Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@03:28:55 GMT

«نجم» عراقی برای دفاع از ایران به شهادت رسید

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۸۵۲۱

«نجم» عراقی برای دفاع از ایران به شهادت رسید

«مجید جابری» زاده کشور عراق بود که در جریان دفاع مقدس با رزمندگان ایرانی به میدان جنگ رفت و به شهادت رسید.

به گزارش مشرق، «نجم» سال ۱۳۴۶ در خانواده‌ای شیعه در شهر واسط عراق به دنیا آمد، مادرش اسم او را نجم به معنای ستاره همیشه زنده گذاشت. اگرچه بعدها او را در جبهه مجید صدا کردند. ۱۲ ساله بود که صدام در جایتی دیگر صدها خانواده عرب ایرانی تبار ساکن عراق را از آن کشور اخراج و آواره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین واسطه خانواده جابری به ایران اسلامی که به تازگی با رهبری امام خمینی (ره) رژیم شاه را سرنگون کرده بود مهاجرت کردند.

ابتدا مدتی را در اردوگاه مهاجرین در جهرم ساکن شدند، دراین مدت مجید که به زبان فارسی مسلط شده بود به عنوان مترجم با مسوولین ایرانی و مهاجرین عراقی برای برقرار ارتباط بین آنان کمک می‌کرد. در همین زمان با وجود همه سختی‌ها و از دست دادن پدر طبق سفارش حضرت امام خمینی (ره) برای همکاری با بسیج مستضعفین به این نهاد انقلابی پیوست و پس از گذراندن آموزش‌های لازم به جبهه جنگ اعزام شد. مدتی بعد خانواده جابری از اردوگاه جهرم به اردکان و سپس به یزد نقل مکان کردند. مجید با احساس مسوولیتی که داشت در ارتباط با دفاع مقدس به همکاری با جهادسازندگی یزد پرداخت و پس از کار با لودر همکاریش را با جبهه ادامه داد تا اینکه در مهر سال ۱۳۶۲ پس از چندین نوبت اعزام به جبهه که در حدود ۹ ماه بود در منطقه عملیاتی سومار حین کار با لودر مورد اصابت ترکش خمپاره دشمن قرار گرفت و از ناحیه نخاع به شدت آسیب دید. بعد از آن به مدت ۹ ماه در بیمارستان‌های تهران و یزد بستری شد تا اینکه در پنجم تیر سال ۱۳۶۲ به شهادت رسید.

مادرش تعریف می‌کرد: «مجید بسیار اهل نماز و قرآن بود، به نماز اول وقت اهمیت می‌داد و همه اطرافیان را به آن سفارش می‌کرد. حتی روزی که می‌خواست برای آخرین بار به جبهه اعزام شود زودتر از همه از خواب برخاست، نمازش را خواند و گفت من می‌خواهم به منطقه بروم، تو برای من و برای پیروزی اسلام دعا کن. آن روز صورتش را بوسیدم و برایش دعا کردم. آرزوی او پیروزی اسلام و شکست کفر بود. او از همان کودکی به امام حسین ارادت خاصی داشت. محرم لباس مشکی می‌پوشید و پارچه مشکی که روی آن یا حسین نوشته بود به سر می‌بست و با زنجیر کوچکی که داشت به جمع عزاداران حسینی می‌پیوست.»

مادر شهید درباره آخرین اعزام فرزندش اینطور گفت: «آخرین بار که می‌خواست به جبهه برود روز عاشورا بود، گفتم مادر صبر کن تا مراسم عاشورا تمام شود. گفت نه، ساعت اعزام الان هست و باید بروم. دست در گردن من انداخت و مرا بوسید و گفت برای پیروزی اسلام دعا کن و، چون حضرت زینب سلام الله علیها باش. سفارش برادرهایش را هم به من کرد که با افراد ناباب رفت و آمد نداشته باشند و به من گفت اگر شهید شدم ناراحت نشوید. او رفت و بعد از مدتی پیکر مجروحش را آوردند. حدود ۹ ماه دنبال درمانش بودیم تا اینکه روز آخر یکی از همسایه‌ها خبر آورد که پسرت در بیمارستان سراغ تو را گیرد. با عجله به بیمارستان رفتم. او مرا در بغل گرفت و شروع به گریه کرد. فهمیدم که حال فرزندم خوب نیست. گفتم صبر کن، من الان به یکی از فامیل‌ها که اطراف بیمارستان زندگی می‌کند خبر می‌دهم. اما وقتی بالای سر بچه‌ام بازگشتیم روحش به پرواز درآمده بود و پیکر مجروحش را در عالم خاکی رها کرده بود.»

منبع: دفاع پرس

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 کرونا لیگ قهرمانان آسیا شهید دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۸۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار شد

سومین مراسم سالگرد شهادت سرلشکر شهید سید محمد حجازی امروز در مسجد پیامبر اعظم(ص) شهرک شهید محلاتی  برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سومین مراسم سالگرد شهادت سرلشکر شهید سید محمد حجازی امروز در مسجد پیامبر اعظم(ص) شهرک شهید محلاتی  برگزار شد.

در این مراسم سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «محمد شیرازی» رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا، سردار سرتیپ پاسدار «محمدرضا فلاح‌زاده» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «محسن رضایی» دبیر شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده قرارگاه فرهنگی، اجتماعی بقیةالله (عج)، «مهدی فضائلی» عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی،  سردار دریادار «علی فدوی» جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «محمدرضا نقدی» معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالله حاجی‌صادقی» نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حیدر مصلحی» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرلشکر «مصطفی ایزدی» فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی محمدی‌سیرت» مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار «حسین اشتری» مشاور عالی رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح، سردار «قاسم قریشی» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار سرتیپ دوم «یدالله جوانی» معاون سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و خانواده شهید حجازی حضور داشتند.

تبلور شهادت‌گونه در زندگی سردار شهید حجازی

گفتنی است سردار سید محمد حسین‌زاده حجازی از جمله فرماندهان سپاه بود که از همان ابتدای تأسیس سپاه، به عضویت آن درآمد.

او در دوران دفاع مقدس مسئولیت‌هایی نظیر ریاست ستاد سپاه منطقه دوم کشوری، جانشینی سپاه منطقه چهار کشور و جانشینی قرارگاه عملیاتی سلمان در جبهه میانی را داشت و پس از آن تا پایان دفاع مقدس به‌عنوان جانشین قرارگاه عملیاتی قدس سپاه مشغول به خدمت شد.

سردار حجازی فارغ‌التحصیل دوره کارشناسی ارشد مدیریت دولتی از دانشگاه تهران، دانش‌آموخته دکترای دانشکده عالی دفاع ملی در رشته مدیریت استراتژیک و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) بود.

پس از پایان دفاع مقدس سردار حجازی معاون هماهنگ‌کننده نیروی مقاومت بسیج شد تا اینکه در سال 76 به فرماندهی این نیرو برگزیده شد و تا سال 86 نیز در این سمت باقی ماند. دوران 10ساله فرماندهی سردار حجازی در نیروی مقاومت بسیج یکی از بهترین دوران‌های این نیرو محسوب می‌شود.

پس از آن با حکم فرماندهی معظم کل قوا، رئیس ستاد مشترک و معاون هماهنگ‌کننده فرمانده‌کل سپاه شد و تا سال 87 در این سمت باقی ماند تا اینکه در سال 87 به سمت جانشین فرمانده‌کل سپاه برگزیده شد و همزمان جانشین فرمانده سپاه در قرارگاه ثارالله تهران نیز بود.

سردار حجازی در سال 88 به ستادکل نیروهای مسلح رفت و جایگزین سردار نقدی در معاونت آماد و تحقیقات صنعتی ستادکل نیروهای مسلح شد.

پس از آن سردار حجازی به فرماندهی سپاه لبنان منصوب شد و تا 1398 در این جایگاه خدمات ویژه‌ای در راستای تقویت جبهه مقاومت انجام داد. این شهید بزرگوار در جریان جنگ سوریه نیز کنار شهید سپهبد سلیمانی خدماتی تأثیرگذار را در راستای مبارزه با تروریسم تکفیری انجام داد.

نقش‌آفرینی در تقویت حزب‌الله لبنان و جبهه مقاومت از درخشان‌ترین نقاط کارنامه این شهید بزرگوار است که موجب شد طی سال‌های اخیر صهیونیستها برنامه ترور وی را در دستور کار خود داشته باشند.

پس از شهادت سردار سلیمانی و با پیشنهاد سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه، سردار حجازی در 30 دی ماه سال 98 با حکم سرلشکر سلامی فرمانده‌کل سپاه به‌عنوان جانشین نیروی قدس سپاه منصوب شد.

سرانجام این مجاهد خستگی ناپذیر در فروردین سال 1400 پس از یک دوره بیماری بر اثر جراحات ناشی از دفاع مقدس به شهادت رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نیم نگاهی به زندگی شهید محمد سهرابی‌ثانی
  • سازمان ملل و مجامع بین‌المللی موجود، کارآمدی لازم برای دفاع از مظلوم را ندارند
  • مراسم سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار شد
  • غیبت ادامه‌دار عراقی‌ها در اردوی مس رفسنجان
  • تعداد شهدای غزه به ۳۴۳۰۵ نفر رسید
  • مراسم گرامیداشت شهید منتظر قائم و شهدای مدافع امنیت در یزد
  • جابری انصاری: عملیات وعده صادق یک نمایش قدرت بزرگ بود
  • در ۷۲ ساعت پرماجرا بر «مجید نوری» در سوئد چه گذشت؟
  • در ۷۲ ساعت پرماجرا بر مجید نوری در سوئد چه گذشت؟
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر ۶ شهید گمنام در پایتخت