Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت گفت: گرچه در سراسر کشور بخش‌های بیمارستانی، امکانات و تجهیزات کافی برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ را تدارک دیده ایم، اما هفته سختی را در پیش داریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سعید نمکی در جمع خبرنگاران در وزارت بهداشت در خصوص مصوبات پنجمین جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا، اظهار داشت: با بررسی اپیدمیولوژیکی که همکاران ما از رصد‌های بین المللی و ملی و بروز و ظهور در دیگر کشور‌ها در مورد این بیماری داشتند، باید بگوییم که پیک اصلی بیماری در روز‌ها و هفته آینده خواهد البته این به معنی وحشت مردم یا این‌که خودمان را ببازیم نیست و خوشبختانه با هوشمندی مردم و به میدان آمدن همه دست اندرکاران، دستگاه‌ها و رسانه‌ها و اشراف مدیران ملی، این پیک و خیز آتی بیماری را تحت کنترل قرار خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تمنای جدیدم از مردم مانند قبل این است که بیشتر همراهی کرده و در کاهش آلودگی کمک کنند. از تردد‌های غیرضروری جدا پرهیز کنند و از دستورالعمل‌هایی که به ارگان‌های مختلف، ابلاغ می‌کنیم، تبعیت کنند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: آنچه امروز در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا به جمع بندی رسیدیم این است که اولا در ترددها، بیشتر سخت گیری کنیم و ما به قرنطینه سازی شهر‌ها اعتقادی نداریم و این روش را علمی نمی‌دانیم، اما در صددیم که کنترل رفت و آمدها، مسافرت‌ها و تردد‌ها را تشدید کنیم و تقاضا دارم که مردم رفت و آمد‌های خودشان را به حداقل برسانند مگر در مواقع بسیار ضروری که هیچ چاره‌ای به جز تردد نداشته باشند.

دکتر نمکی با تاکید بر تشدید کنترل تردد‌ها خاطرنشان کرد: با ابراز شرمندگی اگر مورد مشکوکی از ابتلا به ویروس کرونا در ورودی یا خروجی شهر‌ها مشاهده شود، گفت: قطعا فرد یا افراد مشکوک به مدت ۱۴ روز به صورت اجباری قرنطینه می‌شوند.

رییس ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا ادامه داد: با همکاری نیرو‌های مسلح که همواره در کنار ما بوده اند، در مورد ایجاد فضا و تخت‌های تکمیلی برای موارد اورژانسی، ضدعفونی کردن گسترده معابر و اماکن عمومی بزرگ و کمک به نیرو‌های پزشکی و پرستاری کشور اقداماتی را انجام خواهیم داد.

وی یادآور شد: مقرر شد مجوزی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای جذب نیرو‌های جدید، دور زدن برخی از قوانین سخت و دست و پاگیر و خرید‌های مورد نیاز به صورت موقت و در کوتاه‌ترین زمان با تشکیل یک کمیته سه نفره صادر شود.

وزیر بهداشت گفت: مقرر شد که ساعات کار ادارات با تفویض اختیار به ستاد‌های استانی مقابله با کرونا با نظر استانداران، مقامات محلی و با اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی به گونه‌ای تنظیم شود که استانداران و ستاد‌های استانی حق داشته باشند که در کوتاه کردن دو ساعته وقت اداری به شرط عدم اختلال در ارائه خدمات به مردم، تصمیم گیری کنند. همچنین مقرر شد که کارمندان دارای بیماری‌های زمینه‌ای و گروه‌های پرخطر، از چرخه کار اداری به سمت دورکاری بروند و حضور فیزیکی نداشته باشند و با تشخیص پزشک معتمد دستگاه‌ها و سازمان ها، به صورت دورکاری اقدام به فعالیت کرده یا با مرخصی آن‌ها موافقت شود.

دکتر نمکی یادآور شد: امروز در پنجمین جلسه ستاد مدیریت و مقابله با بیماری کرونا با مستنداتی که ارائه شد و اینکه ممکن است بیش از استان‌هایی که موارد مثبت ابتلا به کووید ۱۹ داشته ایم، در روز‌های آینده داشته باشیم و با رصدی که از بیماری در موارد مختلف در استان‌ها داریم، مقرر شد که مدارس کل کشور به مدت سه روز و از شنبه تا سه شنبه تعطیل اعلام شود ضمن اینکه وزیر آموزش و پرورش با کمک صدا و سیما و دیگر دستگاه‌ها بتوانند امکان آموزش از راه دور و آموزش مجازی را فراهم کنند که مشکلی در ادامه روند تحصیل دانش آموزان و طولانی شدن زمان آموزش در کشور، نداشته باشیم.

رییس ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: مقرر شد که سامانه ۴۰۳۰ که با کمک ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره) راه اندازی کرده ایم را به صورت گسترده‌تر با کمک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکمیل کنیم و مردم بتوانند دسترسی بهتری را به این سامانه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: قرار شد که در زندان‌ها با کمک همکاران ما، زندانیان بی خطر یا کم خطر و یا مواردی که دارای محکومیت‌های مالی هستند و دارای بیماری‌های مزمن، ریوی، قلبی و دیابت هستند با تشخیص همکاران ما در معاونت بهداشت وزارت بهداشت و پس از معاینات لازم و اطمینان از بی خطر بودن آن‌ها در مورد انتقال ویروس، بتوانند تا بعد از تعطیلات نوروزی به مرخصی بروند.

وزیر بهداشت اضافه کرد: در مورد ماسک و مواد ضدعفونی کننده همانگونه که تولید آن را در کل کشور تسریع کردیم و کارخانه‌ها به صورت سه شیفت فعالیت می‌کنند، به شکل انبوه بعد از برآورده کردن نیاز ما در بخش دولتی، در بازار توزیع شود و خوشبختانه امروز هواپیمایی حامل ماسک‌های N۹۵ و لباس‌های محافظتی برای پرسنل درمانی از خارج از کشور بارگیری شده و امشب به کشور می‌رسد. الکل، ماسک و مواد ضدعفونی کننده از روز شنبه برای توزیع و با نظارت انجمن داروسازان و سازمان تعزیرات در اختیار داروخانه‌ها قرار خواهد گرفت تا با قیمت مناسب به مردم عرضه کنند.

دکتر نمکی یادآور شد: این تصمیمات که در پنجمین جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا اتخاذ شد برای تایید و ابلاغ به رییس جمهور تقدیم می‌شود و البته مصوبات جلسه قبل نیز کاملا تایید شد.

وی گفت: در مورد تعطیلی کلاس‌های درس در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی، تصمیمات دو روز پیش این ستاد، کماکان جاری است و کلاس‌های درس، تا پایان هفته تعطیل است البته پرسنل و اساتید در دانشگاه‌ها حضور خواهند داشت و به شکل مجازی و از راه دور، امور آموزش و پژوهش دنبال خواهد شد. همچنین تمامی ورزشگاه ها، فضا‌های عمومی، اجتماعات طبق روال قبل در طول هفته آینده، تعطیل خواهند بود.

رییس ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا افزود: در مورد مسابقات ورزشی اگر تصمیم به برگزاری مسابقات باشد، قطعا بدون حضور تماشاگران خواهد بود و مواردی مانند اعتکاف نیز لغو می‌شود و موارد قبلی نیز تا پایان هفته استمرار خواهند داشت.

وی افزود: از مقام معظم رهبری که دیروز بنده و همکارانم را مورد دلجویی، تفقد و محبت قرار دارند، از همکارانم در سراسر کشور که در چنین شرایط دشواری رنج و مشقت را تحمل می‌کنند و همچنین از افرادی که در اطلاع رسانی صحیح به مردم به ویژه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تلاش می‌کنند، سپاسگزاری می‌کنم.

دکتر نمکی خاطرنشان کرد: وقتی اولین موج‌های ویروس کرونا را در کشور چین دریافت کردم، همکاران خودم و سایر دستگاه‌ها را متوجه این خطر کردم و پیشنهاد قطع پروازها، ممنوعیت صادرات ماسک از کشور و بسیج شدن نیرو‌های بهداشتی و درمانی را ارائه دادم، اما شاید کل کشور این پیام بنده را در دستگاه‌های مختلف دریافت نکردند و جدیت بحث برای همه جا نیفتاد تا اینکه صدای پای کرونا را پشت مرز‌ها شنیدیم و به کشور وارد شد.

وزیر بهداشت اضافه کرد: با ورود ویروس کرونا به کشور، در بازار برخی از محصولات از جمله ماسک، شوینده و محلول‌های ضدعفونی کننده، نقصانی به وجود آمد، اما در حال حاضر کارخانه‌های داخلی به صورت سه شیفت فعالیت دارند و برای افزایش تولید مواد شوینده و ماسک، نیرو‌های مسلح، بخش خصوصی، نیمه دولتی و دولتی بسیج شدند و در هفته آینده به وضعیت تعادل خواهیم رسید و به سازمان غذا و دارو ابلاغ کردم که اجازه توزیع این محصولات را در بخش خصوصی و داروخانه‌ها داده شود.

وی در خصوص تولید کیت‌های آزمایشگاهی کرونا در کشور، گفت: در این شرایط برای تایید محصولات داخلی مورد نیاز به ویژه در زمان‌های خاص در کشور، منتظر تاییدیه‌های بین المللی نمی‌شویم و سازمان غذا و دارو، اداره کل امور آزمایشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های کنترل را در کشور داریم و تعدادی از این کیت‌ها را به این آزمایشگاه‌ها فرستادیم و خوشبختانه کیت‌ها توانستند تاییدیه بگیرند البته یکی دو مورد بود که همکاران بنده تذکر دادند که مقرر شد رعایت شود و فکر می‌کنیم تا دو سه روز آینده شاهد عرضه این کیت‌ها به صورت انبوه به عنوان یک دستاورد ملی در وزارت دفاع، در کشور توزیع شود و امروز با توجه به تحویل کیت‌های خارجی علیرغم راه اندازی ۲۲ آزمایشگاه برای کرونا ویروس، مشکلی به نام کمبود کیت نخواهیم داشت و در روز‌های آینده وضعیت بهتری هم خواهیم داشت. /

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا بیماری واگیر سعید نمکی وزارت بهداشت وزیر بهداشت ستاد ملی مدیریت و مقابله با بیماری کرونا وزیر بهداشت داشته باشند دانشگاه ها مقرر شد دستگاه ها جلسه ستاد دکتر نمکی تردد ها کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۶۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سعیده شجاعی‌علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود و کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولا باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

شجاعی‌علی‌آبادی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد،  البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای 100 درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش  داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای 20 دقیقه بجوشانید.

جوشاندن کنسروهای خانگی را جدی بگیرید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی وغذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این‌صورت، در دمای یخچال (حداکثر 3 درجه ساتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدارک ۱۲۰ هزار عنوان برنامه با مشارکت مردم در سراسر کشور
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند / کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند / ب