Web Analytics Made Easy - Statcounter

حتماً متوجه شده اید که بایدها و نبایدهای زیادی درباره‌ی ورزش، تناسب اندام و رژیم‌های غذایی وجود دارد که گاهی تشخیص درستی یا نادرستی آن‌ها تقریباً غیر ممکن می‌شود.

به گزارش مشرق، اگر اهل ورزش کردن هستید یا قصد دارید به زودی این فعالیت بسیار مفید را در برنامه‌ی زندگی تان بگنجانید، حتماً متوجه شده اید که بایدها و نبایدهای زیادی درباره‌ی ورزش، تناسب اندام و رژیم‌های غذایی وجود دارد که گاهی تشخیص درستی یا نادرستی آن‌ها تقریباً غیر ممکن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی گاهی توصیه‌هایی به ما می‌شود که با چیزهایی که قبلاً شنیده ایم کاملاً متضاد است. در ادامه به تعدادی از باورهای رایج درباره‌ی ورزش و تناسب اندام و علت اشتباه بودن آن‌ها می‌پردازیم.

۱- بهترین زمان برای ورزش کردن صبح‌ها است

این باور کاملاً اشتباه است. بهترین ساعت برای ورزش کردن زمانی است که احساس کنید آمادگی ورزش کردن را دارید. فرقی نمی‌کند ترجیح بدهید عصرها در باشگاه ورزش کنید یا صبح‌ها قبل از رفتن به سر کار در هوای آزاد بدوید. تنها چیزی که مهم است ممارست شما است. تحقیقات نشان می‌دهد حقیقتاً هیچ فرقی بین ورزش صبحگاهی با ورزش عصرگاهی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: نسخه طب سنتی برای آنفلوانزا

۲- بهترین ورزش برای مغز، حل پازل و جدول و بازی کردن است

حل جدول، معما و پازل، تنها راه رشد مغز نیست. ورزش‌های فیزیکی هم برای بدن و هم برای مغز ما مفید هستند. انجام ورزش‌هایی که سرعت گردش خون در بدن را بیشتر می‌کند مؤثرتر از صرف ساعت‌ها وقت برای حل معما است. طبق تحقیقات، ورزش کردن تأثیر چشمگیری در تقویت روحیه و حافظه دارد و جلوی ابتلا به زوال عقل را می‌گیرد.

۳- برای حفظ تناسب اندام لازم نیست مرتب ورزش کنیم

متأسفانه این باور هم غلط است. بیشتر افراد بعد از تنها یک هفته ورزش نکردن، تون عضلانی خود را از دست می‌دهند. بنابراین، حتی زمانی که به نتیجه‌ی دلخواهتان رسیدید هم نباید ورزش را به کلی کنار بگذارید.

۴- دویدن فقط در مسیرهای طولانی تأثیر و فایده دارد

این تصور اصلاً درست نیست. کسانی که مسیرهای کوتاه را برای دویدن انتخاب می‌کنند، همان شرایط قلبی دونده‌های ماراتن را دارند. علاوه بر این، ورزش‌های سبکی مثل دوی آهسته یا حتی پیاده روی، برای بدن بهتر هستند. قلب و سیستم عروقی بدن شما قادرند خود را با ورزش‌های شما سازگار کنند.

۵- نوشیدنی‌های انرژی زا گزینه‌ی خوبی برای حفظ آب بدن در زمان ورزش کردن هستند

نوشیدنی‌های انرژی زا در حقیقت چیزی جز آب و شکر در خود ندارند. کارشناسان توصیه می‌کنند به جای این نوشیدنی ها، آب ساده بنوشید و بعد از ورزش هم با خوردن مواد غذایی‌ای که سرشار از پروتئین هستند تجدید قوا کنید.

۶- دویدن روی تردمیل بهتر از دویدن در پارک است

دویدن روی تردمیل اصلاً تأثیر دوی آهسته در هوای تازه را ندارد، حتی اگر مسافت یکسانی را بدوید. دویدن در جهت مخالف باد، باعث به کار افتادن مجموعه‌ای از عضلات بسیار مهم بدن می‌شود و ۱۰ درصد بیشتر از دویدن روی تردمیل، کالری می‌سوزاند.

۷- ورزش کردن ما را گرسنه می‌کند

اگر بعد از ورزش کردن احساس گرسنگی کنید، این مسأله نشان می‌دهد که در این میان اشتباهی رخ داده است. حقیقت آن است که ورزش‌های فیزیکی باعث سرکوب گرسنگی می‌شوند. علت این مسأله به هورمون‌های بدن برمی گردد. ورزش کردن باعث کم شدن سرعت تولید گرلین یا همان هورمون گرسنگی می‌شود. در مقابل، تولید ماده‌ی لپتین سرعت می‌گیرد، هورمونی که از راه‌های مختلفی باعث کاهش اشتها می‌شود.

۸- کلسیم فقط در مواد لبنی وجود دارد

این باور که محصولات لبنی کلسیم زیادی دارند، دیگر منسوخ شده محسوب می‌شود. مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که سرشار از کلسیم هستند. کلم بروکلی، اسفناج، بادام، آب پرتقال، نخود، جو دو سر و ریواس تنها تعدادی از منابع غیر لبنی کلسیم هستند و جایگزین خوبی برای مواد لبنی به شمار می‌روند. محصولات لبنی همیشه آنقدری که تصور می‌کنیم مواد غذایی سالمی نیستند.

۹- یوگا کمر درد را درمان می‌کند

یوگا کمر درد را خوب نمی‌کند. اگر درد کمر ناشی از مشکلات عضلانی باشد، انجام تمرینات کششی و دیگر ورزش‌ها می‌تواند کمک زیادی به رفع درد کند، چون این تمرینات باعث قوی‌تر شدن عضلات می‌شوند و حتی ممکن است درد کمر را به طور کامل از بین ببرند. اما اگر کمر درد شما ناشی از مشکل جدی تری مثل فتق یا بیرون زدگی دیسک کمر باشد، انجام یوگا به جای آنکه به حل مشکل تان کمک کند، به شما صدمه خواهد زد. در هر صورت، قبل از شروع یوگا، باید با پزشک مشورت کنید.

۱۰- دویدن به زانو و قوزک پا صدمه می‌زند

این باور اشتباه هیچ پایه و اساس علمی‌ای ندارد. طبق جدیدترین تحقیقات، دویدن نه تنها هیچ صدمه‌ای به پاها نمی‌زند، بلکه آن‌ها را قوی‌تر و از آسیب پذیری آن‌ها در برابر صدمات کم می‌کند.

۱۱- هر چه بیشتر ورزش کنیم بهتر است

به گفته‌ی پزشکان، در انجام هیچ ورزشی نباید زیاده روی کرد. حتی اگر می‌خواهید هر چه سریع‌تر به اندام دلخواه تان برسید هم نباید هر روز به باشگاه بروید، چون این کار فشار خیلی زیادی به بدن شما وارد می‌کند. بدن احتیاج به فرصت دارد تا خود را ترمیم کند. البته این به آن معنی نیست که یک روز را کامل را در خانه بنشینید و فست فود بخورید، اما استراحت هم به اندازه‌ی ورزش برای سلامت ما لازم است. به علاوه فراموش نکنید که باید عضلات مختلفی را با تمرینات مختلفی ورزش دهید تا فقط به یک بخش از بدن تان فشار وارد نشود و عضلات تان صدمه نبینند.

منبع: روزیاتو

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 کرونا لیگ قهرمانان آسیا ورزشی تندرستی آب پرتقال مشرق کلسیم بادام یوگا اسفناج هورمون سلامت درباره ی ورزش تناسب اندام ورزش کردن ورزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۷۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد

قرار دادن اولین پمپ قلب ترکیبی و پیوند کلیه خوک در یک بیمار موفقیت آمیز بود که نشان می‌دهد پیوند عضو خوک ویرایش ژنتیکی شده در حال تبدیل شدن به یک واقعیت برای موارد پیچیده است.

به گزارش ایسنا، جراحان یک بیمارستان در آمریکا با جشن گرفتن یک پیشرفت در پیوند عضو از حیوان به انسان برای دومین بار موفق شدند یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی را به یک فرد زنده پیوند بزنند و نخستین جراحی همزمان پیوند کلیه و پمپ قلب را رقم بزنند.

این جراحی در بیمارستان NYU Langone Health در نیویورک بر روی یک زن ۵۴ ساله به نام لیزا پیزانو که از نارسایی قلبی و بیماری کلیوی پیشرفته رنج می‌برد، انجام شد. این جراحی در حالی انجام شد که در صورت عدم انجام آن لیزا تنها چند هفته زنده می‌ماند.

پیزانو با نارسایی قلبی و مرحله پیشرفته بیماری کلیوی مواجه بود، اما پزشکان توانستند او را برای این جراحی پیشگامانه تایید کنند.

جراحان چند روز قبل از پیوند یک پمپ مکانیکی قلب را در پیزانو کاشتند که به گفته پزشکان اولین جراحی ترکیبی در جهان بود.

پزشکان علاوه بر کلیه اصلاح ژنتیکی شده همچنین در عملی که به گفته بیمارستان برتی اولین بار بر روی یک بیمار زنده بود، غده تیموس خوک را به بدن بیمار پیوند زدند که به آموزش سیستم ایمنی و کاهش احتمال رد عضو کمک می‌کند.

پزشکان توانستند ژنی را که قندی به نام آلفا گال(alpha-gal) تولید می‌کند، حذف کنند که رد فوری کلیه خوک اصلاح شده را متوقف کرد. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که حذف آلفا گال به جلوگیری از دفع فوری اندام‌ها از دیگر گونه‌ها مانند خوک توسط بدن انسان کمک می‌کند.

دکتر مونتگومری که رهبری این جراحی را بر عهده داشت، گفت: ما با استفاده از اصلاح ژنتیکی خوک‌ها می‌توانیم نقشی که یک تغییر در ژنوم می‌تواند بیگانه‌پیوندی را به یک جایگزین مناسب تبدیل کند، بهتر درک کنیم. از آنجایی که این خوک‌ها را می‌توان پرورش داد و نیازی به شبیه‌سازی مانند ویرایش‌های پیچیده ژنی ندارند، این یک راه حل پایدار و مقیاس‌پذیر برای حل معضل کمبود اندام پیوندی است. اگر بخواهیم به سرعت زندگی‌های بیشتری را نجات دهیم، استفاده از این اصلاحات ژنتیکی و داروهای کمتر پاسخگو خواهد بود.

دکتر رابرت مونتگومری جراح اصلی این جراحی به خبرنگاران گفت که این عمل نقطه عطفی در سفر ما برای در دسترس قرار دادن اندام‌های نجات دهنده برای هر کسی است که به آنها نیاز دارد.

مونتگومری که اولین پیوند کلیه اصلاح ژنتیکی شده از خوک به انسان را روی یک فرد مرگ مغزی در سال ۲۰۲۱ انجام داده است، گفت: این جراحی تازه این احتمال را نزدیک‌تر می‌کند که دیگر هیچ کس بر اثر کمبود عضو نمیرد و حتما منتظر مهیا شدن عضو از شخص دیگری نباشد.

گفتنی است که اولین پیوند کلیه خوک به یک بیمار زنده در ماه مارس در بیمارستان عمومی ماساچوست بر روی یک مرد ۶۲ ساله انجام شد.

بیگانه‌پیوندی(Xenotransplants) که به پیوند یک عضو بین گونه‌های مختلف گفته می‌شود، به عنوان یک راه حل بالقوه برای بیماران نیازمند پیوند عضو در میان کمبود مزمن اهداکنندگان عضو مورد استقبال قرار گرفته است.

با این حال، بدن انسان می‌تواند اندام‌های حیوانی را رد کند، به این معنی که آنها باید از نظر ژنتیکی اصلاح شوند تا اطمینان حاصل شود که سازگار هستند و خطر را برای بیمار کاهش می‌دهد.

قلب اصلاح شده ژنتیکی خوک در سال ۲۰۲۳ به دو بیمار در دانشگاه مریلند پیوند زده شد، اما هر دو کمتر از دو ماه زنده ماندند.

پیزانو دارای سطوح بالایی از آنتی‌بادی‌های مضر برای بافت انسان بود، اما نه برای اندام‌ ویرایش شده خوک. بنابراین یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی برای او مناسب بود. وی می‌گوید قبل از تن دادن به این جراحی، تمام راه‌های دیگر را امتحان کرده بود.

طبق بیانیه بیمارستان، پزشکان می‌گویند که سال‌ها طول می‌کشید تا برای او یک کلیه همسان انسانی برای پیوند پیدا شود تا بدن او عضو اهدایی را رد نکند.

پیزانو گفت: من پیش خودم گفتم در بدترین سناریو، اگر این کار جواب ندهد، ممکن است برای نفر بعدی کار کند. می‌دانید، بالاخره حداقل یک نفر از آن سود خواهد برد.

مونتگومری می‌گوید حالا که تقریباً دو هفته از این عمل گذشته است، پیزانو هنوز هیچ نشانه‌ای از رد عضو را نشان نداده است و عملکرد کلیه او عالی است.

دکتر معظمی از اعضای تیم جراحی نیز گفت: این رویکرد منحصر به فرد اولین بار در جهان است که بکار گرفته می‌شود. این جراحی فرصتی برای کیفیت بهتر زندگی و دادن زمان بیشتری به لیزا برای گذراندن زمان با خانواده‌اش است. به نظر می‌رسد جراحان در حال یادگیری هستند که چگونه می‌توانند پیوند اندام‌های خوک ویرایش شده ژنتیکی را به واقعیت و امری رایج تبدیل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • اپل کاربران را از اپل آی دی بیرون می اندازد
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • برگزاری مسابقه فوتبال به مناسبت هفته سلامت در امور آب و فاضلاب میاندوآب
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • احضار ۶ نفر به کمیته انضباطی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام
  • زمین‌های چمن ورزشگاه‌های جزیره خارگ نوسازی می‌شود
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی