Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری نشست ویژه ناتو درباره ادلب، آماده شدن  اسرائیل برای جنگ با حزب الله، حمله ارتش ترکیه به مواضع حزب الله در سوریه، اعزام تیمی از متخصصان چینی به ایران برای مقابله با کرونا و تلاش آمریکا برای برگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، باید به هشدار اروپا درباره وقوع جنگ تمام عیار جهانی در ادلب نیز اشاره کرد.

به گزارش تابناک، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا روز جمعه هشدار داد، تنش‌ها در ادلب سوریه ممکن است تشدید و تبدیل به یک درگیری بین‌المللی بزرگ شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه این اظهاراتش خاطر نشان کرد، اتحادیه اروپا همه تدابیر لازم را برای محافظت از منافع امنیتی خود در نظر می‌گیرد.

او در پستی در توئیتر نوشت: روند ادامه‌دار تشدید تنش‌ها باید فورا متوقف شود. ریسک لغزش به سمت یک رویارویی نظامی بزرگ و تمام عیار بین المللی وجود دارد. این وضعیت در عین حال موجب به بار آمدن درد و رنج‌های انسانی غیرقابل تحمل و به خاطر افتادن جان غیرنظامیان می‌شود.

بورل در ادامه صحبت‌هایش نوشت: اتحادیه اروپا از همه طرف‌ها خواستار فرونشاندن هر چه سریع‌تر تنش‌ها بوده و از بابت هرگونه تلفات جانی اظهار تاسف می‌کند. اتحادیه اروپا تمامی تدابیر لازم را برای محافظت از منافع امنیتی خود در نظر خواهد گرفت. ما با همه بازیگران مربوطه در تماس هستیم.

برگزاری نشست ویژه ناتو درباره ادلب

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد نشست این ائتلاف نظامی به درخواست آنکارا و درباره رخدادهای ادلب برگزار می‌شود.

عمر چلیک، دبیر مطبوعاتی حزب عدالت و توسعه هم گفت که کشورش آماده آغاز رایزنی با ناتو درباره ادلب است.

وی به شبکه راشا تودی گفت: حمله به ترکیه حمله به ناتو است و انتظار داریم اقدامات مشخصی برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز ادلب اتخاذ شود.

۳۳ سرباز ترک در حمله بامداد جمعه ارتش سوریه در ادلب کشته شدند که این در پی حمله ارتش ترکیه به پایگاه‌های ارتش سوریه بود و روسیه هم اعلام کرده نظامیان کشته شده در صف تروریست‌ها در ادلب بوده‌اندو ترکیه درباره حضور این افراد اطلاعی نداده بود.

چلیک همچنین اعلام کرد وزیر خارجه ترکیه با دبیرکل ناتو گفتگوی تلفنی کرده است.

پیشتر، «اوانا لونگسکو» سخنگوی ناتو، که مواضع ینس استولتنبرگ را در مورد تحولات ادلب اعلام می‌کرد در ادامه گفت: دبیر کل ادامه حملات هوایی سوریه و متحد روس‌اش را در استان ادلب محکوم می‌کند و خواستار توقف فوری این حملات است.

دبیر کل ناتو همچنین از کلیه طرف‌های مناقشه جاری در شمال غرب سوریه خواسته است که در جهت کاستن از تنش‌ها در شرایط خطرناک کنونی تلاش کنند و از هر اقدامی که وضعیت انسانی فاجعه آمیز کنونی در منطقه را وخیم‌تر می‌کند بپرهیزند.

یادآور می‌شود، ترکیه به بهانه مبارزه با تروریسم و در اصل برای حمایت از گروه‌های شورشی مورد حمایت خود در سوریه، بخشی از خاک سوریه را به اشغال خود درآورده است.

آماده شدن  اسرائیل برای جنگ با حزب الله 

به گزارش  پایگاه خبری صد البلد، رزمایش‌های تیپ ۳۶ حاضر در جبهه شمالی و گردان زرهی هفت  با هدف بالا بردن آمادگی رزمی برای جنگ آتی با لبنان و نیز راه اندازی سامانه جدید کنترل و نظارت وابسته به نیروهای زمینی به مدت دو هفته ادامه داشت.
فرمانده تیپ ۳۶ در این راستا گفت، ارتش اسرائیل رزمایش‌های پیچیده‌ای را در حوزه مأموریت‌های دفاعی، حمله، مقابله و رزمایش‌های زرهی انجام داد.

وی افزود، در این رزمایش‌ها جنگ آتی با لبنان شبیه‌سازی شد.

حمله ارتش ترکیه به مواضع حزب الله در سوریه

تعدادی از رزمندگان حزب الله لبنان در حمله هوایی غافلگیرانه در استان ادلب به شهادت رسیدند.

منابع خبری گزارش می‌دهند به احتمال زیاد ارتش ترکیه در ادامه حملات روزهای اخیر به مواضع ارتش سوریه در ادلب، یک مرکز تجمع نیروهای مقاومت را هدف قرار داده است.

تا کنون شهادت سه تن و مجروحیت ۱۰ رزمنده دیگر تائید شده است. برخی خبرها از شهادت ۱۰ رزمنده حکایت که تا کنون تایید نشده است.

اعزام تیمی از متخصصان چینی به ایران برای مقابله با کرونا

«چانگ هوا» سفیر چین در تهران از عزیمت تیمی از متخصصان این کشور برای مقابله با کرونا به ایران خبر داد و نوشت: تیم متخصصان، چین را به مقصد ایران ترک کردند. آنها می آیند. ما اینجا هستیم و با هم هستیم.

« هوا چونیینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در این باره اعلام کرده که یک تیم از کارشناسان چین در مسیر ایران هستند.

سخنگوی وزارت خارجه چین در این باره عنوان کرد: کوید-۱۹ دشمن همه است. ما باید با همدیگر با آن مبارزه کنیم. هیچ چیزی نمی تواند مردم ایران را شکست دهد.

به گزارش فارس، پیش از این روزنامه گلوبال تایمز چین خبر داد که دولت این کشور تیمی متشکل از متخصصان کنترل «کرونا» را روانه ایران کرده است. 

یک منبع به این روزنامه گفته بود که چین برای کمک به ایران جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا یک تیم متخصص پزشکی را از شانگهای به ایران فرستاده است. این تیم چهار کارشناس کنترل امراض را شامل می‌شود. 

تاکنون یک محموله کمک های چین شامل ۲۰ هزار کیت تشخیص کرونا وارد ایران شد و این محموله امروز به ایران تحویل داده شد. دومین محموله کمک های پزشکی چین شامل بیش از ۵۰ هزار کیت پیشرفته تشخیص سریع کرونا و دستگاه های اکسیژن ساز امشب با پرواز باری ماهان از گوانگجو عازم تهران می شود.

تلاش آمریکا برای برگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران

دو مقام آمریکایی روز جمعه از تلاش دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای جلوگیری به اتمام رسیدن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ خبر دادند. 

به نوشته المانیتور، «مایک پامپئو» در جلسه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت که آمریکا از جامعه ملل خواهد خواست تحریم‌های سازمان ملل برای جلوگیری از فروش تسلیحات متعارف به ایران را تمدید کند. 

پامپئو گفت: «ما امیدواریم که اروپایی‌ها این خطر را که سلاح‌های چین و سامانه‌های تسلیحاتی روسیه به ایران فروخته شوند را جدی بگیرند.»

پامپئو همچنین گفت ایالات متحده تلاش خواهد کرد روسیه‌ای و چینی‌ها را متقاعد کند قطعنامه سازمان ملل متحد برای تمدید این تحریم‌های تسلیحاتی را وتو نکنند. 

سخنان پامپئو مشابه سخنانی است که «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران امروز در مصاحبه با المانیتور مطرح کرد.

برایان هوک در این مصاحبه گفت: «اگر اجازه بدهیم موعد این تحریم تسلیحاتی منقضی شود مرتکب خطای دیپلماتیک شده‌ایم.»

سخنان پامپئو و برایان هوک موجب شد برخی از سیاستمداران ضدایرانی در آمریکا از اروپایی‌ها بخواهند بندی در برجام که به «مکانیسم ماشه» معروف شده را فعال کنند.

ریچارد گلدبرگ، از اعضای سابق شورای امنیت ملی آمریکا در توئیتی نوشت: «اگر این کار به نتیجه نرسد، ایالات متحده اروپایی‌ها را برای فعال کردن مکانیسم ماشه تحت فشار قرار خواهد داد.»

هوک به المانیتور گفت احیای مجدد تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران «چیزی است که برای ما در دسترس است». او علی‌رغم این اضافه کرد ایالات متحده بیشتر به عنوان بخشی از کارزار فشار حداکثری خود بیشتر روی اقدامات یکجانبه متمرکز است. 

پامپئو هم در همین مورد به اعضای کنگره گفت: «ما به همکاران اروپایی‌مان خواهیم گفت از ابزارهایی که در اختیار دارند برای جلوگیری از فروش سلاح‌های متعارف به بزرگترین حامی تروریسم استفاده کنند.»

طبق یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی می‌شود و پس از آن ایران این امکان را خواهد داشت که از کشورهای خارجی جنگ‌افزار بخرد.

مقام‌های آمریکایی بارها ضمن ابراز نگرانی از لغو تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران خواستار جلوگیری از این مسئله شده‌اند. 

چند روز پیش، «ولادیمیر ارماکوف» مدیر اداره کنترل تسلیحاتی و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران موقت هستند و اکتبر ۲۰۲۰ منقضی می‌شوند.

ولادیمیر ارماکوف در مصاحبه با اسپوتنیک گفت: «من می‌توانم به شما اطمینان بدهم که هیچ رایزنی و بحث رسمی درباره بازنگری کردن در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل وجود ندارد، نه در شورای امنیت و نه در هیچ جایگاه دیگر».

این مقام روس پاسخ فوق را در جواب به این سوال که آیا احتمال مذاکره برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران وجود دارد، مطرح کرد.

مدیر اداره کنترل تسلیحاتی و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه افزود: «البته این موضوع را هم دوست دارم مطرح کنم، در قطعنامه مذکور (۲۲۳۱) که در رابطه با فرایند مرتبط با ارائه تسلیحات و مهمات نظامی به ایران و یا صدور تسلیحات از ایران به خارج است، یک مکانیسم یا حتی گزینه‌ای برای تمدید (تحریم تسلیحاتی ایران) وجود ندارد».

این مقام روس با تاکید بر اینکه مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ با هدف «محدود کردن حقوق قانونی ایران» طراحی نشده است، افزود: «هدف (این قطعنامه) ایجاد شرایط مناسب برای روشن شدن برخی از سوالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود؛ سوالاتی که می‌خواست از تهران بپرسد. موضوع همه سوالات کاملا بسته شد و در دسامبر ۲۰۱۵ از دستور کار خارج شدند و این موضوع در اسناد آژانس و تصمیمات شورای حکام هم منعکس شده است».

قطعنامه ۲۲۳۱ در سال ۲۰۱۵ در تأیید توافق هسته‌ای برجام به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران آیت الله خسروشاهی پنومونی پناهندگان سوری ادلب معصومه ابتکار تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا روسیه ترکیه برجام اروپا ادلب کروناویروس کرونا در ایران آیت الله خسروشاهی پنومونی پناهندگان سوری ادلب معصومه ابتکار تحریم های تسلیحاتی علیه ایران برای مقابله با کرونا حمله ارتش ترکیه تیمی از متخصصان اتحادیه اروپا قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت وزارت خارجه سازمان ملل رزمایش ها حزب الله تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۸۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی

یک رسانه عبری زبان اعتراف کرد، اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌ها اولین نتایج منفی خود برای اسرائیل به همراه آورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه عبری زبان کالکالیست در گزارشی در این رابطه اعتراف کرد، اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان گرچه تا به امروز باعث تحریم‌های آکادمیک نشده اما زیان‌های آن برای اسرائیل با توقف سرمایه گذاری‌های علمی آغاز شده است.

شاهار ایلان نویسنده این گزارش آورده است، مبارزات آکادمیک در حال انجام در ایالات متحده و اروپا به طور کلی به شکل اعتراض و نیز تحریم‌های سری و مخفی انجام گرفته اما این نگرانی بزرگ وجود دارد که به تدریج شکل رسمی به خود گرفته و دانشگاه‌های بزرگ و معتبر نیز به آن بپیوندند.

این رسانه در ادامه خبر داد، خطر دیگر آن است که بسیاری از متفکران و مغزهای این دانشگاه‌ها که نخبگان حاکم و آتی آمریکا را تشکیل خواهند داد، موضع خود در در قبال اسرائیل در آینده با توجه به مواضع فعلی خود اتخاذ کنند.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است: به رغم تظاهرات خشونت آمیز و ضد سامی به وقوع پیوسته در دانشگاه‌های آمریکا، کابوس بزرگتری که انتظار اساتید برجسته دانشگاه‌ها و بخش علمی اسرائیل را می‌کشد، عدم سرمایه گذاری دانشگاه‌های معتبر و سازمان‌های علمی بزرگ در فعالیت‌های علمی در اسرائیل است، گرچه هنوز این امر عملی نشده است اما شاهد موارد بسیار زیادی از تحریم‌های غیر رسمی در کنفرانس‌ها و نیز نشریات هستیم.

کالکالیست به اقداماتی همچون لغو توافقنامه همکاری دانشگاه اسلو، متروپولیتن نروژ و دانشگاه تورینو اشاره می‌کند و ادعا می‌کند در حال حاضر این اقدامات فردی بوده و جنبه همه گیری را بین دانشگاه‌ها نگرفته است گرچه اگر یکی از دانشگاه‌های معتبر و بزرگ قرار است دست به اقدام مشابهی بزند احتمالا این دانشگاه اروپایی بوده و کار از ایالات متحده آغاز نخواهد شد، ولی به هر شکل اگر یکی از موسسات دست به این کار بزند این سد روانی شکسته شده و سونامی از تحریم گریبان دانشگاه‌ها و مراکز علمی اسرائیل را خواهدگرفت.

رئیس سابق دانشگاه تخینون اسرائیل در این رابطه به این رسانه می‌گوید: خطر بزرگ دیگری هم در پی این اعتراضات، اسرائیل را تهدید می‌کند و آن اینکه بسیاری از تظاهر کنندگان معترض به اسرائیل از دانشجویان نخبه آمریکایی محسوب می‌شوند که به طور حتم در یک یا دو دهه آینده جزو نخبگان حاکم در کشور خواهند بود و این نگرانی وجود دارد که مواضع آنها نسبت به اسرائیل بر مواضع دولت آمریکا در آن زمان هم علیه تل‌آویو تاثیر گذار باشد.

این رسانه همچنین خبر داد وزیر آموزش عالی رژیم صهیونیستی بودجه‌ای را برای مقابله با جریان ضد اسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا اختصاص داده و قرار است برنامه‌ای با مشارکت چند وزارت اسرائیلی برای مقابل به آن تدارک دیده شود.

اعزام 5 بالگرد اسرائیلی به غزه برای انتقال نظامیان مجروحاعتراضات ضد اسرائیلی به دانشگاه برلین کشیده شدبایدن: دانشگاه‌ جای یهودی‌ستیزی نیست

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک/ حماس: دستور تخلیه رفح تحولی خطرناک است
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • وعده صادق و جنگ احزاب چه شباهت عجیبی؟! | روایت متفاوت حسین شریعتمداری از حمله ایران به اسرائیل
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • وعده مهم انصارالله یمن برای آغاز عملیات در دریای مدیترانه/ هشدار مجارستان درباره وقوع جنگ جهانی سوم/ وقوع حادثه امنیتی در نزدیکی کاخ سفید/ افزایش سطح هشدار برای 5 سفارتخانه کره جنوبی
  • مدیر برنامه جهانی غذا: شمال غزه به «قحطی تمام عیار» دچار شده است
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی