Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یاشار یاکیش، وزیر خارجه سابق ترکیه در مصاحبه‌ای به چگونگی تغییر مواضع آشکار کشورش از ابتدای جنگ داخلی در سوریه تاکنون پرداخت.

یاشار یاکیش، سیاستمدار برجسته ترکیه در این مصاحبه به عملیات نظامی همزمان کشورش در سوریه و لیبی اشاره کرد و در ادامه هدف آنکارا از این اقدام را اینگونه توضیح داد: ترکیه در ابتدا قصد نداشت که در سوریه علیه نظامیان این کشور بجنگد، اما در ادلب، جائیکه از گروه‌های مسلح دفاع می‌کند، بسیار فعالانه اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال اکنون ترکیه قصد ترک گروه‌های مسلح را ندارد و همچنان به حمایت از آن‌ها ادامه می‌دهد.

اما چرا ترکیه از گروه‌های تروریستی در سوریه حمایت می‌کند؟

وزیر خارجه سابق ترکیه معتقد است هدف از اینکار اینست که آنکارا بتواند بر اوضاع در سوریه تاثیر گذاشته و به جایگاه محکمی در مذاکرات مربوط به روند دموکراتیک این کشور دست یابد.

این دیپلمات ترک یادآور شد که هدف نهایی آنکارا فراتر از این موارد است: ترکیه به دنبال کناره گیری بشار اسد از قدرت است.

اما چه کسی قرار است جانشین اسد شود؟

بنا به گفته یاکیش، ترکیه به دنبال آن است تا گروه‌های نظامی با عقاید میانه رو که فلسفه مشترکی با اخوان المسلمین دارند، در سوریه به قدرت برسند. اما آیا رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه راهبردی را برای خروج از جنگ سوریه در نظر دارد؟

این سیاستمدار ترکیه در پاسخ می‌گوید ما دقیقا نمی‌دانیم استراتژی خروج از بحران سوریه چیست، اما در حال حاضر ما در حال مذاکره در خصوص ایجاد منطقه‌ای در مرز دو کشورهستیم که توسط آنکارا کنترل شود و به پناهندگان اجازه استقرار در آنجا را دهد. دولت ترکیه در محدوده ۴۰-۳۰ کیلومتری در امتداد مرز با سوریه اقدام به خانه سازی خواهد کرد.

با این حال بنا به گفته یاکیش، میزان حمایت از سیاست‌های اردوغان در قبال سوریه در داخل ترکیه خود مسئله ساز شده است: مدت هاست که میزان حمایت‌های داخلی از سیاست‌های دولت اردوغان در قبال سوریه به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. به عقیده من تنها ۳۰ درصد از مردم ترکیه از این سیاست‌ها حمایت می‌کنند.

رئیس جمهور ترکیه همچنین اخیرا از موضوع جایگزینی گشت‌های هوایی روسیه در آسمان سوریه با هواپیما‌های ترک صحبت به میان آورده، اما سوالی که همچنان بدون پاسخ می‌باشد اینست که هدف از چنین اظهارات بی پروایانه‌ای از سوی اردوغان چیست؟

وزیر خارجه سابق ترکیه این دسته از اظهارات اردوغان را نوعی چانه زنی از سوی او توصیف می‌کند. به گفته او در اصل، احزاب همیشه با مواضع مستحکم و حداکثری شروع می‌کنند. این می‌تواند همان هدفی باشد که ترکیه به دنبال آن است. هر چند این سیاستمدار ترکیه‌ای بعید می‌داند که چنین رویکردی از سوی روسیه پذیرفته شود.

وزیر خارجه سابق ترکیه در پاسخ به این سوال که چرا نیرو‌های ترک به طور همزمان در حال جنگیدن و دادن تلفات به همراه گروه‌های تروریستی سوری در لیبی هستند، بر این باور است که شاید ترکیه به دنبال حل همزمان هر دو مسئله است.

یاکیش می‌گوید شاید ترکیه به دنبال با یک تیر دو نشان را زدن باشد. اول از همه یافتن جایی برای شبه نظامیانی که در ادلب گیر افتاده اند و دوم استفاده از این شبه نظامیان در لیبی در جهت مقاصد ترکیه.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بشار اسد ادلب سوریه وزیر خارجه سابق ترکیه ترکیه به دنبال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۷۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد

رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به اینکه جنگ غزه تهدیدی برای تمام منطقه است گفت که روابط تجاری کشورش با رژیم صهیونیستی متوقف شده است.

به گزارش ایسنا، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در نشست خبری با فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس جمهور آلمان که به آنکارا سفر کرده است گفت: نسبت به افزایش فعالیت جریان‌های تندرو در غرب احساس نگرانی می کنیم و از مقامات آلمان انتظار داریم که اقدامات بیشتری علیه گروه‌های تروریستی اتخاذ کنند. ما از مقامات آلمانی در مبارزه با تروریسم انتظار حمایت و همبستگی بیشتری داریم.

طبق گزارش الجزیره، وی تاکید کرد: آنچه در غزه رخ می‌دهد ظلمی است که شبیه ندارد و نتانیاهو امنیت تمام منطقه از جمله مردم خود را تهدید می‌کند و از این طریق می‌خواهد عمر سیاسی خود را طولانی‌تر کند. تنش‌ها میان ایران و اسرائیل نمونه‌ای از خطرات جنگ غزه بر ثبات منطقه بود. نباید جنایت‌هایی که اسرائیل در نوار غزه مرتکب شد را نادیده گرفت.

اردوغان همچنین گفت: برای حفظ روابط تجاری با اسرائیل تلاش نمی‌کنیم و این امر پایان یافت. نوار غزه درحال از بین رفتن است درحالی که غربی‌ها در کنار اسرائیل ایستاده‌اند. در مساله تبادل اسرا تلاش می‌کنیم و امیدواریم در این زمینه توافقی حاصل شود.

رئیس جمهور آلمان مدعی شد که اگر حمله حماس در هفتم اکتبر نبود جنگ کنونی غزه رخ نمی‌داد. او گفت: برای کاهش بحران انسانی در نوار غزه تلاش می‌کنیم. بدون ایجاد چشم‌انداز سیاسی بلند مدت برای فلسطینی‌ها، اسرائیل از امنیت برخودار نخواهد شد.

رئیس‌جمهور آلمان با بیان اینکه برای گسترش روابط با آنکارا تلاش می کنیم خاطرنشان کرد: در بسیاری از پرونده‌های خاورمیانه با ترکیه توافق‌نظر نداریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور مصر به ترکیه سفر می‌کند
  • دکتر ساکت به دور از مواضع سیاسی دنبال کار فرهنگی بود
  • ادعای اردوغان: دیگر تجارت گسترده گذشته با اسرائیل را نداریم
  • اردوغان : روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  • اردوغان: روابط تجاری ترکیه با اسرائیل متوقف شد
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • اعلام الحربی آمار حملات جبهه مقاومت در لبنان، سوریه و یمن را منتشر کرد + اینفوگراف
  • اردوغان: نتانیاهو مانند هیتلر است
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟