Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@03:44:00 GMT

شادی و شیون ایلامیان معطل مهمان ناخوانده

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۶۰۹۳

شادی و شیون ایلامیان معطل مهمان ناخوانده

هرچند خوشبختانه نمونه های مثبت از این ویروس مجهول و ناشناخته در استان ایلام یافت نشده اما با همت مسوولان و همکاری و همراهی مردم سعی شده است این ویروس به استان ایلام سرایت نکند.

از جمله راه های پیشگیری از سرایت ویروس کرونا عدم برگزاری تجمع های مردمی از جمله نماز جمعه،‌ لغو اردوهای ورزشی و دانش آموزی و راهیان نور، تعطیلی مدارس، مراکز آموزش عالی، مهدهای کودک و مجتمع های ورزشی است که در بخش دولتی و از سوی مسوولان استان در راستای پیشگیری از شیوع این بیماری انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه که در این میان اهمیت وافری دارد مشارکت و همراهی مردم در مبارزه و پیشگیری از سرایت این بیماری به داخل استان بوده و آن لغو مراسم های عزا و عروسی در استان است.

چند روزی است در پی اطلاعیه ای که از سوی مسوولان منتشر شد و در آن از مردم خواسته شد حتی الامکان از برگزاری مراسم های ختم و عروسی اجتناب ورزند مردم نیز به اجرای این اطلاعیه اهتمام داشته اند و مراسم های شادی و شیون خود را کنسل کرده اند.

ایلام استانی سنتی و ایلاتی و مبتنی بر بافت قبیله ای و عشیره ای است که این بافت از گذشته های بسیار کهن تا کنون در آیین های نمادینی چون شادی و شیون نمود عینی به خود می گیرد و اقوام دور و نزدیک ایل با حضور در این مراسم ها مودت و پیوند فامیلی خود را به صاحب محفل عروسی یا عزا نشان می دهند.

امروزه هرچند سبک و نوع زندگی ها در استان سنتی ایلام به فراخور روزگار مدرنیته و ماشینی دستخوش تغییراتی شده است اما بازهم در گذر زمان حضور بستگان و آشنایان در مراسم های عزاداری و عروسی همچنان به قوت خود باقی است و حتی جوانان نسل جدید هم در حفظ سنن نیاکان خود اهتمام جدی دارند.

اما در روزهای اخیر و باتوجه به سرایت ویروس همه گیر کرونا در کشور مردم استان ایلام در اقدامی نیک و جالب توجه به صورت خودجوش از برگزاری مراسم های ختم و عروسی اجتناب کرده اند.

صاحبان عزا در روزهای اخیر در اعلامیه های ترحیم عزیزان از دست رفته خود متنی را نوشته اند به این مضمون که مراسم ختم در آرامستان و همزمان با دفن متوفی صورت می گیرد و برای حفظ سلامت مردم و پیشگیری از شیوع بیماری مراسم ختم در مسجد برگزار نمی شود.

این موضوع بیانگر این مساله است که صاحبان عزا با وجود آنکه پایبند سنت های نیاکان شان هستند و اکنون با قلبی شکسته و آکنده از اندوه در سوگ عزیز از دست رفته شان نشسته اند اما باز هم سلامت عموم مردم برای آنها از اولویت و اهمیت خاصی برخودار است.

اقدام به لغو برگزاری مراسم فاتحه و ختم درگذشتگان از سوی خانواده های متوفی در حالی انجام می شود که هیچ اجباری در انجام آن نیست و خود مردم با توجه به شرایط موجود جامعه و صدور مکرر اطلاعیه های بهداشتی از سوی وزارت بهداشت و دستورالعمل های دولت در راستای پیشگیری از تشکیل اجتماعات مردمی صورت گرفته است.

لغو مراسم هایی مثل عزاداری عزیزان نشان از درک بالای مردم این دیار و همراهی همیشگی آنها با مسوولان دارد تا همگان دست در دست هم به جنگ غول ناپیدای کرونا بروند و این مهمان نامیمون را از دیارشان برانند و باری دیگر آرامش و سلامتی را بر خانه و کاشانه زندگی روزمره شان هدیه کنند.

این اقدام خودجوش مردم به ویژه خانواده های دردمند و عزادار بار دیگر اثبات کننده این موضوع است که مسوولان باید به مردم اعتماد کنند و در اموری که پای مردم در میان باشد مسائل بهتر و زودتر به سرانجام و سامان خواهد رسید.

راه های انتقال کرونا از طریق تنفس، عطسه، دست دادن به وسایل است و باعث انتقال بیماری در بدن افراد می شود.

باتوجه به اینکه بیماری ویروسی کرونا هنوز واکسن ندارد تنها راه پیشگیری از آن رعایت بهداشت فردی است از جمله مهمترین راه های کنترل استفاده از ماسک، پرهیز از انداختن آب دهان و بینی به بیرون، شستن مرتب دست ها و استفاده از دستمال شخصی است.

کرونا ویروس ضعیفی است که قابلیت ماندگاری در محیط ندارد و یکی دو روز بیشتر در محیط نمی تواند زنده بماند به همین دلیل رعایت بهداشت موجب غیر فعال شدن این ویروس می شود.

حدود ۱۵۰ نوع ویروس عامل بیماری های عفونی هستند که کرونا یکی از جدیدترین آنهاست که تاکنون واکسن و یا آنتی بیوتیک برای مقابله با آن وجود ندارد.

بیماری کرونا ازنظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناک‌تر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین مردم جای برای ترس و وحشت مردم نیست و شهروندان تنها باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیرند.

نداشتن استرس، حفظ آرامش،‌ استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن و سایر مواردی که در این خصوص توصیه‌شده، بیش‌ از پیش مورد تاکید کارشناسان است.

برچسب‌ها ایلام ویروس کرونا هیأت عزاداری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام ویروس کرونا هیأت عزاداری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایلام ویروس کرونا هیأت عزاداری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مراسم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۶۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن