای مردم ترک برای پاس داشتن ارزشهای اسلامی است. به نظر می رسد تصویر ایشان از ترکیه از چند سریال مبتذل ترک و یا شرایط غیرعادی چند نقطه توریستی و سواحل آن در ترکیه گرفته شده در حالیکه ارتباط واقعی با اکثریت مردم ترکیه در سایر مناطق نشان می دهد مردم ترکیه عمیقا به سنتهای اسلامی دلبسته و پایبند می باشند. اظهارات آقای بانکی پور نه تنها از نظر شرعی محکوم است و آسیب جدی به منافع ملی وارد می کند، ضربه ای تاسف برانگیز به اتحاد اسلامی است. این ضربه می تواند دو ملت مسلمان ایران و ترکیه را از هم دور نموده و بذر اختلاف و دشمنی میان این دو بکارد. چنین ضربه ای به وحدت و همبستگی کشورهای اسلامی در برهه ای که کشورهای اسلامی به مقاومت متحد در برابر اسرائیل و تجاوز وحشیانه آن به مردم مظلوم فلسطین در غزه نیاز دارند، دانسته یا ندانسته خدمت به این تجاوز است. این اظهارات در شرایطی صورت می گیرد که ترکیه در اقدامی شجاعانه و تحسین برانگیز روابط اقتصادی خود با رژیم صهیونیستی را قطع نموده و مورد بغض و نفرت اسرائیل قرار گرفته است. براین اساس، این توهین به ترکیه در شرایطی صورت گرفته که این کشور، به دلیل اقدام اخیرش علیه اسرائیل، باید مورد حمایت و تحسین کشورهای اسلامی قرار گیرد. با توجه به ملاحظات یادشده، انتظار می رود ایشان در اولین فرصت از بابت این اظهارات نابخردانه عذرخواهی نموده و با ادای احترام به ملت مسلمان ترکیه این خسارت سنگین را جبران نماید.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901365

دیگر خبرها

  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان
  • ۳۰ درصد پلیس‌های ترکیه در فکر خودکشی
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • ژابی آلونسو: برای رسیدن به فینال بازی بزرگی با رم داریم
  • خجالت بکشید!
  • چرا اظهارات بایدن برای هند و ژاپن غافلگیرکننده بود
  • میقاتی دریافت رشوه از اروپا برای نگه داشتن پناهجویان سوری را تکذیب کرد
  • رقص با پرچم فلسطین پس از کسب قهرمانی ووشوی اروپا توسط ورزشکار ترکیه‌ای (فیلم)
  • عضو ارشد حماس: پیشنهاد توافق کنونی بهتر از قبلی هاست | خواستار ورود دو کشور به عنوان ضامن توافق شدیم
  • نشریه تایم: حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!